Sarajevo Construction

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
NediM17

#13526 Re: Sarajevo Construction

Post by NediM17 »

Gledam juce oni iz Izvora ne odustaju, 4 miksera cekaju da nafiluju onu rupetinu, pri tome stoje u izlaznoj traci sa stupske petlje prema Ilidzi. Dzaba oni radnici izginuse.
Sta li je sa onim osumnjicenim, garant pusteni da se brane sa slobode. :-)
Haris.ba

#13527 Re: Sarajevo Construction

Post by Haris.ba »

NediM17 wrote: 19/09/2020 10:19 Gledam juce oni iz Izvora ne odustaju, 4 miksera cekaju da nafiluju onu rupetinu, pri tome stoje u izlaznoj traci sa stupske petlje prema Ilidzi. Dzaba oni radnici izginuse.
I sa kontra strane prave jos jedan objekat. Jos jedna "lamela" prozor uz prozor.

U drugoj po redu lameli nema 10 stanova navece da gori svjetlo. Nemoguce da je sve dijaspora. Kome prave ptice znaju.

Ne mogu da vjerujem da toliko ljubitelja sismis nacina zivota ima u Sarajevu. Betmen do betmena.
drndalo

#13528 Re: Sarajevo Construction

Post by drndalo »

NediM17 wrote: 19/09/2020 10:19 Gledam juce oni iz Izvora ne odustaju, 4 miksera cekaju da nafiluju onu rupetinu, pri tome stoje u izlaznoj traci sa stupske petlje prema Ilidzi. Dzaba oni radnici izginuse.
Nisu dzabe izginuli... Nego za pare, gazdi... :evil:

Na doktore ih sve potrosili, jeble ih one.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#13529 Re: Sarajevo Construction

Post by mk ultra »

Davno su poceli, mislim da je bosman usao u gradiliste prije 3-4 sedmice...

Sve uredu neka prave, meni su najgori od svega kupci...
Evolution_IV
Vozim: 3 Leša

#13531 Re: Sarajevo Construction

Post by Evolution_IV »

Logovan wrote: 22/09/2020 10:08 https://www.klix.ba/biznis/investicije/ ... /200922019

Nema krize kod Hife. :skoljka:
naravno da nema kad si dobar sa zelenim ko hljeb...
Cossack

#13532 Re: Sarajevo Construction

Post by Cossack »

Evolution_IV wrote: 22/09/2020 10:13
Logovan wrote: 22/09/2020 10:08 https://www.klix.ba/biznis/investicije/ ... /200922019

Nema krize kod Hife. :skoljka:
naravno da nema kad si dobar sa zelenim ko hljeb...
Više im zeleni i ne trebaju. Imaju pumpe na svakom čošku.
mk ultra

#13533 Re: Sarajevo Construction

Post by mk ultra »

Vala ima krize svijesti i pameti sto nije odmakao od čuvene misli da pored benziske pumpe i terminala za avio gorivo pravi hotel u kojem bi trebao neko da spava i uziva u mio mirisu nafte i naftnih derivata.

Kako u picku materinu sve bez mozga, valjda fukara nije za bolje naucila ni vidjela :shock:
breuer

#13534 Re: Sarajevo Construction

Post by breuer »

BiBi911 wrote: 18/09/2020 23:21
breuer wrote: 14/09/2020 11:54 eno mi veš mašine :mrgreen:
Mislis ovaj novi model u suknjici
ova na kojoj se nalazi mikrovalna...
holowey

#13535 Re: Sarajevo Construction

Post by holowey »

mk ultra wrote: 22/09/2020 11:48 Vala ima krize svijesti i pameti sto nije odmakao od čuvene misli da pored benziske pumpe i terminala za avio gorivo pravi hotel u kojem bi trebao neko da spava i uziva u mio mirisu nafte i naftnih derivata.

Kako u picku materinu sve bez mozga, valjda fukara nije za bolje naucila ni vidjela :shock:
da je bar sarajevski aerodrom tranzitni pa da se i shvati logika aerodroma na tom mjestu... ma bice to hotel na sat...
mk ultra

#13536 Re: Sarajevo Construction

Post by mk ultra »

Tzv prćija :mrgreen:
geralt

#13537 Re: Sarajevo Construction

Post by geralt »

Ne mora znaciti. Poslovne ljude vecinom ne interesuje obilazak Bascarsije, bitnije im je da sto bezbolnije odu kuci nakon zavrsenog posla. A sa malim brojem letova koje imamo, tesko je potrefiti da se vratis isti dan, vecinom se mora nociti (osim ako dolazis iz Zagreba). Svaki iole bitan aerodrom na svijetu ima hotele pored.
Dzontra_Volta

