Kosarkaska reprezentacija BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- agnostic_front
#13551 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Iza svog saigrača se mora stati na terenu, a u svlačionici rješavati stvar (neko je dobro napisao da ovo Spahić ne bi uradio, sa svim svojim manama).
Eh tu je problem što imamo selektora koji izgleda igračima ostavi loptu da se igraju, a on ode negdje na pivu.
Eh tu je problem što imamo selektora koji izgleda igračima ostavi loptu da se igraju, a on ode negdje na pivu.
- luckylaka
#13552 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Vi ste bruka ove države: Selektor bez autoriteta i NBA 'zvijezde' bez morala NE PONOVILO SE NIKADA Vi ste bruka ove države: Selektor bez autoriteta i NBA 'zvijezde' bez morala Mirza HADŽIJUSUFOVIĆ 1
Košarkaška reprezentacija BiH večeras je u prepunom "Mejdanu" poklekla pred Rusijom i tako su nam ostale samo teoretke šanse da se nađemo na Eurobasketu. Ruku na srce, najbolje nam je da tamo i ne idemo nakon svega viđenog.
Više od dešavanja s parketa i velikog preokreta gostiju boli ponašanje naših razmaženih NBA zvijezda. Kapiten Teletović i Jusuf Nurkić večeras su vjerovatno pogazili sve lijepo što su do sada napravili za svoju domovinu. Jer kako drugačije objasniti da jedan profesionalac bukvalno napadne mlađahnog Džanana Musu i izdere se na njega, a drugi prijeti publici fizičkim obračunom. Sreća da su u blizini nemilog događaja bili Milošević i Gordić, te je izbjegnut veći skandal. Musine suze rekle su sve i niko normalan nakon ovoga ne može odbraniti kapitena. Niko, a ti imenjače srami se!
-
Dr Baltazar
#13553 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Nek me neko ubijedi da Musa nije balavac nakon ovog kadra. Da je i trunku zreo, nakon ove ruke na vratu bi samo odšetao do klupe, a ne na utakmici da on nešto riješava sa 80 kg protiv čovjeka sa 110 
-
Mutivoda
#13554 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ih, kad ga počnu curice tješiti večeras.. 
- Romanista 101%
#13555 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
kazu Musa voli rokere, a ovi ostali narodnjake i valjda zbog toga sve ovo 
- Lakat Jebić
#13556 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
fizicko nasrtanje se jasno vidi na snimku? gdje, kakvo nasrtanje? ono ako je nasrtanje, ja sam se pobio sa svakim s kim sam god kakvog sporta igrao
-
kolegione
#13557 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ja nemam pojma gdje ste vi rasli, ali valjda je jebote logično ukoliko neko napadne tvog saigrača, da ga braniš i u krajnjoj liniji da se pobiješ ako treba, to važi i za život, pa poslije kažeš e i ti si Musa debil u šta nas uvali.Freamon Lester wrote:Zgadio ti se sto nije pustio talenta da ga Mozgov resetuje?vicious wrote:Znači trebali smo očekivati od 17-ogodisnjaka da utrpa 20-30 koševa da bi dobili? Kapiten može raditi sta hoce i izdrkavati se po terenu? Vala mi se večeras zgadio za sva vremena...
