SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
julisiz es grant

#13526 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by julisiz es grant »

Ja mislim ipak da ga je progutao som.
insomnia78

#13527 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by insomnia78 »

Isti onaj sto slomi vrat onom slovencu? Kad je mog'o pojesti land rovera moze i insana
julisiz es grant

#13528 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by julisiz es grant »

insomnia78 wrote:Isti onaj sto slomi vrat onom slovencu? Kad je mog'o pojesti land rovera moze i insana
Upravo taj, što jede džipove :D
muha_sa

#13529 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by muha_sa »

Ljakan

#13530 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ljakan »

insomnia78 wrote:
Ljakan wrote:
insomnia78 wrote: Moze ako te udarim sa autom. Ako te izresetam sasvim je svejedno da li ces umrijeti odmah ili sutradan. Ja se stvarno nadam da vi ne zaradjujete hljeb od ovoga. Ako je tako necete se najesti
Tesko da bi se ti hljeba od ovoga najeo.
Prema članu 166. Kaznenog zakona Federacije BiH, ko drugoga usmrti, kaznit će se kaznom zatvora najmanje pet godina.

Kaznom zatvora najmanje deset godina ili kaznom dugotrajnog zatvora kaznit će se onaj ko drugog usmrti na okrutan ili podmukao način, ko drugog usmrti pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju, iz rasnih, narodnosnih ili vjerskih pobuda, iz koristoljublja, radi učinjenja ili prikrivanja nekog drugog krivičnog djela, iz bezobzirne osvete ili iz drugih niskih pobuda.

Ovom kaznom bit će kažnjen i onaj ko usmrti službenu ili vojnu osobu pri vršenju poslova sigurnosti ili dužnosti čuvanja javnoga reda, uhićenja učinitelja krivičnog djela ili čuvanja osobe kojoj je oduzeta sloboda.

Ubistvo na mah definisano je članom 167. KZ FBiH, kojim je određeno da “ko drugoga usmrti namah, doveden bez svoje krivnje u jaku razdraženost ili prepast njegovim napadom, zlostavljanjem ili teškim vrijeđanjem, kaznit će se kaznom zatvora od jedne do deset godina.
Mislim da ti je sad malo jasnije,ako znas bosanski,jelte.
:lol:
I ti si iz ovog zakljucio da je razlicita kazna ako neko umre odmah ili sutra u bolnici?
Genijalno
A vidi nesto,genijalac,tebe kad covjek poklopi argumentom ponasas se ko djete pa okacis smajli umjesto da kazes upravu si lupam gluposti,posto si takav ja se necu u buduce truditi da ti dokazem da se ponasas ko klinac i da lupas ko maxim.
Aj cao :lol:
insomnia78

#13531 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by insomnia78 »

Cuj argumentom. Pa ti stvarno ne razumijes?
A sta ces, nisi ti kriv
Ljakan

#13532 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ljakan »

insomnia78 wrote:Cuj argumentom. Pa ti stvarno ne razumijes?
A sta ces, nisi ti kriv
Ko ne razumije,ja ti dam zakon ti se i dalje pravis blesav i lupas nebuloze.Sa takvim ne vrijedi raspravljat jer misle da su uvijek u pravu.
insomnia78

#13533 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by insomnia78 »

Ljakan wrote:
insomnia78 wrote:Cuj argumentom. Pa ti stvarno ne razumijes?
A sta ces, nisi ti kriv
Ko ne razumije,ja ti dam zakon ti se i dalje pravis blesav i lupas nebuloze.Sa takvim ne vrijedi raspravljat jer misle da su uvijek u pravu.
I gdje pise u zakonu ono sto ti tvrdis covjece boziji?
Ljakan

#13534 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ljakan »

Potrudi se da shvatis,ako umre sutradan za ubicu je to olaksavajuca okolnost jer uvijek se takvo djelo kod nas pokusa ublaziti i samim tim izvrsioc dobiva manju kaznu.Pogledaj ubistva i kazne ubica u zadnjih par godina pa ces vidjet kolko ih je dobilo 20 godina a kolko 5,6 do 10 max.
Onaj spahovic izreseto lika i kao dogovorio se sa sudom dobio 7.5 godina,cuj dogovorio se :lol:
insomnia78

#13535 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by insomnia78 »

Veze ti nemas. Lupio si glupost i sad guras
I dje to tacno pise u onom sto si mi citiro?
Ljakan

#13536 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ljakan »

insomnia78 wrote:Veze ti nemas. Lupio si glupost i sad guras
I dje to tacno pise u onom sto si mi citiro?
:lol: :lol: :lol: :lol:
zenu zajebaji francuz
stetoskop
Grijem se na: Fujitsu 12llce
Vozim: Traktor, ide j€bi ga

#13538 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by stetoskop »

Naslovnica wrote: Kada ovaj drot kaže da se ugasi kamera, da li zaista ima zakonsko uporište da je zabranjeno snimati u ovakvim situacijama?!
Mozda je nasao rupu u zakonu gdje moze narediti da se ugasi telefon, pa ti snimaj ako mozes :D
ciza_bliza

#13539 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by ciza_bliza »

mali Ninja wrote:https://www.klix.ba/vijesti/bih/ljubo-s ... /170524151

gdje je ovaj ljubo ucio plakat?
Razumijem da je pod velikim stresom, ali da ne znaš gdje ti je sve auto bilo oštećeno i šta si radio da ga popraviš, to je previše, pogotovo za nekog ko gleda gdje mu svaka marka ide, toliko je ova rekonstrukcija konstrukcija zapravo...
mali Ninja

#13540 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mali Ninja »

hladan.preminger wrote:Ziku drota, za početak ugasi telefon.

