Muskarci pitaju zene (procitati prvi post)

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Locked
faca-ko-kaca

#1351 Re: Muskarci pitaju zene (procitati prvi post)

Post by faca-ko-kaca »

rrikikiki wrote:
faca-ko-kaca wrote:
rrikikiki wrote:Sto se placanja tice mislim da treba biti 70% decko 30% cura. Ali isto tako mislim da zavisi od toga tko ima posao, tko studira, kakvi ste prijatelji itd. U svakom slucaju u zadnje vrijeme primjecujem da ja placam 70& a 30% muskarac jer mi se cini da je sve vise muskaraca koji su pi**e i nesposobni su zaraditi. nadam se da se nitko nece uvrijediti, samo kazem ono sto vidim.
2 x kafa = 3,00KM
momak - 2,10KM
djevojka - 0,90KM

ako je momak pi**a onda obrnuto :lol: :lol: :lol: :lol:

tako nekako ;)
haj spusti ovo za ne-p***e na 50% i vodim te na kafu :mrgreen:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1352 Re: Muskarci pitaju zene (procitati prvi post)

Post by Truba »

1919 wrote:Jedno pitanje od mene,slobodan sam ali prije sam imao veze i vezice,par mj. pa i godina dana itd itd. ,samo mi nije jasno ovo:

Ako vam momak da sve: ljubav,poštovanje,ne izlazi toliko (tek tako sa prijateljima na kafu),dao vam je šifru od maila facebooka odn.sve što koristi (da kažem da bude "on line" samo kad ste vi),konstantno se čujete putem mobitela,gdje god da se nalazi ili ide kaže vam,odlučio je svu svoju pažnju pokloniti vama...i vi opet sumnjate kako ima drugu,da vam radi nešto iza leđa i sve što ide uz to a pri tome vi ne vidite vaše greške :?

Znači dao vam je čovijek ne prst nego šaku i vama opet malo :-D
ma to je neka opća nesigurnost :?
Salah ad-Din

#1353 Re: Muskarci pitaju zene (procitati prvi post)

Post by Salah ad-Din »

faca-ko-kaca wrote:
Mani se ovih sto nemaju za kifle, evo ja te vodim na kafu, ja placam, ako hoces ti samo pdv plati ;)
NeZatvaramPastu

#1354 Re: Muskarci pitaju zene (procitati prvi post)

Post by NeZatvaramPastu »

masmavi wrote:
Salah ad-Din wrote:
faca-ko-kaca wrote:
Mani se ovih sto nemaju za kifle, evo ja te vodim na kafu, ja placam, ako hoces ti samo pdv plati ;)
Dobit ces povrat pdv-a vremenom :lol:
Ako vec nije dobio do tada, ne znam koji ce vrag na kafi :lol: :lol: :lol:
MedenoSrce

#1355 Re: Muskarci pitaju zene (procitati prvi post)

Post by MedenoSrce »

Tada bi trebala da bude galantna i ostavi 10kf da se nađe
1919

#1356 Re: Muskarci pitaju zene (procitati prvi post)

Post by 1919 »

babyline wrote:
obostrano sta :?
Obostrano pod tim podrazumjevam: ona meni svoju šifru - ja njoj svoju,ona pitala što da ne,opet kažem ne vidim tu ništa loše,svaki par zna svoje šta i kako :mrgreen:
faca-ko-kaca

#1357 Re: Muskarci pitaju zene (procitati prvi post)

