Pa toj istoj Barceloni su se u ovoj sezoni desilo nekoliko pehova ( povrede ): Villa ( on je najvise nedostajao ), Alfelay, Abidal a sada pred Kup i Puyol i Pinto .... Previse pehova - koji su posljedica odlicne prethodne 2-3 sezone ...LSD wrote:Službeno: Lionelu Messiju Zlatna kopačka
1. Messi, Barcelona, 50 golova, 100 bodova (koeficijent 2)
2. Ronaldo (Real Madrid), 46, 92
3. Van Persie (Arsenal), 30, 60
4. Huntelaar (Schalke), 29, 58
5. Ibrahimović (Milan), 28, 56
6. Rooney (Manchester United), 27, 54
7. Gomez (Bayern), 26, 52
8. B. Yilmaz (Trabzonspor), 32, 48 (koeficijent 1.5)
8. Dost (Heerenveen), 32, 48
8. Falcao (Atletico Madrid), 24, 48
8. Milito (Inter), 24, 48...
Ovo je tragikomicnoimati igraca koji zabija po 50 golova u sezoni, a ne uzeti barem jedan od dva najbitnija trofeja (Primera ili Liga Prvaka) to se samo Barci može desiti.
FC Barcelona
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- veljaca
#13526 Re: FC Barcelona
-
LSD
#13527 Re: FC Barcelona
Mourinho: "Messijevih 50 golova ne vrijede nista"
mora fakin ujesti, pa to ti je.
-
motorola01
#13528 Re: FC Barcelona
Sta ces,seljak covjekLSD wrote:Mourinho: "Messijevih 50 golova ne vrijede nista"
![]()
- Jack Be Nimble
#13529 Re: FC Barcelona
Nije nista slagao/izmislio. Sam si kazao:LSD wrote:Mourinho: "Messijevih 50 golova ne vrijede nista"
![]()
LSD wrote:Ovo je tragikomicno imati igraca koji zabija po 50 golova u sezoni, a ne uzeti barem jedan od dva najbitnija trofeja (Primera ili Liga Prvaka) to se samo Barci može desiti.
-
LSD
#13530 Re: FC Barcelona
De popusti me, živ bio...i izvini što sam ti pominjao idola Roberta, necu više obecavamJack Be Nimble wrote:Nije nista slagao/izmislio. Sam si kazao:LSD wrote:Mourinho: "Messijevih 50 golova ne vrijede nista"
![]()
LSD wrote:Ovo je tragikomicno imati igraca koji zabija po 50 golova u sezoni, a ne uzeti barem jedan od dva najbitnija trofeja (Primera ili Liga Prvaka) to se samo Barci može desiti.
-
5 0 5
#13531 Re: FC Barcelona
Sto se tice Barcelone, oni jos uvijek mogu dostici proslogodisnji Madrid sa jednim trofejom (koji je Mourinjo kovao u zvijezde prosle godine). Polufinale CL i drugo mjesto u La Liga. Znaci tu Mourinho nema sta prigovoriti. On je danas izjavio da bi Penaldo trebao dobiti zlatnu loptu jer je osvojio ligu. Sto je jednako osvojio i Ozil, npr. Ili Edin Dzeko isto tako.
A o "zaslugama" na individualnom nivou (zlatna lopta). Ako neko ko obori rekorde stare i po sto godina, nije zasluzio taj trofej, ne znam ko jeste.

A o "zaslugama" na individualnom nivou (zlatna lopta). Ako neko ko obori rekorde stare i po sto godina, nije zasluzio taj trofej, ne znam ko jeste.

- skenderija04
#13532 Re: FC Barcelona
Sve je to fino ali ako zaboravimo izjavu od prosle godine kada je Cristiano dobio zlatnu kopacku.
" Zlatna kopacka je nagrada zasluzena na terenu. Zlatna lopta je nagrada osvojena glasanjem" J.Mourinho
" Zlatna kopacka je nagrada zasluzena na terenu. Zlatna lopta je nagrada osvojena glasanjem" J.Mourinho
-
5 0 5
#13533 Re: FC Barcelona
Pa dobro onda. Sto se toga tice, nista se nije promijenilo od prosle godine
- skenderija04
#13534 Re: FC Barcelona
To je tip koji uvijek kaze sta misli i koji nema dva lica....a ne kao neki505sCrtom wrote:Pa dobro onda. Sto se toga tice, nista se nije promijenilo od prosle godine
- skenderija04
#13535 Re: FC Barcelona
Sutra Sport navodno objavljuje ekskluzivnu vijest sa svim detaljima. Didier Drogba se ponudio Barceloni. Vidjecemo sutra, ali navodno da je prihvatio ulogu da bude kao Henrik Larsson od prije 6 godina ´zlatna rezerva.35 kuka i ne ide mu se u Kinu, Katar i slicne destinacije. Sutra vise detalja.
-
5 0 5
#13536 Re: FC Barcelona
Ponudio se jeste ali Barcelona nije zainteresovana. S druge strane, With Man City planning to sell several players this summer, Barcelona keep an eye on the situation of Kolarov, Dzeko and Adebayor.
