Željko Komšić-član Predsjedništva
-
Nokija
#1351 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva
izborili se za sta?
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#1352 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva
Pa prezivjet ce SDP, naravno..samo sto ce se sada zakucati na 6-7 % glasova i cvrsto drzati tu poziciju ko zna koliko dugo.
- webby-x
#1354 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva
Ma baš ih briga.-LIBERO- wrote:Pa prezivjet ce SDP, naravno..samo sto ce se sada zakucati na 6-7 % glasova i cvrsto drzati tu poziciju ko zna koliko dugo.
Lagumdžija lagano shvaća koje je blaženstvo bila opozicija.
Taru Željka do kraja:
Predsjedništvo KO SDP BiH ZDK odluku Željka Komšića o napuštanju SDP BiH smatra neprincipijelnim, nekorektnim i neodgovornim postupkom. Posebno ističemo činjenicu da je Željko Komšić kao mlad čovjek stekao punu političku afirmaciju zahvaljujući SDP BiH. KO SDP BiH ZDK traži od Željka Komšića da konsekventno podnesenoj ostavci u članstvu SDP BiH postupi isto tako i kao član Predsjedništva BiH i podnese ostavku na tu funkciju na koju je došao zahvaljujući glasovima birača SDP BiH
-
Guido_Špišić
#1355 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva
HM 2011 wrote:Zar BiH patriotizam nije nešto što je već danas legitimno ?Guido_Špišić wrote:akibhf wrote:Želko Komšić je dobio izbore na osnovi istih stvari i metoda na koje je i SDA prethodnih 20 dobijala vlast.
Ja veliki borac, odbranio BIH, zlatni ljiljan, ne diraj Bosnu, dobićeš po prstima, fašiste protjerati itd.
+
ja sam Željko, Hrvat sam, a Bošnjaci imaju mogućnost glasati za mene
=
Bošnjaci zbog ovog patriote, a da naprkose Hrvatima, glasaju za Željka
Da se Željko ne zove Željko (nego npr. Jusuf), niko za njega ne bi glasao i ne bi uopće bio zanimljiv.
Upravo tako. Željko je jedino politički faktor što imamo etnički baziranu politiku i glasanje. Građanski ustav za koji se željkovi huškači zalažu tu ne može ništa promjeniti ali može legitimizirati njihov nacionalizam. Zato ih je lako izmanipulisati da ne odustaju, da ne pristaju na dogovore sa druga 2 naroda jer tu se radi samo o građanima i nas zanima samo sta većina građana misli.
Ono sto ne shvataju jeste da Americaknci nikada nece ici do kraja za tu građansku bosnu. Bilo kakvo rjesenje njima ne odgovara.
Ako ti to nije legitimno zašto uopće učestvuješ u raspravi o članu predsjedništva Bosne i Hercegovine ?
Dogovor tri većinska naroda se mora postići i taj dogovor mora biti u intresu svih građana BiH bez obzira na narodnu pripadnost.... U suprotnom zaista zastupaš tezu tri različita aprthejda - nešto što je Europi i čitavom razvijenom svijetu strano....
Kakve tekovine civilizacije ti zastupaš uopće ?
Ovdje se nudi nešto konkretno - pojavljuje se snaga kohezije ?
Ako ti je dezintegracija interesantnija - ako smatraš da je to dobro - moraš to iskreno i obrazložiti -
u suprotnom moraš dezintegraciju predložiti prvo sebi i svojim istomišljenicima - a nakon dezintegracije - logično - nećeš imati ništa drugo za predložiti.... kao što i sam znaš to je važeći zakon.
Ne... u glavama je aparthejd, izborni zakoni su samo formalnost. Jedina stvar koja je nama vazna su EU integracije.
- volta dzontra
#1356 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva
webby-x wrote:Ma baš ih briga.-LIBERO- wrote:Pa prezivjet ce SDP, naravno..samo sto ce se sada zakucati na 6-7 % glasova i cvrsto drzati tu poziciju ko zna koliko dugo.