Post by faca-ko-kaca »

babyline wrote:
faca-ko-kaca wrote:
rrikikiki wrote:Sto se placanja tice mislim da treba biti 70% decko 30% cura. Ali isto tako mislim da zavisi od toga tko ima posao, tko studira, kakvi ste prijatelji itd. U svakom slucaju u zadnje vrijeme primjecujem da ja placam 70& a 30% muskarac jer mi se cini da je sve vise muskaraca koji su pi**e i nesposobni su zaraditi. nadam se da se nitko nece uvrijediti, samo kazem ono sto vidim.
2 x kafa = 3,00KM
momak - 2,10KM
djevojka - 0,90KMako je momak pi**a onda obrnuto :lol: :lol: :lol: :lol:
sta kao djevojka nema sitnih 90 pf
pa nisam ja izmislio ovo pravilo...pitaj rrikikiki :D
ja nikad ne dopuštam djevojkama da plate...bravo ja :thumbup:
1919

#1358 Re: Muskarci pitaju zene (procitati prvi post)

Post by 1919 »

masmavi wrote:Cim vi trazite sifre od svojih profila, nema tu povjerenja i veze, to je samo gubljenje vremena. Ne vjerujete jednog drugom i cao :-)
Drug to je bilo prije 100 godina.
rrikikiki

#1359 Re: Muskarci pitaju zene (procitati prvi post)

Post by rrikikiki »

2 x kafa = 3,00KM
momak - 2,10KM
djevojka - 0,90KMako je momak pi**a onda obrnuto :lol: :lol: :lol: :lol:[/quote]
sta kao djevojka nema sitnih 90 pf[/quote]

pa nisam ja izmislio ovo pravilo...pitaj rrikikiki :D
ja nikad ne dopuštam djevojkama da plate...bravo ja :thumbup:[/quote]

:) ma dobro sad, nisam na takvu raspodjelu mislila. mislim opcenito kad se sve skupi i oduzme u vecini situacija bi ipak trebao platiti decko ako ste u vezi. ako ste prijatelji onda kako ko moze. ma nije ni stvar placanja ni stvar ko ima koliko love vise je stvar toga da imas osjecaj da i decko moze nesto pridonijeti cijeloj situaciji sto mi se cini da je sve manje i manje slucaj.
iako se u zadnje vrijeme ja kao cura trudim uvijek prva izvaditi novcanik i platiti jer imam osjecaj da u suprotnome nesto dugujem drugoj osobi. i necete vjerovati ali u 99% slucajeva druga me strana pusti da platim bez onog 'ma ne ma daj ja cu' (neovisno bilo cura bilo decko).
jos_uvijek_sanjam

#1360 Re: Muskarci pitaju zene (procitati prvi post)

Post by jos_uvijek_sanjam »

faca-ko-kaca wrote: ja nikad ne dopuštam djevojkama da plate...bravo ja :thumbup:

To svaki kaze, al ipak dopusti :).
Curve

#1361 Re: Muskarci pitaju zene (procitati prvi post)

Post by Curve »

evo jedno pitanje za zene, ne znam jel vec nes slicno bilo al et.. (sad kad muski paljbu po mene opale, al et)

kad musko moze biti malo hmm kako da nadjem rijec a da nije pi**kasto, kad moze osjecaje pokazat..

u X situacija ako ne ja tako i kod dosta drugih, sve je super jel semanje, veza, sta vec kad je musko ono hladno, cura oko njega, javlja se, zove.. stalno nes, kuka sto si hladan a zapravo tad je najvise oko njega, i kad musko na kraju pokaze da mu je stalo, odma neka blokada ko cure, ohladi se dok si rekao keks :roll: :roll: :roll: :-)
MedenoSrce

#1362 Re: Muskarci pitaju zene (procitati prvi post)

Post by MedenoSrce »

Moze uvijek pokazati osjecaje, patetican ne bi smio biti nikada :run: a obicno se bas to desi.
jos_uvijek_sanjam

#1363 Re: Muskarci pitaju zene (procitati prvi post)

Ako ti je stalo pokazi, slobodno. Nemoj se nikad ustrucavati. Nema cure koja ne voli i kojoj ne bi bilo drago da joj momak pokaze da mu je stalo. Al nemoj samo pretjerati u tome, imaj neku mjeru. Da ne pomisli da te ima u shaci, ili bar do momenta do kad i ona tebi ne uzvrati istom mjerom. Uvijek ima nacin, ili rijeci da to pokazes.
nuovavita

