Demokratska fronta Željko Komšić
- ilkbahar
#13551 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ovo je tema o demokratskoj fronti i manite se pisanja o SDA-u. Bolje da tema ide u smjeru promocije DF-a pa objavite slike javnih skupova na kojima se moze vidjeti veliki broj pristalica DF-a. Ono sto mogu sa ponosom reci je to da su zaista svi kandidati DF-a za sve nivoe vlasti jako sposobni i posteni ljudi sa iskrenim namjerama. Drago mi je i to sto na tim listama mozemo da vidimo mnogo mladih lica ....
Odlucno u promjene!
Odlucno u promjene!
-
weredsf
#13552 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
ilkbahar wrote:Ovo je tema o demokratskoj fronti i manite se pisanja o SDA-u. Bolje da tema ide u smjeru promocije DF-a pa objavite slike javnih skupova na kojima se moze vidjeti veliki broj pristalica DF-a. Ono sto mogu sa ponosom reci je to da su zaista svi kandidati DF-a za sve nivoe vlasti jako sposobni i posteni ljudi sa iskrenim namjerama. Drago mi je i to sto na tim listama mozemo da vidimo mnogo mladih lica ....
Odlucno u promjene!
Ti bas za sve mozes garantovati
-
putokaz1
#13553 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
''Npr:Ja sam stariji gospodin ,neznam sam glasat,imal DF mladu osobu ,da me pozove na izbore,da me dovuče,da glasa za mene,ako ja kažem samo za Aliju,ili za Zlatka,da me prevari i glasa za DF''?
E to imaju Sda Sdp Sbih Hdz ....Zbog toga dobijaju!!!
Poznajem neke mlade bivše Sdpovce,Sda ovce,Sbih ili Sbb ovce koji će glasat za Df ali sami jedan po jedan,bez organizacije,bez roditelja,bez uvodjenja starijih ljudi,bez potplaćivanja,bez krađa,to je premaloza veliki rezultat.
Poznajem neke mlade bivše Sdpovce,Sda ovce,Sbih ili Sbb ovce koji će glasat za Df ali sami jedan po jedan,bez organizacije,bez roditelja,bez uvodjenja starijih ljudi,bez potplaćivanja,bez krađa,to je premaloza veliki rezultat.
- biske
#13554 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
ultima_palabra wrote:Bu, eto trećeg. To je kampanja... na šta spade kuća PetrovićaMister Yes wrote:Čika Ahmo, ispričaj nam jednu bajkicu. Evo bajkice:ultima_palabra wrote:KraljOfiran je, ali se trudi... ovo je malo viši nivo od standardnih forumskih budžetlija.
Čopor vukova napao je kolonu seljaka. U pomoć im stigoše dva viteza koji se postaviše između vukova i seljaka. Zahvaljujući vitezovima vukovi nisu mogli doći do seljaka koji su se sakrili u selu. Borba je potrajala godinama. Kako bi se mogli boriti vitezovi su trebali hranu pa su im seljaci tu hranu i donosili. Vremenom su vitezovi počeli uzimati i više hrane nego što im treba. Seljaci se počeše buniti. Hoće da otjeraju vitezove i kažu "plaše nas tim nekim vukovima koje niko nije ni vidio godinama a oni se kao bore protiv njih. Možemo se i mi sami boriti ako uopšte ima tih vukova više. Pojedoše nam svu hranu. Lopovi, lopovi". Ali jedan seljak se nije slagao sa većinskim mišljenjem. Pa kaže "pa čekajte ljudi. oni nas ipak brane. tačno je i da kradu ali bez nih bi nas vukovi pojeli". Ovi drugi ga odmah optužiše da je u talu sa vitezovima to jest da je na njihovom budžetu. Udariše na vitezove sa leđa i pobiše ih. Ali avaj, vukovi izađoše iz šume i nastade pravi pokolj.
Rekoh, kad već pričam sa djecom da prilagodim narativ
a treći mu dođe nešto kao, štajaznam, karanđoloz.
- ilkbahar
#13555 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
malo si konfuzan, sta si zelio uopste reci sa ovim?putokaz1 wrote:''Npr:Ja sam stariji gospodin ,neznam sam glasat,imal DF mladu osobu ,da me pozove na izbore,da me dovuče,da glasa za mene,ako ja kažem samo za Aliju,ili za Zlatka,da me prevari i glasa za DF''?
- ilkbahar
#13556 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ja cu samo reci da su cilj DF-a promjene i samo promjene! Tako da i ako pobijedi bilo koja druga politicka opcija razlicita od ovih koji su sada na vlasti DF se moze smatrati pobjednikom.
