Hm, ljepota za muskarca nije pozeljna, sarmantan je mozda-SaraFina wrote:Nije ni in lijep. Pa da uvjete postavlja. A ni mlad. Lakovjerna si kupio te s par tanjura hrane.moonca wrote:E, opasno je obecavati ---SaraFina wrote:
Ženiš se iJopet? Privedi Bosanku kakvu bolan. Tuzlanke su prelijepe
Obećaj joj svašta. Azurnu obalu i odmore! Pariz i ljubakanje ispod Ajfelovog tornja![]()
.. treba mu zena ne ljepotica..
Mada jeste kul kad kaže da šefici ekstra nešto skuhao. To je baš očinski. Inače tu jedino pokaže da iNsaHn
Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
-
moonca
#13526 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
- SaraFina
#13527 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Što ga nafali. Kao udavaču!

Pričamo o Francuzu kao da nije prisutan
Pričamo o Francuzu kao da nije prisutan
- HAVANA
#13528 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
A ima i papire.Sjoooo
-
moonca
#13529 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Neka - mozda ga ozenimo ovdje - nije da se ne desava... 
- insomnia78
#13530 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
moonca wrote:Zbilja mislis u 41 - da iams zivaca - pa sada vecinsomnia78 wrote:Valja praviti jos djece
.tebi treba neka starija od tebe - smirena ..![]()
- SaraFina
#13531 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Kuha ko mlada kakva na početku braka! Sjoooo.HAVANA wrote:A ima i papire.Sjoooo
- pustopoljina
#13532 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ako moonca nije smirena, ne znam ko je.
Jedino nece godine da napise- dama
- SaraFina
#13533 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
moonca wrote:Neka - mozda ga ozenimo ovdje - nije da se ne desava...
Moguće. Koliko starija? 26 g??? On sebe vidi s nekom od 25
- SaraFina
#13534 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Fakat je. Živci ko konopci!pustopoljina wrote:Ako moonca nije smirena, ne znam ko je.
-
moonca
#13535 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
.Nije mu ni predejsdnik sa nekom klinkom . ne ..

- SaraFina
#13536 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Znači babađevojka i za Francuzića! Ako ćemo po Macrončiću 
-
moonca
#13537 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Dobar je Macron... svidja mi se.. 
- insomnia78
-
moonca
- madner
- konjislav
#13541 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Zbog cega radi nas "njemacki sistem" u njemacki, a ne radi u Bosni?madner wrote:Elementarno nepoznavanje pojmova i sistema. Bosna i mnoge druge zemlje imaju solidarni penzioni sistem. Njemacka takodje ima isti sistem, odnosno nas je njihov. To u praksi znaci da nemas svoj konto na koji uplacujes, nego sve trenutne uplate idu u fond koji se djeli korisnicima.konjislav wrote:Takodjer ovo je tacno iz razloga sto je neko ranije napisao. Nacin na koji bosanski penzioni sistem radi je pokvaren i los. Ljudi koji su radili prije 40 godina i uredno placali svoje poreze danas ovise o ljudima koji tek treba da uplate poreze. Zasto? Zato sto im je drzava prokockala njihove penzije, nisu bile sigurno zasticene od drzave i van bilo cijeg dodira. Danasnja raja se opametnila i niko ne ceka niti planira penziju, svi uzivaju sada, skontali i znaju (doslo iz guzice u glavu) da je penzioni sistem prevara, i onda ne gledaju da uplacuju, sto se upravo odrazava na trenutni bilans penzionog fonda od kojeg trenutno ovise ljudi koji su redovno uplacivali poreze zadnjih 40 godina.madner wrote:Koliko se u PIO-MIO uplati, toliko se i isplati. Ne moze biti penzija veca kada su plate male a ovi biraci ne bi poceli ispod 1000 zadnjih 10 godina.
Drzava nije nikakve penzije prokockola, iz jednostavnog razloga sto uplate odmah isplati, uz doplate za beneficirane penzije. Ne uzima nikad iz fonda za druge stvari. Tako da raja krade od svojih roditelja.
Svakako je preporucljivo imati jos dodatni stub, ali prosipati ovakvu suplju je infatilno i pogresno. Osim administracije, sve uplate za PIO idu penzionerima.
Zato Sto je Njemacka stabilna drzava sa stabilnim prilivom novca u fondove, I to onda radi.
U Bosni ocito solidaran penzioni sistem me radi, jer smo bagra. Bosni bi odgovarao sistem gdje se uplacuje bukvalno na tvoj konto (svicarski sistem) I tada ne bi imao problems niti nepravde. Tacno koliko uplatis, toliko ce to biti (povecano za interest rate) nakon X godina.
Ovako neradnici da drzavne side dodju u penziju I place im we penzija iz istog Fonda kao I ljudima is realnog sektora.
Je li vidis ti Tu problem?
- tandmand
#13542 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Balkanski problem solidarnosti
Lijepo je raditi za sebe, ali samo idiot će do smrti hraniti povlaštene
Matija Babić
2.5.2019.
DIVNO je biti dugo radno aktivan: raditi za sebe i svoju obitelj, ostati dulje vitalan i osjećati se korisno. No je li to poanta teme o radu do 67. godine u Hrvatskoj? Samo to, da se ljudima ne da raditi?
Jedno je biti vitalan, drugo je biti idiot. Jedno je biti solidaran, drugo je biti magarac. Jedno je raditi dugo za sebe, drugo raditi do smrti za druge.
