Partizzanka wrote:mozemo vala i na njegu koze
ja imam problema sa kozom

ja sam poznata po tome kako se njegujem i mackam...da ne zvuci posh, radim to od kad znam za sebe.
i mislim da je jako vazno
evo rezim koji bi svako treba slijediti - pa prema tipu koze.
kombinovana mi je koza.
ujutro umivanje soap no soap - trenutno eucerin da skine masnocu (nisam ko salma hajek), onda nos, bradu i celo predjem sa paula's choice 2% BHA losionom. trenutno stavljam caudalie protiv prvih bora + avene sa 15 spf jer ova caulie nema spf uopste. sad sam nasla caudalie sa spf pa cu kad ovu potrosim. kremu oko ociju koristim trenutno biotherm, koja nije masna da moze sminka. ako je sunce onda prije sminkanja stavim jaci spf, 30ak. imam neutrogenu iz US nabavila.
kad dodjem kuci pranje lica uz tusiranje, onaj dm sto moze i oko ociju. 2-3 X sedmicno uradim piling koji sam spominjala, usput. dakle nema tu nekog gubljenja vremena. dok se tusiram, piling na spuzvicu i malo se istrljam. krema nocna, krema oko ociju ili ulje. ulje na lice stavim jednom u 3-4 dana.
skontala sam da se koza navikne na neke stvari pa ne reaguje, treba joj dati razlicite "hrane"
maske lush jednom u 5 dana, zavisi koju imam (aysha ili honeybrazned - ako se ovako pise) i med jednom u 7 dana. med sam nesto zapostavila u zadnje vrijeme ali nisam nasla dobar med

kozmeticarka jednom u 2-3 mjeseca da ocisti lice jer ako bi ja pritiskala odose kapilari - ja sam ko sivonja.