FC Barcelona
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- erik2
#13551 Re: FC Barcelona
Ne slažem se da je Ibrahimović bio igrački Barcin promašaj, uostalom i ono utakmica što je odigrao je bilo solidno, njega je samo "karakter" otjerao iz Barce. Slažem se sa LSD -ijem. I ja mislim da bi Džeko uspio u Barci, ne znam zašto bi njegova visina bila problem, jedino ako ga neko ne profurava kao tanjirdžiju, ja ne. Ključna stvar neuspjele sezone za Barcine standarde su svakako povreda Ville, pa i nerijetke povrede Alexisa. Za razliku od Reala gdje je Ronaldo imao podršku Higuaina i Benzeme, Messiju je tu svakako nedostajao Villa sa svojih 20 -tak golova u sezoni, a tako se nešto očekivalo i od Alexisa, pa i Fabregas je tu zakazao u odnosu na prvi dio sezone, iako od njega ni ne očekujem isključivo golove.
- Obuca9
#13552 Re: FC Barcelona
Klasično novinarsko izvrtanje naslova. Pročitaj cijelu izjavu, pa ćeš vidjeti da je rekao "Messijevih 50 golova ne vrijedi nista, bas kao sto nisu vrijedila ni Ronaldova 42 gola prošle sezone".LSD wrote:Mourinho: "Messijevih 50 golova ne vrijede nista"
![]()
mora fakin ujesti, pa to ti je.
Ali jebiga, onda nije fazon pljuvati Mourinha, kad se izjava prenese u potpunosti. Zanimljivo kako se svi trude dokazati da je Barcelona najbolja ekipa svih vremena, Messi najbolji igrač svih vremena, a onda su u isto vrijeme spremni i negirati Mourinhove kvalitete, iako je on trener koji je tu istu najbolju ekipu svih vremena, sa najboljim igračem svih vremena, ostavio 9 bodova iza sebe.
- skenderija04
#13553 Re: FC Barcelona
@ Obuca 9
Sve je to fino, ali kada pogledas izjave doticnog od prosle godine i uporedis ih sa ovogodisnjim, razlika je ocigledna. Prosle godine Cristianova 43 gola i zlatna kopacka je bila "jedina zasluzena nagrada jer je ostvarena na terenu" a Zlatna lopta koju je osvojio Messi je bila "nagrada koja se ostvaruje glasanjem" Ove godine 50 golova nista ne vrijede, a ako pogledamo citav intervju Mourinha "Cristiano je zasluzio zlatnu loptu jer je osvojio ligu" Kako majku mu, sad od jednom zlatna lopta postaje interesantna kad je to nagrada koja se dodjeljuje glasanjem a zlatna kopacka koja se ostvaruje na terenu ne vrijedi nista.
Sve je to fino, ali kada pogledas izjave doticnog od prosle godine i uporedis ih sa ovogodisnjim, razlika je ocigledna. Prosle godine Cristianova 43 gola i zlatna kopacka je bila "jedina zasluzena nagrada jer je ostvarena na terenu" a Zlatna lopta koju je osvojio Messi je bila "nagrada koja se ostvaruje glasanjem" Ove godine 50 golova nista ne vrijede, a ako pogledamo citav intervju Mourinha "Cristiano je zasluzio zlatnu loptu jer je osvojio ligu" Kako majku mu, sad od jednom zlatna lopta postaje interesantna kad je to nagrada koja se dodjeljuje glasanjem a zlatna kopacka koja se ostvaruje na terenu ne vrijedi nista.
-
LSD
#13554 Re: FC Barcelona
Dakle, opet se moraju crtati neke tako logicne stvari.
Tacno, Jozo je u principu - u pravu....šta vrijede 50 golova Messiu kad Barca nije podigla trofeje.
Ali to SAMO taj lajavac slovodobitno daje takve izjave, i niti jedan drugi trener ...smetaju mu i tih Messijevih 50 golova, iako ga niko ništa ne pita....a to Obuca nekako ne primjecuje, pa ga sad brani i uci nas neke opšte poznate stvari....ko da mi ne znamo da je Mourinho uzeo titulu.
I ne spori se ovdje njegov trenersko umjece i znanje, vec njegovo fakinsko ponašanje i jezik.
Mogao je biti dingospo barem jednom u votaži, pa prešutiti ovo o Messiju, ali jok.....ne može ni to.
Tacno, Jozo je u principu - u pravu....šta vrijede 50 golova Messiu kad Barca nije podigla trofeje.
Ali to SAMO taj lajavac slovodobitno daje takve izjave, i niti jedan drugi trener ...smetaju mu i tih Messijevih 50 golova, iako ga niko ništa ne pita....a to Obuca nekako ne primjecuje, pa ga sad brani i uci nas neke opšte poznate stvari....ko da mi ne znamo da je Mourinho uzeo titulu.
I ne spori se ovdje njegov trenersko umjece i znanje, vec njegovo fakinsko ponašanje i jezik.
Mogao je biti dingospo barem jednom u votaži, pa prešutiti ovo o Messiju, ali jok.....ne može ni to.
- ultima_palabra
#13555 Re: FC Barcelona
Čuj niko ga ništa ne pita... pa valjda je svako njegovo obraćanje odgovor na pitanje novinara, ne izađe on na ulicu pa priča sa prolaznicima
Da je Cristiano doveo svoju ekipu i do Lige prvaka uz prvenstvo, onda bi stvar bila jasna... kao što je bila jasna sa Messijem prošle godine (iako je CR dao više golova). Ovako treba vidjeti šta će se desiti u finalu LP i na Euru. Mada su te individualne nagrade po meni samo igračka za medije...
Da je Cristiano doveo svoju ekipu i do Lige prvaka uz prvenstvo, onda bi stvar bila jasna... kao što je bila jasna sa Messijem prošle godine (iako je CR dao više golova). Ovako treba vidjeti šta će se desiti u finalu LP i na Euru. Mada su te individualne nagrade po meni samo igračka za medije...
- veljaca
#13556 Re: FC Barcelona
Kada ima poganu narav .....LSD wrote:Dakle, opet se moraju crtati neke tako logicne stvari.
- erik2
#13557 Re: FC Barcelona
Previše je Murinja na ovoj temi, bez obzira da li je u negativnom ili drugom kontekstu, ali fakat ga je previše. 
- skenderija04
#13558 Re: FC Barcelona
Kraj sezone nije mogao biti drugaciji. Dani Alves danas ne treningu slomio kljucnu kost. Danas ga operisu i najvjerovatnije ne igra finale kupa.
- skenderija04
#13559 Re: FC Barcelona
Druga vijest danas je Pique. Uhvacen je za gospodjom koja se zove Bar Refaeli. Kazu da je poznata manekenka iz Izraela (Izvinjavam se za moju neupucenost u svijet mode) Izgleda vrhunski.