Taru Željka do kraja:
Predsjedništvo KO SDP BiH ZDK odluku Željka Komšića o napuštanju SDP BiH smatra neprincipijelnim, nekorektnim i neodgovornim postupkom. Posebno ističemo činjenicu da je Željko Komšić kao mlad čovjek stekao punu političku afirmaciju zahvaljujući SDP BiH. KO SDP BiH ZDK traži od Željka Komšića da konsekventno podnesenoj ostavci u članstvu SDP BiH postupi isto tako i kao član Predsjedništva BiH i podnese ostavku na tu funkciju na koju je došao zahvaljujući glasovima birača SDP BiH
Pa ne taru ga...on sad pametan otisao a njima ostavio krs u FBIH, krs u BIH i krs u odnosima s EU
-
zauzeti username
#1357 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva
Ja bi baš volio da se raspišu novi izbori i da Željko Komšić pređe u NS ili neku sličnu stranku pa da vidimo rezultate.
Ako ovo čitaju ljudi iz NS i SDU, neka već sad razmisle o formiranju jedinstvene stranke ili koalicije i neka naprave konačno ozbiljnu opoziciju stranci koja je postala društvo jednog lica.
SDP šupljačenjem nastavlja borbu protiv čovjeka koji je dobio preko 80,000 glasova više od same stranke. Debilizam i licemjerje od strane SDP-a se nastavlja, a i nastavit će se jer SDP kao nasljednik prethodne komunističke političke opcije raspolaže velikom i unosnom imovinom.
Ako ovo čitaju ljudi iz NS i SDU, neka već sad razmisle o formiranju jedinstvene stranke ili koalicije i neka naprave konačno ozbiljnu opoziciju stranci koja je postala društvo jednog lica.
SDP šupljačenjem nastavlja borbu protiv čovjeka koji je dobio preko 80,000 glasova više od same stranke. Debilizam i licemjerje od strane SDP-a se nastavlja, a i nastavit će se jer SDP kao nasljednik prethodne komunističke političke opcije raspolaže velikom i unosnom imovinom.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#1358 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva
webby-x wrote:Ma baš ih briga.-LIBERO- wrote:Pa prezivjet ce SDP, naravno..samo sto ce se sada zakucati na 6-7 % glasova i cvrsto drzati tu poziciju ko zna koliko dugo.
Taru Željka do kraja:
Evo ih, poltroncici se javljaju...sada se preticu ko ce vise pljunuti i iscipelariti Komsica..da bi se sto vise uvukli velikom Vodji.
Uobicajeni sindrom stranacki poslusnika, sindrom nazvan "Kaplan & Masic".
A kada vec prebrojavaju glasove ko je kol'ko zasluzio, "donjeo" i sl. fino gospodo raspisite vanredne izbore pa da vidimo. Ionako ste napravili, slusajuci onog ego-manijaka, krizu vlasti kakvu ova drzava ne pamti od zavrsetka rata.
Last edited by -LIBERO- on 23/07/2012 21:03, edited 1 time in total.
-
hecimnadri
#1359 Re: Željko Komšić-nezavisni član Predsjedništva
Ovo je napisao sigurno neki SBB-eovac.etovidis wrote:Komsic je vjerovatno dobronamjeran ali je zato sigurno polupismeni primitivac koji sramoti Bosnu i Hercegovinu kada je zastupa, kao npr. na medjudrzavnom sastanku na Jahorini.
- harač
#1360 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva
za čovjeka kojeg optužuju da nema svoj stav, te da je neuspjeli politički pobačaj, ovo se nije očekivalo. VELIKO iznenađenje

- webby-x
#1361 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva
Gluposti.-LIBERO- wrote:Evo ih, poltroncici se javljaju...sada se preticu ko ce vise pljunuti i iscipelariti Komsica..da bi se sto vise uvukli velikom Vodji.
Ja sam uvijek pljuvao po Komšiću.
