Pitamo Mehanicare ?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- supercali
#13551 Re: Pitamo Mehanicare ?
Pa koje je auto
Nadjes koji je navoj I duzina sarafa I trazis takve
Pezo je cini mi se uglavnom 1,25 oznaka navoja
Ps. Al Nemoj se pouzdati u njih
Meni su sjebali navoj na jednoj rupi pp tocku pa sada vozam sa 3 sarafa u zadnjim tockovima a diskovi skoro novi pa mi se bas ne isplati mjenjati
Nadjes koji je navoj I duzina sarafa I trazis takve
Pezo je cini mi se uglavnom 1,25 oznaka navoja
Ps. Al Nemoj se pouzdati u njih
Meni su sjebali navoj na jednoj rupi pp tocku pa sada vozam sa 3 sarafa u zadnjim tockovima a diskovi skoro novi pa mi se bas ne isplati mjenjati
Last edited by supercali on 09/03/2018 14:28, edited 1 time in total.
-
Throttle
#13552 Re: Pitamo Mehanicare ?
De ti vidi za gume, ostavit ću ti na kafu il za prekidač tamanliaar wrote:Vidiš ti koji je datum, meni plata tek 10 bude, a 10-ti je subota, tako da ništa prije iduće sedmiceThrottle wrote:Prekidac ti je u spoju. Cuj povadio sijalice, taj prekidac je par KM.
-
_ado_
#13553 Re: Pitamo Mehanicare ?
https://www.wheel-size.com/size/radostan dan wrote:dobrý deň, přátelé...đe ima, koliko košta, sigurnosni ili kakosevećzovu šarafi za alu felge?
pretpostavljam da su svi isti, nema veze koje je firme auto, odnosno felge....
..Te, Tkoji su Tnajbolji?
Na ovoj stranici mozes naci koji sarafi odgovaraju za tvoje auto.
-
radostan dan
#13554 Re: Pitamo Mehanicare ?
hvala druže..._ado_ wrote:https://www.wheel-size.com/size/radostan dan wrote:dobrý deň, přátelé...đe ima, koliko košta, sigurnosni ili kakosevećzovu šarafi za alu felge?
-
kindlas
#13555 Re: Pitamo Mehanicare ?
Nedavno sam zamijenio prednje i zadnje diskove i plocice u ovlastenom servisu medjutim danas sam primjetio da se pri kocenju cuje neki zvuk kao 'cviljenje'
ne znam kako najbolje da opisem. Je li to normalno na novim kocnicama ili da idem nazad na reklamaciju? 
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#13556 Re: Pitamo Mehanicare ?
pa ne bi bas trebale da cvile ...
-
DonieBrasco
#13557 Re: Pitamo Mehanicare ?
Moze li se napraviti neka steta od pranja motora, pod pranjem mislim podici haubu i samo vodom saprati prljavstinu (motor) u praonici ili negdje slufom. Znam da neke praonice to ne rade ili ne dozvoljavaju, da li ima poseban proces ili posebne tekucine, sapuni za to ?
- mad_max_ba
#13558 Re: Pitamo Mehanicare ?
topli savjet nemoj to sam raditi.DonieBrasco wrote:Moze li se napraviti neka steta od pranja motora, pod pranjem mislim podici haubu i samo vodom saprati prljavstinu (motor) u praonici ili negdje slufom. Znam da neke praonice to ne rade ili ne dozvoljavaju, da li ima poseban proces ili posebne tekucine, sapuni za to ?
Imaš praonice koje to rade
- beni-bu-man
#13559 Re: Pitamo Mehanicare ?
takoe kako ti makso kazemad_max_ba wrote:topli savjet nemoj to sam raditi.DonieBrasco wrote:Moze li se napraviti neka steta od pranja motora, pod pranjem mislim podici haubu i samo vodom saprati prljavstinu (motor) u praonici ili negdje slufom. Znam da neke praonice to ne rade ili ne dozvoljavaju, da li ima poseban proces ili posebne tekucine, sapuni za to ?
inace bi to svako na svakoj praonici radio al et mores probat pa nam javi
- mad_max_ba
#13560 Re: Pitamo Mehanicare ?
Bilo je ovako ljudi pa crkavali procesori motora, bobine........beni-bu-man wrote:takoe kako ti makso kazemad_max_ba wrote:topli savjet nemoj to sam raditi.DonieBrasco wrote:Moze li se napraviti neka steta od pranja motora, pod pranjem mislim podici haubu i samo vodom saprati prljavstinu (motor) u praonici ili negdje slufom. Znam da neke praonice to ne rade ili ne dozvoljavaju, da li ima poseban proces ili posebne tekucine, sapuni za to ?
inace bi to svako na svakoj praonici radio al et mores probat pa nam javi
platiš cenera (u mojoj čaršiji je toliko) ljudi ti to odrade.
