Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Hajvan

#13501 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Hajvan »

eki to?
muha_sa

#13502 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by muha_sa »

Hajvan wrote:eki to?
ni ja bilivit ne mogu
moonca

#13503 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by moonca »

wow :lol:
SaraFina

#13504 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by SaraFina »

insomnia78 wrote:Zivi itekako. Da vidis po kakvim golubarnicima ljudi po Parizu zive. Jos ih masno placaju

Dobro si. Čula sam od jedne bake iz ZG kojoj muž radio u Parizu da imao sličan smještaj.

Ja bila oduševljena nakon posjete gradom ljubavi i ona mi to rekla, izmedju pauze dok sam prepričavala dojmove :)
nKrkan

#13505 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by nKrkan »

Je li igdje pod plavim nebom lakše biti privatnik nego u BiH? Prijaviš 5 radnih dana , na 8 sati, radiš normalno i subotu i nedjelju po 10 sati naravno i neće ti niko ništa, plate daješ kakve hoćeš, produžene ,praznike ne fermaš i niko ti neće ništa :lol:
Last edited by nKrkan on 07/05/2019 20:20, edited 1 time in total.
moonca

#13506 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by moonca »

Mozes u Americi - ne moras prijaviti radnika -- niko ti ne upada iz dimnjaka ... radis koliko ,da ne nabrajam -ali, kao mali biznis... :-)
skafiskafsnjak

#13507 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by skafiskafsnjak »

nKrkan wrote:Je li igdje pod plavim nebom lakše biti privatnik nego u BiH? Prijaviš 5 radnih dana , na 8 sati, radiš normalno i subotu i nedjelju po 10 sati naravno i neće ti niko ništa, plate daješ kakve hoćeš, produžene ,praznike ne fermaš i niko ti neće ništa :lol:
To nas i jebe... privatnici uz pomoc drzave iskoristavaju radnike.

Pitanje je do kada....
SaraFina

#13508 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by SaraFina »

moonca wrote:Mozes u Americi - ne moras prijaviti radnika -- niko ti ne upada iz dimnjaka ... radis koliko ,da ne nabrajam -ali, kao mali biznis... :-)

Monca, ne odaji "poslovne tajne" osobito neregularne. Locirali su te u USA na onom bosanskom forumu gdje si i ko si. Da te ne prijave TvuMpu što izrabljuješ na crno meksikance? :D
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#13509 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Jimmy McNulty »

animals wrote:
Sad tek vidjeh ove zgrade..
taj dio nema veze sa 10 bezirkom, tj onim pravim..
ovo je periferija i izgradjivalo se u zadnji 20 godina..
i tu i nema Turaka, u pravu si..
Ama nema potrebe da išta petljam i lažem
Ako me je role slagao za cijene i ja sam vas
Mada mislim da nije jer znam kad sam bio da ga je ovaj jedan jaran stalno zezao za taj stan preda mnom da je prošao odlično pa da je red da me počasti dobro sad kad sam tu kod njega
Imam nekih slika iz Beča čak, ne iz te mahale tačno gdje je stan nego možda kilometar odatle
SaraFina wrote:Pa pitala sam ja Džimija je li išao makar u Tichy i vozao se sa U1 sa Reumannplatza pa Quellen str :D

Uglavnom stan u toj zgradi 87 kvadrata 226 000 eura. Što je dzaba. Zaista.

Tu nemaš šta raditi. Razgledati vrtiće i škole? Apoteku pokoju i dječiji park obići.
Da se razumijemo tu zaista nema mnogo, ima jedan ogroman park na 2 minute hoda i ima neki sa jezerom na 10 do 15 minuta hoda odatle. Ima taj neki šoping sa kafanicama a ostalo su sve uredi i 1 ili 2 marketa. Ali meni se sviđa, lijepo i mirno iza 16h :-D

Vozio sam se U banom ali ne znam jesam li išao na lokacije na koje pominješ, ali išao sam u taj turski geto sa nihovim prodavnicama i svime. Evo provjerio sam ovaj Reumanplatz i bio sam tu.
moonca

#13510 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by moonca »

SaraFina wrote:
moonca wrote:Mozes u Americi - ne moras prijaviti radnika -- niko ti ne upada iz dimnjaka ... radis koliko ,da ne nabrajam -ali, kao mali biznis... :-)

Monca, ne odaji "poslovne tajne" osobito neregularne. Locirali su te u USA na onom bosanskom forumu gdje si i ko si. Da te ne prijave TvuMpu što izrabljuješ na crno meksikance? :D
:lol: -sve legalno .. ima caka...
SaraFina

#13511 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by SaraFina »

moonca wrote:
SaraFina wrote:

Šalim se ja! Ali prate te spinerko :)))
Špijuni javljaju.

@Dzimi, odlično je prošao stvarno i ja se slažem s tim prijateljem. Trebao vam je janje na ražanj.