Po kom osnovu?
jesam li ja jedini čuo IZGASI telefon :lol:
wolfie

#13541 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by wolfie »

Prosli put laze Alisa, ovaj put Ljubo... i to bas ofirno...
Tercius

#13542 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tercius »

zateznistub wrote:
Naslovnica wrote:Pa šta sere koji qratz?!
Mislim da sam nekad negdje ili pročitao ili slušao kao zabranjeno je slikanje i snimanje službene osobe u obavljanju dužnosti. Ali nisam siguran ni kada a ni gdje.
Misljenja sam da se svakoga ko obavlja javnu sluzbu moze snimati ali...takodje sam misljenja da opet svaki taj koji obavlja javnu sluzbu bi mogao u nekim slucajevima naci argument zbog kojeg bi nekome to snimanje zabranio...#samomislim. Evo recimo setka se zandar Ferhadijom ne vidim razloga sto bi bilo zabranjeno to snimati, medjutim isto tako se setka pa uzme nekome licnu kartu na kojoj se nalaze neciji licni podaci pa ga pita ime roditelja i ulicu stanovanja a ti pridjes nesto mobitelom snimas, mislim jel on se okrene pa kaze os da prodjem krozate :D a sve u cilju zastite tajnih podataka :D sad da ne spominjem snimanja mjesta nekih dogadjaja ili u blizini opet nekih interesantnih objekata itd.Ovo je jos nedovoljno provjerena teorija pa istu i ne pokusavati na svoju ruku i bez nadzora certificiranih strucnjaka u kontrolisanom okruzenju, sta znam.Mada iskreno ta potezanja mobitela u cilju necega mi nikad nisu bila bas do kraja jasna.
Hendrix

#13543 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Hendrix »

Ovo sa ubistvom i rekonstrukcijom dogadjaja ste prije mogli gledati samo u holivudskim filmovima, mislim da je najofirnija cinjenica da se ova kucka brani amnezijom i da je to tako olako proslo. Zenska se oporavila od smrti momka u rekordnom roku, selfiji zajebancije po fejsu, malo na more ovo ono...nevjerovatno.

Citav ovaj slucaj je dokaz da sprega vlasti i mafije moze uraditi sta hoce i kad god hoce. Moze ti nabaciti ubistvo a moze i skinuti bez problema, moze ti nabaciti poreznu kaznu a moze i zaboraviti da dugujes milione itd itd...Kolumbija je za nas uredjen sistem.
sunceKOtepsija

#13544 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by sunceKOtepsija »

Hendrix wrote:Ovo sa ubistvom i rekonstrukcijom dogadjaja ste prije mogli gledati samo u holivudskim filmovima, mislim da je najofirnija cinjenica da se ova kucka brani amnezijom i da je to tako olako proslo. Zenska se oporavila od smrti momka u rekordnom roku, selfiji zajebancije po fejsu, malo na more ovo ono...nevjerovatno.
udri brigu na veselje :thumbup: -ne moze covjek zivit u proslosti (a ni od proslosti) ode psiha....
Thorgerson

#13545 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Thorgerson »

Meni je najzanimljivije da odjednom mi dobijamo na uvid ove rekonstrukcije... :-)

Ne znam za vas, ali ja se ne sjecam da sam ikada online vidio ijednu rekonstrukciju tuzilastva ovdje u BiH. Ono tipa na portalu hladno izbace rekonstrukciju ubistva? Pa bilo je na stotine ubistava i raznih nesreca, pa ne vidjesmo te rekonstrukcije?

(ne ubrajam one sto urade neke televizije, vec samo tuzilastvo)
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#13546 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Truba »

jasno je da sve od samog starta smrdi
O'zone
Globalni moderator

#13547 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by O'zone »

wolfie

#13548 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by wolfie »

Sad je jasan izbor novog komesara.
Logovan

#13549 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Logovan »

Bilo je i vrijeme za promjenu. :oops:
Ljakan

#13550 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ljakan »

http://www.avaz.ba/clanak/294377/uhapse ... esa-mesica

Ako su ih uhapsili odlicno.Kako laze ovaj avaz cuj preminuo na putu do bolnice a lezo mrtav na licu mjesta prekriven carsafom sto svjedoce slike.
Post Reply