BHRT - javni servis, državna radio-televizija

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
daky585

#1351 Re: BHT

Post by daky585 »

mali_milojica wrote:To sto ti u 21. vijeku BHT1 hvatas preko antene,popularno nazvana riblja kost,a slika ti je u najboljem slucaju 260p,je samo tvoj problem.
Ljudi u 21. vijeku i dalje uveliko gledaju kanale na taj način, samo što je u tom normalnom svijetu odavno zaživio digitalni signal.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#1352 Re: BHT

Post by mali_milojica »

daky585 wrote:
mali_milojica wrote:To sto ti u 21. vijeku BHT1 hvatas preko antene,popularno nazvana riblja kost,a slika ti je u najboljem slucaju 260p,je samo tvoj problem.
Ljudi u 21. vijeku i dalje uveliko gledaju kanale na taj način, samo što je u tom normalnom svijetu odavno zaživio digitalni signal.
I to nije do javnih emitera,nego do drzave koja nije uradila svoj dio posla. Sva tri emitera su spremni vec godinama da emituju digitalni signal. RTRS je popusio kaznu od RAK-a jer je na svoju ruku pustio probni digitalni signal.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#1353 Re: BHT

Post by KatarinaKosaca »

mali_milojica wrote: Onda nemoj trolati posten svijet,jos to zacinis sa pateticnim STRASNO,jer se slika emituje u Full HD signalu i fenomenalna je. To sto ti u 21. vijeku BHT1 hvatas preko antene,popularno nazvana riblja kost,a slika ti je u najboljem slucaju 260p,je samo tvoj problem.
Juce i danas je cist HD. Na prvoj utakmici fakat nije bio, ne znam zasto. Sve to nije razlog da ti glumis forum inkasanta i tabiris necije kucne finamcije.
mali_milojica

#1354 Re: BHT

Post by mali_milojica »

KatarinaKosaca wrote:
mali_milojica wrote: Onda nemoj trolati posten svijet,jos to zacinis sa pateticnim STRASNO,jer se slika emituje u Full HD signalu i fenomenalna je. To sto ti u 21. vijeku BHT1 hvatas preko antene,popularno nazvana riblja kost,a slika ti je u najboljem slucaju 260p,je samo tvoj problem.
Juce i danas je cist HD. Na prvoj utakmici fakat nije bio, ne znam zasto. Sve to nije razlog da ti glumis forum inkasanta i tabiris necije kucne finamcije.
Ali zato si odmah poletila da pljunes na drzavnu TV,bez da se raspitas jel mozda do tvog operatera ili do tvoje tv. Ovo je forum,sve dok te ne vrijedjam,imam pravo pisati sta zelim,pomiri se sa tim.
prof.

#1355 Re: BHT

Post by prof. »

i tako naša BHT koja kuka kako nema para prekine prijenos utakmice državne reprezentacije da bi prenosili utakmicu stranih reprezentacija uz poruku 'nastavak utakmice pratite preko web stranice ili nekih manjih lokalnih stanica'!! drugim rjecima, bitnije je da gledamo hrvatsku i tursku reprezentaciju nego svoju! i onda očekuju da im se plati pretplata, sto se mene tice neka im plaćaju Hrvati i Turci!
daky585

#1356 Re: BHT

Post by daky585 »

Nije do njih. UEFA zahtijeva da nosioci prava emituju sve utakmice.
mali_milojica

#1357 Re: BHT

Post by mali_milojica »

prof. wrote:i tako naša BHT koja kuka kako nema para prekine prijenos utakmice državne reprezentacije da bi prenosili utakmicu stranih reprezentacija uz poruku 'nastavak utakmice pratite preko web stranice ili nekih manjih lokalnih stanica'!! drugim rjecima, bitnije je da gledamo hrvatsku i tursku reprezentaciju nego svoju! i onda očekuju da im se plati pretplata, sto se mene tice neka im plaćaju Hrvati i Turci!
Imao si prijenos i na BHT HD.
Daky je vec objasnio,UEFA zahtijeva da se njihovi sadrzaji moraju u potpunosti emitovati.
Sjecam se,isto tako je bilo kad smo igrali kvalifikacije protiv Islanda u rukometu,a u isto vrijeme bilo SP u Brazilu i nisu mogli emitovati rukomet jer FIFA ne dozvoljava. Pa su prava dali FTV.
Patriotska_Liga

#1358 Re: BHT

Post by Patriotska_Liga »

Problem je u tome što BHT ima samo jedan kanal, to nigdje više ne može biti problem. Ali hajde barem su se snašli sa HD-om, iako je i na HD-u na par minuta neki stručnjak uspio prebaciti na fudbal.
prof.