- nikad_vise
#13557 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Mister Yes wrote:Pa prati malo rasprave drugar. Idi na onu temu o trećem gdje Hafis raspravlja sa Alfonsom. Pa mu Hafis objašnjava da smo (bošnjaci) propali i da moramo prihvatiti ustavne reforme. A onda mu Alfons kaže kako smo mi ok, znamo šta radimo i možemo ovako još 100 godina. E sad, ako mi zaista dobro radimo onda ne treba mijenjati te koji vode tu "rahat patnja" politiku. A ako je pak Hafis u pravu i mi nismo pod dobrim vodstvom onda treba izabrati vodstvo koje će odustati od "rahat patnja" politike.VjecitiStudent wrote:Uz "zloglasne ustavne promjene" od kojih nas samo šupci na vlasti mogu odbraniti - obavezna litanija na listi svake režimske podrepne muhe.
Valjda je ljudima jasno šta "rahat PATNJA" znači? Ne možemo se sada žaliti da se patimo kada je to poenta rahat PATNJE. Pitanje je samo da li mijenjati one (SDA/SDP) koji 20 godina vode tu politiku "mi možemo izdržati duže od vas". Jer ako ih mijenjamo mi indirektno priznajemo da ne možemo izdržati duže od njih. Na tom tragu su bili i februarski protesti i ja sam odmah tada isti dan komentarisao da su ti protesti udar na politiku "rahat patnje". Ali alternativa toj politici je kapitulacija htjeo to neko priznati ili ne.
lafo Bosnjak
nema treceg pa makar nikad ne usli u EU
-
putokaz1
#13558 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Df ima dobru ideju i dio mladih je prihvata ali rezultat donose penzioneri,koje neko dovuče,prevari,obrlati...ilkbahar wrote:malo si konfuzan, sta si zelio uopste reci sa ovim?putokaz1 wrote:''Npr:Ja sam stariji gospodin ,neznam sam glasat,imal DF mladu osobu ,da me pozove na izbore,da me dovuče,da glasa za mene,ako ja kažem samo za Aliju,ili za Zlatka,da me prevari i glasa za DF''?
Nažalost kod mene to najbolje radi Sda daje 30KM djeci ,omladini, oni uvedi po 3 starija glasača,SDP radi slično s manjim kapacitetom,ili sistem posmatrača da svaki,nagovori porodicu da glasa za stranku,mnogi glasači kažu ''ideja ideja'' i kad im daš pare promjene se ,ideje nema,Sdp je bio oslabio i 2012 e ali nije mnogo glasača tada otišlo Sdu kao najbližoj stranci.
Moguće da ću glasat za Gospodina Suljagića.
Pohvalio bih Gospođicu Aljić iz Gračanice iz DF Mlada obrazovana Pametna,neznam da li je na listi
Nažalost nemogu glasat za DF,na listi mi je drag prijatelj u drugoj stranci,Komšija
- ilkbahar
#13559 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
POnovit cu, svi koji su u DF-u su usli u politiku sa namjerom da se nesto promjeni, jer ocigledno ovako vise ne ide sa postojecom garniturom. Tako da svaka promjena u vlasti, pa iako DF ne bude imao nikakav rezultat (U sto sumnjam), može se smatrati našom pobjedom! Samo su promjene vazne, bitno je postojecu garnituru koja se ustolicila, promjeniti i dovesti postene i sposobne ljude!putokaz1 wrote:Df ima dobru ideju i dio mladih je prihvata ali rezultat donose penzioneri,koje neko dovuče,prevari,obrlati...ilkbahar wrote:malo si konfuzan, sta si zelio uopste reci sa ovim?putokaz1 wrote:''Npr:Ja sam stariji gospodin ,neznam sam glasat,imal DF mladu osobu ,da me pozove na izbore,da me dovuče,da glasa za mene,ako ja kažem samo za Aliju,ili za Zlatka,da me prevari i glasa za DF''?
Nažalost kod mene to najbolje radi Sda daje 30KM djeci ,omladini, oni uvedi po 3 starija glasača,SDP radi slično s manjim kapacitetom,ili sistem posmatrača da svaki,nagovori porodicu da glasa za stranku,mnogi glasači kažu ''ideja ideja'' i kad im daš pare promjene se ,ideje nema,Sdp je bio oslabio i 2012 e ali nije mnogo glasača tada otišlo Sdu kao najbližoj stranci.
Moguće da ću glasat za Gospodina Suljagića.
Pohvalio bih Gospođicu Aljić iz Gračanice iz DF Mlada obrazovana Pametna,neznam da li je na listi
Nažalost nemogu glasat za DF,na listi mi je drag prijatelj u drugoj stranci,Komšija
-
putokaz1
#13560 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Promjene teško izvest!