insomnia78 wrote:Da se vako Spahi ponas'o sad bi ga vodom poljevali da ga dohavizaju
To je prava ekipa, a ne da ti biješ svog jer nije u stanju da šuti što ga je neko udario
- relativno84
#13558 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Koliko sam se zabrinuo gledajuci ga na parketu kako lezi i lagano mijenja boju lica, sad kad vidim kako se dize i ovako bahato ponasanje prema svom kapitenu, vrlo lose od mladog igraca, ali sve je to stvar odgoja, u glavi on vjerovatno vec sebe vidi u nba kad dobije licnu kartu 
Sere mozgovu, dobije cusku, i onda je neko drugi kriv sto ga ne brani
e moj musa siso mala, odrasti 
Sere mozgovu, dobije cusku, i onda je neko drugi kriv sto ga ne brani
-
Fauja Singh
#13559 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Stvarno je bilo tuzno vidjeti Mirzu da kao kapiten nasrce na suigraca koji je btw jos dijete, ali na ovom snimku s parketa se jasno vidi da je Musa prvi prisao Mirzi i nesto mu poceo tersati, tesko je u takvoj situaciji iscoolirati u fazonu "pricat cemo poslije", pogotovo jos kad gubis utakmicu i kad te nista ne ide tako da mogu razumjeti Mirzu sto ga je odgurnuo. Zamisljam se u njegovoj situaciji i 99% da bi isto uradio sto i Mirza, poslao bi malog u neku stvar.
Mogu podnijeti kritike i da se posvadjam, ali ovo neko unosenje u lice uz tersanje, tu mi mrak pada na oci.
Mogu podnijeti kritike i da se posvadjam, ali ovo neko unosenje u lice uz tersanje, tu mi mrak pada na oci.
Last edited by Fauja Singh on 11/09/2016 01:40, edited 1 time in total.
- luckylaka
#13560 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Mozes tek zamisliti kako su odgojili Nurkica i Taletovica.Po danasnjem ponasanju (a znam da nisu)klasicne seljacine,ponasanje katasrtofa.Al moze se u Bosni .U nba mishevirelativno84 wrote:Koliko sam se zabrinuo gledajuci ga na parketu kako lezi i lagano mijenja boju lica, sad kad vidim kako se dize i ovako bahato ponasanje prema svom kapitenu, vrlo lose od mladog igraca, ali sve je to stvar odgoja, u glavi on vjerovatno vec sebe vidi u nba kad dobije licnu kartu
Sere mozgovu, dobije cusku, i onda je neko drugi kriv sto ga ne branie moj musa siso mala, odrasti
- Kikibombona
#13561 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Uh, jebote, nimalo obecavajuci izaraz lica kod Mozgova...Freamon Lester wrote:hrasno38 wrote: Jah bas bi ga Mozgov resetovao....pa nije Mozgov kreten koji kosta 60 miliona
Bio je na dobrom putu...
Ja sam ipak dobio opkladu. Kladio sam se sa jaranom da ce Saff objaviti da je Mulaomerovic opsovao Boga. Dobar sam cenera!
http://saff.ba/strasno-selektor-kosarka ... 9SZUk197IU
-
smijesni_ste
#13562 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Poremećene spodobe, treba ignorisati gamad maksimalno.Kikibombona wrote:
-
kolegione
#13563 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Neko ko je ponosno lokaciju stavio "mahala" brani tezu da budući da je mali Musa bezveze pravio problem sa Mozgovom i bezveze simulirao nije bio upravu i da zbog toga svakako je opravdano da ga ekipa napadne i da ne stanu iza njega.relativno84 wrote:Mirza bi zavrsio i bez ovoga, jednostavno njegovo tijelo vise nije na tom nivou, a i red je pruziti priliku mladjima. Samo eto moglo je ovo i bolje, al sta ces kad imas balavurdiju pored sebe
E pa ta teza je možda uredu ali ako nemaš mentalitet jedinstva koji budimo realni najbitniji u sportu, to jedinstvo je istovjetno kao jedinstvo neke mahale i ogleda se u tome da svi stoje iza tvojih sranja a poslije ti kažu da si debil a ako nisi u stanju dugo da percipiraš onda te otpišu.
Oni su svi trebali krenuti na Ruse poslije ovog udarca šta fali malo naguravanja a i pokazati jedinstvo je uredu.
