Ukrajina

Post Reply
sanjin_1

#13501 Re: Ukrajina

Post by sanjin_1 »

sve je ovo "ustaskomudzahedinskomasonskoimperijalisticka zavera breee" :lol:
Klavikula

#13502 Re: Ukrajina

Post by Klavikula »

javljanje Strelkova iz Donjecka.
https://vk.com/icorpus?w=wall-72627612_858
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#13503 Re: Ukrajina

Post by Truba »

japin_mutapi wrote:
Black swan wrote:a rusija 29%
prijatelj 29% a neprijatelj 100%
crno beli sveeet crno beli sveeet

ne postoji
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#13504 Re: Ukrajina

Post by japin_mutapi »

Black swan wrote:
japin_mutapi wrote:
Black swan wrote:a rusija 29%
prijatelj 29% a neprijatelj 100%
crno beli sveeet crno beli sveeet

ne postoji
slažem se ... zato i piše da su rusi 29% bijeli a 100% crni
Truba

#13505 Re: Ukrajina

Post by Truba »

ja ne vidim to neprijateljstvo rusa prema bih... kao npr francuske i britanije

objasnite mi u čemu se sastoji to neprijateljstvo poslije 1995
osim što mrzite jedan konstitutivni narod u BiH pa preko njih i ruse
sanjin_1

#13506 Re: Ukrajina

Post by sanjin_1 »

Klavikula wrote:javljanje Strelkova iz Donjecka.
https://vk.com/icorpus?w=wall-72627612_858
Odkuda tamo ? Zar nije u Slavjansku ? :lol: :lol:
sanjin_1

#13507 Re: Ukrajina

Post by sanjin_1 »

Black swan wrote:ja ne vidim to neprijateljstvo rusa prema bih... kao npr francuske i britanije

Ko mrzi konstitutivan narod? Mrzimo cetnicke fasite a preko njih i Ruske fasite koji su ucestvovali u ubijanju neduznih civila po Podrinju.
Ne trpaj jedan citav narod u fasiste. Sramotno je to.
Martinez_

#13508 Re: Ukrajina

Post by Martinez_ »

Black swan wrote:ja ne vidim to neprijateljstvo rusa prema bih... kao npr francuske i britanije

Pa samo u tome se sastoji, kontriranje Srbima. Što je za Srbe dobro za Bošnjake je loše i obratno.

Čitava planeta kroz oči bolesnih balkanskih sukoba.

NATO treba da osvoji celu planetu jer Srbi mrze NATO.
Truba

#13509 Re: Ukrajina

Post by Truba »

molim da se napiše konkretno
brojke statistika i sve ostalo potezi političke odluke

koja dokazuje da su ruje neprijatelji za BiH
sanjin_1

#13510 Re: Ukrajina

Post by sanjin_1 »

Black swan wrote:molim da se napiše konkretno

Cuj brojke i statistika :?
Kako bi ti zakacio/la brojke i statistiku na zlocinacku politiku rusenja suvereniteta drzave? Stvaranje presedana po kojem se svaka drzava moze cijepat kad se sacici pijanih fasita digne neka stvar? Totalno plitko pitanje.
sanjin_1

#13511 Re: Ukrajina

Post by sanjin_1 »

Martinez_ wrote:

Pa samo u tome se sastoji, kontriranje Srbima. Što je za Srbe dobro za Bošnjake je loše i obratno.

Ne "celi svet". Samo i iskljucivo djelove u kojima obitavaju pravoslavni teoristi i zagovaraci fasisticke ideologije.
Klavikula

#13512 Re: Ukrajina

Post by Klavikula »

helem, jutros su neke stvari jasnije.

vecina snaga iz Slavijanska se probila. ostala je samo jedinica koja je njih pokrivala, dosta se pise da nastavljaju sa gerilskom borbom. navodno je bilo i nekih napada na ukrajinske snage sinoc (u ili oko Slavijanska, nisam siguran). valjda ce se ubrzo znati sta je u pitanju. vecina ljudstva se probila, zajedno sa porodicama boraca. oklop je ipak izgubljen, manji dio je sad u Donjecku.
i bataljon sa Kramatorska je povucen, jer nakon pada Artemovska i njemu je prijetilo okruzenje. povucen je u Donjeck.

Strelkov je takodjer tamo, preuzeo je duznost ministra odbrane NRD-a i komandu nad gradom i gradskim garnizonom (do imenovanja komandanta), odnosno svu vlast. Naredice (ili je vec naredio) osnivanje Vojnog savjeta u koji ce uci svi komandanti vecih jedinica NRD-a i dio jedinica NRL-a koji prihvati njegovu komandu. cilj je koordinacija dejstava.

navodno je bilo i nekih obracuna u samom Donjecku izmedju snaga NRD-a. hocu reci, poprilicno je izvjezno da se desio puc u reziji Igora Strelkova. iz druge perspektive, doslo je do cistke najveceg sljama u vlasti NRD-a. kako ko voli :-D
Martinez_

#13513 Re: Ukrajina

Post by Martinez_ »

sanjin_1 wrote:
Martinez_ wrote:

Ne "celi svet". Samo i iskljucivo djelove u kojima obitavaju pravoslavni teoristi i zagovaraci fasisticke ideologije.
Da, oprosti, pola sveta da bude kalifat pola NATO savez i mirna planeta. Šiije i pravoslavne istrebiti.
armin071

#13514 Re: Ukrajina

Post by armin071 »