U jednoj općini načelnik je Sda već 10 godina.prvi savjetnik je Sdp.a pravobranilac dodje na posao u 10 a kući u pola 11.
Glasove dobija se uz pomoć straha jedan privatnik kaže radnicima ko mi ne obezbedi 20 glasova dobija otkaz,ako ne prođem svi otkaz itd...
Čuo sam da je Seudin Hodžić u Df-u TK?
DF je nastao kao kontra SDP u,s kim bi DF u koaliciju ako prođe prag?
S sda ako bi se ušlo onda nema promjena onda je sve isto!
S Sbih ili SBB ili Sdu ili Nsrzb(mada su i oni sad ko sda -sdp),ili s BPs i nekako koalirat jer većina ovih stranaka je bolja od sda-sdp.
Sdp mislim na rukovodstvo Većinu poslanika,ministara,OO,ali dio članstva je ok,vezan idejom,još uvjek.
U jednoj općini načelnik je Sda već 10 godina.prvi savjetnik je Sdp.a pravobranilac dodje na posao u 10 a kući u pola 11.
Glasove dobija se uz pomoć straha jedan privatnik kaže radnicima ko mi ne obezbedi 20 glasova dobija otkaz,ako ne prođem svi otkaz itd...
Čuo sam da je Seudin Hodžić u Df-u TK?
DF je nastao kao kontra SDP u,s kim bi DF u koaliciju ako prođe prag?
S sda ako bi se ušlo onda nema promjena onda je sve isto!
S Sbih ili SBB ili Sdu ili Nsrzb(mada su i oni sad ko sda -sdp),ili s BPs i nekako koalirat jer većina ovih stranaka je bolja od sda-sdp.
Sdp mislim na rukovodstvo Većinu poslanika,ministara,OO,ali dio članstva je ok,vezan idejom,još uvjek.
- ilkbahar
#13561 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
DF ne ide u koalicije!
- cadburry
#13562 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
http://www.konjic24.info/lokalno/vijest ... ionaliste/ilkbahar wrote:DF ne ide u koalicije!
-
putokaz1
#13563 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nešto slično kao Naša Stranka.ilkbahar wrote:DF ne ide u koalicije!
Znači,kada DF prođe prag npr u Tk i Sda ili Sdp vam ponudi ministarsko mjesto odbijate...
Odlično je to.
- ilkbahar
#13564 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
kao sto rekoh promjene!putokaz1 wrote:Nešto slično kao Naša Stranka.ilkbahar wrote:DF ne ide u koalicije!
Znači,kada DF prođe prag npr u Tk i Sda ili Sdp vam ponudi ministarsko mjesto odbijate...
Odlično je to.
-
putokaz1
#13565 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Promjene je nudio u SDP 2010.
i Sda 2012.
Zajedno za promjene ima taj naziv u sebi.
šta prvo promjeniti?I kako?
Gužve na šalterima?Višak fakulteta i njihovih diplomaca na birou?Nepotizam u JP?Kazniti bahatost lokalnoh moćnika?
Čeka se 1 dokument mjesecima,3 pravna fakulteta u Tuzli a hiljade pravnika na birou,Rukovodilac organa državne uprave suprug a sekretarica mu supruga,Čovjek pusti vučjaka na ulici,prijaviš ga a načelnik općine mu kućni prijatelj...
i Sda 2012.
Zajedno za promjene ima taj naziv u sebi.
šta prvo promjeniti?I kako?
Gužve na šalterima?Višak fakulteta i njihovih diplomaca na birou?Nepotizam u JP?Kazniti bahatost lokalnoh moćnika?
Čeka se 1 dokument mjesecima,3 pravna fakulteta u Tuzli a hiljade pravnika na birou,Rukovodilac organa državne uprave suprug a sekretarica mu supruga,Čovjek pusti vučjaka na ulici,prijaviš ga a načelnik općine mu kućni prijatelj...
- lerdi
#13566 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Jel ovo Nerko ima svoju kolumnu?cadburry wrote:http://www.konjic24.info/lokalno/vijest ... ionaliste/ilkbahar wrote:DF ne ide u koalicije!
E čuj konjic24.info. Na šta spade kuća Petrovića.
- Corto Maltese
#13567 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Potpuno se slažem.ilkbahar wrote:Ja cu samo reci da su cilj DF-a promjene i samo promjene! Tako da i ako pobijedi bilo koja druga politicka opcija razlicita od ovih koji su sada na vlasti DF se moze smatrati pobjednikom.
Dosta su ovi gore sami krali.
Vrijeme je za nas!
