Ukrajina
-
sanjin_1
#13501 Re: Ukrajina
sve je ovo "ustaskomudzahedinskomasonskoimperijalisticka zavera breee" 
- Klavikula
#13502 Re: Ukrajina
javljanje Strelkova iz Donjecka.
https://vk.com/icorpus?w=wall-72627612_858
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#13503 Re: Ukrajina
crno beli sveeet crno beli sveeetjapin_mutapi wrote:prijatelj 29% a neprijatelj 100%Black swan wrote:a rusija 29%
ne postoji
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#13504 Re: Ukrajina
slažem se ... zato i piše da su rusi 29% bijeli a 100% crniBlack swan wrote:crno beli sveeet crno beli sveeetjapin_mutapi wrote:prijatelj 29% a neprijatelj 100%Black swan wrote:a rusija 29%
ne postoji
- Truba
#13505 Re: Ukrajina
ja ne vidim to neprijateljstvo rusa prema bih... kao npr francuske i britanije
objasnite mi u čemu se sastoji to neprijateljstvo poslije 1995
osim što mrzite jedan konstitutivni narod u BiH pa preko njih i ruse
-
sanjin_1
#13506 Re: Ukrajina
Odkuda tamo ? Zar nije u Slavjansku ?Klavikula wrote:javljanje Strelkova iz Donjecka.
-
sanjin_1
#13507 Re: Ukrajina
Ko mrzi konstitutivan narod? Mrzimo cetnicke fasite a preko njih i Ruske fasite koji su ucestvovali u ubijanju neduznih civila po Podrinju.Black swan wrote:ja ne vidim to neprijateljstvo rusa prema bih... kao npr francuske i britanije
Ne trpaj jedan citav narod u fasiste. Sramotno je to.
-
Martinez_
#13508 Re: Ukrajina
Pa samo u tome se sastoji, kontriranje Srbima. Što je za Srbe dobro za Bošnjake je loše i obratno.Black swan wrote:ja ne vidim to neprijateljstvo rusa prema bih... kao npr francuske i britanije
Čitava planeta kroz oči bolesnih balkanskih sukoba.
NATO treba da osvoji celu planetu jer Srbi mrze NATO.
- Truba
#13509 Re: Ukrajina
molim da se napiše konkretno
brojke statistika i sve ostalo potezi političke odluke
koja dokazuje da su ruje neprijatelji za BiH
-
sanjin_1
#13510 Re: Ukrajina
Cuj brojke i statistikaBlack swan wrote:molim da se napiše konkretno
Kako bi ti zakacio/la brojke i statistiku na zlocinacku politiku rusenja suvereniteta drzave? Stvaranje presedana po kojem se svaka drzava moze cijepat kad se sacici pijanih fasita digne neka stvar? Totalno plitko pitanje.
-
sanjin_1
#13511 Re: Ukrajina
Ne "celi svet". Samo i iskljucivo djelove u kojima obitavaju pravoslavni teoristi i zagovaraci fasisticke ideologije.Martinez_ wrote:Pa samo u tome se sastoji, kontriranje Srbima. Što je za Srbe dobro za Bošnjake je loše i obratno.Black swan wrote:ja ne vidim to neprijateljstvo rusa prema bih... kao npr francuske i britanije
- Klavikula
#13512 Re: Ukrajina
helem, jutros su neke stvari jasnije.
vecina snaga iz Slavijanska se probila. ostala je samo jedinica koja je njih pokrivala, dosta se pise da nastavljaju sa gerilskom borbom. navodno je bilo i nekih napada na ukrajinske snage sinoc (u ili oko Slavijanska, nisam siguran). valjda ce se ubrzo znati sta je u pitanju. vecina ljudstva se probila, zajedno sa porodicama boraca. oklop je ipak izgubljen, manji dio je sad u Donjecku.
i bataljon sa Kramatorska je povucen, jer nakon pada Artemovska i njemu je prijetilo okruzenje. povucen je u Donjeck.
