Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
- arzuhal
#13501 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Svi treniraju tekvondo, haj reci sta 
- Bloo
- Globalna šefica
#13502 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Globalno, želimo sagraditi Bogocivilizaciju! Konkretno, vidimo veliku perspektivu za balkanske zemlje ukoliko će prihatiti bogumilstvo kao nacionalnu i duhovnu ideju.
Vraćamo arhetipski način života u povjerenju, poštenju, dobroti i ljubavi. Stojimo na poziciji nenasilja te požrtvovnosti, istovremeno protiv bilo kakve inkvizicije, fundamentalizma, nepravde te zločastivosti.
Davajući zavjet siromaštva, pružimo nesebičnu duhovnu pomoć, upoznavamo s drevnom bogumilskom praksom. Pod vodstvom dobrih pastira moći ćete proći duboku katarzu s brisanjem grijeha, naučiti bodhisatvičku meditaciju prosvjetljenja, pobjediti fatalni karmijski program, otvoriti duhovno srce, zadobiti blaženi mir te postati apostol višnje ljubavi!
Bogumilski centar je neprofitna udruga u sklopu svjetskog bogumilskog pokreta koji vodi duhovni lider, pisac, mirotvorac i glazbenik - blaženi Ivan Bogumil. Sjedište nam je u Zagrebu, a djelujemo na širom podruću Balkanskih država.
Ne znam za tekvando...ali djeluje da je neko veselje na web stranici
http://bogumili.com/
Vraćamo arhetipski način života u povjerenju, poštenju, dobroti i ljubavi. Stojimo na poziciji nenasilja te požrtvovnosti, istovremeno protiv bilo kakve inkvizicije, fundamentalizma, nepravde te zločastivosti.
Davajući zavjet siromaštva, pružimo nesebičnu duhovnu pomoć, upoznavamo s drevnom bogumilskom praksom. Pod vodstvom dobrih pastira moći ćete proći duboku katarzu s brisanjem grijeha, naučiti bodhisatvičku meditaciju prosvjetljenja, pobjediti fatalni karmijski program, otvoriti duhovno srce, zadobiti blaženi mir te postati apostol višnje ljubavi!
Bogumilski centar je neprofitna udruga u sklopu svjetskog bogumilskog pokreta koji vodi duhovni lider, pisac, mirotvorac i glazbenik - blaženi Ivan Bogumil. Sjedište nam je u Zagrebu, a djelujemo na širom podruću Balkanskih država.
Ne znam za tekvando...ali djeluje da je neko veselje na web stranici
http://bogumili.com/
- Bloo
- Globalna šefica
#13503 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Jedinstvena je i tajanstvena osoba. Iako je preobilno nadaren velikom bogumilskom mudrošću, naslijeđenom od učitelja drevne Hiperboreje, ničime ne naglašava svoju posebnost. Njegova duhovna škola pretpostavlja neprestanu ozarenost uma i srca. U svojih 450 knjiga i traktata Ivan Bogumil vraća čovječanstvu prvobitne duhovne izvore i originalne odraze, pozivajući vratiti se k božanstvenome arhetipu.
Osnivač je svjetskog pokreta bogumila. Njegova duhovna praksa se u korijenu razlikuje od kršćanskih duhovnih škola. Na primjer, cilj askeze nije samo opraštanje grijeha, već da čovjek postane nadnaravno dobar. Konačan cilj nije spasenje od zagrobnog suda i kazne nego slijevanje s božanstvom.
- arzuhal
#13504 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
450 knjiga? 
- Bloo
- Globalna šefica
#13505 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Evo čeprkam...Ovo što ima knjiga dostupnih, stranično variraju od 50 do 100, tako da je sasvim moguće da ima hiperprodukcijuarzuhal wrote:450 knjiga?
SVETA MIROTOČIVA EUFROSINIJA - Knjiga za duhovne vitezove zadnjih vremena!!!!
-
L u c i f e r
#13506 Re: Ateizam
Koji čovek nikada nije prekršio Tvoj zakon, reci? Život bez greha, kakav ukus ima, reci? Ako zlo koje sam učinio, Ti kazniš zlom Kakva je razlika između Tebe i mene, reci?
Omar Hajam
Omar Hajam
- Gojeni H
#13507 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Aman jarabi. 'Vako je kad se nece konvencionalno u suru, pa se ide nekonvencionalno u apsurd.Bloo wrote:![]()
aktivirali se i bogumili
u čudnim odijelima![]()
Idemo dalje, kakvo vrijeme, kakav zivot!
- Bloo
- Globalna šefica
#13508 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Moja ti, pametno zboriš, utabani putevi su uvijek najsigurniji put ...Gojeni H wrote:
Aman jarabi. 'Vako je kad se nece konvencionalno u suru, pa se ide nekonvencionalno u apsurd.
