Irak

Post Reply
sunceKOtepsija

#13526 Re: Irak

Post by sunceKOtepsija »

Image
Binali Yildirim je sinoc u susretu s novinarima rekao da su spremni, ako bude potrebno obezbjediti tampon zonu na sjeveru iraka, kao i u Siriji, te da su u vezi s tim razgovaralin s Barzanije i lidrima KDP-a.Yildirim je rekao da vlada predvodena Barzanijem dijeli iste stavove kao i turska vlada spram PKK. Navodno je razgovarano i o mogucnosti uspostavljanja novih turskih baza na teritoriji Kurdistana

-na jugu Kirkuka ubijeni preostali isilovci koji su kao taoce drzali gradane Kirkuka, svi taoci spaseni, poginuo jedan pripadnik snagfa sigurnosti
+21
https://www.youtube.com/watch?v=zlHib5vRRTI
ubijena 2 isilovca, jedan zarobljen
Image
Image
visoka delegacija Turkmenskogb fronta u posjeti guverneru Kirkuka i MUP-u
-bombas samoubica se raznio u blizini ureda Turkmenskog fronta-drugih zrtava nije bilo
Kikibombona

#13527 Re: Irak

Post by Kikibombona »

Zvanicno!

Image

Image

Izgleda danas malo bolje...
Wladimir ‏@vvanwilgenburg
#Peshmerga spokesperson Halgurd Hikmet told me today that #Peshmerga forces are satisfied with air support today in #freemosul op
Irak zabranio alkohol. Kurdistan odbio zabranu. :D
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#13528 Re: Irak

Post by pici »

Iračka vojska sve bliža Mosulu, oslobođen hrišćanski grad

Mosul -- Iračka vojska oslobodila je hrišćanski grad Hamdanija u akciji koja je otpočela s namerom da se oslobodi Mosul koji je pod kontrolom Islamske države.
Izvor: B92 nedelja, 23.10.2016. | 12:49

General Rijad Džalal, komandant iračkih kopnenih snaga, rekao je za iračku televiziju da je u toku proces vraćanja lokalnih zvaničnika i otvaranja najvažnijih zgrada i institucija.

Grad je poznat i pod nazivom Karakuš, a iračkim snagama je u borbi pomogla i jedna hrišćanska grupa boraca,

Lokalni mediji su preneli snimke na kojima se čuje kako zvone zvona na crkvama, prvi put posle dve godine od kada je Islamska država osvojila grad.

I Kurdske snage u Iraku su u zoru krenule u novi juriš na Mosul na dva fronta u blizini malog grada Bašike.
insomnia78

#13529 Re: Irak

Post by insomnia78 »

E cuj zabranili alkohol [emoji1] [emoji1] [emoji1] [emoji1]
Sta je sljedece, nametanje nikaba?
To je ta sloboda iz Teherana
Drvosjeca iz Dejcica

#13530 Re: Irak

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Tačno da se čovjek rasplače.

Drvosjeca iz Dejcica

#13531 Re: Irak

insomnia78 wrote:E cuj zabranili alkohol [emoji1] [emoji1] [emoji1] [emoji1]
Dokle ćemo mi iz Evrope arogantno posmatrati druge kroz prizmu Evrope i demokratije? Zašto ne pustiti ljude neka sebi kroje, uređuju državu, društvo i sudbinu kako žele. Ništa nismo do sada naučili? :(
salik79

#13532 Re: Irak

Post by salik79 »

Pokazatelj mainstream medija "naobrazbe" je "nikab iz Teherana"...Nadji mi nikab u Teheranu i napisi sta zelis. Prije ces pronaci alkohol u privatnim trgovinama i drugim nekretninama nemuslimana (koji je namjenjen za licnu konzumaciju), nego nikab.
sunceKOtepsija

#13533 Re: Irak

Post by sunceKOtepsija »

Image
Turkish @ntv: Peshmarge called for Turkish artillery help from Zilqan base during Bashiqa village clashes.
Premijer Turske:"Pesmerge su pokrenule akciju ciscenja ISILa na podrucju Besike, zatrazili su podrsku.Trenutno im pruzamo artiljerijsku i tenkovsku podrsku."
Image
Salihi u uredu
Co0l

#13534 Re: Irak

Post by Co0l »

Pa jebo te zivot, samo prose za podrsku, il' avionsku il' artiljerijsku :D
jefferson

#13535 Re: Irak

Post by jefferson »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
jefferson wrote:
insomnia78 wrote:Svi se cudom cude gdje su Amerikanci dok istovremeno njihovi avioni stoje parkirani ili u slucaju Sirije deru po civilima. Eno danas tamo postavljaju slike grupisanja oko Alepa pa se niko ne pita gdje su Rusi i SAA
Osim toga od svih strana umjesanih u sukobe u Siriji i Iraku Peshmerge i Kurdi opcenito imaju najmanje pravo prigovarati "zapadu"
Zato sto sve te zemlje, od Izraela do iraka hoce da ameriaknci rjesavaju probleme, od avijacije do ulicne rasvjete.
U americkoj i svokoj drugoj avijaciji ima nesto sto se zove "rules of engagement." Ne do bog da im evropske zemlje pruzaju podrsku, tazili bi pismenu potvrdu da nema civila, ovjerenu kod notara.
Jes vala, šta hoće više od tih Amerikanaca, svi nešto od njih traže a nemaju oni veze s vezom sa ovim stanjem u Iraku. :roll:
Nisam rekao da nemaju veze, ali kada je u pitanje rjesavanje problema vuijek se guraju amerikanci.
insomnia78

