Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post Reply

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

GandalfSivi

#13501 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by GandalfSivi »

c_g wrote:51-49

Image
A jos uvijek ne znas reci zasto za njega navijas :lol: :lol: :lol:
c_g

#13502 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by c_g »

GandalfSivi wrote:A jos uvijek ne znas reci zasto za njega navijas :lol: :lol: :lol:
Pa šta god ovdje napišem, vas 5-6 uleti i govori da ja nemam pojma, da ste vi upravu.
Eto govorili ste da je rapist, na kraju oslobođen od svega, ali opet vi ste upravu ja nisam.
Ovako možemo do sutra, nikad se nećemo složiti, zato je bolje da šutim i da više ne iznosim svoje mišljenje. Jer danas ko god je za Trump i njegove odmah je na udaru javnosti.
jeza u ledja

#13503 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

c_g wrote:
GandalfSivi wrote:A jos uvijek ne znas reci zasto za njega navijas :lol: :lol: :lol:
Pa šta god ovdje napišem, vas 5-6 uleti i govori da ja nemam pojma, da ste vi upravu.
Eto govorili ste da je rapist, na kraju oslobođen od svega, ali opet vi ste upravu ja nisam.
Ovako možemo do sutra, nikad se nećemo složiti, zato je bolje da šutim i da više ne iznosim svoje mišljenje. Jer danas ko god je za Trump i njegove odmah je na udaru javnosti.
Pitanje je zasto navijas da ovaj bude nominovan na Vrhovni sud. Nije pitanje da li je silovatelj, vec zasto je tebi stalo da bas on bude nominovan. Ti nisi dao nijedan odgovor osim da samo zelis da kontriras.

Da li ti uopste zivis u Americi?
GandalfSivi

#13504 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by GandalfSivi »

c_g wrote:
Evo da ti sumiram, nije problem. Znaci lik koji je optuzen za nebrojeno sexualnih nasrtaja, lik koji se hvalio time pred mikrofonima (Trump, of course) predlozi lika koji je isto tako optuzen za vise seksualnih nasrtaja (Kavanaugh) za sudiju Vrhovnog suda, iz jedinog razloga da bi ovaj zabranio zenama slobodu izbora nad svojim tijelom.

Sada ako si crazy right wing (tipa evangelista), to ti je najveci prioritet u zivotu i spreman si preci preko svega da bi ukinuo pravo na abortus. Ako nisi, i ako barem umjereno vjerujes u to pravo (a s obzirom da si odrastao u drzavi gdje i svi mi, gdje je to najnormalnije pravo na svijetu, mislim da ne vjerujes u tu zabranu), kompletnim ovim pisanjem se samo brukas.

Da ne ulazim u to kakva se vrata ovdje otvaraju sa precedentom da Vrhovni sud obara prethodne odluke istog tog suda (u ovom slucaju Roe vs. Wade), sto moze dugorocno sjebati Ameriku vise i od Trumpa i od svih budala...
c_g

#13505 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by c_g »

Upravu ste.
Sve što vi kažete je tačno. Sve što vi kažete je dokazano.
jeza u ledja

#13506 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

@ Gandalf, nisi mu trebao pomagati jer ne zna ocigledno o cemu uopste prica.
c_g

#13507 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by c_g »

Eto, upravo ste potvrdili zašto neću da odgovorim.
Jer vi ćete svoju priču ja ću svoju.
Je li negdje dokazano da su njih dvojica to uradili? Nije, ali vi ćete da govorite da jesu, bla bla. Ja ću govoriti da nisu, jer nisu, oslobođen je Kavanaugh, ali šta to vas boli briga, vi ćete opet da nastavljate da govorite. Jer je neka ženska izašla i to rekla. Pa tako sutra neka žena može izaći i reći da si je ti silovao i šta znam, a ti nisi. Znači mi odmah treba njoj da vjerujemo, da si ti to uradio.
Jednostavno, do sutra ja mogu govoriti zašto ja hoću da bude potvrđen, a zašto vi nećete da on bude. Nikad se nećemo dogovoriti i to je to.
jeza u ledja

#13508 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Ja te nisam pitao u vezi optuzbe da je silovatelj, vec zasto podrzavas ovog sudiju uopste. Ti ne kontas uopste sta to predstavlja. Time se diskvalifikujes kao ozbiljan sagovornik.
GandalfSivi

#13509 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by GandalfSivi »

jeza u ledja wrote:Ja te nisam pitao u vezi optuzbe da je silovatelj, vec zasto podrzavas ovog sudiju uopste. Ti ne kontas uopste sta to predstavlja. Time se diskvalifikujes kao ozbiljan sagovornik.
Mislim da i on zna da je neozbiljan, ali eto, dodje zajebancije radi.

Hajde, i to je posteno...
Fudo387

#13510 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Fudo387 »

Nije ovo nista gotovo, tek ce sutra glasati.
Onom fleki zene svu noc pod prozorom trube, mozda ce se predomisliti.
GandalfSivi

#13511 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by GandalfSivi »

Fudo387 wrote:Nije ovo nista gotovo, tek ce sutra glasati.
Ovo je game over, nema tu vise price... Mislim da bi i dvoje demokrata moglo sutra glasati za njega...
Fudo387

#13512 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Fudo387 »

GandalfSivi wrote:
Ovo je game over, nema tu vise price... Mislim da bi i dvoje demokrata moglo sutra glasati za njega...
Kako dvoje, pa samo je onaj supak iz zapadne virdjinije ( bas sam iznenadjen sto bas on), bio kao neodlucan?
GandalfSivi