Mirza kao da ima leukemiju
- relativno84
#13564 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
A to si ti nesto pomijesao, Juka lijepi mnogo teze igrace od sebe u nba i jos se smije svaki put dok se ovi valjaju po parketu, a Mirza je cak davio i Kinga, zamisli golim rukama davi Kinga kojem se svi sklanjaju, i jos mu se smije u facu, to ga je proslavilo vise nego sve triceluckylaka wrote:Mozes tek zamisliti kako su odgojili Nurkica i Taletovica.Po danasnjem ponasanju (a znam da nisu)klasicne seljacine,ponasanje katasrtofa.Al moze se u Bosni .U nba mishevi

-
kolegione
#13565 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
A ne pada ti mrak kad ti prijatelja neko opali štocem jer se kurčiFauja Singh wrote:Stvarno je bilo tuzno vidjeti Mirzu da kao kapiten nasrce na suigraca koji je btw jos dijete, ali na ovom snimku s parketa se jasno vidi da je Musa prvi prisao Mirzi i nesto mu poceo tersati, tesko je u takvoj situaciji iscoolirati u fazonu "pricat cemo poslije", pogotovo jos kad gubis utakmicu i kad te nista ne ide tako da mogu razumjeti Mirzu sto ga je odgurnuo. Zamisljam se u njegovoj situaciji i 99% da bi isto uradio sto i Mirza, poslao bi malog u neku stvar.
Nego i ti se priključiš te ga vas dvojica prebijete da nauci kako treba da se ponaša
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#13566 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
bas ti hvala, da se malo i nasmijemo u ovoj muciKikibombona wrote: Uh, jebote, nimalo obecavajuci izaraz lica kod Mozgova...![]()
![]()
![]()
![]()
Ja sam ipak dobio opkladu. Kladio sam se sa jaranom da ce Saff objaviti da je Mulaomerovic opsovao Boga. Dobar sam cenera!![]()
haram ti je bolan da se kockas
-
kolegione
#13567 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Poslije ovog komentara o kockanju mi iz saff-a mislimo da ti treba da dobijes ban na 7 danaKikibombona wrote:
- Kikibombona
#13568 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Tek sam sad pogledao video.
Bio sam naostren na Teletovica, smatrao ga krivim, ali i ovaj mali Musa je veoma drzak. Valjda se treba znati ko je stariji.
Toga vise kod nas nema. Ja starije nisam smio krivo pogledati kada sam bio klinac, jer bi dobio od njega i poslije od starog samarcinu.
Danas su klinci veoma bezobrazni i drski, nemaju nikakvog respekta.
Ovdje se Musa trebao povuci kada mu je Teletovic prisao...
Jbg, cirkus od drzave, cirkus od reprezentacije!
Bio sam naostren na Teletovica, smatrao ga krivim, ali i ovaj mali Musa je veoma drzak. Valjda se treba znati ko je stariji.
Toga vise kod nas nema. Ja starije nisam smio krivo pogledati kada sam bio klinac, jer bi dobio od njega i poslije od starog samarcinu.
Danas su klinci veoma bezobrazni i drski, nemaju nikakvog respekta.
Ovdje se Musa trebao povuci kada mu je Teletovic prisao...
Jbg, cirkus od drzave, cirkus od reprezentacije!
-
Dr Baltazar
#13569 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
relativno84 wrote:A to si ti nesto pomijesao, Juka lijepi mnogo teze igrace od sebe u nba i jos se smije svaki put dok se ovi valjaju po parketu, a Mirza je cak davio i Kinga, zamisli golim rukama davi Kinga kojem se svi sklanjaju, i jos mu se smije u facu, to ga je proslavilo vise nego sve triceluckylaka wrote:Mozes tek zamisliti kako su odgojili Nurkica i Taletovica.Po danasnjem ponasanju (a znam da nisu)klasicne seljacine,ponasanje katasrtofa.Al moze se u Bosni .U nba mishevi
Baš sam htio to da pomenem kad ovaj reče da su miševi u NBA
Ma mnogi će sad da okreću priču oko Teletovića. Jasno se vidi bezobrazluk malog Muse. Mene je počeo nervirati nakon one trice i nekakvog smijanja, pa je sve eskaliralo sa onim sukobom sa Mozgovom. Kao da je on sad neka karika na terenu. Igra sa ljudima koji imaju milionske ugovore i treba mu biti samo motivacija da bude bolji, ali prije svega da sve poštuje. Još i sa sudijama raspravlja kao da ima autoritet Jordana.
