Ukrajina

Post Reply
sportman1

#13551 Re: Ukrajina

Post by sportman1 »

Martinez_ wrote:
zilog wrote:
Martinez_ wrote:Dok je i zapad bio u pravu imao si obrnutu situaciju, Hrvati i Bošnjaci za zapad, Srbi podeljeni na prozapadne i proistočne.
Ovo me pravo interesuje. Kada je to po tebi zapad bio u pravu?
Samo par situacija.

Devedesetih?

Ili u vreme hladnog rata, bilo je situacija kad se SSSR ponašao kao Amerika danas, nije da nije.

Danas je Zapad gladni Imperator u terminalnoj fazi bolesti, želi na svaki način onemogućiti napredak ostatka čovečanstva.

Invazije na Avganistan i Irak su prekretnica. Od tad je Zapad hegemon bez skrupula i od tad počinje konačni pad.

-koji su simptomi toga pada?na osnovu cega to zakljucujes? evo ameri su odavno izasli iz krize,imaju nezaposlenost kao prije krize.
zilog

#13552 Re: Ukrajina

Post by zilog »

Martinez_ wrote:
zilog wrote:
Martinez_ wrote:Dok je i zapad bio u pravu imao si obrnutu situaciju, Hrvati i Bošnjaci za zapad, Srbi podeljeni na prozapadne i proistočne.
Ovo me pravo interesuje. Kada je to po tebi zapad bio u pravu?
Samo par situacija.
Devedesetih?

Ili u vreme hladnog rata, bilo je situacija kad se SSSR ponašao kao Amerika danas, nije da nije.
Covjece pricamo o vremenu interneta, kakav crni hladni rat? Tada sigurno nije bilo razlike u BHS misljenjima.

Kada je to devedesetih zapad bio u pravu? Samo ti napisi, ne generalizuj. Mozda na Kosovu? Odmah da kazem - Slazem se.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#13553 Re: Ukrajina

Post by Truba »

čim vi spominjete traktorijadu zna se odakle vjetar puše

al nebitno ne vrijedi se raspravljati na ovom nivou...

možda je donbas privremeno pušten niz tojlet

a popuna se opet može podići
donbaška intifada treća :D
The 51st State

#13554 Re: Ukrajina

Post by The 51st State »

Image

velicanstveni skup doceka cetnika igora strelkova nakon dolaska u donjeck. teroristi bezveze donijese rat u mirni donjeck.

edit.
ipak ih je se iskupilo oko hiljade
Last edited by The 51st State on 06/07/2014 17:29, edited 1 time in total.
karanana

#13555 Re: Ukrajina

Post by karanana »

ocigledno je da rusija nije nesto zainteresovana za ovaj dio za razliku od krima, jer da jesu, vec bi nesto poduzeli.
jastuk1

#13556 Re: Ukrajina

Post by jastuk1 »

karanana wrote:ocigledno je da rusija nije nesto zainteresovana za ovaj dio za razliku od krima, jer da jesu, vec bi nesto poduzeli.
Ma zainteresvovani su oni itekako, ali ne za Donbas, već za političku kontrolu cijele Ukrajine. Zato ništa ne poduzimaju, jer kontaju zapadni dio Ukrajine će međusobno zaratiti, pa da se Rusija pojavi kao spasilac, morotvorac. Aha. :-) Nikako da shvate da više nikada u Ukrajini neće imati ne prorusku vlast, već ni proruske stranke.

Oni valjda kontaju da etnički Ukrajinci razmišljaju isto kao oni - etnički Rusi i da imaju iste bandere u glavi. Očigedno to nije slučaj. Ukrajinci daleko više mrže i imaju kompleks od Rusa nego što to Rusi mogu zamisliti.

I umjesto da im pokažu ko je jači brat - Rusi pustili ovima da se kofrče. :lol: Kao neće nas NATO uvući u rat u Ukrajini. :roll:

Jah, neće, al zato će vam zauvijek izvući Ukrajinu iz kontrole uticaja.

Rusija ako vojno ne interveniše u Ukrajini i ne pokaže zube, vaku istu igranku sa ocjepljenjima će na svojoj teritoriji imati za 15, 20 godina.

