Sirija
- славянин
#13551 Re: Sirija
Od 2006 ovako izgledaju buduci revidirani planovi Izraela za invaziju na Libanon

- DzeBra
#13552 Re: Sirija
Pa vjerovatno je odredjeni broj sirijaca poceo sa obukom za opsluzivanje tih sistema odma nakon potpisivanja ugovora o isporuci 2007. god.hneuron wrote:Ne može se ovom tehnologijom ovladati za dan.. potrebna je tehničko-taktička podrška na malo duži period (i određeno prisustvo u vidu..)
-
obmana
#13553 Re: Sirija
A procito sam ovdje od par forumasa,da oni nisu pravi muslimani.bogoljub wrote:Vidi se po čehrama!Man of steel wrote:obmana wrote:Jel pao kusajr![]()
Vjerujte nisam ni na cijoj strani ono 100%,ali ono sto me fascinira to su borci hizbolaha.
Ono isto kao atif dudakovic sto je radio u krajini,pa mi zato dragi nesto.
Sve vas![]()
To su ljudine pred kojim Izrael, Amerika, Britanija i njihovi sateliti seru u gaće!
Obučeni, naučeni i pre svega odlučni, jer znaju da sloboda nema cijenu i da Američko roblje nikad biti neće.
Ima li kakvih slika gdje su pod punom ratnom opremom.
Da ovi nasi vehbosi se isto saseru u gace
Mnogi su bili naostrili metle da zabiju asadu u pakshu,sada ih nigdje nema.
Fsa gubi rat vojno,ali ne i medijski.
A svi znamo da mediji vode glavnu bitku.
Sve vas
- Klavikula
#13554 Re: Sirija
tacno, i ja sam tog misljenja. cim je potpisan ugovor pocelo se sa obukom posada.DzeBra wrote:Pa vjerovatno je odredjeni broj sirijaca poceo sa obukom za opsluzivanje tih sistema odma nakon potpisivanja ugovora o isporuci 2007. god.hneuron wrote:Ne može se ovom tehnologijom ovladati za dan.. potrebna je tehničko-taktička podrška na malo duži period (i određeno prisustvo u vidu..)
-
rasuta_riza
#13555 Re: Sirija
Vidim da dezurni nekrofili dozivljavaju kolektivni orgazam nakon sto je "junačka" assadova vojska nakon ravnanja Q-a iz zraka, svom mogućom artiljerijom i potpomognuta hezbollahom ušla u gradić. Ovim iz FSA koji su ga branili, mogu samo reći da im se divim i na dosašnjem otporu, niti su naoružani, ni istrenirani ali su skupo naplatili ovima. Naravno i zašto ne spomenuti embargo.
Ovaj forumaš koji je spomenuo neke taktike i džamere ovog pedera Assada, hej bolan, kakva tu taktika treba osim ravnaj svim i svačim pa onda na ove bez hrane i vode navali, neka proba da džemira židove, malo morgen. Uglavnom scene već viđene na ovim prostorima hrabra jugo armada potpomognuta arkanovcima i šešeljevcima ulazi u vukovar, i kolektivni orgazam ljubitelja slobe miloševića.
I šta ono bi sa s-300? Al ti Rusi jebu Assada, pa da je Sirija na Neptunu do sada bi im isporučili taj sistem a ima ono već skoro 5 godina kako su ga naručili, neće on to dobit nikad,a i što dobiju dobiće nešto što fali pola da valja. Pa vi od silnog sviranja klincu ne vidite da je Izrael bitniji Rusiji od jedne Sirije. Židovski lobi i masa milijardera u Rusiji su židovi, oni koji kapita drže i obrću ga, koju to lovu ima Assad? Od arapa zna se ko ima lovu, a sirija definitivno nije od tih, dakle,.kako reče onaj "zajebo ih Assad" , zajebali su njega, a to što je istresao gaće nad de facto kasabom koju je sravnio sa zemljom, i nije nešto vrijedno divljenja.
Ovaj forumaš koji je spomenuo neke taktike i džamere ovog pedera Assada, hej bolan, kakva tu taktika treba osim ravnaj svim i svačim pa onda na ove bez hrane i vode navali, neka proba da džemira židove, malo morgen. Uglavnom scene već viđene na ovim prostorima hrabra jugo armada potpomognuta arkanovcima i šešeljevcima ulazi u vukovar, i kolektivni orgazam ljubitelja slobe miloševića.