Idemo dalje, kakvo vrijeme, kakav zivot!
Nemoj tako o vjeri svojih predaka
- arzuhal
#13509 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Moji su, jedne gadne zime, prvo prodali vjeru staroslavensku i Peruna za tri metra dobre bukovine i dva metra grabića i prihvatili bogumilstvo.
Potom smo njega prodali za dobar komad veprovine i burence vina i prihvatili pravoslavlje.
Koje smo utušili sto godina poslije za fin begovat i postali muslimani.
Sta hocu da kazem: nikad nismo džaba i nizašta postali ateisti bezveze
Potom smo njega prodali za dobar komad veprovine i burence vina i prihvatili pravoslavlje.
- Bloo
- Globalna šefica
#13510 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
A sa ovog svijeta odeš kao što si i došao...bez grabića 
- raoul duke
#13511 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Jesu li religiozni ljudi vjernici iz inata ili su stvarno toliko glupi ?arzuhal wrote:Moji su, jedne gadne zime, prvo prodali vjeru staroslavensku i Peruna za tri metra dobre bukovine i dva metra grabića i prihvatili bogumilstvo.
Sjetih se Hitchensa sa prve stranice
Christopher Hitchens
"Mnoge religije sada dolaze pred nas ulizujući se glupostima i širom otvorenim rukama kao pobožni trgovci u trgovini. Nude utjehu i solidarnost i uzdizanje, natječući se kao na tržnici. Ali imamo pravo sjetiti se kako su se barbarski ponašali kada su bili jaki i kada su davali ponude koje ljudi nisu smjeli odbiti."
- arzuhal
#13512 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Bloo wrote:A sa ovog svijeta odeš kao što si i došao...bez grabića
- arzuhal
#13513 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Vjeruj, i ja se to nekada zapitam za pojedine ateiste: da li nešto čine iz neke posebne potrebe ili samo zato što su, kao ljudi, govna?raoul duke wrote:Jesu li religiozni ljudi vjernici iz inata ili su stvarno toliko glupi ?arzuhal wrote:Moji su, jedne gadne zime, prvo prodali vjeru staroslavensku i Peruna za tri metra dobre bukovine i dva metra grabića i prihvatili bogumilstvo.
Christopher Hitchens
"Mnoge religije sada dolaze pred nas ulizujući se glupostima i širom otvorenim rukama kao pobožni trgovci u trgovini. Nude utjehu i solidarnost i uzdizanje, natječući se kao na tržnici. Ali imamo pravo sjetiti se kako su se barbarski ponašali kada su bili jaki i kada su davali ponude koje ljudi nisu smjeli odbiti."
- Bloo
- Globalna šefica
#13514 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Biti govno kao karakterna osobina da se korigovati povremeno, ovo drugo baš i ne.arzuhal wrote:Vjeruj, i ja se to nekada zapitam za pojedine ateiste: da li nešto čine iz neke posebne potrebe ili samo zato što su, kao ljudi, govna?raoul duke wrote:Jesu li religiozni ljudi vjernici iz inata ili su stvarno toliko glupi ?arzuhal wrote:Moji su, jedne gadne zime, prvo prodali vjeru staroslavensku i Peruna za tri metra dobre bukovine i dva metra grabića i prihvatili bogumilstvo.
Christopher Hitchens
Ljudi su inače govna stoga treba da se trudimo da gledamo ono pozitivno u njima.
Ako ćemo tjerati mak na konac.
-
belfy
#13515 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
imam potrebu da ti kazem da nemam potrebu da nesto cinim, pa me ovo sto si ti napisao cini govnom izgleda, zar ne?arzuhal wrote:Vjeruj, i ja se to nekada zapitam za pojedine ateiste: da li nešto čine iz neke posebne potrebe ili samo zato što su, kao ljudi, govna?raoul duke wrote:Jesu li religiozni ljudi vjernici iz inata ili su stvarno toliko glupi ?arzuhal wrote:Moji su, jedne gadne zime, prvo prodali vjeru staroslavensku i Peruna za tri metra dobre bukovine i dva metra grabića i prihvatili bogumilstvo.
Christopher Hitchens
p.s. bas me interesuje kako ce biti procijenjeno tvoje, a kako moje kazivanje.
- arzuhal
#13516 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Ne čini, što bi te činilo?belfy wrote: imam potrebu da ti kazem da nemam potrebu da nesto cinim, pa me ovo sto si ti napisao cini govnom izgleda, zar ne?
- Bloo
- Globalna šefica
#13517 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
A ja imam potrebu da vam kažem svima da prestanete jesti to što stalno spominjete, ali moglo bi se pogrešno shvatiti.