Strelkov je takodjer tamo, preuzeo je duznost ministra odbrane NRD-a i komandu nad gradom i gradskim garnizonom (do imenovanja komandanta), odnosno svu vlast. Naredice (ili je vec naredio) osnivanje Vojnog savjeta u koji ce uci svi komandanti vecih jedinica NRD-a i dio jedinica NRL-a koji prihvati njegovu komandu. cilj je koordinacija dejstava.
navodno je bilo i nekih obracuna u samom Donjecku izmedju snaga NRD-a. hocu reci, poprilicno je izvjezno da se desio puc u reziji Igora Strelkova. iz druge perspektive, doslo je do cistke najveceg sljama u vlasti NRD-a. kako ko voli
vecina snaga iz Slavijanska se probila. ostala je samo jedinica koja je njih pokrivala, dosta se pise da nastavljaju sa gerilskom borbom. navodno je bilo i nekih napada na ukrajinske snage sinoc (u ili oko Slavijanska, nisam siguran). valjda ce se ubrzo znati sta je u pitanju. vecina ljudstva se probila, zajedno sa porodicama boraca. oklop je ipak izgubljen, manji dio je sad u Donjecku.
i bataljon sa Kramatorska je povucen, jer nakon pada Artemovska i njemu je prijetilo okruzenje. povucen je u Donjeck.
Strelkov je takodjer tamo, preuzeo je duznost ministra odbrane NRD-a i komandu nad gradom i gradskim garnizonom (do imenovanja komandanta), odnosno svu vlast. Naredice (ili je vec naredio) osnivanje Vojnog savjeta u koji ce uci svi komandanti vecih jedinica NRD-a i dio jedinica NRL-a koji prihvati njegovu komandu. cilj je koordinacija dejstava.
navodno je bilo i nekih obracuna u samom Donjecku izmedju snaga NRD-a. hocu reci, poprilicno je izvjezno da se desio puc u reziji Igora Strelkova. iz druge perspektive, doslo je do cistke najveceg sljama u vlasti NRD-a. kako ko voli
-
Martinez_
#13513 Re: Ukrajina
Da, oprosti, pola sveta da bude kalifat pola NATO savez i mirna planeta. Šiije i pravoslavne istrebiti.sanjin_1 wrote:Ne "celi svet". Samo i iskljucivo djelove u kojima obitavaju pravoslavni teoristi i zagovaraci fasisticke ideologije.Martinez_ wrote:Pa samo u tome se sastoji, kontriranje Srbima. Što je za Srbe dobro za Bošnjake je loše i obratno.Black swan wrote:ja ne vidim to neprijateljstvo rusa prema bih... kao npr francuske i britanije
- armin071
#13514 Re: Ukrajina
Osim stalnog veta od 92-95 vezano za bilo koju vojnu akciju uperenu protiv Srba u BiH, zaustavljanja "BH oluje" od strane Amerike a pod pritiskom Rusije, slanja hiljada dobrovoljaca u BiH, podrske separatistima tj. PC-u s ciljem kupovine BH dobara, skrivanja ratnih zlocinaca na podrucju Rusije, dakle osim ovih par sitnica ja ne vidim da su ruje neprijatelji BiH a pogotovo Bosnjaka u BiH.Black swan wrote:molim da se napiše konkretno
-
Hrmpallier
#13515 Re: Ukrajina
Nit' si prvi, nit' si zadnji koji frflja ovakve gluposti. Ne da ne možeš, ili nisi, nego jednostavno ne želiš da si postaviš par pitanja. Npr.: Ko je zadržao i onemogućio ABiH da oslobodi Zvornik ? Ili Višegrad ? Ili Foču ? Ili pristojan put do Goražda ? Ili, da ne idemo dalje, ko je onemogućio ABiH da oslobodi Trembević ? Kome nije jasno, ( faktički ) Srbija počinje na Trembeviću. A ti o Lubanja Uki i " zlim Amerikancima ".armin071 wrote: Osim stalnog veta od 92-95 vezano za bilo koju vojnu akciju uperenu protiv Srba u BiH, zaustavljanja "BH oluje" od strane Amerike a pod pritiskom Rusije, slanja hiljada dobrovoljaca u BiH, podrske separatistima tj. PC-u s ciljem kupovine BH dobara, skrivanja ratnih zlocinaca na podrucju Rusije, dakle osim ovih par sitnica ja ne vidim da su ruje neprijatelji BiH a pogotovo Bosnjaka u BiH.
Pa nije džaba Bošnjo ubjedljivo najgluplji u Evropi. Haj' što ne razumije teško razumljivo, već ne želi da razumije i prihvati očitu činjenicu, nego konstruiše fikcije i čvrsto ih se drži. Sindrom phihopormećene ličnosti. Takvih ima i u Finskoj i u Sloveniji i u Mađarskoj i .... samo - u tragovima. U BiH, rodilo bože ti sačuvaj.