I šta ono bi sa s-300? Al ti Rusi jebu Assada, pa da je Sirija na Neptunu do sada bi im isporučili taj sistem a ima ono već skoro 5 godina kako su ga naručili, neće on to dobit nikad,a i što dobiju dobiće nešto što fali pola da valja. Pa vi od silnog sviranja klincu ne vidite da je Izrael bitniji Rusiji od jedne Sirije. Židovski lobi i masa milijardera u Rusiji su židovi, oni koji kapita drže i obrću ga, koju to lovu ima Assad? Od arapa zna se ko ima lovu, a sirija definitivno nije od tih, dakle,.kako reče onaj "zajebo ih Assad" , zajebali su njega, a to što je istresao gaće nad de facto kasabom koju je sravnio sa zemljom, i nije nešto vrijedno divljenja.
-
rasuta_riza
#13556 Re: Sirija
Man of steel wrote:obmana wrote:Jel pao kusajr![]()
Vjerujte nisam ni na cijoj strani ono 100%,ali ono sto me fascinira to su borci hizbolaha.
Sve vas![]()
To su ljudine pred kojim Izrael,Amerika, Britanija i njihovi sateliti seru u gaće!
Last edited by rasuta_riza on 05/06/2013 23:26, edited 1 time in total.
-
udrch
#13557 Re: Sirija
obične pičke koje zarad jednog majmuna izgubiše podršku cijelog islamskog svijeta..Man of steel wrote:obmana wrote:Jel pao kusajr![]()
Sve vas![]()
To su ljudine pred kojim Izrael, Amerika, Britanija i njihovi sateliti seru u gaće!
Obučeni, naučeni i pre svega odlučni, jer znaju da sloboda nema cijenu i da Američko roblje nikad biti neće.
- Klavikula
#13558 Re: Sirija

i meni su vala plaho dragi
-
Ponosan
#13559 Re: Sirija
Asad ce pasti kao sto su pali i svi posljednji tirani u svijetu,diktatori jednostavno nikad i nisu imali svjetlu buducnost! koliko znam sadasnji diktator Asad pripada skupini Alevija,manjinskog naroda u Siriji kojih ima po nekim procjenama oko 9%,dakle 90% stanovnistva Sirije zeli demokratiju ,tj da biraju vlast kao svugdje u svijetu ali diktator Asad cije pleme ima uporiste u Sitima(zato ga podrzava Iran) ne zeli ispustiti vlast iz ruku.... to je protiv Islama i morala,zato sa Sijama treba biti oprezan,jako oprezan jer poznato je da oni uvode smutnju,sto svjesno sto nesvjesno medju muslimane u svijetu,pa me ne cudi podrska Irana diktatoru Asadu....u BiH po nekim procjenama ima oko 10 000 Sija,koje su finansirali Iranci,zato se nemojte iznenaditi ako na forumu naidjete na neke od njih koji brane Asada i koji uzivaju u njegovim zlocinima nad vlastitim narodom,koji ga nece!
- Challenger__
#13560 Re: Sirija
PRIJATELJI.
Da li vas zanima, kako jedna iranksa analiza vidi KO SU AKTERI ovog svjetskog rata i ko je na čijoj strani?
Da li vas zanima, kako jedna iranksa analiza vidi KO SU AKTERI ovog svjetskog rata i ko je na čijoj strani?
-
udrch
#13561 Re: Sirija
ja bih rekao da je sve dogovoreno, ali nije plaćeno..a ono što nije plaćeno nikad mu neće biti isporučeno..hneuron wrote:Odgovor na tvoje pitanje je jednostavan- Prisustvo ruske Pacifičke flote instalirane ispred sirijske obale kao suplement već stacioniranim djelovima Baltičke i Crnomorske flote!! odmah nakon objave ruske vlade o isporuci oružja dogovorenih 2007 godine.Ova flota trenutno ima namjenu "taktičke podrške"!!udrch wrote:čekaj sad, jel ovi alawiti imaju S300 ili nemaju?Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je kako Rusija još uvijek nije implementirala ugovor za slanje S-300 sustava Siriji. "Što se tiče sustava S-300, to je jedan od najboljih protu-zračnih obrambenih sustava na svijetu. To je ozbiljno oružje. Ne želimo poremetiti ravnotežu snaga u regiji. Potpisali smo ugovor prije nekoliko godina, ali ugovor još uvijek nije implementiran", rekao je Putin
tih nekoliko stotina miliona govnar hvala Bogu nema..