Jebote, isto soba puna djeveruša.
Jebote, isto soba puna djeveruša.
-
belfy
#13518 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
shodno onom sto si rekao gore, onda ako nemam posebnu potrebu, a ateista sam, onda sam govno ako govorim. ispravi me ako sam krivo shvatio izjavu u kojoj sam te kvotao.arzuhal wrote:Ne čini, što bi te činilo?belfy wrote: imam potrebu da ti kazem da nemam potrebu da nesto cinim, pa me ovo sto si ti napisao cini govnom izgleda, zar ne?
- arzuhal
#13519 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Krivo si shvatio. Naime, za razliku od nekih drugih, ja nisam generalizirao i rekao sve ateiste nego pojedine, i nisam precizirao šta čine nego sam to ostavio neodređenim...E sad, ako bi neko baš insistirao ili se intimno prepoznao u govnetu, ja nikako ne bih tu sudio, svako sebe najbolje zna...belfy wrote:shodno onom sto si rekao gore, onda ako nemam posebnu potrebu, a ateista sam, onda sam govno ako govorim. ispravi me ako sam krivo shvatio izjavu u kojoj sam te kvotao.arzuhal wrote:Ne čini, što bi te činilo?belfy wrote: imam potrebu da ti kazem da nemam potrebu da nesto cinim, pa me ovo sto si ti napisao cini govnom izgleda, zar ne?
-
belfy
#13520 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Krivo si shvatio. Naime, za razliku od nekih drugih, ja nisam generalizirao i rekao sve ateiste nego pojedine, i nisam precizirao šta čine nego sam to ostavio neodređenim...E sad, ako bi neko baš insistirao ili se intimno prepoznao u govnetu, ja nikako ne bih tu sudio, svako sebe najbolje zna...[/quote]belfy wrote:shodno onom sto si rekao gore, onda ako nemam posebnu potrebu, a ateista sam, onda sam govno ako govorim. ispravi me ako sam krivo shvatio izjavu u kojoj sam te kvotao.arzuhal wrote:Ne čini, što bi te činilo?belfy wrote: imam potrebu da ti kazem da nemam potrebu da nesto cinim, pa me ovo sto si ti napisao cini govnom izgleda, zar ne?
i tacno sam znao da ce doci to "ako se neko prepoznao..." ziv i zdravo bio, cini mi se da nisam nista pogresio.
- arzuhal
#13521 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Onda imaš razloga biti i zadovoljan sobom, najbolje je kada se tačno zna i ništa ne griješi. Živio i svako dobro.belfy wrote: i tacno sam znao da ce doci to "ako se neko prepoznao..." ziv i zdravo bio, cini mi se da nisam nista pogresio.
-
belfy
#13522 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
ma zadovoljan sam sobom...prostrana, osvjetljenje dobro, namjestaj nije rasporedjen feng-shui, ali zadovoljava. samo, ponekad, nekim drugim sobama ne budem zadovoljan, ali o tom rijetko pricam. eventualno ako nagazim na razbijeno staklo ili svjetlo ne radi i slicno.arzuhal wrote:Onda imaš razloga biti i zadovoljan sobom, najbolje je kada se tačno zna i ništa ne griješi. Živio i svako dobro.belfy wrote: i tacno sam znao da ce doci to "ako se neko prepoznao..." ziv i zdravo bio, cini mi se da nisam nista pogresio.
- raoul duke
#13523 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Ti i kad bi shvatio koliko je apsurdna ideja o Bogu naročito abrahamskom, iz inata bi govorio da si musliman jer pazi, ne daj Bože da nisi bio upravu. Eho komoraarzuhal wrote:Vjeruj, i ja se to nekada zapitam za pojedine ateiste: da li nešto čine iz neke posebne potrebe ili samo zato što su, kao ljudi, govna?raoul duke wrote:Jesu li religiozni ljudi vjernici iz inata ili su stvarno toliko glupi ?arzuhal wrote:Moji su, jedne gadne zime, prvo prodali vjeru staroslavensku i Peruna za tri metra dobre bukovine i dva metra grabića i prihvatili bogumilstvo.
Christopher Hitchens
- harač
- triconja
#13525 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Moze se o bogu i vjeri napisat i nekoliko k knjiga za kratko vrijeme, eee, al haj probaj napisat 10 knjiga o programiranju bajo moj.Bloo wrote:Evo čeprkam...Ovo što ima knjiga dostupnih, stranično variraju od 50 do 100, tako da je sasvim moguće da ima hiperprodukcijuarzuhal wrote:450 knjiga?
SVETA MIROTOČIVA EUFROSINIJA - Knjiga za duhovne vitezove zadnjih vremena!!!!![]()