Last edited by Dr Baltazar on 11/09/2016 01:54, edited 1 time in total.
- It_is_a_Leclerc
#13570 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Po principu - na mrtvog vuka se i zecu diže - vidim udarli su na Mirzu Teletovića i oni koji su mene ovdje prozivali da ga mrzim i da mu želim zlo.
Situacija je sljedeća - Ponašanje Mirze Teletovića u toku ove utakmice je apsolutno nedopustivo i nije nivo kapitena. Ali, znate šta je još nedopustivo ?! Da se jedan igrač njegovih godina i gabarita praktično razvali sa 40 minuta intenzivne košarke, bez sekunde odmora. I onda - šta drugo da očekujemo nego hvatanje za vratove i ovakav melt down, što bi se reklo, pred očima ospunute javnosti.
Teletović mora shvatiti da on reprezentaciji BIH nije, u suštini, dao praktično ništa, kao što to nije dao ni Nurkić, niti bilo ko drugi, i da nema apsolutno nikakvo pravo na tri vezana šuta u 6 sekundi napada. To nije kapitenski, dapače štetno je za ekipu, za tim, za rezultat. Njegov pristup cijeloj reprezentativnoj priči zadnje dvije godine je po maksimi "De vi, eto mene", i to strašno nervira. Jer smo osuđeni na njega.
Nurkić je sasvim ok i večeras odigrao. Ne znam s kim se pokušavao razračunavati u publici, ali onom što je pa barem 3 minute na gornjokalesijskom dijalektu u neposrednoj blizini BHT-ovih mikrofona slamao "majku žavljavu" svakako treba zavaliti dva-tri šamara.
Situacija je sljedeća - Ponašanje Mirze Teletovića u toku ove utakmice je apsolutno nedopustivo i nije nivo kapitena. Ali, znate šta je još nedopustivo ?! Da se jedan igrač njegovih godina i gabarita praktično razvali sa 40 minuta intenzivne košarke, bez sekunde odmora. I onda - šta drugo da očekujemo nego hvatanje za vratove i ovakav melt down, što bi se reklo, pred očima ospunute javnosti.
Teletović mora shvatiti da on reprezentaciji BIH nije, u suštini, dao praktično ništa, kao što to nije dao ni Nurkić, niti bilo ko drugi, i da nema apsolutno nikakvo pravo na tri vezana šuta u 6 sekundi napada. To nije kapitenski, dapače štetno je za ekipu, za tim, za rezultat. Njegov pristup cijeloj reprezentativnoj priči zadnje dvije godine je po maksimi "De vi, eto mene", i to strašno nervira. Jer smo osuđeni na njega.
Nurkić je sasvim ok i večeras odigrao. Ne znam s kim se pokušavao razračunavati u publici, ali onom što je pa barem 3 minute na gornjokalesijskom dijalektu u neposrednoj blizini BHT-ovih mikrofona slamao "majku žavljavu" svakako treba zavaliti dva-tri šamara.
- relativno84
#13571 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Mahala je vise kao refleksija mentaliteta koji me okruzuje, nema to veze s ponosom. Sto se tice balavog talenta, postujem kurcenje ali budi spreman da dobijes kad naletis na vecu budalu. Dobio je od rusa, ali nije krenuo prema njemu, nego prema svom kapitenu, jos poprilicno bahato, on balavac obicni, sere kapitenu pred sam kraj vec izgubljene tekmekolegione wrote:Neko ko je ponosno lokaciju stavio "mahala" brani tezu da budući da je mali Musa bezveze pravio problem sa Mozgovom i bezveze simulirao nije bio upravu i da zbog toga svakako je opravdano da ga ekipa napadne i da ne stanu iza njega.