O Zlatko ništa bolje ne mislim, osim da je Zlatko
puno veći kapacitet od ovog klauna.
Last edited by webby-x on 23/07/2012 21:11, edited 1 time in total.
- Dammme
#1362 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva
Tita mi izbliza kontao sam nešto ovakvo napisati, ali mi se ne da da pišem duge postove (bar do petka).-LIBERO- wrote:webby-x wrote:Ma baš ih briga.-LIBERO- wrote:Pa prezivjet ce SDP, naravno..samo sto ce se sada zakucati na 6-7 % glasova i cvrsto drzati tu poziciju ko zna koliko dugo.
Taru Željka do kraja:
Evo ih, poltroncici se javljaju...sada se preticu ko ce vise pljunuti i iscipelariti Komsica..da bi se sto vise uvukli velikom Vodji.
A kada vec prebrojavaju glasove ko je kol'ko zasluzio, "donjeo" i sl. fino gospodo raspisite vanredne izbore pa da vidimo. Ionako ste napravili, slusajuci onog ego-manijaka, krizu vlasti kakvu ova drzava ne pamti od zavrsetka rata.
Svaka čast @Libero
Last edited by Dammme on 23/07/2012 21:11, edited 1 time in total.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#1363 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva
to se zove dosljednostwebby-x wrote:Gluposti.-LIBERO- wrote:Evo ih, poltroncici se javljaju...sada se preticu ko ce vise pljunuti i iscipelariti Komsica..da bi se sto vise uvukli velikom Vodji.
ma sta uradio/ne uradio, neki ce ga pljuvati
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#1364 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva
Poltrona je uvijek bilo i biti će. To je sada najmanje važno.-LIBERO- wrote:
Vandrednih izbora nema - jer su se godinu i po dogovarali kako da vladaju pola godine pa su se onda pola godine dogovarali kako da vladaju narednu godinu i po. Raspisati vandredne izbore za njih nije problem ako bi se opet ovako "efikasno" dogovarali ali nema više. Došla voda do vrata. Zato i nema vandrednih izbora.
Meni je žao što je Komšić napustio SDP. Prvo njegovi glasovi će nestati 2014 godine u desnici što znači frontalan poraz SDP-a. Koliko će NS biti jaka da to nadomjesti - vidjet ćemo ali smatram da će nas desnica poklopiti.
Njemu lično želim još mnogo hamburgera u Meku i ako ikako može da dohvati tog Koštunicu makar vrhovima prstiju.
Jedva čekam da postane politička prošlost kao i Silajdžić dr. Haris. Potpuno nebitan i zaboravljen i nevažan kao i njegovo političko djelovanje.
Last edited by sabina1 on 23/07/2012 21:12, edited 1 time in total.
- Intimus
#1365 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva
Najvećim dijelom je to, ali su i (nadam se) shvatilii da je to početak kraja SDP-a u poziciji. A još se svi nisu dobro ni snašli...-LIBERO- wrote:webby-x wrote:Ma baš ih briga.-LIBERO- wrote:Pa prezivjet ce SDP, naravno..samo sto ce se sada zakucati na 6-7 % glasova i cvrsto drzati tu poziciju ko zna koliko dugo.
Taru Željka do kraja:
- webby-x
#1366 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva
Bit je da taj ništa nije uradio.plain vanilla wrote:ma sta uradio/ne uradio, neki ce ga pljuvati
-
HM 2011
#1367 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva
vezqno za ovo pljuvanje sononim za pljuvanje je baljenje, eh sada kada ja to u svom umu prevedem ti su uvjek obalio.....webby-x wrote:Gluposti.-LIBERO- wrote:Evo ih, poltroncici se javljaju...sada se preticu ko ce vise pljunuti i iscipelariti Komsica..da bi se sto vise uvukli velikom Vodji.
da ne duljim, perverzno je....
izcinjavam se ako se neko nasao uvrijeden - ovo je samo sala...
