AmADin_gospo wrote:Docepah se napokon 950ke i nakon 3 dana, evo mog misljenja.
neke su stvari popravili, neke nisu, a malo su me i razocarali.
+Displej je vrh
+Tastatura je vrh, iako je na 8.1 bila veoma lagana za pisanje, sad je jos laksa i ljepsa
+kvalitet izrade je ostao na nivou, nema cviljenja i pucketanja iz kucista kad se krene savijati
+dugme za kameru je ostalo, i jos preciznije nego prije
+drop meny s brzim postavkama obogacen
+USB tip C
-Pendzer 10 mobile mi se ne svidja trunke
-iako kvalitetno uradjeno kuciste nekako imam osjecaj da cu ga slomiti ukoliko ga jace rukom stisnem (vjerovatno do mene)
--- kamera. za telefon zadnje generacije i s etiketom "pure view" od 20Mpx nisam nimalo impresioniran, ocekivao sam mnogo.. mnooogo vise.slike su malo kvalitetnije (po meni) od stare 920ke. opticka stabilizacija se (cini mi se) popravila na video zapisu ali pri slikanju nisam pretjerano impresioniran
-tipke za navigaciju nisu visw u okviru nego iskacu odozdo
-App pijaca osjetno sporija nego prije
-ocekivao sam da ISO bude veci (il mozda neznam podesiti) ali najvise sto vidim je 3200.
-navigacija. rekalkulisanje traje u nedogled. da prebaci zadatu rutu od josanice preko vogosce do grvavice, na rutu preko stupa trebalo mu je vjecnost. tacnije, kad sam bio u hrasnom, dosao je sebi.
suma sumarum. za pare koje traze za ovaj uredjaj, mislim da se ne isplati. iako nisam ljubitelj handroida, smatram da se mogu uzeti bolji uredjaji za iste pare.
Meni je ovo sa navigacijskim tipkama super, to što se pojavljuju po pozivu. Kamera mi je dobra, puno bolja nego na L920 i puno brža, ali lošija nego na L1020. Koju navigaciju koristiš? Here? Ja navigaciju još nisam testirao na svojoj L950.
Ono što sam primjetio jeste da mi je displej nekako manje osjetljiv nego na L920 ili L1020. Nema ono Super sensitive, kako se ono zvalo - HD+?
I da, treba na feedback poslati glas za vraćanje "double tap to wake up" opcije na telefone pa možda ovi "stručnjaci" iz MS i vrate jednu od najboljih opcija na telefone. I one opcije iz "Gestures beta" aplikacije kada bi vratili, ne znam da li bi išta ostalo da mi nedostaje na telefonu.