#13538 Re: Sarajevo Construction

Post by Dzontra_Volta »

Ovaj hotel će raditi k'o dragstor, samo da se vrate letovi u normalu.
Ne bi hifići stvorili imperiju da su glupi kao što ovdje forumaši misle.
high_volume

#13539 Re: Sarajevo Construction

Post by high_volume »

geralt wrote: 22/09/2020 16:24 Ne mora znaciti. Poslovne ljude vecinom ne interesuje obilazak Bascarsije, bitnije im je da sto bezbolnije odu kuci nakon zavrsenog posla. A sa malim brojem letova koje imamo, tesko je potrefiti da se vratis isti dan, vecinom se mora nociti (osim ako dolazis iz Zagreba). Svaki iole bitan aerodrom na svijetu ima hotele pored.
To su uglavmom hoteli za putnike propuštenih letova, u takvim "aerodromskim" hotelima ne borave poslovni ljudi
nepass1

#13540 Re: Sarajevo Construction

Post by nepass1 »

Ma pranje para
drndalo

#13541 Re: Sarajevo Construction

Post by drndalo »

nepass1 wrote: 22/09/2020 18:39 Ma pranje para
:thumbup:
geralt

#13542 Re: Sarajevo Construction

Post by geralt »

high_volume wrote: 22/09/2020 18:32
geralt wrote: 22/09/2020 16:24 Ne mora znaciti. Poslovne ljude vecinom ne interesuje obilazak Bascarsije, bitnije im je da sto bezbolnije odu kuci nakon zavrsenog posla. A sa malim brojem letova koje imamo, tesko je potrefiti da se vratis isti dan, vecinom se mora nociti (osim ako dolazis iz Zagreba). Svaki iole bitan aerodrom na svijetu ima hotele pored.
To su uglavmom hoteli za putnike propuštenih letova, u takvim "aerodromskim" hotelima ne borave poslovni ljudi
Cesto putujem poslovno van zemlje, i uvjeravam te da borave. Ukucaj npr. "Frankfurt airport hotel" u Google mape (ili bilo koji veci svjetski aerodrom) i pokusaj prebrojati koliko ce ti rezultata izbaciti.

Imali smo prije par godina poslovnog partnera iz Njemacke ciji su kriteriji za hotel bili "dobar i sto blize aerodromu". Sto nas je dovelo u neugodnu situaciju da biramo hocemo li ga poslati kod Fahre u Radon Plazu ili kod Budnje na Ilidzu, a nijedan nije bas blizu aerodromu.
mk ultra

#13543 Re: Sarajevo Construction

Post by mk ultra »

Sve je to istina, samo ne stave naftni terminal pod nos :lol:

Ps
Posto sam direktno strukom vezan za benziske stanice, reci cu slijedece
Naftni terminal sa pumpom ima slijedece:
- benzisku pumpu sa svojim pratecim rezervoarima 4kom, i nadstresnicom i ostalim dzidzama
- terminal mora biti betonskim zidom ogeađen kao i pumpa radi kontrole pristupa i eventualnih nesreca
- sam terminal je ogromna igracka, kamion ulazi ispod terminala, ako nekad prolazis pored podlugova - INA mozes vidjeti mjesto pretakanja koje ce i ovdje biti identicno, visocije je od nadstresnice benziske pumpe, ima posebne uvjete jer se tu pretace sa fi100 fleksi cijevi i ne smije mu se pristupati tako lahko. Terminal ima i posebno pumpno postrojenje, i postrojenje za povrat isparenja i njihovo ukapljivanje jer i toga dosta ima

https://www.klix.ba/biznis/privreda/obn ... /200304090
Evo o ovome se radi samo ce kod hife vjerovatno biti podzemno rezervaori, ali pretakaliste i postrojenje je isto kao i automati za mala auta

Jel tebi normalno 20m pored ovoga jmati hotel, opet kazem to mora biti ZAGRAĐENO! ne kako je na renderu lijepo i veselo, jer kad jaruga dovuce cisternu i pretace stotkom 15m³ mirise daleko... ali eto, neka spava tu ko hoce, ja necu.
Pola hifinih pumpi je van pravilnika, gdje npr striktno kaze nema gradnje na raskrsnici i u blizini raskrsnice, on u Matuzicima lupio pumpu jebe se njemu.. tako i ovo, a vidjet ces kad krenu prituzbe iz Dobrinje o miomirisu 95tice na lepom suncanom danu :D
Haris.ba

#13544 Re: Sarajevo Construction

Post by Haris.ba »

Niko nikog ne tjera da spava u tom hotelu. Mogu i na Smiljevicima na deponoji napraviti sto se mene tice.