-
Throttle
#13561 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ja sam prao par puta benzinca kroz ovih par godina kako je kod mene, na samousluznim praonicama, nabacim kese na ECU i akumulator, pokvasim motor lagano iz kante/flase/bilo cega, naspricam sredstvom za pranje motora i onda wapom isperem, poklopac motora istrljam spužvom
Mlaznica bar pola metra a pozeljno i vise da bude udaljena od motora da pritisak ne pokida kablove neke od instalacije
Voda ne smije dospjet u usis il ako je stari benzinac tamo oko razvodnika bobina i generalno struje pa i to treba zastitit
Inace sve ok. Ako pazis, nista mu nece biti. Motor mora bit hladan, nakon pranja ga ostavim na praonici na parkingu sat-dva da se osusi i gas
Mlaznica bar pola metra a pozeljno i vise da bude udaljena od motora da pritisak ne pokida kablove neke od instalacije
Voda ne smije dospjet u usis il ako je stari benzinac tamo oko razvodnika bobina i generalno struje pa i to treba zastitit
Inace sve ok. Ako pazis, nista mu nece biti. Motor mora bit hladan, nakon pranja ga ostavim na praonici na parkingu sat-dva da se osusi i gas
- bitanga_sa_otesa
#13562 Re: Pitamo Mehanicare ?
ja imam platinsku dugmad,nemam procesor,smijem li ja prat na praonici?
- mad_max_ba
#13563 Re: Pitamo Mehanicare ?
ako nemaš u gepeku rezerve nemojbitanga_sa_otesa wrote:ja imam platinsku dugmad,nemam procesor,smijem li ja prat na praonici?
- bitanga_sa_otesa
#13564 Re: Pitamo Mehanicare ?
samo ćip rezervni nosim u gepeku 
-
Throttle
#13565 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ni za živu glavu, jednom liku, ne znaš ga ti, sasuo se blok, pomeo ga ispod auta a sve od pranja 
- bitanga_sa_otesa
#13566 Re: Pitamo Mehanicare ?
ma malo mi je prljavo ,al ne smijem onda prat,neka ga ovako..

-
Throttle
#13567 Re: Pitamo Mehanicare ?
Samo dospi ulja u koćnice i gas, raspuhat će to vjetar 
- bitanga_sa_otesa
#13568 Re: Pitamo Mehanicare ?
hvala na savijetu poyyy
- Warashii
#13569 Re: Pitamo Mehanicare ?
Nemoj, samo rastjeraj one iglice od makarskih borovabitanga_sa_otesa wrote:ma malo mi je prljavo ,al ne smijem onda prat,neka ga ovako..
- bitanga_sa_otesa
#13570 Re: Pitamo Mehanicare ?
necu to mi je uspomena na zaostrog 1987.Warashii wrote:
Nemoj, samo rastjeraj one iglice od makarskih borova
- Maraschino
#13571 Re: Pitamo Mehanicare ?
Najblize mom razmisljanju. Oprao sam puno motora sve do Pasata B6. Kod njega sam par puta prao motor a kod ovoga zadnjeg auta, kantica vode, spuzvice i krpice pa ko djeciju guzu mazim i pazim.Throttle wrote:Ja sam prao par puta benzinca kroz ovih par godina kako je kod mene, na samousluznim praonicama, nabacim kese na ECU i akumulator, pokvasim motor lagano iz kante/flase/bilo cega, naspricam sredstvom za pranje motora i onda wapom isperem, poklopac motora istrljam spužvom
p.s. samo jednom sam imao peh sa Reno 25. Nikada ga gazda vise nije upalio(prodao ga takvog). Fino sam ga upozorio na posljedice a on ''samo ti peri''. Nije bio ljut kad je pun ko brod.
- bleee_sa
#13572 Re: Pitamo Mehanicare ?
na uvalu borovabitanga_sa_otesa wrote:necu to mi je uspomena na zaostrog 1987.Warashii wrote:
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#13573 Re: Pitamo Mehanicare ?
U Zaostrogu kampu, svaku noć, drugu...bleee_sa wrote:na uvalu borovabitanga_sa_otesa wrote:necu to mi je uspomena na zaostrog 1987.Warashii wrote:
- bitanga_sa_otesa
-
SHTEVELEC
#13575 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ja sebi kupio na piku i nisu neka sreca, poslije par skidanja krenu da se gule... U Majagume sam ih vidio prosle godine i cine mi se dosta kvalitetniji od ovih sto ja imam, nisu nesto ni skupi bili (60-ak KM cini mi se), pa probaj tamoradostan dan wrote:hvala druže..._ado_ wrote:https://www.wheel-size.com/size/radostan dan wrote:dobrý deň, přátelé...đe ima, koliko košta, sigurnosni ili kakosevećzovu šarafi za alu felge?