Zezas, ili fakat ozbiljno pitas?The BEN10 wrote:A kako se potrefi da vas dvojica paralelno vozite ?GAU8 wrote:Tačno. Ali ja se žalim na pojedince koji ulijeću i sijeku put ne dajući žmigavac i ne ostavljajući uopće prostora ovome iz vanjske trake da skrene, pretpostavljaju da je on vidovit i da će on preuzeti idgovornost za obojicu.033_NS wrote:ja koliko znam, u kruznom toku koji ima 2 trake, nakon ulaska, ako zelis da ides u prvu ulicu desno onda ostajes u vanjskoj traci kruznog toka, a u slucaju da ides u drugu desno onda ides u unutrasnju traku kruznog toka i prestrojavas se u vanjsku ( a i nemoras ako izlazna ima dvije trake) da bi izasao sa kruznog
ako treba i da crtam
X puta mi se desilo da moram kočiti jer me presiječe, tj. bukvalno ulazi u moju traku. Dakle iako i ja izlazim na istom izlazu iz KT, nemam prostora od njega.
A pri tome idem najnormalnije i kontam ne daje žmigavac, vjerovatno ostaje u unutarnjoj traci.
Ja sam samo apelovao na malo opreza.
Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- semirsar
#1351 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
- Warashii
#1352 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ja za ovakve stvari kazem da je u stvarnosti realnost puno drugacija033_NS wrote: ja koliko znam, u kruznom toku koji ima 2 trake, nakon ulaska, ako zelis da ides u prvu ulicu desno onda ostajes u vanjskoj traci kruznog toka, a u slucaju da ides u drugu desno onda ides u unutrasnju traku kruznog toka i prestrojavas se u vanjsku ( a i nemoras ako izlazna ima dvije trake) da bi izasao sa kruznog
ako treba i da crtam
U Zenici je sad ljepota od zivota kako smo postali kruzograd, ne jbe niko plaho zivu silu u kruznom postoji pravilo jacega a zmigavac se upotrebljava kao i sto se upotrebljava u ostatku saobracaja tj. nikako a bude pravo veselo kad u nekih 5-6 minuta uljeces u 4 kruzna toka minimalno .
Ma inace je kultura vozaca kod nas na zavidnom nivou

mislim jbmu mater nekad bi trebalo imati nekog sasjecanja za druge ucesnike u saobracaju koji koriste istu cestu tako da parkiranje ispred pjesackih, skretanja, mostova, u blizini dugih koji koriste ovo dugme i sl. jako ugrozava saobracaj.
- 1korisnik
#1353 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
U Sloveniji su fizicki odvojene trake u kruznim tokovima.
- 1korisnik
#1354 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Danas cini mi se sudar tamo bio oko 12.kockica_kockica wrote:Dakle nisam jedina koja ima traume od tog mjesta...1korisnik wrote:Stupska. Tamo kod one bandere na sred ulice kod Tibre, e tu je vrhunac bezobrazluka. To vidi da ides, da kocis, a on ko munja pored tvog auta na nekih 15cm od tebe proleti iz suprotnog smijera, k'o eto, moze proci. Svaki put me prestravi.
-
quarterback
#1355 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
pa kako se prebacuju iz trake u traku ?1korisnik wrote:U Sloveniji su fizicki odvojene trake u kruznim tokovima.
- GAU8
#1356 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Jutros opet u 7:45 idu 3 auto škole u nizu od kružnog toka prema Neđarićima. Ne treba ni napominjati da je jutarnja špica, a da se ovi vuku jedno 25km/h dakle automatski desna traka neupotrebljiva. I još uz sve to, tačno pred skretanje za Mojmilo jednom se ugasi auto. Bar pola minute nije uspio da se pokrene. Kakav je to klinac od instruktora?
Ne treba opisivati kako se to odrazilo na ionako priličnu gužvu. Zakrčilo se od tog skretanja pa sve nazad do kružnog toka.
Ne treba opisivati kako se to odrazilo na ionako priličnu gužvu. Zakrčilo se od tog skretanja pa sve nazad do kružnog toka.
- 1korisnik
#1357 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pa u tome i jeste fazon, ne prebacujes se. Pri ulazu u kruzni tok moras odluciti kud ides.quarterback wrote:pa kako se prebacuju iz trake u traku ?1korisnik wrote:U Sloveniji su fizicki odvojene trake u kruznim tokovima.
Evo, nesto slicno ima i u Puli:

- GAU8
#1358 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Da, ali sve to zavisi od prostora koji je naraspolaganju....
Ovakav sličan KT ti je na razdvajanju za Vogošću i Tuzlu, prije ulaska na autoput za Zenicu
Ovakav sličan KT ti je na razdvajanju za Vogošću i Tuzlu, prije ulaska na autoput za Zenicu
- johntra
#1359 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
to je tzv. rotor, ne kružni tok...
- 1korisnik
#1360 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Prvi put cujem.johntra wrote:to je tzv. rotor, ne kružni tok...
- johntra
#1361 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
brža verzija kružnog toka, sa jasno propisanim trakama za neki pravac...da se ne pravi gužva u samom kružnom toku, dodaju se brže izlazne trake za prve izlaske sa kružnog toka...najpoznatiji u našem okruženju je Zagrebački rotor, na Remetinecu...na zapadu ih znaju zvati turbo kružnim tokovima, vjerovatno zbog toga, što osim što ubrzavaju saobraćaj, dijelom liče i na turbine...

-
quarterback
#1362 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
meni konfuzija zesca 
-
quarterback
#1363 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ne znam sta je bolje, zivjeti van centra pa imati guzve ili zivjeti blizu centra pa se jebati sa parking majmunima, ja nemam problem sa guzvama ali sam jedva izasao iz haustora radi majmuna sa bijelom mazdom 6...GAU8 wrote:Jutros opet u 7:45 idu 3 auto škole u nizu od kružnog toka prema Neđarićima. Ne treba ni napominjati da je jutarnja špica, a da se ovi vuku jedno 25km/h dakle automatski desna traka neupotrebljiva. I još uz sve to, tačno pred skretanje za Mojmilo jednom se ugasi auto. Bar pola minute nije uspio da se pokrene. Kakav je to klinac od instruktora?
- 1korisnik
#1364 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Hehe i ja sam se zbunio bio, mislim ne ovdje, automquarterback wrote:meni konfuzija zesca
- johntra
#1365 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
umalo da zaboravim...nerviraju me papčine koje voze kola Hitne pomoći, kad su bez rotacija...evo dva dana zaredom ih pratim, to je vrh papanluka...bez žmigavaca skretanje, prestrojavanje, uvaljivanje..
tačno mi dođe da im se jednom uvalim, pa da se pobijemo na sred ceste i da im sprčim medicinsku sestru...
tačno mi dođe da im se jednom uvalim, pa da se pobijemo na sred ceste i da im sprčim medicinsku sestru...
- GAU8
#1366 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Kreteni sa divljim ksenonima bez odgovarajuće optike.
Samo neka znaju da im se svima atraktivnije ženske familije naspominjem na više načina

Samo neka znaju da im se svima atraktivnije ženske familije naspominjem na više načina
- vješalica
#1367 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
To su instruktori koji ne nameću kadnidatima koji uče voziti tuđi tempo vožnje.GAU8 wrote:Jutros opet u 7:45 idu 3 auto škole u nizu od kružnog toka prema Neđarićima. Ne treba ni napominjati da je jutarnja špica, a da se ovi vuku jedno 25km/h dakle automatski desna traka neupotrebljiva. I još uz sve to, tačno pred skretanje za Mojmilo jednom se ugasi auto. Bar pola minute nije uspio da se pokrene. Kakav je to klinac od instruktora?
I instruktor ne pokreće već kandidat.
I rekoh ti gore jednom da su prebačena polaganja sa Centra koja traju od 8 ujutro sva u Novi Grad i zato je veća pojava autoškola dole.
- GAU8
#1368 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pa svejedno me nervira. Tema je "šta vas nervira"vješalica wrote: polaganja sa Centra koja traju od 8 ujutro sva u Novi Grad i zato je veća pojava autoškola dole.
- vješalica
#1369 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Heh,možda i ti nekoga nerviraš...sa pravom ili ne.... 
- GAU8
#1370 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nadam se da jesam iznervirao par "bolida"vješalica wrote:Heh,možda i ti nekoga nerviraš...sa pravom ili ne....
-
nia3
#1371 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Mene nervira kad vidim ujutru kad je gužva da voze, a u jednoj ruci cigara, a u drugoj mobitel. 
- sorcerer
#1372 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
pridruzujem se spomenuGAU8 wrote:Kreteni sa divljim ksenonima bez odgovarajuće optike.
Samo neka znaju da im se svima atraktivnije ženske familije naspominjem na više načina![]()
![]()
![]()
![]()
-
zLatk0
#1373 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pa nisu pravila autoputa na glavnoj u gradu, a i imas o tome postova i postova napisanih u ovoj temi o tome..
-
goran16v
#1374 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pitanje za ove kojima je lijeva traka brza traka, koja je brza traka Obalom Kulina Bana?
- muha_sa
#1375 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
kad ih vidim da dovoze djete u jaslice--oboje zadimili a djete iza u sjedalici.nia3 wrote:Mene nervira kad vidim ujutru kad je gužva da voze, a u jednoj ruci cigara, a u drugoj mobitel.