#1364 Re: Muskarci pitaju zene (procitati prvi post)

Post by nuovavita »

Eh eto vidiš, zar nije upravo identična situacija i kada su uloge zamijenjene? I muškarci kada vide da je djevojka luda za njima uzimaju je zdravo za gotovo.. ;-)
Zašto je to tako? Do kada moramo vagati kada je pravi momenat da nekome kažemo jednostavno šta osjećamo bez tih igrica, onako otvoreno, iskreno i od srca...a da ne bude "eh eto sad je/ga imam"?

Uglavnom ja sam uvijek za opciju otvorenosti, direktno reći kada ti je stalo do nekoga, bez patetike i nepotrebne posesivnosti, samo onako od srca.
Curve

#1365 Re: Muskarci pitaju zene (procitati prvi post)

Post by Curve »

nuovavita wrote:Zašto je to tako? Do kada moramo vagati kada je pravi momenat da nekome kažemo jednostavno šta osjećamo bez tih igrica, onako otvoreno, iskreno i od srca...a da ne bude "eh eto sad je/ga imam"?
big like :thumbup:
pakica_

#1366 Re: Muskarci pitaju zene (procitati prvi post)

Post by pakica_ »

kakve ba sifre, trice i kucine.. NE DAM sifru i NE DAM da mi trkelja po telefonu niti da viri kad mi ko salje poruku ili me zove.. nemam nista krit, al' NE DAM! k'o da ne mogu izbrisat nesto, sve i da imam nesto krit.. gluposti! a i on meni svoju sifru/telefon da da, ne treba hvala.. ne interesuje me.. 'bem ti doba interneta, kad je sad najbitnije ko je kome posl'o kakvu poruku.. pljuuu!!
a sto se tice tog placanja, ja se uvijek trznem za djep, pika li se to :lol:
salu na stranu, ako on uvijek placa, uredno "odem u wc" i platim, drugacije nema sanse..
jos_uvijek_sanjam

#1367 Re: Muskarci pitaju zene (procitati prvi post)

nuovavita wrote:Eh eto vidiš, zar nije upravo identična situacija i kada su uloge zamijenjene? I muškarci kada vide da je djevojka luda za njima uzimaju je zdravo za gotovo.. ;-)
Zašto je to tako? Do kada moramo vagati kada je pravi momenat da nekome kažemo jednostavno šta osjećamo bez tih igrica, onako otvoreno, iskreno i od srca...a da ne bude "eh eto sad je/ga imam"?

Uglavnom ja sam uvijek za opciju otvorenosti, direktno reći kada ti je stalo do nekoga, bez patetike i nepotrebne posesivnosti, samo onako od srca.

I ja se slazem s ovim. Zar nije cilj krajnji postici da je toj osobi stalo do tebe i obratno? U protivnom veze onda nemaju smisla. Logicno je da ces se zaljubiti ti, on, ona i umjesto da nam bude drago kad se to desi, desava se to neko zahladjenje. Postigao sam cilj i sad vise nije zanimljivo. Zar ne bi trebalo da se desi da se jos vise dvoje ljudi zblizi, kad se ogole osjecanja, a ne da se jedno udalji, nafura i ohladi. Vala, ko igra takve igrice, meni ga je zao, ocito ima neki problem. I to za placanje, svaki se kune u to da mrzi i ne bi dozvolio da mu ikad zensko plati, a onda dodje ovako na forum i kaze: ona stoji ko tele i ceka da platim. I to se moze rijesiti jednostavno. Kazes lijepo djevojci da bi volio da se i ona nekad uhvati za novcanik i dovidjenja. Al da mi je glupo ako on radi, a ona npr ne radi i on zna da ona uzima dzeparac od roditelja, pusti je da mu placa. E to mi je fuj. To je bas pravi luzer.
jos_uvijek_sanjam