S tim što će lihvaro-cionisti potplatiti cijeli svijet da bude za ocjepljenje tih dijelova od Rusije. :!:
Ripicipi

#13557 Re: Ukrajina

Post by Ripicipi »

Dobro ih naguzise Ukrajinci.
Image
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#13558 Re: Ukrajina

Post by japin_mutapi »

Black swan wrote:ja ne vidim to neprijateljstvo rusa prema bih... kao npr francuske i britanije

objasnite mi u čemu se sastoji to neprijateljstvo poslije 1995
osim što mrzite jedan konstitutivni narod u BiH pa preko njih i ruse
imputiraš mi mržnju prema srbima a preko njih i prema rusima
baš bih volio znati i shvatiti kako dođe do tog zaključka
JohnnyS

#13559 Re: Ukrajina

Post by JohnnyS »

Trebaju ovo pošamarati taman da Šahtjar stigne nastupati u Ligi prvaka...
Truba

#13560 Re: Ukrajina

Post by Truba »

japin_mutapi wrote:
Black swan wrote:ja ne vidim to neprijateljstvo rusa prema bih... kao npr francuske i britanije

objasnite mi u čemu se sastoji to neprijateljstvo poslije 1995
osim što mrzite jedan konstitutivni narod u BiH pa preko njih i ruse
imputiraš mi mržnju prema srbima a preko njih i prema rusima
baš bih volio znati i shvatiti kako dođe do tog zaključka
općenito se obraćam, ne konkretno tebi
ali s posebnim osvrtom na one koji imaju tagove
traktori i četnici u ovom kontekstu ukrajine te još mnoštvo pridjeva koje ne bih sad navodio
Klavikula

#13561 Re: Ukrajina

Post by Klavikula »

n. garde bataljon Azov je sad vec bivsi bataljon Azov.
General War

#13562 Re: Ukrajina

Post by General War »

Klavikula wrote:n. garde bataljon Azov je sad vec bivsi bataljon Azov.
A sto?

in the mean time grad republike kako god se zvala je bivsi grad te republike.
Ukrajinci oslobodili Artemovisk ili tako nekako...a nesto im trupe ne izgledaju ko kakva "garava brigada" niti grad izgleda da je porusen...

jastuk1

#13563 Re: Ukrajina

Post by jastuk1 »

General War wrote:
Klavikula wrote:n. garde bataljon Azov je sad vec bivsi bataljon Azov.
A sto?

in the mean time grad republike kako god se zvala je bivsi grad te republike.
Ukrajinci oslobodili Artemovisk ili tako nekako...a nesto im trupe ne izgledaju ko kakva "garava brigada" niti grad izgleda da je porusen...
Ništa ovi nisu oslobodili, već su se ovi povukli. Artemivsk je bio duboko zaleđe Slavjanska i Kramatorska, tako da ga nacistička vojska Ukrajine naravno nije imala potrebe granatirati.

Sad nacistička vojska može napore usmjeriti da razrušava i ubija civile u Horlivki, povećem gradu koji je odmah južno od Artemivska.
General War

#13564 Re: Ukrajina

Post by General War »

jastuk1 wrote:
Ništa ovi nisu oslobodili, već su se ovi povukli.
I sta bi to trebalo da predstavlja kao odgovor u konacnici, "Nisi me zarobio ja se sam predao" :D
Nacisti-nenacisti idu naprijed...pa cemo vidimo.
jastuk1

#13565 Re: Ukrajina

Post by jastuk1 »

General War wrote:
jastuk1 wrote:
I sta bi to trebalo da predstavlja kao odgovor u konacnici, "Nisi me zarobio ja se sam predao" :D
Da. Idu naprijed, al saće im biti puno gore. Koncentracija rebelsa će biti puno veća jer sada kontrolišu manji dio. Definitivno sada mogu i zaobilaziti Ukr postrojbe i činiti diverzije.

Haj da konačno vidimo šta taj famozni Strelkov zna, osim što je dao doprinos genocidu protiv Bošnjaka.
Renta

#13566 Re: Odg: Ukrajina

Post by Renta »

JohnnyS wrote:Trebaju ovo pošamarati taman da Šahtjar stigne nastupati u Ligi prvaka...

Fakat, i meni to palo na pamet. :)
Ajde ljeto je, malo se zaigrali secesije rusi al do jeseni bio bi red da se to pozatvara i sudi pa da se prebacimo na nogomet iz Donjecka.
General War

#13567 Re: Ukrajina

Post by General War »

jastuk1 wrote:
General War wrote:
jastuk1 wrote:
Da. Idu naprijed, al saće im biti puno gore. Koncentracija rebelsa će biti puno veća jer sada kontrolišu manji dio.
Kako bi ti bilo lakse uhvatiti kokos, u malom ili velikom kokosinjcu? (slikovito da objasnim)
Ne moze ukrajincima biti puno gore kada imaju razvucen front, svakim danom kada neki grad padne front je manji i vise je jednica na rapolaganju...sve je to obrnuto proporcionalno za pro rusku stranu, nema sirine- nema uslova za manevar i manje mjesta za upotrebu oklopa i artiljerije jer je manje mjesta za sakriti to. Uslov za partizanski rat je samo niza takticka prednost...strateski nista ne mogu postici, kao na primjer Kurdi u Turskoj a zrtve se broje na desetine hiljada a traje decenijama.
sanjin_1

#13568 Re: Ukrajina

Post by sanjin_1 »

Martinez_ wrote:
sanjin_1 wrote:
Martinez_ wrote:
Pa samo u tome se sastoji, kontriranje Srbima. Što je za Srbe dobro za Bošnjake je loše i obratno.

