Sirija

Locked
Co0l

#13501 Re: Sirija

Post by Co0l »

mmaar wrote:
Co0l wrote: Mani se te patetike o malim medijima.Mali su izmedju ostalog zato sto i nisu kvalitetni.
To sam procitao i stao, ali moram da dodam da su korporativni mediji "veliki izmedju ostaog sto su kvaitetni" :lol:
Izmedju ostalog-da.
gargamelija

#13502 Re: Sirija

Post by gargamelija »

Samo da kažem : CACO ! :sax: je dobro branio grad od bradatih spodoba ratka mladića.
Last edited by gargamelija on 05/06/2013 20:23, edited 1 time in total.
sarajevoxxxx

#13503 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

mmaar

#13504 Re: Sirija

Post by mmaar »

Co0l wrote:
mmaar wrote:
Co0l wrote: Mani se te patetike o malim medijima.Mali su izmedju ostalog zato sto i nisu kvalitetni.
To sam procitao i stao, ali moram da dodam da su korporativni mediji "veliki izmedju ostaog sto su kvaitetni" :lol:
Izmedju ostalog-da.
Nemoj nas zezati :D
славянин

#13505 Re: Sirija

Post by славянин »

Ja ne znam kakva je tvoja zamisao rata ? Civili ginu na zalost uvijek.Dok god civili nisu META nego nesretna steta u okrsajima dviju strana i nema zlocinackih namjera u cemu je problem ? Utopijski rat jel - vojnici ginu civile zive normano ?
gargamelija

#13506 Re: Sirija

Post by gargamelija »

славянин wrote:
Ja ne znam kakva je tvoja zamisao rata ? Civili ginu na zalost uvijek.Dok god civili nisu META nego nesretna steta u okrsajima dviju strana i nema zlocinackih namjera u cemu je problem ? Utopijski rat jel - vojnici ginu civile zive normano ?
Ko je u utopiji govori ovaj tvoj post, a vala i taj avatar govori o tome da ti ni gps ne može pomoć da se pronađeš.
jeza u ledja

#13507 Re: Sirija

Post by jeza u ledja »

Challenger__ wrote:
jeza u ledja wrote: Hvala bogu neko normalan na ovoj temi. :thumbup:
Ko mu je digao palac, treba doooobro da se zabrine.
U vezi cega treba da se brine?
sarajevoxxxx

#13508 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Zadnji plac malog Samira iz grada Telbise na sjeveru Homsa koji je pogionuo u rezimskom granatiranju i koji je ''nesretna steta u okrsajima dviju strana''. U pozadini prisutni proklinju Besara.

https://www.youtube.com/watch?v=LdQ-xmL ... r_embedded
Co0l

#13509 Re: Sirija

Post by Co0l »

mmaar wrote: Nemoj nas zezati :D
Pa ne znam sta ti nije jasno.Ne kazem da su veliki mediji veliki SAMO zato sto su kvalitetni nego da su veliki IZMEDJU OSTALOG i zato sto su kvalitetni.Pod tim veliki ne podrazumijevam fizicki veliki nego da nesto znaci u svijetu novinarstva.Ne znam o kakvom mediju da se radi ali u 90% slucajeva da nema barem minimum kvalitete i profesionalnosti ne bi bio veliki,bez obzira na sve ostalo.Mogao bi biti recimo bogat ali ne i veliki.Ali shvati to kako hoces i smij se,posto nije direktno vezano za temu ne bih vise o tome.
hneuron

#13510 Re: Sirija

Post by hneuron »

Klavikula

#13511 Re: Sirija

Post by Klavikula »

mmaar wrote:Ima i kakvih potvrda da je Sirijska armija pustila dio kanibala da izadju i pocnu se povlaciti prema Libanu, a a onda izvrsila totalnu deratizacuju? Eto, sad neka im djeca idu pred ciontickog hamala i zikovca Jusufa Kardavija i traze ono sto im je obecao! Od svega, nadam se da je jedino planetarno najpoznatiji kanibal ipak prezivio.
ja mislim da ih nije pustila u Libanon, vec su se teroristi pred SAA povukli u sela sjeverno od grada, Daba i jos jedno, ne znam kako se zove.

helem, i sad su u totalnom okruzenju, s zapada aerodrom, sa sjevera selo Abil, sa juga Qusayr a sa istoka Armija drzi podrucje oko autputa. nezavidna situacija.

meni samo nije jasno, zasto su se svo ovo vrijeme branili, a ne probijali iz obruca. sad i ako krenu u proboj bice im tesko, vec dobro desetkovani, a uz to obruc je puno uzi i cvrsci.
DzeBra

#13512 Re: Sirija

Post by DzeBra »

Vama koji podrzavate FSA ovakve slike nebi trebale da smetaju. Zasto?
Pa zato sto "Dronovi" vaseg najveceg saveznika svakodnevno iza sebe ostavljaju identicne slike od Yemena do Somalije i od Pakistana do Afganistana. Naravno, to vam ne smeta da im slijepo sluzite.