-
JedanMova
#13568 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ja oplakah, al ono kad i stomak zaboli od smijanja...weredsf wrote:Znaci par mjeseci prije izlaska novog modela RAV-a ona je kupila stari da bi ga godinu dana kasnije zamjenila za novog Mercedesa...Seriously????madner wrote:Pa ako je GLK kupljen 2013, a Rav je bio star dvije godine, koje godiste je RAV.
A Mercedes je kupljen ove godine koliko ja znam
Sreca pa se tako smijem, inace bi se stidio umjesto tebe
- Corto Maltese
#13569 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ispravka nepreciznog navoda:Corto Maltese wrote:Uvid u postizbornu mapu će dati jasan odgovor na to pitanje.
Najjače stranke u Bošnjaka, SDA, SDP, i svojevremeno Za BiH su uvijek imali odbore u RS i na teritoriji bivše HZ HB, i, makar simbolične rezultate.
Eventualnim izbornim uspjehom DF, prvi put bi se kao važan faktor pojavila stranka koja pokriva samo i isključivo teritoriju koju je krajem rata kontrolisala AR BiH. (izuzimajući Antin stan u Livnu)
Takvom papiru makaze i ne trebaju, sam se cijepa na tri strane.
Eventualnim izbornim uspjehom DF, prvi put bi se kao važan faktor pojavila stranka koja pokriva isključivo teritoriju koju je krajem rata kontrolisala AR BiH, sa dodatkom u vidu Antinog stana u Livnu, sa odbitkom čitave Bosanske Krajine.
- madner
#13570 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
To je najgore, takve provable imaju ovi zeleni da covjek otupi.
Samo me suplja teorija moze tako iskreno nasmijat. 
- madner
#13571 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Rekao bi covjek SDA i SBiH drmale opcinama sa H i S vecinom.Corto Maltese wrote:Ispravka nepreciznog navoda:Corto Maltese wrote:Uvid u postizbornu mapu će dati jasan odgovor na to pitanje.
Najjače stranke u Bošnjaka, SDA, SDP, i svojevremeno Za BiH su uvijek imali odbore u RS i na teritoriji bivše HZ HB, i, makar simbolične rezultate.
Eventualnim izbornim uspjehom DF, prvi put bi se kao važan faktor pojavila stranka koja pokriva samo i isključivo teritoriju koju je krajem rata kontrolisala AR BiH. (izuzimajući Antin stan u Livnu)
Takvom papiru makaze i ne trebaju, sam se cijepa na tri strane.
Eventualnim izbornim uspjehom DF, prvi put bi se kao važan faktor pojavila stranka koja pokriva isključivo teritoriju koju je krajem rata kontrolisala AR BiH, sa dodatkom u vidu Antinog stana u Livnu, sa odbitkom čitave Bosanske Krajine.
- Dr. Kuca
#13572 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
E sad me zanima, ako pobjedi zeljko vise nece biti budjetlija jel? 
-
JedanMova
#13573 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Rekoh ja vec na jednoj od tema, Corto lozi raju po forumu, al on je u dubini duse za DF i 12.10. ce tako i glasatiCorto Maltese wrote:Potpuno se slažem.ilkbahar wrote:Ja cu samo reci da su cilj DF-a promjene i samo promjene! Tako da i ako pobijedi bilo koja druga politicka opcija razlicita od ovih koji su sada na vlasti DF se moze smatrati pobjednikom.
Dosta su ovi gore sami krali.
Vrijeme je za nas!
JedanMova wrote:Do juce je bilo da "nema sanse", danas je vec "mozda nece"...Corto Maltese wrote:Možda neće uletiti u predsjedničku fotelju, ali već se pozorišna djela baziraju na njemu. Šteta što je Jean-Baptiste Poquelin umro par stotina godina prerano, on bi to mnogo bolje opisao, ali daj šta daš:http://www.klix.ba/vijesti/kultura/djev ... /140922024Đevrasim Cvijan je obični Bosanac i Hercegovac kojeg je ostavila žena. Bez novca i porodice odlučio je da se uključi u politiku kako bi učinio da svima bude bolje. Pozvao je sve da glasaju za njega pokazujući prazan imovinski karton.
"Za kakve ste sve budale glasali vala možete ove godine i za mene, da malkice meni bude bolje"
Rekoh vam ja, 12.10. ce Corto zaokruziti Emira na listicu... pa vi sad gledajte kako cete dalje
- Corto Maltese
#13574 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
E, to već ide na temu pod nazivom "science fiction".Dr. Kuca wrote:E sad me zanima, ako pobjedi zeljko vise nece biti budjetlija jel?
-
weredsf
#13575 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ma luzercine obicne ako puse tu pricuDr. Kuca wrote:E sad me zanima, ako pobjedi zeljko vise nece biti budjetlija jel?
Ali sta hocete vi..