- erik2
#13560 Re: FC Barcelona
"Alves će biti van terena 6-8 sedmica."
- Donau
#13561 Re: FC Barcelona
Pique, svaka čast.
Dani Alves
Jose Mourinho

- ascari
#13562 Re: FC Barcelona
Mladjahan, pa mu sve zanimljivo. A i bio je vakatskenderija04 wrote:Druga vijest danas je Pique. Uhvacen je za gospodjom koja se zove Bar Refaeli. Kazu da je poznata manekenka iz Izraela (Izvinjavam se za moju neupucenost u svijet mode) Izgleda vrhunski.

- odesveuhonduras
- Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)
#13563 Re: FC Barcelona
to je ona što ju je Di Caprio oprašivao
- Kemal Malovčić
#13564 Re: FC Barcelona
Joj da Drogba ima pet godina manje...
- veljaca
#13565 Re: FC Barcelona
Peh do peha ....
U finalu kupa kralja nece igrati:
Pinto, Alves, Abidal, Puyol, Villa ....
Ipak mislim da ce kvalitet presuditi i da ce Barsa ovo osvojiti ...
U finalu kupa kralja nece igrati:
Pinto, Alves, Abidal, Puyol, Villa ....
Ipak mislim da ce kvalitet presuditi i da ce Barsa ovo osvojiti ...
- ultima_palabra
#13566 Re: FC Barcelona
Pinto i nije neki peh vala
Trebali su pomaknuti finale za ovaj vikend, kad se saznalo da Barca neće igrati u Minhenu... ovako je prevelika pauza. Athletic je nekako ispuhao, ne dajem im velike šanse.
Trebali su pomaknuti finale za ovaj vikend, kad se saznalo da Barca neće igrati u Minhenu... ovako je prevelika pauza. Athletic je nekako ispuhao, ne dajem im velike šanse.
- veljaca
#13567 Re: FC Barcelona
Cijenjeni kolega ( po Forumu ) - Pinto je najcesce branio u Kup-u ....ultima_palabra wrote:Pinto i nije neki peh vala![]()
A slazem se da Athletic nema velike sanse .... Medjutim - Kup je to .... Sjetimo se proslog finala ....
-
5 0 5
#13568 Re: FC Barcelona
@veljaca: Ne najcesce, nego sve. Ove i prosle godine. Ali, dobro je da je malo i Valdesa u ovom takmicenju. Pauza jeste preduga, pogotovo jer se reprezentacija okuplja za koji dan.
- erik2
#13569 Re: FC Barcelona
Engleski režiser, Paul Greengrass, u čijem rezimeu stoje filmovi poput "The Bourne Supremacy" i "Bloody Sunday", režirat će film o Guardiolinoj Barceloni.
- odesveuhonduras
- Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)
#13570 Re: FC Barcelona
Izgleda da je Valencia objavila da je Alba napustio klub, pretpostavljam da kod vas ide
- ascari
#13571 Re: FC Barcelona
Valencia je demantovala, a Emery je to "izjavio". Mada...odesveuhonduras wrote:Izgleda da je Valencia objavila da je Alba napustio klub, pretpostavljam da kod vas ide
- skenderija04
#13572 Re: FC Barcelona
Izgleda da Alves odlazi. PSG i Danijev menadzer su navodno dogovorili ugovor, ostaje da se dogovore klubovi. Spominju se cifre koje variraju od 25 do 30 miliona koje bi PSG platio.
- p206
#13573 Re: FC Barcelona
nije mi jasno ko će igrati desnog beka ako on ode, ne smijem ni zamisliti Montoyu protiv C. Ronalda npr.
- odesveuhonduras
#13574 Re: FC Barcelona
ma vala otišao ga on, ne otišao, ne može Barcelona sa ovakvom obranom unovu sezonu. Oni sesvakako moraju pojačavati, a ako mogu dobiti te pare od PSG-a za igrača koji više nije puter, ne trebaju razmišljati sekunde.