#13513 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by GandalfSivi »

Fudo387 wrote:
GandalfSivi wrote:
Kako dvoje, pa samo je onaj supak iz zapadne virdjinije ( bas sam iznenadjen sto bas on), bio kao neodlucan?
Heidi Heitkamp iz Sjeverne Dakote, ako vidi da je bitka izgubljena, promijenit ce glas...
Fudo387

#13514 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Fudo387 »

Hajmo malo bit’ pozitivni :D
Zajebane su ove njihove endjiji i erike, vis kad se sutra jedna probije kroz kordon murije i nakautira onog supka grahama, i onda sve odgode.
CPT

#13515 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by CPT »

GandalfSivi wrote:Heidi Heitkamp iz Sjeverne Dakote, ako vidi da je bitka izgubljena, promijenit ce glas...
trubila je citav da ce glasati NO, svakako gubi kod kuce i ovaj NO glas ce ostati kao legacy...

nije mi jasno ko i zasto bi glasao za likove tipa Manchin :roll:
insomnia78

#13516 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by insomnia78 »

Neko stvarno vjeruje da ce ovi zabraniti abortus?
GandalfSivi

#13517 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by GandalfSivi »

CPT wrote:
GandalfSivi wrote:Heidi Heitkamp iz Sjeverne Dakote, ako vidi da je bitka izgubljena, promijenit ce glas...
trubila je citav da ce glasati NO, svakako gubi kod kuce i ovaj NO glas ce ostati kao legacy...

nije mi jasno ko i zasto bi glasao za likove tipa Manchin :roll:
Realno ce popusiti, nisam ni znao da je ovoliko pala. Ko je jebe, kada ne zna bi li piskila ili kakila. S druge strane Manchin ima sigurnu prednost, ako se one dvije republikanke okrenu protiv, vjerovatno ce i on.

Tesko, jako tesko...
CPT

#13518 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by CPT »

insomnia78 wrote:Neko stvarno vjeruje da ce ovi zabraniti abortus?
da, i to brzo...
ako ne bude islo direkt onda ukidanjem financiranja kao sto rade sa Obamacare-om
insomnia78

#13519 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by insomnia78 »

Pa hoce l’ i karanje da im se finansira?
славянин

#13520 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by славянин »

Image
Samo da onaj blentavi bude tu na glasanju a ne kod kcerke na udaji :D
GandalfSivi

#13521 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by GandalfSivi »

славянин wrote:

Image
Samo da onaj blentavi bude tu na glasanju a ne kod kcerke na udaji :D
Jah, ima i to. Zna lik prioritete :D
broj dva

#13522 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by broj dva »

c_g wrote:Eto, upravo ste potvrdili zašto neću da odgovorim.
Je li negdje dokazano da su njih dvojica to uradili? Nije, ali vi ćete da govorite da jesu, bla bla. Ja ću govoriti da nisu, jer nisu, oslobođen je Kavanaugh, ali šta to vas boli briga, vi ćete opet da nastavljate da govorite. Jer je neka ženska izašla i to rekla. Pa tako sutra neka žena može izaći i reći da si je ti silovao i šta znam, a ti nisi. Znači mi odmah treba njoj da vjerujemo, da si ti to uradio.
Jednostavno, do sutra ja mogu govoriti zašto ja hoću da bude potvrđen, a zašto vi nećete da on bude. Nikad se nećemo dogovoriti i to je to.
Da bi bio oslobođen mora proći kroz sudski proces a kako se to neće desiti (optužnica nikada neće doći na sud) ne mogu ga ni osloboditi. Ono što mogu a izgleda i hoće uraditi je preći preko svega ovoga i izglasati ga.Ameriku kad krene baš je krene.Bez obzira na moguću kratkoročnost trumpizma vrhovni sud može ako hoće trajno odvesti US u neocon/trump/evangelist/tea party/fox news...pravcu ali tu se već pitam koliko brz može takav proces biti,koliko su sudije voljne biti pijuni (ili malo jaće figure) u političkoj igri i šta se može u međuvremenu desiti...
moonca

#13523 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by moonca »

insomnia78 wrote:Neko stvarno vjeruje da ce ovi zabraniti abortus?
Naravno, zbog toga su i glasali za ovog manijaka.... :twisted:
jeza u ledja

#13524 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

broj dva wrote:
c_g wrote:Eto, upravo ste potvrdili zašto neću da odgovorim.
Da bi bio oslobođen mora proći kroz sudski proces a kako se to neće desiti (optužnica nikada neće doći na sud) ne mogu ga ni osloboditi. Ono što mogu a izgleda i hoće uraditi je preći preko svega ovoga i izglasati ga.Ameriku kad krene baš je krene.Bez obzira na moguću kratkoročnost trumpizma vrhovni sud može ako hoće trajno odvesti US u neocon/trump/evangelist/tea party/fox news...pravcu ali tu se već pitam koliko brz može takav proces biti,koliko su sudije voljne biti pijuni (ili malo jaće figure) u političkoj igri i šta se može u međuvremenu desiti...
Ja open ponavljam volio bih da se svi oni nikad ne bi glasali za nekog ko ce postaviti konzervativne sudije na sud, a nisu glasali na prethodnim izborima iz protesta (u nekoj od relevantnih drzava), zapitaju gdje su bili - sta su radili. :oops: Nek objasnjavaju djeci svojoj....brojnoj. :D :roll:
GandalfSivi

#13525 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by GandalfSivi »

jeza u ledja wrote:Nek objasnjavaju djeci svojoj....brojnoj. :D :roll:
Hahaha, odlicno :D
Post Reply