Ukrajina

Post Reply
sportman1

#13576 Re: Ukrajina

Post by sportman1 »

ne kontam zasto ruje ne ulete?
Havatar

#13577 Re: Ukrajina

Post by Havatar »

Lideru Krimskih Tatara zabrana ulaska na Krim

Ruska uprava na Krimu zabranila je Refatu Čubarovu da pet godina ulazi na teritoriju poluotoka.

Image
Tužilac Natalija Poklonskaja tokom sedmice upozorila je Čubarova da bi mogao biti kažnjen s kaznom zabrane ulaska na Krim.

Refat Čubarov, čelnik Nacionalne skupštine Krimskih Tatara, dobio je kaznu zabrane ulaska na Krim u narednih pet godina, javlja Agencija Anadolija.

Ruska uprava na Krimu zabranila je Čubarovu da pet godina ulazi na teritoriju poluotoka, koje je nedavno jednostranom odlukom lokalnih čelnika i uz pomoć Vlade Rusije izdvojeno iz ukrajinske državne teritorije i pripojeno Rusiji.

Zabrana i Džemilevu

Samo nekoliko dana kasnije, krimske vlasti su Čubarova obavijestile da je dobio kaznu zabrane ulaska na Krim pet godina.

Bivši zvaničnik Krimskih Tatara Mustafa Džemilev u maju ove godine također je dobio kaznu zabrane ulaska na Krim.
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#13578 Re: Ukrajina

Post by corolla02 »

Ne smiju od Zapada; nego ovo smo već apsolvirali kako će se završiti x nekih stranica prije; na kraju Krim je Ruski a ovi lokalni će biti izdati od strane Novog Milosevica-Putina; dakle ginu nizašto jer je sve već riješeno na zelenom stolu....

http://online.wsj.com/articles/ukrainia ... TopStories
sanjin_1

#13579 Re: Ukrajina

Post by sanjin_1 »

corolla02 wrote:Ne smiju od Zapada; nego ovo smo već apsolvirali kako će se završiti x nekih stranica prije; na kraju Krim je Ruski a ovi lokalni će biti izdati od strane Novog Milosevica-Putina; dakle ginu nizašto jer je sve već riješeno na zelenom stolu....

http://online.wsj.com/articles/ukrainia ... TopStories
Nema sanse ni u ludilu. Zapad je naucio lekciju na Abhaziji i Juznoj Osetiji. Nema ustupanja pred fasitima cak niti jednog milimetra.
madner

#13580 Re: Ukrajina

Post by madner »

Bome, meni se cini da je to dogovor. Krim niko ne spominje.
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!

#13581 Re: Ukrajina

Post by corolla02 »

Dogovor je sigurno takav, Krim je Ruski, i naplata je stigla u vidu ciste istočne Ukrajne pod Kijevom vlasti...

https://news.vice.com/video/the-war-tha ... ispatch-53
Avetinho

#13582 Re: Ukrajina

Post by Avetinho »

jastuk1 wrote:
General War wrote:
jastuk1 wrote:
Ništa ovi nisu oslobodili, već su se ovi povukli.
I sta bi to trebalo da predstavlja kao odgovor u konacnici, "Nisi me zarobio ja se sam predao" :D
Nacisti-nenacisti idu naprijed...pa cemo vidimo.
Da. Idu naprijed, al saće im biti puno gore. Koncentracija rebelsa će biti puno veća jer sada kontrolišu manji dio.
Predlozi putinku da primijeni ovaj tvoj recept: sto ima manje teritorije, to je jaci, jer mu je veca koncentracija sile. :D
sanjin_1

#13583 Re: Ukrajina

Post by sanjin_1 »

Dobro, vidjet cemo ali mislim da grijesite. Oslobadjanje Krima bit ce srednjorocan proces (iz sadasnje konstelacije snaga ne vidim da ce trajati duze od 5 godina). Rusija je previse slaba i neutjecajna da bi se mogla ozbiljnije suprotstaviti. Ipak se zna ko je glavni "baja" a nije preCednik :mrgreen:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#13584 Re: Ukrajina

Post by JoseMujica »

ćuj Rusija slaba, pa još neutjecajna :roll:

nemaš ti sine pojma Rusija je pored Turske jedina supersila i civilizacijska zvijezda vodilja na ovom forumu
corolla02

#13585 Re: Ukrajina

Post by corolla02 »

sanjin_1 wrote:Dobro, vidjet cemo ali mislim da grijesite. Oslobadjanje Krima bit ce srednjorocan proces (iz sadasnje konstelacije snaga ne vidim da ce trajati duze od 5 godina). Rusija je previse slaba i neutjecajna da bi se mogla ozbiljnije suprotstaviti. Ipak se zna ko je glavni "baja" a nije preCednik :mrgreen:

Mislim da je Zapadu Krim toliko ne bitan u makroslici na istoku Evrope, a Rusiji ipak mnogo znaci; još jedna stvar Ruski zvanicni vojnici su sad na Krimu tako da bi bilo kakvo zakuhavanje il ubistvo par Ruskih vojnika dalo povoda Rusiji da krene u totalni rat uključujući i povrat Istočne Ukrajne; mislim da do tako nečeg krupnog ipak nece doći....
Havatar

#13586 Re: Ukrajina

Post by Havatar »

Zauzeta jos dva grada na istoku.
corolla02

#13587 Re: Ukrajina

Post by corolla02 »

Oluja 2014 je u tijeku...