#1368 Re: Muskarci pitaju zene (procitati prvi post)

masmavi wrote:
pakica_ wrote: a sto se tice tog placanja, ja se uvijek trznem za djep, pika li se to :lol:
salu na stranu, ako on uvijek placa, uredno "odem u wc" i platim, drugacije nema sanse..
Pika :D ja rekoh ranije da mene bar nervira kad konobar donese racun i ona k'o tele gleda i spakuje svoje stvari i ceka... :lol:

Treba imati kulture u nekim stvarima, sitnice prevagu prave :)
Kultura je da ako si ti nju pozvao vani, da ti i platis. Drugo je kad si vec u vezi s nekim, kad to krene, onda placa ko kad stigne il preduhitri. Nikakav problem. Al reci za curu da nema kulture i da je ko tele, jer je DJEVOJKA koja pretpostavlja da ti imas manire i da ces platiti, e to ti i nije bas lijepo :). Sta je trebala? Uzeti racun, pogledati koliko je njeno sto je pila i dati ti novac? Ili mozda da ona plati? Kakvi su to glupi testovi?
jos_uvijek_sanjam

#1369 Re: Muskarci pitaju zene (procitati prvi post)

masmavi wrote: Ocigledno tebi svi trebaju crtati na svakoj temi neke stvari. Veza ili ako nije veza, nije bitno, ja imam manire, uvijek platim. Nisam jos sreo djevojku da mi moze ni blizu parirati finansijski, tako da mi nije problem racun uzeti. Ali sad oslanjati se na to kao "podrazumijeva se" da ti platis je jedan vid nekulture, pa ti to u svojoj glavi ocijeni kako hoces, mrsko mi jos da ti i obojim...

Nema potrebe ni da crtas, posebno ne da bojis. Dovoljno je da se qrcis kako ti mozes da platis, vjerovatno se tako postavljas i prema zenama, samo sto one ne znaju da onda dodjes na forum i nazoves ih teladima. To je nekultura.
Jos istaknes kako ti ne moze parirati finansijski, al eto ne smije se podrazumijevati :-) . Uvijek se sjetim brata od moje drugarice, koji je sav za 10, al jedno vrijeme nije htio da ima djevojku. Kad ga je moja drugarica pitala zbog cega. Rekao je, ne mogu da priustim. Ja sam taj koji je musko i koji treba da izvodi, placa, a to sad u ovom trenutku ne mogu. Niti bih sebi dozvolio da ona meni placa. Zna se neki red. Ovo je doduse malo ekstremno, jer nista ne kosta pocastiti i platiti momku i kad ima i kad nema.

Sacuvaj me Boze samo takvih likova ko ti, koji imaju, a s kojima bih morala prvo da izvadim novcanik na pokaz, da ne bi bilo da se PODRAZUMIJEVA nesto :-). Doduse, pare mogu kupiti sve, al ne i karakter i muskost.
jos_uvijek_sanjam

#1370 Re: Muskarci pitaju zene (procitati prvi post)

masmavi wrote: Hvala Bogu pa se k....m..prd prd prd..
To ti mene pratis po forumu, pa znas i od kada sam i zbog cega :? :D ? Na svim temama ja spominjala neki raskid :-) :lol:? Zamijenio si me s nekim :). Mladicu, mozes napisati sta god zelis, sto sam kazes ne poznajes me, al ni to ne mijenja cinjenicu da ti ipak nemas manire. I dzaba ti tvoja finansijska situiranost, kad je istices pred zenama, a po forumu kukas kako stoje ko TELAD i cekaju da platis. Nisi musko bolan, nisi :D. Nije sve ni u parama, iako ti mislis da jeste. Lijep pozdrav i hajd ti ziv bio nasavjetuj sam sebe, poradi na sebi, mojne se brinut za mene i za mog momka :D :wink: .
VenomousV

#1371 Re: Muskarci pitaju zene (procitati prvi post)