#1359 Re: BHT

Post by prof. »

mali_milojica wrote:
prof. wrote:i tako naša BHT koja kuka kako nema para prekine prijenos utakmice državne reprezentacije da bi prenosili utakmicu stranih reprezentacija uz poruku 'nastavak utakmice pratite preko web stranice ili nekih manjih lokalnih stanica'!! drugim rjecima, bitnije je da gledamo hrvatsku i tursku reprezentaciju nego svoju! i onda očekuju da im se plati pretplata, sto se mene tice neka im plaćaju Hrvati i Turci!
Imao si prijenos i na BHT HD.
Daky je vec objasnio,UEFA zahtijeva da se njihovi sadrzaji moraju u potpunosti emitovati.
Sjecam se,isto tako je bilo kad smo igrali kvalifikacije protiv Islanda u rukometu,a u isto vrijeme bilo SP u Brazilu i nisu mogli emitovati rukomet jer FIFA ne dozvoljava. Pa su prava dali FTV.
zašto onda nisu fudbalsku utakmicu prenosili na hd-u? sramota je da se utakmica državne reprezentacije prekine i da se prednost daje drugim stvarima, šta god da je u pitanju. to se jednostavno ne radi u ozbiljnim državama. trebali su završiti prijenos rukometa a onda se uključiti u fudbal a kome je draže gledati hrvate i turke nek ih traži po HD-u, nemaju svi HD
Patriotska_Liga

#1360 Re: BHT

Koji dio ti od UEFA ZAHTIJEVA nije jasan? Znači nema hoću neću, mora da ide fudbal ili ideš na sud i platiš drakonsku kaznu zbog nepoštovanja ugovora.
doff

#1361 Re: BHT

Post by doff »

prof. wrote:
zašto onda nisu fudbalsku utakmicu prenosili na hd-u? sramota je da se utakmica državne reprezentacije prekine i da se prednost daje drugim stvarima, šta god da je u pitanju. to se jednostavno ne radi u ozbiljnim državama. trebali su završiti prijenos rukometa a onda se uključiti u fudbal a kome je draže gledati hrvate i turke nek ih traži po HD-u, nemaju svi HD
Pa saam si sebi dao odgovor zašto euro nisu prenosili u HD a rukomet u SD. Zato što HD nije dostupan svima a SD jeste a i rekli sunti pravila UEFA-e. HD je dostupan isključivo preko kablovske i pptv plarforme a SD i zemaljskim putem.
Maharadza

#1362 Re: BHT

Post by Maharadza »

Bitno je da su svi krivi, osim klošara koji nisu drugi kanal mogli uspostaviti! HRT recimo ima 4! :run:
mali_milojica

#1363 Re: BHT

Post by mali_milojica »

doff wrote:
prof. wrote:
Pa saam si sebi dao odgovor zašto euro nisu prenosili u HD a rukomet u SD. Zato što HD nije dostupan svima a SD jeste a i rekli sunti pravila UEFA-e. HD je dostupan isključivo preko kablovske i pptv plarforme a SD i zemaljskim putem.
Hvala sto si mi ustedio vrijeme,da mu ja ne objasnjavam.
mali_milojica

#1364 Re: BHT

Post by mali_milojica »

Maharadza wrote:Bitno je da su svi krivi, osim klošara koji nisu drugi kanal mogli uspostaviti! HRT recimo ima 4! :run:
:lol: :run: :skoljka:
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#1365 Re: BHT

Post by KatarinaKosaca »