Ovim je stavljeno na znaje Putinu da njegovi interesi u Evropi vise ne postoje...
General War

#13588 Re: Ukrajina

Post by General War »

corolla02 wrote:
sanjin_1 wrote:Dobro, vidjet cemo ali mislim da grijesite. Oslobadjanje Krima bit ce srednjorocan proces (iz sadasnje konstelacije snaga ne vidim da ce trajati duze od 5 godina). Rusija je previse slaba i neutjecajna da bi se mogla ozbiljnije suprotstaviti. Ipak se zna ko je glavni "baja" a nije preCednik :mrgreen:

Mislim da je Zapadu Krim toliko ne bitan u makroslici na istoku Evrope, a Rusiji ipak mnogo znaci; još jedna stvar Ruski zvanicni vojnici su sad na Krimu tako da bi bilo kakvo zakuhavanje il ubistvo par Ruskih vojnika dalo povoda Rusiji da krene u totalni rat uključujući i povrat Istočne Ukrajne; mislim da do tako nečeg krupnog ipak nece doći....
Citava stvar je u tome sto Rusiju ovo ekonomski iznurava jer sankcije handre one kojima nikad dosta para u djepu, a na drugoj strani moraju da trose pare na lobiranja po evropi i svijetu i na kraju moraju i sta braci poslati jer rat je skupa rabota...a zapada boli taki za ukrajinu u smislu da ce se oni biti sa rusima za Krim, ako to bude zelja ukrajine zapad ce to podrzati kroz druge vrste pomoci koji trebaju ukrajini (ELINT...osmatranje i spijunaza svake vrste npr)...za godinu dana drugacija ce se prica pricati u rusiji kad se kes osjetno istopi...Nisu ni svjesni koliko ce ih ova nepotrebna budalastina kostati rusiju.
corolla02

#13589 Re: Ukrajina

Post by corolla02 »

Po meni, nakon Ukrajne Rusija će postati prava Istocnjacka zemlja a ekonomski njihova elita će preživjeti radi veza koje imaju sa Bliskim istokom, Indijom, Kinom i sl.

A pitanje Krima vrlo lahko može biti riješeno trampom za Kalingrad eriju na Baltiku :mrgreen:
madner

#13590 Re: Ukrajina

Post by madner »

JoseMujica wrote:ćuj Rusija slaba, pa još neutjecajna :roll:

nemaš ti sine pojma Rusija je pored Turske jedina supersila i civilizacijska zvijezda vodilja na ovom forumu
Realno, to je jedine prave supersile sa potencijalom. Za nekih 200 do 300 godina, mozda i duze, ce jedno 20 do 30 godina biti medju top 5 sila svijeta.
corolla02

#13591 Re: Ukrajina

Post by corolla02 »

Oluja je u jeku a RT još šuti :roll:
Lincoln-Burrows

#13592 Re: Ukrajina

Post by Lincoln-Burrows »

corolla02 wrote:Po meni, nakon Ukrajne Rusija će postati prava Istocnjacka zemlja a ekonomski njihova elita će preživjeti radi veza koje imaju sa Bliskim istokom, Indijom, Kinom i sl.

A pitanje Krima vrlo lahko može biti riješeno trampom za Kalingrad eriju na Baltiku :mrgreen:
A kome bi pripao Kaliningrad? Tko to ima muda ? :D
corolla02

#13593 Re: Ukrajina

Post by corolla02 »

Pričekaj dok se dogovore, Saveznici i SAD :mrgreen:
Klavikula

#13594 Re: Ukrajina

Post by Klavikula »

ako ukrajinska vojska zauzme donjeck osta rusija i bez moskve.

cuj kalinjingrad :lol: :lol:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#13595 Re: Ukrajina

Post by JoseMujica »

madner wrote:
JoseMujica wrote:ćuj Rusija slaba, pa još neutjecajna :roll:

Realno, to je jedine prave supersile sa potencijalom. Za nekih 200 do 300 godina, mozda i duze, ce jedno 20 do 30 godina biti medju top 5 sila svijeta.
imaju potencijala u narednih 200 godina proizvodit ublehu za nehljeboviće nit za hebat nit za kući vodit.
detroit-mercy

#13596 Re: Ukrajina

Post by detroit-mercy »

Havatar wrote:
Lideru Krimskih Tatara zabrana ulaska na Krim

Ruska uprava na Krimu zabranila je Refatu Čubarovu da pet godina ulazi na teritoriju poluotoka.