Last edited by DzeBra on 05/06/2013 21:13, edited 1 time in total.
Klavikula

#13513 Re: Sirija

Post by Klavikula »

:thumbup:
i za ovaj i za prethodni post. zivio!
Challenger__

#13514 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Klavikula wrote:
hneuron je ZMAJ, šta ti je moj Klavy... Evo klipa: "Sirijska vojska pozdravljena od naroda u Kusajru"

Co0l

#13515 Re: Sirija

Post by Co0l »

E jos kad bi to bio Kusajr :)
hneuron

#13516 Re: Sirija

Post by hneuron »

Klavikula wrote:
DzeBra

#13517 Re: Sirija

Post by DzeBra »

sarajevoxxxx wrote:Zadnji plac malog Samira iz grada Telbise na sjeveru Homsa koji je pogionuo u rezimskom granatiranju i koji je ''nesretna steta u okrsajima dviju strana''. U pozadini prisutni proklinju Besara.
Vama kojima je Saudija najveci sponzor, zemlja iz koje polijecu CIA-ini dronovi te ubijaju jemenske i somalijske "Samire", ovo sto prikazuje tvoj link nebi trebalo da smeta!
http://www.washingtonpost.com/world/nat ... story.html

hneuron

#13518 Re: Sirija

Post by hneuron »

DzeBra wrote:
sarajevoxxxx wrote:Zadnji plac malog Samira iz grada Telbise na sjeveru Homsa koji je pogionuo u rezimskom granatiranju i koji je ''nesretna steta u okrsajima dviju strana''. U pozadini prisutni proklinju Besara.
Vama kojima je Saudija najveci sponzor, zemlja iz koje polijecu CIA-ini dronovi te ubijaju jemenske i somalijske "Samire", ovo sto prikazuje tvoj link nebi trebalo da smeta!
Kada bi sumirao samo jedan dio "kolateralnih šteta" diljem interesnih zona vidjeo bi da "broj" istih uvijek daleko premašuje broj aktivnih gubitaka neovisno o tehničkoj opremljenosti sukobljenih. I to je oduvijek pravilo. Ovaj rat samo potvđuje već dobro znane posulate svakog rata.
Challenger__

#13519 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Lovac na e5 8-)

Moskva: međunarodna konferencija o Siriji neće se održati do sedmog mjeseca

Image
Ruski zamjenik ministra vanjskih poslova, Genadij Gatilov, rekao je danas kako se međunarodna konferencija o Siriji - koju zajedno planiraju SAD i Rusija - neće održati do srpnja. Naglasio je kako će se u međuvremenu vjerojatno održati još jedan sastanak između američkih, ruskih i UN dužnosnika tijekom ovoga mjeseca. "Rusija još treba riješiti određen broj organizacijskih pitanja", rekao je Gatilov.

Pa da... Homs, Alepo, Dar ez-Zor i taj rad... bwahahahahaha...

LINK
LINK
sarajevoxxxx

#13520 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

DzeBra wrote:

Da, ubice djece nisu samo u Siriji.

Posto ima ovdje na forumu likova koji su bili dio jedne vojske ili su bar navijali za istu, (takodjer poznate po ubijanju djece) red je da se podsjetimo i na njihova (ne)djela.
Pokolji u Sarajevu bili su dio kampanje teroriziranja Sarajeva od strane srpskih snaga, VRS, JNA i paravojnih formacija, koje su Sarajevo držale u okruženju oko 1.300 dana, što je najduže u povijesti modernog ratovanja. Tijekom opsade pobijeno je preko 11.000 ljudi, od čega preko 1.600 djece.
The 51st State

#13521 Re: Sirija

Post by The 51st State »

ovdje fakat ozbiljnih ludaka...
DzeBra

#13522 Re: Sirija

Post by DzeBra »

"But the executioners of Homs have been busier with traitors within their own ranks than with prisoners of war. "If we catch a Sunni spying, or if a citizen betrays the revolution, we make it quick," says the fighter. According to Abu Rami, Hussein's burial brigade has put between 200 and 250 traitors to death since the beginning of the uprising."

http://www.spiegel.de/international/wor ... 24603.html
hneuron

#13523 Re: Sirija

Post by hneuron »

Challenger__ wrote:Lovac na e5 8-)

Moskva: međunarodna konferencija o Siriji neće se održati do sedmog mjeseca

Image
Ruski zamjenik ministra vanjskih poslova, Genadij Gatilov, rekao je danas kako se međunarodna konferencija o Siriji - koju zajedno planiraju SAD i Rusija - neće održati do srpnja. Naglasio je kako će se u međuvremenu vjerojatno održati još jedan sastanak između američkih, ruskih i UN dužnosnika tijekom ovoga mjeseca. "Rusija još treba riješiti određen broj organizacijskih pitanja", rekao je Gatilov.

Pa da... Homs, Alepo, Dar ez-Zor i taj rad... bwahahahahaha...

LINK
LINK
Međutim određeni krugovi veđ pripremaju prostor za još jedan "pištolj koji dimi" u vidu upotrebe hemijskog oružja kao protivteg i traže "hitnu intervenciju " "međunarodne zajednice" koja između ostalog treba neutralisati "prijetnju" pomenutog!! (Libija?!) ... sa svim što bi ovo trebalo da znači ..
Challenger__

#13524 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Da, da, ne mire se (cionisti i sateliti) sa porazom, jasno...
славянин

#13525 Re: Sirija

Post by славянин »

Challenger__ wrote:Da, da, ne mire se (cionisti i sateliti) sa porazom, jasno...
A ko zna mozda su imali i u planu ovako da se situacija malo okrene pa kao oni moraju direktno "spasavat" "civile" i onda s*ebu i jedne i druge :-?
Locked