-
rasuta_riza
#13562 Re: Sirija
Tako je! Isprofanisali su se ko zadnje kurave. Imali su simpatije cijelog arapskog i muslimanskog svijeta, a sa ovim su ga sebi zasrali na duge staze. U ovom njihovom angažmanu su se pokazali kao zadnji kerovi, izgubili su sav kredibilitet kojeg su imali.udrch wrote:obične pičke koje zarad jednog majmuna izgubiše podršku cijelog islamskog svijeta..Man of steel wrote:obmana wrote:Jel pao kusajr![]()
Sve vas![]()
- славянин
#13563 Re: Sirija
Da su oni cekali taj Islamski svijet vjerovatno bi se danas pregovaralo o povlacenju IDFa iz Libanona.Te Arape Izrael nalupa 5x hladno.Jedina formacija koja je zaustavila IDF u svojoj blic taktici i nanijela teske gubitke istim.-vojno - Svaka cast!!!udrch wrote:obične pičke koje zarad jednog majmuna izgubiše podršku cijelog islamskog svijeta..Man of steel wrote:obmana wrote:Jel pao kusajr![]()
Sve vas![]()
- Klavikula
#13564 Re: Sirija
daChallenger__ wrote:PRIJATELJI.
moguce i to, ali isto tako je bilo informacija da je jedan dio placen. takodjer se moglo procitati kako ce Iran platiti S300, a jedan primjera odma ide u Teheran.udrch wrote:ja bih rekao da je sve dogovoreno, ali nije plaćeno..a ono što nije plaćeno nikad mu neće biti isporučeno..hneuron wrote: Odgovor na tvoje pitanje je jednostavan- Prisustvo ruske Pacifičke flote instalirane ispred sirijske obale kao suplement već stacioniranim djelovima Baltičke i Crnomorske flote!! odmah nakon objave ruske vlade o isporuci oružja dogovorenih 2007 godine.Ova flota trenutno ima namjenu "taktičke podrške"!!
tih nekoliko stotina miliona govnar hvala Bogu nema..
mada sve je to u vidu spekulacija tako da je tesko bilo sta reci.
-
udrch
#13565 Re: Sirija
da su oni bili pametni, ni tad ne bi isprovocirali taj napad..
svejedno što se to računa kao pobjeda, činjenice govore da su imali puno veće gubitke od izraelske armije..
samo je razlika u tome što Izrael cijeni život svakog svog čovjeka, a ovi njihovi šejhovi ne misle tako..
svejedno što se to računa kao pobjeda, činjenice govore da su imali puno veće gubitke od izraelske armije..
samo je razlika u tome što Izrael cijeni život svakog svog čovjeka, a ovi njihovi šejhovi ne misle tako..
- Cyrax
#13566 Re: Sirija
Sto je neke cir uhvatio auuu ima ranibos da se jede ko M&M's
Jebiga bolji Hezbollahovi vojnici od raje kratke tole/duga brada. Posteno je pruziti ruku boljem.
Jebiga bolji Hezbollahovi vojnici od raje kratke tole/duga brada. Posteno je pruziti ruku boljem.
- Klavikula
#13567 Re: Sirija
cije simpatije su izgubili? SA, Katara?
mislim ono
mislim ono
- славянин
#13568 Re: Sirija
Ovi su makar ginuli sa metkom u prsa a ne ko Arapi u svakom ratu sa Izraelom - metkom u ledjaudrch wrote:da su oni bili pametni, ni tad ne bi isprovocirali taj napad..