- FOČANSKI PROPISI
#1368 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva
Zar neće i on u ČISTI SDP?Chuckie wrote:Ode Zeljko u SBB?
Sent from my iPhone using Tapatalk
- Intimus
#1369 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva
Tražili Desnicu, dobili Desnicu... a možda i desnicu...tvsabina wrote:
Poltrona je uvijek bilo i biti će. To je sada najmanje važno.
Vandrednih izbora nema - jer su se godinu i po dogovarali kako da vladaju pola godine pa su se onda pola godine dogovarali kako da vladaju narednu godinu i po. Raspisati vandredne izbore za njih nije problem ako bi se opet ovako "efikasno" dogovarali ali nema više. Došla voda do vrata. Zato i nema vandrednih izbora.
Meni je žao što je Komšić napustio SDP. Prvo njegovi glasovi će nestati 2014 godine u desnici što znači frontalan poraz SDP-a. Koliko će NS biti jaka da to nadomjesti - vidjet ćemo ali smatram da će nas desnica poklopiti.
Njemu lično želim još mnogo hamburgera u Meku i ako ikako može da dohvati tog Koštunicu makar vrhovima prstiju.
Jedva čekam da postane politička prošlost kao i Silajdžić dr. Haris. Potpuno nebitan i zaboravljen i nevažan kao i njegovo političko djelovanje.
-
vanjki
#1370 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva
Kako bih ga sada zelio vidjeti u Nasoj stranci 
- FOČANSKI PROPISI
#1371 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva
Aplauz za komentar!debeljko20 wrote:Kako nije ništa učinio? Ko je tajkunima po Novom Sarajevu dijelio dozvole da grade i kupuju polsovne prostore?
Da nije Damir Hadžić?![]()
I ko je s istim Damirom Hadžićem i Zlatkom Lagumdžijom ljeta provodio porodično sve u 16?
Gdje je bio Komšić kad su streljali Bogićevića, Durakovića, Lazovića i druge?
"Kad su došli po Bogija šutio sam, kad su došli po Durakovića šutio sam, kad su došli po Lazovića šutio sam, kad su došli po moju guzicu derem se na sav glas. I što je najgore glupi narod mi vjeruje".
-
StupskaBitanga
#1372 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva
umjesto bolje buducnosti ovdje ćemo imati još veće sivilo i mrak
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#1373 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva
Molim te "prosvijetli me" koja osoba bivši istaknuti SDP-ovac je danas istaknuti član NS?kiky wrote:iz sdp-a su dosad izašli oni što su napravili sdu, a potom i ns ...
(Znam da smo off-topic).
Koliko mene sjećanje služi - nijedna.
Hvala.
- webby-x
#1374 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva
Nije bio istaknuti, ali Bojan Bajić, jedan od osnivača NS-a itvsabina wrote:Molim te "prosvijetli me" koja osoba bivši istaknuti SDP-ovac je danas istaknuti član NS?
prvi predsjednik, je izašao iz SDP-a "jer tamo nije mogao
napredovati zbog stranačke diktature".
- poznanik
#1375 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva
Politička pozicija u kojoj je postigao najviše rezultata je bila pozicija načelnika Općine Novo Sarajevo. Ako bi Željko Komšić bio na listi neke lijeve političke opcije i na narednim oktobarskim izborima ponovo kandidat za načelnika N. Sarajeva, vjerujem da bi izborio pobjedu. U tom slučaju, morao bi dati ostavku sa pozicije člana Predsjedništva BiH.tvsabina wrote:...Meni je žao što je Komšić napustio SDP...Jedva čekam da postane politička prošlost kao i Silajdžić dr. Haris. Potpuno nebitan i zaboravljen i nevažan kao i njegovo političko djelovanje.
A ako ostane u Predsjedništvu, mogao bio za dvije godine izgubiti trenutni "momentum", i izgubiti popularnost i podršku "320.000 birača", jer će, ostajući "sam" na toj poziciji, izgubiti i svu dosadašnju političku logistiku.