Bilo je do kablovskog operatera. Telemach je prekinuo rukomet i ukljucio se u Pariz, a Telecom je ispratio rukomet do kraja. @milojica BHT k°°°°°°u ne valja u svakom pogledu. Najsvjeziji primjer komentator rukometa koji je bio toliko srcan u prijenosu kao da je igrala Svedska sa Islandom.
mali_milojica

#1366 Re: BHT

Post by mali_milojica »

KatarinaKosaca wrote:Bilo je do kablovskog operatera. Telemach je prekinuo rukomet i ukljucio se u Pariz, a Telecom je ispratio rukomet do kraja. @milojica BHT k°°°°°°u ne valja u svakom pogledu. Najsvjeziji primjer komentator rukometa koji je bio toliko srcan u prijenosu kao da je igrala Svedska sa Islandom.
Opet subjektivni dojam,meni je covjek odlicno prenosio utakmicu.
Ono sto tebi ne valja,ne mozes postavljati kao neku normu.
Ne znam zasto gledas BHT,bio je prijenos rukometa i EURA i na drugim tv. Prebacis kanal i tamo gledas.
Ono sto je BHT prenosio,Senad i sl njemu nece ni za 9 zivota.
Dzaba krecite.
Logovan

#1367 Re: BHT

Post by Logovan »

Image
Jebem vam mater!
prof.

#1368 Re: BHT

Post by prof. »

doff wrote:
prof. wrote:
nešto čisto sumnjam da su iz uefe precizirali da se mora prenositi na jednom ili drugom a čak i da jesu radilo se o nekih 15-ak minuta. ali da ne idemo dalje u raspravu, iako mislim da su mogli i trebali dati prednost rukometu prihvatam da ste upravu i da je bitnije ispoštovati uefu i komšije nego svoju reprezentaciju is voje pretplatnike :thumbup:

P.S. sam si rekao da HD nije dostupan svima i ok ti je da reprezentaciju prenose tamo pa nek gleda ko može ali hrvate i turke mogu gledati svi?
doff

#1369 Re: BHT

Post by doff »

prof. wrote:nešto čisto sumnjam da su iz uefe precizirali da se mora prenositi na jednom ili drugom a čak i da jesu radilo se o nekih 15-ak minuta. ali da ne idemo dalje u raspravu, iako mislim da su mogli i trebali dati prednost rukometu prihvatam da ste upravu i da je bitnije ispoštovati uefu i komšije nego svoju reprezentaciju is voje pretplatnike :thumbup:
Meni je više odgovarao rukomet u HD. Neko nije imao tu mogućnost ali opet večina lokalnih tv stanica je prenosila rukomet uz saglasnost BHRT-a. Možda je bilo pametnije da je recimo i FTV prenosila...
Maharadza

#1370 Re: BHT

Post by Maharadza »

U stvari, ne moram ni ići van BiH, pa šumska tv ima 2 kanala...entitetska TV stanica ima više kanala nego državna... :run:
mali_milojica

#1371 Re: BHT

Post by mali_milojica »

prof. wrote:
doff wrote:
prof. wrote:
nešto čisto sumnjam da su iz uefe precizirali da se mora prenositi na jednom ili drugom a čak i da jesu radilo se o nekih 15-ak minuta. ali da ne idemo dalje u raspravu, iako mislim da su mogli i trebali dati prednost rukometu prihvatam da ste upravu i da je bitnije ispoštovati uefu i komšije nego svoju reprezentaciju is voje pretplatnike :thumbup:
Da su trebali ispostovati nasu reprezentaciju,jesu.
Da li su trebali platiti kaznu da ti se zanesvjesta u teskoj situaciji u kojoj se nalaze,e to ne znam,svakako je vec gotovo.
Ja sam rukomet svakako ispratio do kraja.
prof.