- skenderija04
#13537 Re: FC Barcelona
E sad smo dirnuli u svetinju. Edin Dzeko505sCrtom wrote:Ponudio se jeste ali Barcelona nije zainteresovana. S druge strane, With Man City planning to sell several players this summer, Barcelona keep an eye on the situation of Kolarov, Dzeko and Adebayor.
-
5 0 5
#13538 Re: FC Barcelona
za koga? dzeko ih ne kosta koliko RvP. njemu je sad city ponudio platu koju mu barcelona nikad nece platiti.
za klupu ne znam. zavisi od toga kako ce tito postaviti tim iduce sezone. neke stvari koju su skripile ove godine ce sigurno popravljati. kompletirat ce se valjda neki tim preko ljeta. edin bi vjerovatno dobio vise igranja nego koliko je imao ove godine u cityju.
za klupu ne znam. zavisi od toga kako ce tito postaviti tim iduce sezone. neke stvari koju su skripile ove godine ce sigurno popravljati. kompletirat ce se valjda neki tim preko ljeta. edin bi vjerovatno dobio vise igranja nego koliko je imao ove godine u cityju.
- skenderija04
#13539 Re: FC Barcelona
Nije pitanje plate. Ako RVP -u ostaje samo godina ugovora, znaci otkupna cijena nece biti veca od 15-20 miliona. Ako za takvog igraca ne platis veliku otkupninu za platu se moze dogovoriti. The Guardian je u petak objavio da City cijeni Dzeku na 32 miliona eura. Te pare Barca ne placa.505sCrtom wrote:za koga? dzeko ih ne kosta koliko RvP. njemu je sad city ponudio platu koju mu barcelona nikad nece platiti.
-
5 0 5
#13540 Re: FC Barcelona
vidjet cemo. ja bih vise volio RvP. mozda ga wenger zamijeni za nekog mladjeg. thiago-a. 
-
LSD
#13541 Re: FC Barcelona
Džeko bi se nazabijao golova u Barci više nego u Wolfsburgu svojevremeno, a igrao bi 3 puta više nego kod talijana. One paralele sa Ibrom nemaju mjesta jer Edin nije egomanijak koji želi biti prva zvijezda tima, za razliku od Zlatana.skenderija04 wrote:E sad smo dirnuli u svetinju. Edin Dzeko505sCrtom wrote:Ponudio se jeste ali Barcelona nije zainteresovana. S druge strane, With Man City planning to sell several players this summer, Barcelona keep an eye on the situation of Kolarov, Dzeko and Adebayor..Pazi, Tito, za razliku od Guardiole, vjeruje u plan B i hoce napadaca Dzekinog tipa. Barca trazi upravo takvog, ali pod jednim uslovom a to je da u startu pocinje sa klupe i prihvati da bude rezerva. Kao Dzeko, jos tri cetiri imena su u igri plus RVP koji je objektivno jeftin jer mu ugovor istice sljedece godine. Druze nije iskljuceno,ali 32 miliona Barca ne placa.
Druga stvar je što od Džeke pojedinci prave jednodimenzionalnog igraca koji zna samo skociti, koji zna zabiti samo glavom i koji može biti produktivan samo ako ima dobar servis oko sebe (tj. krila koja ce samo na njega igrati).
Edin je više od toga.
Naravno, sve su ovo pusti snovi da završi u Barci
- skenderija04
#13542 Re: FC Barcelona
Skupo LSD. Skupo za Barcelonu. Za klub koji trazi centarfora koji ce igrati 75% utakmica 32 miliona mozda i nije puno, ali za Barcelonu koja trazi igraca koji je spreman da sjedi na klupi i udje zadnjih pola sata kada treba probiti bunker je mnogo. A i Dzeko ne vjerujem da bi bio spreman provesti u hladovini jos jednu sezonu. Sumnjam. Spominje se, ali stidljivo.
- odesveuhonduras
- Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)
#13543 Re: FC Barcelona
Ne vjerujem da će neko Džeka trenutno platiti više od 20 miliona niti da će Arsenal RVP-a prodati za manje od 20 miliona (funti).skenderija04 wrote:Nije pitanje plate. Ako RVP -u ostaje samo godina ugovora, znaci otkupna cijena nece biti veca od 15-20 miliona. Ako za takvog igraca ne platis veliku otkupninu za platu se moze dogovoriti. The Guardian je u petak objavio da City cijeni Dzeku na 32 miliona eura. Te pare Barca ne placa.505sCrtom wrote:za koga? dzeko ih ne kosta koliko RvP. njemu je sad city ponudio platu koju mu barcelona nikad nece platiti.
-
LSD
#13544 Re: FC Barcelona
Pa s obzirom da Barca uvijek igra sa 3 napadaca (ili je 4-3-3 ili 3-4-3) on bi se naigrao sit u svim takmicenjima i nazabijao golova za izvoza, pored onakvih veznjaka i krila - ako bi došao (a to AKO je vece od Trebevićaskenderija04 wrote:Skupo LSD. Skupo za Barcelonu. Za klub koji trazi centarfora koji ce igrati 75% utakmica 32 miliona mozda i nije puno, ali za Barcelonu koja trazi igraca koji je spreman da sjedi na klupi i udje zadnjih pola sata kada treba probiti bunker je mnogo. A i Dzeko ne vjerujem da bi bio spreman provesti u hladovini jos jednu sezonu. Sumnjam. Spominje se, ali stidljivo.