E pa ta teza je možda uredu ali ako nemaš mentalitet jedinstva koji budimo realni najbitniji u sportu, to jedinstvo je istovjetno kao jedinstvo neke mahale i ogleda se u tome da svi stoje iza tvojih sranja a poslije ti kažu da si debil a ako nisi u stanju dugo da percipiraš onda te otpišu.
Oni su svi trebali krenuti na Ruse poslije ovog udarca šta fali malo naguravanja a i pokazati jedinstvo je uredu.
Mirza kao da ima leukemiju
Ako nista, bar sad ima iskustvo vise, manje ce da sere.
-
kolegione
#13572 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Šta je ovo majko mila, da li se iko ikad od vas pobio posvadjao u skoli bar, Mirzi se ovdje zaledio osmijeh kad je James krenuo, odsjekle mu se noge, iako nije namjerno to uradio.Dr Baltazar wrote:relativno84 wrote:
A to si ti nesto pomijesao, Juka lijepi mnogo teze igrace od sebe u nba i jos se smije svaki put dok se ovi valjaju po parketu, a Mirza je cak davio i Kinga, zamisli golim rukama davi Kinga kojem se svi sklanjaju, i jos mu se smije u facu, to ga je proslavilo vise nego sve trice
![]()
Ja nemam pojma šta vam je.
- Kikibombona
#13573 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ne zna on sta je Saff...plain vanilla wrote:bas ti hvala, da se malo i nasmijemo u ovoj muciKikibombona wrote: Uh, jebote, nimalo obecavajuci izaraz lica kod Mozgova...![]()
![]()
![]()
![]()
Ja sam ipak dobio opkladu. Kladio sam se sa jaranom da ce Saff objaviti da je Mulaomerovic opsovao Boga. Dobar sam cenera!![]()
http://saff.ba/strasno-selektor-kosarka ... 9SZUk197IU![]()
haram ti je bolan da se kockas
-
kolegione
#13574 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ma ne branim ja nijednog ni drugog niti mi je stalo, niti sam ekspert za košarku, niti mislim da je smak svijeta, ali mislim da nema jedinstva, neko spominje i Spahića, e pa pored svega negativnog oko tog lika, jedno je jasno da bi Spahić prosuo Mozgovu zube( Ne ulazimo u mogućnosti ali sigurno bi imao intenciju) Kao što je ovaj drugi Rus pokazao koliko voli i poštuje Mozgova .relativno84 wrote:
Mahala je vise kao refleksija mentaliteta koji me okruzuje, nema to veze s ponosom. Sto se tice balavog talenta, postujem kurcenje ali budi spreman da dobijes kad naletis na vecu budalu. Dobio je od rusa, ali nije krenuo prema njemu, nego prema svom kapitenu, jos poprilicno bahato, on balavac obicni, sere kapitenu pred sam kraj vec izgubljene tekmeMozes ti njega pravdati cim hoces, ali ono mu nije trebalo, i na kraju kad je dobio sto je trazio pustio je lagano suzicu i pravo u cosak. Dirao ga kapiten, on mu malo srao al nije znao koliko je ovaj vec puko svakako.
Ako nista, bar sad ima iskustvo vise, manje ce da sere.
-
Dr Baltazar
#13575 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Pogledaj ti to opet. Pa i Amerikanci u komentarima na ovo se smiju Lebronu i govore mu da se ponašao kao pussykolegione wrote:Šta je ovo majko mila, da li se iko ikad od vas pobio posvadjao u skoli bar, Mirzi se ovdje zaledio osmijeh kad je James krenuo, odsjekle mu se noge, iako nije namjerno to uradio.Dr Baltazar wrote:
![]()
Ja nemam pojma šta vam je.