Čitava planeta kroz oči bolesnih balkanskih sukoba.

NATO treba da osvoji celu planetu jer Srbi mrze NATO.
Ne "celi svet". Samo i iskljucivo djelove u kojima obitavaju pravoslavni teoristi i zagovaraci fasisticke ideologije.
Da, oprosti, pola sveta da bude kalifat pola NATO savez i mirna planeta. Šiije i pravoslavne istrebiti.
IZvini mi ne pripadamo historijskom miljeu koji vrsi "istrebljenje"..vi bi vazda nesto "trebili"
jastuk1

#13569 Re: Ukrajina

Post by jastuk1 »

General War wrote:
Kako bi ti bilo lakse uhvatiti kokos, u malom ili velikom kokosinjcu? (slikovito da objasnim)
Ne moze ukrajincima biti puno gore kada imaju razvucen front, svakim danom kada neki grad padne front je manji i vise je jednica na rapolaganju...sve je to obrnuto proporcionalno za pro rusku stranu, nema sirine- nema uslova za manevar i manje mjesta za upotrebu oklopa i artiljerije jer je manje mjesta za sakriti to. Uslov za partizanski rat je samo niza takticka prednost...strateski nista ne mogu postici, kao na primjer Kurdi u Turskoj a zrtve se broje na desetine hiljada a traje decenijama.
uKR VOSKE ima 3 PuTA VIŠE OD REBELSA. Znači tek sada rebelsi imaju mogućnost da budu koliko toliko uvezani i djeluju zajednički - to do sada nije bio slučaj. Bilo ih je premalo za toliki teritorij.

Naravno da će i koncentracija UKR vojske biti veća i upravo je sada u prednosti rebelsi jer im ovi opvi dolkaze na teren kojeg su 2 mjeseca pripremali. Sigurno znaju na kojim mikro lokacijama ima sakrivenog odužja, pa će čekati Ukr pokrete za klopke, zasjede i eventualne diverzije.

Strelkov je mislio da će doć više ljudstva i MTS-a, što očigledno nije bio sličaj i zato su napistili Slavjanski i Krematorsk.

Zato kažem, sad čekam da visim šta će četnik uspjeti da uradi u uvlačenju i uništavanju Ukr vojske.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#13570 Re: Ukrajina

Post by japin_mutapi »

more bit da ovaj četnik strelkov radi za ukrajinsku vladu
sumnjivo je ovo povlačenje i događaji posle
Avetinho

#13571 Re: Ukrajina

Post by Avetinho »

Namjerno on to radi da moze optuziti cionisticko-vehabisticke-atlantiste kako protiv rusa rade tako sto rade za ruse.

Ali da ima iskustva s traktorijadom iz jugoslovenskih ratova, ima. Zato je bre onako brzo bezao iz Slavjanska, niko ga bre nije mogao stici, ni u motornom vozilu.
Martinez_

#13572 Re: Ukrajina

Post by Martinez_ »

Black swan wrote: općenito se obraćam, ne konkretno tebi
ali s posebnim osvrtom na one koji imaju tagove
traktori i četnici u ovom kontekstu ukrajine te još mnoštvo pridjeva koje ne bih sad navodio
PTSP, ništa drugo. Gadan poremećaj.
Malo i onog stokholmskog sindroma - počeli su i brekati
Truba

#13573 Re: Ukrajina

Post by Truba »

Kijev, 5. srpanj 2014.
PREMINUO KIJEVSKI MITROPOLIT VLADIMIR
Pokojni mitropolit bio je 22 godine poglavar pravoslavne Crkve u Ukrajini koja je u zajedništvu s Ruskom Pravoslavnom Crkvom

Ukrajinski pravoslavni kijevski mitropolit Vladimir (78) preminuo je 5. srpnja u kijevskoj bolnici, izvijestio je Kathpress pozivajući se na crkvene izvore. Pokojni mitropolit bio je 22 godine poglavar pravoslavne Crkve u Ukrajini koja je u zajedništvu s Ruskom Pravoslavnom Crkvom. (kta/ika)
JohnnyS

#13574 Re: Ukrajina

Post by JohnnyS »

jesu li ga ubili anglocionisti i galicijski neonacisti ne bi li instalirali svog proxyja koji će prekinuti zajedništvo s RPC?
Truba

#13575 Re: Ukrajina

Post by Truba »

s obzirom da u crkvi postoji duga tradicija trovanja protivnika ništa nije isključeno :D
Post Reply