#1372 Re: BHT

Post by prof. »

doff wrote:
prof. wrote:nešto čisto sumnjam da su iz uefe precizirali da se mora prenositi na jednom ili drugom a čak i da jesu radilo se o nekih 15-ak minuta. ali da ne idemo dalje u raspravu, iako mislim da su mogli i trebali dati prednost rukometu prihvatam da ste upravu i da je bitnije ispoštovati uefu i komšije nego svoju reprezentaciju is voje pretplatnike :thumbup:
Meni je više odgovarao rukomet u HD. Neko nije imao tu mogućnost ali opet večina lokalnih tv stanica je prenosila rukomet uz saglasnost BHRT-a. Možda je bilo pametnije da je recimo i FTV prenosila...
ma ne radi se ovdje druže o tome šta više odgovara meni ili tebi, stvar je principa. državna tv koja živi od svojih građana treba da zna šta su prioriteti, da ne kažem svetinja a ne da se vodi komercijalnim interesima. prijenos utakmica državnih reprezentacija treba da bude no. 1 a sve ostalo poslije. tako barem ja mislim a ako nisam upravu halali :thumbup:
prof.

#1373 Re: BHT

Post by prof. »

mali_milojica wrote: Da su trebali ispostovati nasu reprezentaciju,jesu.
Da li su trebali platiti kaznu da ti se zanesvjesta u teskoj situaciji u kojoj se nalaze,e to ne znam,svakako je vec gotovo.
Ja sam rukomet svakako ispratio do kraja.
ne vidim zašto bi plaćali kaznu da su prijenos fudbala započeli na HD-u? ako su potpisali da prenose prvenstvo onda nema problema, prijenos ide na HD-u i sumnjam da bi bilo problema sa uefom zbog izbora kanala na kojem ide prijenos, pogotovo zbog nekih 15-ak minuta?!
Patriotska_Liga

#1374 Re: BHT

prof. wrote: nešto čisto sumnjam da su iz uefe precizirali da se mora prenositi na jednom ili drugom a čak i da jesu radilo se o nekih 15-ak minuta. ali da ne idemo dalje u raspravu, iako mislim da su mogli i trebali dati prednost rukometu prihvatam da ste upravu i da je bitnije ispoštovati uefu i komšije nego svoju reprezentaciju is voje pretplatnike :thumbup:

P.S. sam si rekao da HD nije dostupan svima i ok ti je da reprezentaciju prenose tamo pa nek gleda ko može ali hrvate i turke mogu gledati svi?
Što bolan spinuješ bezveze. Kakve komšije, da su igrali Island i Estonija morali bi da prenose na primarnom kanalu jer su to potpisali u ugovoru, a morali su da potpišu jer UEFA ne pregovara o tome. Isto je i kad je u pitanju Liga prvaka. Dakle ide puni prijenos i njihove reklame na primarnom kanalu. Ako ne ispoštuješ ugovor ljudi te tuže, ideš na sud i platiš kaznu.

BHRT je trebao prije 15 godina da osnuje drugi kanal, pa i treći, itd. Ali barem drugi. A i tad bi rukomet morao da gledaš na tom drugom kanalu. Ali je BHRT organizacija koja loše radi i loše posluje oduvijek i zato je tako kako je.

Osim toga gdje ti je BHT HD? Jel moguće da toliko ljudi nema taj kanal koji su uveli manje-više svi kablovski i IPTV operateri. U ovakvoj situaciji kakva je BHRT je napravio maksimum.

I konačno naravno da su bitniji UEFA i EBU, oni im barem na veresiju daju sve ove premium prijenose, dok njihovi "pretplatnici" uglavnom ne plaćaju pretplatu. Ako ćemo pošteno ispred sivog doma treba da dignu spomenik EBU-u.
doff

#1375 Re: BHT

Post by doff »

prof. wrote: ma ne radi se ovdje druže o tome šta više odgovara meni ili tebi, stvar je principa. državna tv koja živi od svojih građana treba da zna šta su prioriteti, da ne kažem svetinja a ne da se vodi komercijalnim interesima. prijenos utakmica državnih reprezentacija treba da bude no. 1 a sve ostalo poslije. tako barem ja mislim a ako nisam upravu halali :thumbup:
I ja govorim da je repka na prvom mjestu, ja sam je odgledao do kraja. Al u ovoj situaciji nisu imali izbora, na žalost dio termina se preklopio i ovo im je bilo trenutno najbolje moguće rješenje.

Znači problem je što se BHT HD distribuira isključivo posredstvom kablovske i IPTV platforme a ne emituje se zemaljskim putem. To će tako ostat dok se ne završi prces digitalizacije
Post Reply