Šalu na stranu: Nije što je naš covjek, Džeko je stroj za golove
- skenderija04
#13545 Re: FC Barcelona
@ odesveuhonduras
RVP je sljedece godine slobodan igrac,i 20 miliona funti tesko da mogu nekome izbiti jer ovaj put Arsenal ne diktira tempo pregovora. Svaki dan koji prodje RVP je jeftiniji
@LSD
Ja bih volio da dodje jer je profil koji Barcelona nema.
RVP je sljedece godine slobodan igrac,i 20 miliona funti tesko da mogu nekome izbiti jer ovaj put Arsenal ne diktira tempo pregovora. Svaki dan koji prodje RVP je jeftiniji
@LSD
-
LSD
#13546 Re: FC Barcelona
To je bilo i zamišljeno još sa Zlatanom...plus da se dobije na snazi, na skoku, na igri glavom - kad je protivnicki 16-erac u pitanju...i to je bila jako dobra zamisao (pouceni iskustvom protiv Intera i njihovog savršenog bunkera) a ni Barca nebi bacala 70 miliona tek tako...ali sa egomanijakom se nije moglo, on još poceo postrojavati redom po svlacionici i derati se na trenera...Džeko nije takav tip, a ima slicne fizicke karakteristike kao Ibra - baš za taj neki plan B ili kako vec to nazvati.skenderija04 wrote:@ odesveuhonduras
@LSD
Barca nema "klipana" u 16-ercu protivnika ala Ibra,Džeko,Llorente,Drogba itd- vec dugo godina...tu klasicnu 9-tku, koja može i po dvojicu nositi na leđima....Bojan je bio obicna nejac i krpa, ne može on biti 9-tka.
- skenderija04
#13547 Re: FC Barcelona
Tu je i najveca razlika izmedju Vilanove i Guardiole. Pep je bio siguran da plan B nije potreban jer su ovi sitni u stanju da proizvedu toliko sansi da gol jednostano mora doci.U sustini bio je u pravu,ali kao i u svemu, uvijek je najjaca posljednja slika u pamcenju a to je Chelsea. Vilanova je druga prica. I on je tiki taka skola,ali voli da ima plan B. Ibra je njegov prijedlog. Sada trazi nesto slicno i zbog toga se spominje Dzeko. Ja mislim da su Barcina potreba i Dzekina zelja za dokazivanjem dva razlicita puta i tesko da ce se ukrstiti. A i lova nije mala. Osim toga, centarfor je tek treca pozicija za pokriti.Prvo lijeva strana, poslije odbrana, i na kraju napad,ako sta ostane.
- odesveuhonduras
- Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)
#13548 Re: FC Barcelona
I Nasriu je isticao ugovor slijedeće godine pa je prodan za cifru od 22-25 miliona funti (ovisno koji članak pročitaš)skenderija04 wrote:@ odesveuhonduras
@LSD
I Hazardu ugovor ističe za godinu dana pa će biti prodan za sličan iznos.
To ugovor ističe vrijedi za igrače za koje se klubovi baš i ne otimaju. Kad jako želiš vrhunskog igrača onda je bitno klepiti ga, za velike i bogate klubove 4-5 miliona nije neki problem ako istinski misle da će ih taj igrač "oplemeniti"
Ja lično ne bih nikad kupio RVP-a jer će biti skup za otkupiti od arsenala i jer će tražiti veliku platu, a nije ni neki puter više, ali opet, siguran sam da neće nedostajati kupaca.
- p206
#13549 Re: FC Barcelona
RVP bi bio sličan promašaj kao i Ibra, jer ja se ne sjećam kad je on dao gol glavom, Drogba bi bio idealan što se toga tiče. A i nije neki igrač, koji će "razgrnuti odbranu" kao Drogba.
Druga stvar RVP je ljevak i većina lopti koje bi mu Messi(onaj njegov prodor sa desne/poludesne strane i lopta u prazan prostor) namjestio bi mu išla na puno slabiju desnu nogu.
I treća, takvog igrača ne možeš držati na klupi.
Drogba bi bio pun pogodak, ja mislim... ali sumnjam da će on ići igdje iz Chelsea.
Druga stvar RVP je ljevak i većina lopti koje bi mu Messi(onaj njegov prodor sa desne/poludesne strane i lopta u prazan prostor) namjestio bi mu išla na puno slabiju desnu nogu.
I treća, takvog igrača ne možeš držati na klupi.
Drogba bi bio pun pogodak, ja mislim... ali sumnjam da će on ići igdje iz Chelsea.
- ultima_palabra
#13550 Re: FC Barcelona
Ovo je rekao... iako se ne slažem da toliki golovi mogu ne značiti ništa, makar ima isti aršin"Messi scored 50 goals that have not been worth anything, just as Cristiano scored 42 last season that were not worth anything.