A svakako su lokacije benzinskih kod nas kriticne. Strpiti se nekih 10, 20 godina da elektricna auta preuzmu.

A ako ne bude vakcine za koronu, svakako nema letova ko prije, ni potrosnje nafte i kerozina. :run:
Samo nek se pravi.
drndalo

#13545 Re: Sarajevo Construction

Post by drndalo »

Ma nek se ne pravi samo! Dosta je vise zuluma seljacina u fluorescentno zutim Mercedesima i slicnim sranjima.

Jebe me se za hotel, ali okolno stanovnistvo ce redovno duvati isparenja...
pepeljara

#13546 Re: Sarajevo Construction

Post by pepeljara »

Znaci nastavak rezanja drvoreda (ulica Dzemala Bijedica) koje je staro cca 5-10 godina uz cestu. Hladno ih juce izrezashe, fakat me dusha boli sta radimo sa prijepotrebnog drveca.
Da bingo ima lijep i brz pristup za svoje potrosace...i da znam, planirano prosirenje ceste...

al zar se nisu mogla prebaciti (mislim da je hrast u pitanju) bilo gdje gdje treba drveca, na ravnicu, bilo gdje....
Samo rezi...sve moze.
:twisted:
Cossack

#13547 Re: Sarajevo Construction

Post by Cossack »

pepeljara wrote: 23/09/2020 08:48 Znaci nastavak rezanja drvoreda (ulica Dzemala Bijedica) koje je staro cca 5-10 godina uz cestu. Hladno ih juce izrezashe, fakat me dusha boli sta radimo sa prijepotrebnog drveca.
Da bingo ima lijep i brz pristup za svoje potrosace...i da znam, planirano prosirenje ceste...

al zar se nisu mogla prebaciti (mislim da je hrast u pitanju) bilo gdje gdje treba drveca, na ravnicu, bilo gdje....
Samo rezi...sve moze.
Ja koliko mogu upratiti na Parkovoj FB stranici kontinuirano se negdje sadi. Ako su se stabla morala posjeći onda neka su. Infrastruktura se mora jačati. Samo neka to kompenziraju i još pojačaju na toj ili nekoj drugoj lokaciji.
Last edited by Cossack on 23/09/2020 09:14, edited 1 time in total.
Naslovnica

#13548 Re: Sarajevo Construction

Post by Naslovnica »

pepeljara wrote: 23/09/2020 08:48 Znaci nastavak rezanja drvoreda (ulica Dzemala Bijedica) koje je staro cca 5-10 godina uz cestu. Hladno ih juce izrezashe, fakat me dusha boli sta radimo sa prijepotrebnog drveca.

Samo rezi...sve moze.
Ide zima.
Tako su i prošli put, pred zimu, rodijaci uredno izrezali ono kod Žice a niko ništa nije dotakao godinu dana.
Bagra lopovska seljačka.
Naslovnica

#13549 Re: Sarajevo Construction

Post by Naslovnica »

geralt wrote: 22/09/2020 19:01
high_volume wrote: 22/09/2020 18:32
Cesto putujem poslovno van zemlje, i uvjeravam te da borave. Ukucaj npr. "Frankfurt airport hotel" u Google mape (ili bilo koji veci svjetski aerodrom) i pokusaj prebrojati koliko ce ti rezultata izbaciti.

Imali smo prije par godina poslovnog partnera iz Njemacke ciji su kriteriji za hotel bili "dobar i sto blize aerodromu". Sto nas je dovelo u neugodnu situaciju da biramo hocemo li ga poslati kod Fahre u Radon Plazu ili kod Budnje na Ilidzu, a nijedan nije bas blizu aerodromu.
Ja sam takve mećao u ex Emiran ili u Crystal na Ajliđi, baš bili zadovoljni.
Crystal ima svoj prevoz do aerodroma.
TheRedhead

#13550 Re: Sarajevo Construction

Post by TheRedhead »

Cossack wrote: 23/09/2020 09:06

Samo rezi...sve moze.
Ja koliko mogu upratiti na Parkovoj FB stranici kontinuirano se negdje sadi. Ako su se stabla morala posjeći onda neka su. Infrastruktura se mora jačati. Samo neka to kompenziraju i još pojačaju na toj ili nekoj drugoj lokaciji.
U Novom Gradu barem neki dijelovi imaju nova drveca tako da nije da nema novih, da li ce tu posaditi mladice negdje pored to cemo vidjeti.
Post Reply