#13536 Re: RE: Re: Irak

Post by insomnia78 »

salik79 wrote:

Pokazatelj mainstream medija "naobrazbe" je "nikab iz Teherana"...Nadji mi nikab u Teheranu i napisi sta zelis. Prije ces pronaci alkohol u privatnim trgovinama i drugim nekretninama nemuslimana (koji je namjenjen za licnu konzumaciju), nego nikab.
Mada sam se, kao i obicno sprd'o sa sektastvom i jednih i drugih ali evo. Je l' ovo dovoljno blizu nikabu?
Image
salik79

#13537 Re: RE: Re: Irak

Post by salik79 »

insomnia78 wrote:
salik79 wrote:

Mada sam se, kao i obicno sprd'o sa sektastvom i jednih i drugih ali evo. Je l' ovo dovoljno blizu nikabu?
Image
Ocito da ne poznajes osnovne pojmove. A blizu necega biti, ne znaci i biti to. Ali, svejedno, ovo nije ni blizu nikaba.
insomnia78

#13538 Re: Irak

Post by insomnia78 »

E jebem li ga samo joj nos viri
Drvosjeca iz Dejcica

#13539 Re: Irak

insomnia78 wrote:E jebem li ga samo joj nos viri
Ja ne kontam tu glupu i nazadnu potrebu nekome određivati kako će urediti svoj život, porodicu, društvo i državu. :-?
insomnia78

#13540 Re: Irak

Post by insomnia78 »

Nek je uredjuju kako god hoce al nemoj mi prodavanja muda za bubrege. Kad to radi raja iz Idliba onda je to nazadnjastvo i sektastvo za razliku od Irana kod kojih je u pitanju uredjenje drzave i drustva.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#13541 Re: Irak

Post by Truba »

dzaba nekako imam osjećaj da su šije više spremniji na dijalog nisu isključivi kao kolege iz arabije i idliba
zato su njihove zabrane nekako blaže :D u očima
Kikibombona

#13542 Re: Irak

Post by Kikibombona »

Ja ne kontam tu glupu i nazadnu potrebu nekome određivati kako će urediti svoj život, porodicu, društvo i državu. :-?
Po toj logici onda se svijet nije trebao buniti radi aparthejda u Juznoj Africi ili robovlasnistva u Americi. Ti si se prvi bunio kada su Francuzi zabranili burkini. Nemoj biti licemjeran.

Teokrstska diktstura je silom zamotala nesretne Iranke. Na temi Sirija sam postavio slike protesta iz tog vremena. Evo i ovdje. Preko 100 000 zena je izaslo na ulice Teherana. Vjerovatno najveci protesti zena ikada.

Image

Poznato je da Kurdkinje rijetko nose hidzab. U Iranu moraju, kao i nesretne, lijepe Iranke. Mahabad prije teokratske revolucije, kurdski razred. Nijedan jedini hidzab. Sada se sve moraju zamotati.

Image

Jedna kurdska tviterasica iz Irana je kazala kako je sa prezirom nosila hidzab dok se nije domogla Norveske.

Zamisli da tebe SDA natjera da moras izgledati kao Naser Panislamovic i sl.!? Da li bi ti bilo drago ako bi neko digao glas za tebe, stao u odbranu tvoje slobode!??

Zamisli da Francuzi odu korak dalje i narede da zene moraju nositi minice u javnosti!?? Pa ti bi ovdje ronio suze radi obespravljenih u FRA... A ne smeta ti kada Iran zamota jadne zene.
insomnia78

#13543 Re: Irak

Post by insomnia78 »

Palislamovic
[emoji1] [emoji1] [emoji1] [emoji1]
Dje se njega sjeti ludace
Drvosjeca iz Dejcica

#13544 Re: Irak

Kikibombona wrote:
Po toj logici onda se svijet nije trebao buniti radi aparthejda u Juznoj Africi ili robovlasnistva u Americi. Ti si se prvi bunio kada su Francuzi zabranili burkini. Nemoj biti licemjeran.

Teokrstska diktstura je silom zamotala nesretne Iranke. Na temi Sirija sam postavio slike protesta iz tog vremena. Evo i ovdje. Preko 100 000 zena je izaslo na ulice Teherana. Vjerovatno najveci protesti zena ikada.

Image

Poznato je da Kurdkinje rijetko nose hidzab. U Iranu moraju, kao i nesretne, lijepe Iranke. Mahabad prije teokratske revolucije, kurdski razred. Nijedan jedini hidzab. Sada se sve moraju zamotati.

