Corto Maltese wrote:Ili zašto, dok su gnjevni Ljiljani razvaljivali zgradu Vlade FBiH, nakon što je ista (javno, a ne telepatski) dala prijedlog imovinske klauzule, taj čovjek sa čeličnim mudima, (koja su neogrebana izašla iz rata, izuzev ako za njih nije kačio ordenje) nije izišao pred masu i rekao:
"Stanite, ljudi ovo nije u redu! Zašto bismo mi zdravi i pravi, pristali da nas od ratnih heroja svedu na posljeratne plaćenike? Ove pare su namijenjene našim suborcima koji, svako iz svojih razloga, nisu u stanju da sami obezbijede dovoljno za dostojanstven život. Svaka marka koju po ovom osnovu dobijem ja, ti Nedžade, ti Dževade, ili ti Šerife, je marka manje za Rasima, Nijaza, ili... ti na štakama, kako se ono ti zoveš? A ti u kolicima?"
Šala naravno. Željko ovakav govor ne bi mogao održati ni da ga čita sa papira, a očekivati da ga sam smisli jednako je očekivanju da se skine sa budžeta.
Jer, parola "Sve po zakonu!" je jednako odvratna kada je nadmeno izgovori Zlatni Ljiljan Branković, i kada je hinjski prešuti Zlatni Ljiljan Komšić.
Bolan kako te nije stid, pa bolan nebio imas li koliko zrno obraza.Nisam htio vise da se raspravljam sa ljudima tako niske inteligencije al kad dirate u svetinju moram.Ko bolan nije izasao bez ogrebotine?Nije on ljiljana zaradio sjedeci po kancelarijama nego sa puskom u ruci i na prvoj crti, licno sa mojim ocem je bio na Treskavici.Kako te bolan nije stid govorit kako je izasao bez ogrebotine kad za razliku od podrumasa on je izgubio majku koja je ubijena od cetnicke granate?Kako boni imatel obraza koliko zrno soli?Jel imate mjeru u svom bolesnom jeziku koji samo laprda?Bojitel se vi Boga nesposobnjakovici jedni?Jedno je igrati se sa necijim politickim karakteristikama drugo je pljuvati po necijoj zrtvi bolesnici bolesni.Na stranu DF, na stranu sve, covjek koji je na prvim crtama kao pripadnik Armije i onda kad je Zeljko, Jovo, bilo omiljeno ime ko ko krme u Teheranu jer su kvazi islamisti prodali ideju o jedinstvenoj i multietnickoj BiH.Dok su njemu koji je u snijegu od 2 m, pravili mesđide pored kasarni ne bi li se otjerali svi nebosnjaci iz Armije?Kako vas bolan Boga nije strah?4 godine je krvario za ovu drzavu, 4 godine zivot mu visio o koncu, izgubio nesto sto jedan sin moze najvise da izgubi izgubio je MAJKU.Podrumasi ga danas prozivaju, dok je on cetniku mogo prebrojat trepavice, Bake sjedio kod cace u kabinetu, ne sjecam se iti jednog Izetbegovica, Silajđiča, ili Lagumđije da je poginuo?I kako ce kad su sva trojica svoje familije lansirali napolje jel malo zapucalo a oni u udobnosti sigurnih bunkera sjedili zasticeni.Zar da on koji nicem kriv i ni duzan i sam borac izadje i izda svoje drugove iz rata i kaze nemojte protestvovat protiv onih koji su vas pokrali i onih kojima ste trebali da ratujete da bi oni danas mogli pravit vile na mjestima gdje ste vi ostavjali svoje zivote i djelove tjela?Imatel obraza minimum obraza, znaci politika na jednu stranu, udarat i ponizavat neciju zrtvu pa to je sramotno, da ne kazem jadno !