Bio si na rubu samo getta. Kao da nisi u 10-tom.
moonca

#13512 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by moonca »

SaraFina wrote:
moonca wrote:
SaraFina wrote:

Šalim se ja! Ali prate te spinerko :)))
Špijuni javljaju.
:lol: nije njima bitno ko je ilegalac-- to je politicka stavka.... zmire oni kad im treba - no, zbilja - cine sve da ostanes u biznisu- nema rigoroznih kazni itd .. zavisi koji naravno ...a i ne pravish , nema razloga - sloboda je maksimalna...
SaraFina

#13513 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by SaraFina »

To je dobro za posao i tebe vlasnicu. :thumbup:
insomnia78

#13514 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by insomnia78 »

Eh odo je potraziti :lol:
SaraFina

#13515 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by SaraFina »

insomnia78 wrote:Eh odo je potraziti :lol:

Ženiš se iJopet? Privedi Bosanku kakvu bolan. Tuzlanke su prelijepe :)

Obećaj joj svašta. Azurnu obalu i odmore! Pariz i ljubakanje ispod Ajfelovog tornja :P
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#13516 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Jimmy McNulty »

SaraFina wrote:

@Dzimi, odlično je prošao stvarno i ja se slažem s tim prijateljem. Trebao vam je janje na ražanj.

evo ovaj parkić je 2 minute hoda od zgrade te u Wienerbergu, ogroman je, poslije 20 minuta hoda naišao sam čak i na fudbalski teren i baš se potrefio kad neki naši igraju utakmicu, tim sve od balkanaca sastavljen :lol:
Image

ovo je taj park sa jezerom na otprilike 10 minuta hoda od zgrade, pošto je jesen ne izgleda baš nešto ali ima dosta uređenih staza, odličan za kera prošetat ili džoging
Image

e ovdje je taj neki business park i ako se dobro sjećam ovdje je neki zdravstveni zavod ili tako nešto
ja na ovom mjestu bus čekao za neku stanicu gdje sam se trebao naći sa poznanicom pa da idemo u centar
ovo je otprilike 10 minuta sporijeg hoda od zgrade te rodjakove :D
Image

ovo je možda 10 do 15 minuta, znam da dole ima autobuska stanica koja te poveže sa centrom nekog becirka i da je tu negdje u bahn koji ima nocnu liniju, mislim dole duž ove ulice
Image

i za kraj jedna zanimljivost koju sam uslikao
Image
moonca

#13517 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by moonca »

SaraFina wrote:

Obećaj joj svašta. Azurnu obalu i odmore! Pariz i ljubakanje ispod Ajfelovog tornja :P
E, opasno je obecavati --- :lol:

.. treba mu zena ne ljepotica.. :oops:
insomnia78

#13518 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by insomnia78 »

:lol:
Ma ne smeta ni ako je ljepotica :lol:
moonca

#13519 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by moonca »

.pa da. :krofna: :ceslja:
insomnia78

#13520 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by insomnia78 »

Valja praviti jos djece
SaraFina

#13521 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by SaraFina »

Jimmy McNulty wrote:
SaraFina wrote:

evo ovaj parkić je 2 minute hoda od zgrade te u Wienerbergu, ogroman je, poslije 20 minuta hoda naišao sam čak i na fudbalski teren i baš se potrefio kad neki naši igraju utakmicu, tim sve od balkanaca sastavljen :lol:
Image

ovo je taj park sa jezerom na otprilike 10 minuta hoda od zgrade, pošto je jesen ne izgleda baš nešto ali ima dosta uređenih staza, odličan za kera prošetat ili džoging
Image

e ovdje je taj neki business park i ako se dobro sjećam ovdje je neki zdravstveni zavod ili tako nešto
ja na ovom mjestu bus čekao za neku stanicu gdje sam se trebao naći sa poznanicom pa da idemo u centar
ovo je otprilike 10 minuta sporijeg hoda od zgrade te rodjakove :D
Image

ovo je možda 10 do 15 minuta, znam da dole ima autobuska stanica koja te poveže sa centrom nekog becirka i da je tu negdje u bahn koji ima nocnu liniju, mislim dole duž ove ulice
Image

i za kraj jedna zanimljivost koju sam uslikao
Image
U parku nisam bila ni na jezercetu ali znam gdje su. Ja živim na suprotnom kraju grada sasvim. I blizu Dunava. Pa se rolam i šetam drugim stazama.
Slika br 3.
Da to na slici je centrala WGKK, upravu si... nešto poput zdravstvenog zavoda na kantonalnom nivou. Sad će navodno ujediniti sve KK i možda taj objekat dobije još neko krilo.
Na Prateru i u 1120 stanovi ti i kolektivni smjestaj su 15 eura noc a sezonci sobe 300 višekrevetne. Jednokrevetne/dvoktevetne do 400. Ali tu dakako imaš i tuš u prostoriji za sebe Ali kuhinja je zajednička. Smjestaj Beč ukucaj na FB. Vidjeces. Milion opcija.
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#13522 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Jimmy McNulty »

De se ti meni raspitaj mogu li ja voz vozit na OBB ili manevrisat ili išta, a za smještaj ćemo lako :D
moonca

#13523 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by moonca »

insomnia78 wrote:Valja praviti jos djece
Zbilja mislis u 41 - da iams zivaca - pa sada vec Image

.tebi treba neka starija od tebe - smirena .. :oops: :nokti:
SaraFina

#13524 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by SaraFina »

moonca wrote:
SaraFina wrote:

E, opasno je obecavati --- :lol:

.. treba mu zena ne ljepotica.. :oops:
Nije ni on lijep. Pa da uvjete postavlja. A ni mlad. Lakovjerna si kupio te s par tanjura hrane.

Mada jeste kul kad kaže da šefici ekstra nešto skuhao. To je baš očinski. Inače tu jedino pokaže da iNsaHn :)
Last edited by SaraFina on 07/05/2019 21:03, edited 1 time in total.
SaraFina

#13525 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by SaraFina »

Jimmy McNulty wrote:De se ti meni raspitaj mogu li ja voz vozit na OBB ili manevrisat ili išta, a za smještaj ćemo lako :D

Imaš milion opcija za zaposliti se kao vozač. Samo bi za Austriju morao položiti nešto kao naš državni na njemačkom. Slovenija je puno fleksibilnija za takve stvari i njihove firme.
ÖBB s tim certifikatom je izgledna ti opcija. I solidnim onako njemačkim B2 nivoom.
Post Reply