A to je upravo ono što se očekuje od građana RH: da budu idioti i magarci koji će raditi do smrti za druge.
Kvaka je u sljedećem: od ljudi se očekuje da svojim novcem desetljećima hrane postojeće povlaštene parazite, a potom da rade do smrti bez da prime svoj novac natrag.
Koga hrane magarci?
Pogledajmo brojke.
Godišnje se u mirovinsko kroz doprinose uplate 22 milijarde kuna. Isplati se gotovo 40 milijardi kuna. Već iz tog vidimo da je sustav neodrživ i da svoje penzije sasvim sigurno nećete dočekati, pa makar danas od svoje plaće izdvajali prosječno 1400 kuna svaki mjesec.
Kome onda taj novac ide?
Ukupni broj umirovljenika već je sada 1,24 milijuna, a broj ljudi koji rade i plaćaju mirovinsko je 1,5 milijuna. To znači da na jednog umirovljenika dolazi malo više od jednog radnika. Svatko od vas na grbači nosi još jednu osobu. Stanje će ubrzo biti još gore jer umirovljenika je sve više, a radnika je sve više u Irskoj i Njemačkoj.
I sad slijedi posebno sladak dio: od tih 1,24 milijuna ljudi koji su nam na grbači, njih svega 16,3% odradilo je puni radni staž. Fantazija, zar ne? Svi ostali u penziju su stavljeni prema kriterijima koji nemaju veze ni s tim koliko su radili, ni s tim koliko su si penzije platili. Mi im plaćamo.
Broj povlaštenih umirovljenika u Hrvatskoj je 175,2 tisuće. Za njih mjesečno izdvajamo 773,4 milijuna kuna. To je godišnje 9,3 milijarde jebenih kuna.
Od tih 175 tisuća, 71 tisuća su ratni veterani. 2/3 novca za povlaštene mirovine odlazi na ratne veterane. Nekima zasluženo, a mnogima naprosto zato što su dobili potvrde koje su se dijelile na svakom ćošku i jer se tako kupuju glasovi.
Hoćete li raditi za svoju djecu ili za njihovu?
Među ostalim povlaštenim mirovincima tu su pjevači, glazbenici, partizani od 150 godina, političari, svećenici... Sve redom vrijedni ljudi koje sigurno želite hraniti radije nego svoju djecu.
I tu dolazimo do vašeg izbora: hoćete li raditi do 67. i hraniti navedene? Pritom molite boga da u međuvremenu krepate jer od svih milijuna koje uplatite, za vašu penziju neće ostati ništa.
To neće ići. Ljudi će naprosto otići raditi u neku drugu državu, gdje za svoj novac dobiju i nešto natrag. Nitko od nas nije se počeo baviti nekim poslom sa željom da do smrti hrani Culeja i njegovog sina.
Hrvatskoj treba ukidanje svih povlaštenih mirovina i preispitivanje baš svih nestarosnih i invalidskih. Ako se to ne napravi brzo, lako za povlaštene... Mirovina uskoro neće ni biti.
Last edited by tandmand on 07/05/2019 22:12, edited 1 time in total.
- Hajvan
#13543 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
zato se satrase da s konca i konopca prikupe nove radne snage kako bi popunili poluprazne penzione fonodove…. 
njevmacka, mislim
njevmacka, mislim
- 512MB
#13544 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Kakav Schwedenplatz, nekad sam znao cekat i po sat vremena kod Tichyja u redu da ponesem kilu dvi kuci, pogotovo pred kraj sezone kad zatvaraSaraFina wrote:512MB wrote: Al zato 10. ima najbolji sladoled u evropi ako ne i svijetu
Tihy...Nije onaj iz propisanih:)))))Pa ok je. Ali ja jedem samo na Swedenplatzbliže.
- mirsek
#13545 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ja sam slicnima koji zive svoj zivot prestao vjerovati kad su tvrdili da je prosjecna plata u Becu oko 1400-1500 eura netto.amidzazeher wrote:animals wrote: Pa vidi, sve zavisi kako si navikao..
ja imam stan u novogradnji..socijalbau..
uplatio 14+8 tisuca eura
mite 730 eura..plus struja, garaza i sto ostali cuda..
izadje na preko 1000 eura..
ali meni se dopada, jer je idealno mjesto..
hos kvalitet, onda plati..![]()
Ti ne prepisujes ono sto si procitao negdje na netu nego zivis zivot, o tome se ovdje stalno pokusava pisati
- Bluemore
#13546 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Sta fali sto prodajuJimmy McNulty wrote:Kebab eno prodaju.MarlboroGold wrote:Ma turski geto... eno haman zastave Galatasaraya na balkonu.
Eno i kod nas na carsiji kebab prodaju
- Bluemore
#13547 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Drogerasi Pa se sklonili u park da se fiksajuHAVANA wrote:Aaaa,dje su ljudi na ovim slikama,djeca,lokalna budala naka.nesta...Pih.![]()
- HAVANA
#13548 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Djubrad hashisharska.
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#13549 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ne znam hoćeš li mi vjerovat, ali odvede me rođak kao najbolji kebab u Beču... makar ovaj ulični... blago rečeno da sam se razočarao, bolji jeo kod Turčina u Zenici.Bluemore wrote:Sta fali sto prodajuJimmy McNulty wrote:Kebab eno prodaju.MarlboroGold wrote:Ma turski geto... eno haman zastave Galatasaraya na balkonu.
Eno i kod nas na carsiji kebab prodaju
-
Nivelacija
#13550 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Gdje brat taj turcin u Zenici?