Image

Jedna kurdska tviterasica iz Irana je kazala kako je sa prezirom nosila hidzab dok se nije domogla Norveske.

Zamisli da tebe SDA natjera da moras izgledati kao Naser Panislamovic i sl.!? Da li bi ti bilo drago ako bi neko digao glas za tebe, stao u odbranu tvoje slobode!??

Zamisli da Francuzi odu korak dalje i narede da zene moraju nositi minice u javnosti!?? Pa ti bi ovdje ronio suze radi obespravljenih u FRA... A ne smeta ti kada Iran zamota jadne zene.
Aparthejd i robovlasništvo nije baš primejreno poređenje sa nekim vjerkim propisom. Burkini isto k'o ronilačko odjelo niti se može pravdati sigurnosnim rizikom kao recimo burka tako da ni to nije adekvatno poređnje. To guranje nekih zapadnjačkih vrijednosti tamo gdje nije kompatibilno je i dovelo do ovoga danas. Ko neće da nosi ne mora ali ako većina društva tako želi jebiga, kažu demokratija i vladavina većine. Već sam ti rekao da meni u životu Kurdi nisu mjerilo vrijednosti i svijeta kao tebi tako da me zalibo za njih. Ako Iračani žele nositi i dildo na glavi, što bi rekla ona Lejla, onda neka nose.
Kikibombona

#13545 Re: Irak

Post by Kikibombona »

insomnia78 wrote:Palislamovic
[emoji1] [emoji1] [emoji1] [emoji1]
Dje se njega sjeti ludace
Image

Fino njegovana brada! :D :D

Al' ne nose sve zene u Iranu hidzab... na planinama iranskog Kurdistana ovo nazadno pravilo se ne postuje...

Ova prva djevojka je ako se ne varam bila student medicine. Bila je na netu njena prica. Kao i sve Iranke morala je nositi hidzab. Onda je napustila skolovanje i pridruzila se KDPI Peshmergama.

Image

Image

Image

Image
Drvosjeca iz Dejcica

#13546 Re: Irak

Što ti je perspektivna djevojka, napustiš školu i kreneš u hajduke. :lol:
insomnia78

#13547 Re: Irak

Post by insomnia78 »

[emoji1] [emoji1] [emoji1]
Kikibombona

#13548 Re: Irak

Post by Kikibombona »

Aparthejd i robovlasništvo nije baš primejreno poređenje sa nekim vjerkim propisom. Burkini isto k'o ronilačko odjelo niti se može pravdati sigurnosnim rizikom kao recimo burka tako da ni to nije adekvatno poređnje. To guranje nekih zapadnjačkih vrijednosti tamo gdje nije kompatibilno je i dovelo do ovoga danas. Ko neće da nosi ne mora ali ako većina društva tako želi jebiga, kažu demokratija i vladavina većine. Već sam ti rekao da meni u životu Kurdi nisu mjerilo vrijednosti i svijeta kao tebi tako da me zalibo za njih. Ako Iračani žele nositi i dildo na glavi, što bi rekla ona Lejla, onda neka nose.
Nemoj misliti da su Evropljani nesto bolji i za slobodu spremniji od naroda Bliskog istoka. Prije jebenih Talibana u Afganistanu su zene nosile suknje. Prije ajatolaha Homeinija zene u Iranu se nisu razlikovale od zena u Holandiji.

Dosao radikal na vlast i to promijenio. Ti kazes - njihovo pravo.

Ako je tako, nemoj se onda buniti kada Evropa sutra zabrani hidzab, burkini i sl. Ponavljam ti, u tom slucaju, nista Evropljani nisu tolerantniji. Citao sam jedan hrvatski forum kada je bila zabrana burkinija. Ljudi zenu u burkiniju porede sa tuljanom a u nikabu sa pingvinom. Ocigledna odbojnost. Skoro svi se slazu da to treba zabraniti. I nemoj misliti da nece, u cijeloj Evropi. Mrznja prema drugom i drugacijem je sve veca. A kada zabrane, ti lijepo kazi, njihovo pravo, nikab i burkini nisu kompatibilni sa evropskom kulturom i vrijednostima.

Veoma ai selektivan Drvosjeca, veoma...
insomnia78

#13549 Re: Irak

Post by insomnia78 »

Dobre ove iranske kurdkinje
Kikibombona

#13550 Re: Irak

Post by Kikibombona »

insomnia78 wrote:Dobre ove iranske kurdkinje
Bolje puno nego Kurdkinje iz Sirije i Turske.

Iranke su generalno veoma lijepe. Podneblje pogodno za kvalitetnu picetinu. :D

Kurdkinje iz Irana

Image

Image

Image

Uvidjam da Kurdkinje iz Irana imaju nesto izduzenije, ostrije crte lica, za razliku od Kurdkinja iz Turske kkje imaju okruglo lice. Ova treca je nekakva poznata pjevacica. :D
Post Reply