- Havatar
#13516 Re: Ukrajina
Rusija nije prijatelj Rusima nego ih putsa niz vodu a da bude Bosnjacima 
- It_is_a_Leclerc
#13517 Re: Ukrajina
Iz daleke "Novorusije" dopire veselo brujanje traktora u pokretu.

-
Martinez_
#13518 Re: Ukrajina
Mislim da bi bili još gori da su stali u njihovu zaštitu, bili bi velikopravoslavni fašisti zar ne?Havatar wrote:Rusija nije prijatelj Rusima nego ih putsa niz vodu a da bude Bosnjacima
-
zilog
#13519 Re: Ukrajina
Ako podrsku Dodiku na PIC-u, ne smatras neprijateljstvom prema BiH, onda ne vidim potrebu ni da ti ostali dio posta demantujem.Black swan wrote:ja ne vidim to neprijateljstvo rusa prema bih... kao npr francuske i britanije
Kako se samo principi raspadose?
- Havatar
#13520 Re: Ukrajina
To su i ovako i onako jos otkako su oni pokusali da postanu centar pravoslavlja umjesto Istanbula.Martinez_ wrote:Mislim da bi bili još gori da su stali u njihovu zaštitu, bili bi velikopravoslavni fašisti zar ne?Havatar wrote:Rusija nije prijatelj Rusima nego ih putsa niz vodu a da bude Bosnjacima
- JohnnyS
#13521 Re: Ukrajina

Kako se ovo uklapa u paradigmu?

-
jastuk1
#13522 Re: Ukrajina
A lihvaro-cionisti to deleko i doboko znaju, pa će fino pored pomaganja različitim organizacijama civilinog društva (CSO) čija je zadaća razvlačenje pameti, tako pomagati i finansirati Ruske naciste u Rusiji i saditi teška sjemena zla za raspad Rusije.Havatar wrote:To su i ovako i onako jos otkako su oni pokusali da postanu centar pravoslavlja umjesto Istanbula.Martinez_ wrote:Mislim da bi bili još gori da su stali u njihovu zaštitu, bili bi velikopravoslavni fašisti zar ne?Havatar wrote:Rusija nije prijatelj Rusima nego ih putsa niz vodu a da bude Bosnjacima
Kao što su zadnjih 20 godina finansirali i zatrovali Ukrajince kroz njihove CSO ublehe i njihove naciste, to će isto raditi, i već rade u Rusiji.
Odlična klopka za rasparčavanje i preuzimanje resursa prvo Ukrajine, a onda i Rusije.
-
Martinez_
#13523 Re: Ukrajina
Istanbul centar pravoslavlja, odakle i od kada to? Svaka čast meni se činilo da su oni baš pokorili i presvukli i preimenovali taj nekadašnji centar pravoslavljaHavatar wrote:To su i ovako i onako jos otkako su oni pokusali da postanu centar pravoslavlja umjesto Istanbula.Martinez_ wrote:Mislim da bi bili još gori da su stali u njihovu zaštitu, bili bi velikopravoslavni fašisti zar ne?Havatar wrote:Rusija nije prijatelj Rusima nego ih putsa niz vodu a da bude Bosnjacima
- Havatar
#13524 Re: Ukrajina
Carigradska Patrijarsija je i dalje centar isticnih krscana tj. pravoslavlja a Moskva se vec vise vjekova trudi da to promijeni i iz toga proistice sav njihov vjerski ekstremizam . Osim tog ekstremizma imalo je jos dosta drugih losih uticaja koji su ih doveli u stanje kakvo je u Rusiji ali je nakon pada komunizma vjerski ekstremizam ponovo glavni ekstremizam i glavni uticaj koji ih tjera da se ponasaju ne necivilizacijski nego nehumano prema svima koji nisu kao oni.Martinez_ wrote:
Istanbul centar pravoslavlja, odakle i od kada to? Svaka čast meni se činilo da su oni baš pokorili i presvukli i preimenovali taj nekadašnji centar pravoslavlja
- General War
#13525 Re: Ukrajina
Bolje pobrisi ovaj post kad odguglasMartinez_ wrote:
Istanbul centar pravoslavlja, odakle i od kada to? Svaka čast meni se činilo da su oni baš pokorili i presvukli i preimenovali taj nekadašnji centar pravoslavlja