Slažem se sa vanad - spuštaj krevetić - moj je tako sjedio i dizao se na koljena a onda jednu veče kad smo se igrali (on baca igračke iz krevetića ja ih vraćam) najnormalnije, kao da je 100 x to uradio, izvuče jednu nogicu, odgurnu se drugom i stade na noge. Tu noć je prvi put prespavao sa mnom. Sutradan je platforma odmah išla sprat niže. Ali mu se to nije svidjelo, nimalo. I krevetić je prestao biti sigurna zona. Zato je ovaj mali od 7-8 mjeseci na donjem spratu i to mu je bilo normalno.Alhemicarkaa wrote:džindas, kakav vi krevetić imate? Je li na nivoe? Mi još uvijek nismo spustili na donji nivo, kad vidim ona juče se digla na koljena, uhvatila ogradicu, i cijelim torzom se nadvila i gleda šta ima dolje (samo parket, ne znam šta je tako zanimljivo). Doduše, to je iz sjedećeg položaja, ali juče se čak i sama stavila u sjedeći položaj, ali mislim da to nije ni skontala da je uradila, jer se prevrtala i onda se na stranu uspravila. Ne znam da li da spuštam ili ne, da mi je još malo da se ne saginjem pri uzimanju je, odoše mi leđa.
safran, šta ti znači ovo jedna do dvije doze hipp rice ili prosa. I ja isto tako radim, ali ja iz kese direktno naspem u kašicu i mješam dok se ne zgusne. Danas je recimo toga bilo podosta, jer sam greškom stavila više vode u povrće. Ne pratim te mjerice, zar imaju?
E da, moja je jučer imala proliv, dva puta u sat vremena. Psolije drugog proliva se strašno ojela, došlo mi da plačem. Namazala sam kremom od dr. Paše za bebe i jutros nema ojeda, pa eto da znate.
Ma potpuno sam zaboravila da one kašičice za doziranje dolaze u AD mlijeku a ne u rice/proso kutijama. Vi ste mame dojačice
Kakvi ste sa zubima? Uz zube je kod mojih redovno išao proliv i to onaj grozni, kiseli, od kojeg se ojedu u sekundi. Za ojede se kod nas savršenim pokazala kombinacija Bepanten masti i vodeni ekstrakt propolisa (ja pomiješam u kutijici) - za 12 sati guza ko nova.
Moj debelindžo je sa nepunih 7 mjeseci imao 11,2 kg. Uz sav ranije pobrojani repertoar koji se kasnije znatno proširio nabacio je svega 3 kg za narednih 10 mjeseci. Sa 8 je bio na nogama, vrlo brzo propuzao, sa 9-9,5 sa bratom igrao ganje po dnevnom boravku (malo na 2 malo na 4 noge), sa nepunih 11 se sam odlijepio od kauča i samostalno prohodao, ubrzo protrčao i dan danas uglavnom trči. Kad skontaju kretanje - energetska potrošnja je nevjerovatna a rast je i dalje intenzivan. I još nešto, debelindžo se nikad nije prejeo. On jede koliko mu treba a onda zatvori usta i odmahne glavom. Dosta.