Post by VenomousV »

haj zivi bili na pp, preko glave mi je ljudi koji zachataju svaku mogucu temu :x :roll:
Salah ad-Din

#1372 Re: Muskarci pitaju zene (procitati prvi post)

Post by Salah ad-Din »

masmavi wrote:To ti mene pratis po forumu, pa znas i od kada sam i zbog cega :? :D ? Na svim temama ja spominjala neki raskid :-) :lol:? Zamijenio si me s nekim :). Mladicu, mozes napisati sta god zelis, sto sam kazes ne poznajes me, al ni to ne mijenja cinjenicu da ti ipak nemas manire. I dzaba ti tvoja finansijska situiranost, kad je istices pred zenama, a po forumu kukas kako stoje ko TELAD i cekaju da platis. Nisi musko bolan, nisi :D. Nije sve ni u parama, iako ti mislis da jeste. Lijep pozdrav i hajd ti ziv bio nasavjetuj sam sebe, poradi na sebi, mojne se brinut za mene i za mog momka :D :wink: .

Uredu je :wink:[/quote]

uuu sto te nalijepi
i onda kazu, nabacuj se curama.

Evo odmah pitanje, zasto su djevojke postaju arogantne, nafurane i sl, kada primjete da im se momci nabacuju, posebno ako je u pitanju neki manje privlacan momak, odmah pocne prosipanje, omalovazavanje, sto ste takve? jel imate duse? :D
Zar nije jednostavnije, na drugi nacin mu dati do znanja da nema sanse, pa i mi ruzni smo necija djeca :D
Nema veze sa predhodnom raspravom (da me jos_uvjek_sanjam ne ruzi)
Garden of illusion

#1373 Re: Muskarci pitaju zene (procitati prvi post)

Post by Garden of illusion »

Salah ad-Din wrote: Evo odmah pitanje, zasto su djevojke postaju arogantne, nafurane i sl, kada primjete da im se momci nabacuju, posebno ako je u pitanju neki manje privlacan momak, odmah pocne prosipanje, omalovazavanje, sto ste takve? jel imate duse? :D
Zar nije jednostavnije, na drugi nacin mu dati do znanja da nema sanse, pa i mi ruzni smo necija djeca :D
Nema veze sa predhodnom raspravom (da me jos_uvjek_sanjam ne ruzi)
Zašto neki muškarci misle da ako im se sviđamo da nas obavezuje da budemo ljubazne prema njima? Nemoj me pogrešno shvatiti, nekoliko puta mi se desilo da se svidim nekom ko meni nije (manje ili više privlačnim osobama, ljepota je svakako u oku posmatrača), i na sve indirektne znakove (uvijek ću prvo pokušati dati do znanja na pažljiv način da mi se nečije udvaranje ne sviđa) on i dalje nastavlja sa svojim pokušajima, i s tim te stvarno dovede u situaciju da moraš biti drzak dok taj neko sabere dva i dva.
rrikikiki

#1374 Re: Muskarci pitaju zene (procitati prvi post)

Post by rrikikiki »

Evo odmah pitanje, zasto su djevojke postaju arogantne, nafurane i sl, kada primjete da im se momci nabacuju, posebno ako je u pitanju neki manje privlacan momak, odmah pocne prosipanje, omalovazavanje, sto ste takve? jel imate duse? :D
Nema veze sa predhodnom raspravom (da me jos_uvjek_sanjam ne ruzi)[/quote]

Mislim da smo puno puta jednostavno bescutne. Ali zato ako nam se netko fakat svidi onda bi za njega sve napravile i bile mu lojalne do kraja i nakon kraja.
AmiĐa_Idriz

#1375 Re: Muskarci pitaju zene (procitati prvi post)

Post by AmiĐa_Idriz »

Imam jedno filozofsko pitanje koje su muškarci vjerovatno pitali žene ali:da li žene prde ???
Locked