Image
Tužilac Natalija Poklonskaja tokom sedmice upozorila je Čubarova da bi mogao biti kažnjen s kaznom zabrane ulaska na Krim.

Refat Čubarov, čelnik Nacionalne skupštine Krimskih Tatara, dobio je kaznu zabrane ulaska na Krim u narednih pet godina, javlja Agencija Anadolija.

Ruska uprava na Krimu zabranila je Čubarovu da pet godina ulazi na teritoriju poluotoka, koje je nedavno jednostranom odlukom lokalnih čelnika i uz pomoć Vlade Rusije izdvojeno iz ukrajinske državne teritorije i pripojeno Rusiji.

Zabrana i Džemilevu

Samo nekoliko dana kasnije, krimske vlasti su Čubarova obavijestile da je dobio kaznu zabrane ulaska na Krim pet godina.

Bivši zvaničnik Krimskih Tatara Mustafa Džemilev u maju ove godine također je dobio kaznu zabrane ulaska na Krim.
Sada da sacekamo Mirseka za komentar :mrgreen: Vjerovatno u smilu "Nadam se da ovo nije istina a ako je istina onda mora biti dobar razlog za to." :mrgreen:
A i Chelly nam se nesto ne javlja iz staba :mrgreen: da nije i on na nekom IKM sa Occupy-om :mrgreen:
Btw, Chellyju sam davno govorio da Rusi ispadaju glupi sa ovom avanturom i da samo okrecu protiv sebe drzavu od 50 miliona stanovnika na svojoj granici :skoljka: Mogli su to puno pametnije odraditi da ne slijede iskomplesiranog kepeca, koji je cas presjednik, pa premijer, pa resjednik, pa premijer....... i td.
Al nemere, ovi opucase dva tri metka a Chelly svrsi ugace jedno pet puta :mrgreen: .
Kikibombona

#13597 Re: Ukrajina

Post by Kikibombona »

Klavikula wrote:ako ukrajinska vojska zauzme donjeck osta rusija i bez moskve.

Ma kakva Moskva.

Kao da je Ukrajina jedina kapija prema Moskvi. Imas one balticke drzavice recimo, koje su odavno pro-evropske....

Ukrajina i Bjelorusija su svakako od izuzetne vaznosti, prvenstveno ekonomske.

Rusiju vojno niko ne moze ugroziti. To je valjda jasno.

Ekonomski naravno moze i to je problem za Ruse. Zbog toga se ne usudjuju uletiti u Donbas. Ako nesto ne taktiziraju, ako ne odgadjaju upad u Ukrajinu, onda su vjerovatno procijenili da bi vise izgubili ekonomskim sankcijama nego sto bi dobili zauzimanjem istoka Ukrajine.

Ne bi me iznenadilo da prodaju Donbas i ovaj put se zadovolje Krimom.

Jebno je kada ti je Rus 'prijatelj'. To najbolje zna Sterlakov i ekipa oko njega. :D
detroit-mercy

#13598 Re: Ukrajina

Post by detroit-mercy »

Kikibombona wrote:
Klavikula wrote:ako ukrajinska vojska zauzme donjeck osta rusija i bez moskve.

Ma kakva Moskva.

Kao da je Ukrajina jedina kapija prema Moskvi. Imas one balticke drzavice recimo, koje su odavno pro-evropske....

Ukrajina i Bjelorusija su svakako od izuzetne vaznosti, prvenstveno ekonomske.

Rusiju vojno niko ne moze ugroziti. To je valjda jasno.

Ekonomski naravno moze i to je problem za Ruse. Zbog toga se ne usudjuju uletiti u Donbas. Ako nesto ne taktiziraju, ako ne odgadjaju upad u Ukrajinu, onda su vjerovatno procijenili da bi vise izgubili ekonomskim sankcijama nego sto bi dobili zauzimanjem istoka Ukrajine.

Ne bi me iznenadilo da prodaju Donbas i ovaj put se zadovolje Krimom.

Jebno je kada ti je Rus 'prijatelj'. To najbolje zna Sterlakov i ekipa oko njega. :D
Znao je i rahmetli Slobo :mrgreen: pa ga izdominirase do maximuma :mrgreen: .
Co0l

#13599 Re: Ukrajina

Post by Co0l »

Ja jos sebi ne mogu doc' da je Staljingrad pao...i to prakticno bez borbe.Žukov se u grobu okrece :oops: :D
Kikibombona

#13600 Re: Ukrajina

Post by Kikibombona »

detroit-mercy wrote: Znao je i rahmetli Slobo :mrgreen: pa ga izdominirase do maximuma :mrgreen: .
Levatina je svaki jado koji se uzda u bratsku ljubav bilo koje supersile.
Post Reply