Black swan wrote:molim da se napiše konkretno

Osim stalnog veta od 92-95 vezano za bilo koju vojnu akciju uperenu protiv Srba u BiH, zaustavljanja "BH oluje" od strane Amerike a pod pritiskom Rusije, slanja hiljada dobrovoljaca u BiH, podrske separatistima tj. PC-u s ciljem kupovine BH dobara, skrivanja ratnih zlocinaca na podrucju Rusije, dakle osim ovih par sitnica ja ne vidim da su ruje neprijatelji BiH a pogotovo Bosnjaka u BiH.
Hrmpallier

#13515 Re: Ukrajina

Post by Hrmpallier »

armin071 wrote: Osim stalnog veta od 92-95 vezano za bilo koju vojnu akciju uperenu protiv Srba u BiH, zaustavljanja "BH oluje" od strane Amerike a pod pritiskom Rusije, slanja hiljada dobrovoljaca u BiH, podrske separatistima tj. PC-u s ciljem kupovine BH dobara, skrivanja ratnih zlocinaca na podrucju Rusije, dakle osim ovih par sitnica ja ne vidim da su ruje neprijatelji BiH a pogotovo Bosnjaka u BiH.
Nit' si prvi, nit' si zadnji koji frflja ovakve gluposti. Ne da ne možeš, ili nisi, nego jednostavno ne želiš da si postaviš par pitanja. Npr.: Ko je zadržao i onemogućio ABiH da oslobodi Zvornik ? Ili Višegrad ? Ili Foču ? Ili pristojan put do Goražda ? Ili, da ne idemo dalje, ko je onemogućio ABiH da oslobodi Trembević ? Kome nije jasno, ( faktički ) Srbija počinje na Trembeviću. A ti o Lubanja Uki i " zlim Amerikancima ".

Pa nije džaba Bošnjo ubjedljivo najgluplji u Evropi. Haj' što ne razumije teško razumljivo, već ne želi da razumije i prihvati očitu činjenicu, nego konstruiše fikcije i čvrsto ih se drži. Sindrom phihopormećene ličnosti. Takvih ima i u Finskoj i u Sloveniji i u Mađarskoj i .... samo - u tragovima. U BiH, rodilo bože ti sačuvaj.
Havatar

#13516 Re: Ukrajina

Post by Havatar »

Rusija nije prijatelj Rusima nego ih putsa niz vodu a da bude Bosnjacima :-)
It_is_a_Leclerc

#13517 Re: Ukrajina

Post by It_is_a_Leclerc »

Iz daleke "Novorusije" dopire veselo brujanje traktora u pokretu. :brmbrm: :odustajem: :odustajem: :hitna:
Martinez_

#13518 Re: Ukrajina

Post by Martinez_ »

Havatar wrote:Rusija nije prijatelj Rusima nego ih putsa niz vodu a da bude Bosnjacima :-)
Mislim da bi bili još gori da su stali u njihovu zaštitu, bili bi velikopravoslavni fašisti zar ne?
zilog

#13519 Re: Ukrajina

Post by zilog »

Ako podrsku Dodiku na PIC-u, ne smatras neprijateljstvom prema BiH, onda ne vidim potrebu ni da ti ostali dio posta demantujem.

Kako se samo principi raspadose?
Havatar

#13520 Re: Ukrajina

Post by Havatar »

Martinez_ wrote:
Havatar wrote:Rusija nije prijatelj Rusima nego ih putsa niz vodu a da bude Bosnjacima :-)
Mislim da bi bili još gori da su stali u njihovu zaštitu, bili bi velikopravoslavni fašisti zar ne?
To su i ovako i onako jos otkako su oni pokusali da postanu centar pravoslavlja umjesto Istanbula.
JohnnyS

#13521 Re: Ukrajina

Post by JohnnyS »

Kako se ovo uklapa u paradigmu?

Image
jastuk1

#13522 Re: Ukrajina

Post by jastuk1 »

Havatar wrote:
Martinez_ wrote:
To su i ovako i onako jos otkako su oni pokusali da postanu centar pravoslavlja umjesto Istanbula.
A lihvaro-cionisti to deleko i doboko znaju, pa će fino pored pomaganja različitim organizacijama civilinog društva (CSO) čija je zadaća razvlačenje pameti, tako pomagati i finansirati Ruske naciste u Rusiji i saditi teška sjemena zla za raspad Rusije.

Kao što su zadnjih 20 godina finansirali i zatrovali Ukrajince kroz njihove CSO ublehe i njihove naciste, to će isto raditi, i već rade u Rusiji.

Odlična klopka za rasparčavanje i preuzimanje resursa prvo Ukrajine, a onda i Rusije.
Martinez_

#13523 Re: Ukrajina

Post by Martinez_ »

Havatar wrote:
Martinez_ wrote:
Istanbul centar pravoslavlja, odakle i od kada to? Svaka čast meni se činilo da su oni baš pokorili i presvukli i preimenovali taj nekadašnji centar pravoslavlja
Havatar

#13524 Re: Ukrajina

Post by Havatar »

Martinez_ wrote:
Istanbul centar pravoslavlja, odakle i od kada to? Svaka čast meni se činilo da su oni baš pokorili i presvukli i preimenovali taj nekadašnji centar pravoslavlja
Carigradska Patrijarsija je i dalje centar isticnih krscana tj. pravoslavlja a Moskva se vec vise vjekova trudi da to promijeni i iz toga proistice sav njihov vjerski ekstremizam . Osim tog ekstremizma imalo je jos dosta drugih losih uticaja koji su ih doveli u stanje kakvo je u Rusiji ali je nakon pada komunizma vjerski ekstremizam ponovo glavni ekstremizam i glavni uticaj koji ih tjera da se ponasaju ne necivilizacijski nego nehumano prema svima koji nisu kao oni.
General War

#13525 Re: Ukrajina

Post by General War »

Martinez_ wrote:
Bolje pobrisi ovaj post kad odguglas :roll: i nemoj se tita ti pravdat.
Post Reply