- hneuron
#13569 Re: Sirija
Ima logike mada sam se pri pisanju oslonio na pisanje treće osobe koja mnogo kompetentnija od mene po ovom pitanju.Imajući u vidu praktični aspekt ovog dijela mislim da recentno stacioniranje dijela Pacifičke flote koja deklarativno ima namjenu tehničko taktičke podrške legitimno je razmišljati da pripremaju teren za isporuku pomenutih kao i uvođenje u operativnost.Takođe sam mišljenja da će inicijalno biti rusi operateri na istim i da će dijelovi pomenute flote služiti ovoj svrsi-ne treba ni zaboraviti nedavnu isporuku P-800 Jakhont sistema i njihovu operativnu namjenu.Klavikula wrote:tacno, i ja sam tog misljenja. cim je potpisan ugovor pocelo se sa obukom posada.DzeBra wrote:Pa vjerovatno je odredjeni broj sirijaca poceo sa obukom za opsluzivanje tih sistema odma nakon potpisivanja ugovora o isporuci 2007. god.hneuron wrote:Ne može se ovom tehnologijom ovladati za dan.. potrebna je tehničko-taktička podrška na malo duži period (i određeno prisustvo u vidu..)
- Klavikula
#13570 Re: Sirija
kako smo krenuli neki ce za sat vremena pocet svrsavat na izraelsku humanost.
-
udrch
#13571 Re: Sirija
i kad sam koristio lijekove, bio je to reglan, poslije njega možeš kamenje jesti..ali odavno pijem čaj iz Mostara..Cyrax wrote:Sto je neke cir uhvatio auuu ima ranibos da se jede ko M&M's
pirova pobjeda..bitno je da nije nastao pokolj..jebeš ruševine..
-
rasuta_riza
#13572 Re: Sirija
Neki misle da Rusi s-300 drže na zalihama kao kinezi na skladištu one dječije igračke pa da iste daju onome ko im je simpatičan. Ruski tajkuni pretežno židovskog porijekla su sa Putinom kao nokat i meso, i assadovci ne kuže da ih isti levati, godinama im isporučuje-šarene laže,.niti ima love niti mozga za te stvari.
-
udrch
#13573 Re: Sirija
de pročitaj šta si napisao? jel oni nisu Arapi?славянин wrote:Ovi su makar ginuli sa metkom u prsa a ne ko Arapi u svakom ratu sa Izraelom - metkom u ledjaudrch wrote:da su oni bili pametni, ni tad ne bi isprovocirali taj napad..
- Challenger__
#13574 Re: Sirija
Prema toj analizi mi smo u sred III svjetskog rata. Evo strana:Klavikula wrote:daChallenger__ wrote:PRIJATELJI.
Da li vas zanima, kako jedna iranksa analiza vidi KO SU AKTERI ovog svjetskog rata i ko je na čijoj strani?![]()
Prvi igrač je Putin (The “allies” are led by Russia under Vladimir Putin), a sa njim su: (With Putin, and read carefully, are the following groups):
- President Obama, the Defense Department, State Department and Pentagon
- The Islamic Republic of Iran
- Syria
- Iraq
- Hezbollah
neprijatelji: (The “Central” or “Axis” powers make up the following)
- Germany
- Turkey (and Iraqi Kurdistan)
- Israel
- Saudi Arabia and Qatar
- Britain and France
- Senator John McCain and Al Qaeda
- The AIPAC/Israel Lobby in Congress
- The world’s corporate press as spokesman for world organized crime
_______
LINK
Last edited by Challenger__ on 05/06/2013 23:42, edited 1 time in total.
- DzeBra
#13575 Re: Sirija
Hahaha, kao nekada su imali bilo kakve koristi od tog "cijelog islamskog svijeta" ? Cijeli islamki svijet je pod totalnom kontrolom šačice cionista. Naravno osim Irana i Hezbollaha! Kako se "cijeli islamski svijet" ponio 2006. kada je mali Hezbollah stao pred moćnu cionističku armiju? Cijeli islamski svijet već više od 60 godina gleda kako cionisti mrcvare narod Palestine bez ikakve želje da učine bilo šta za njih.udrch wrote:obične pičke koje zarad jednog majmuna izgubiše podršku cijelog islamskog svijeta..
Vjeruj mi da Hezbollah nije ništa izgubio time što im se taj "cijeli islamski svijet" zamjerio.