Nemoj me zayebavat pa rec da si ocekivao nesto bolje?kakavdanakneiskustvu wrote:slabo grijanje
Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Warashii
#1351 Re: Zeničani
- Warashii
#1352 Re: Zeničani
hehehe
znam druze, svima nam je isto, i ja ga placam redovno a opet sam se vise od po` prosle zime smrzavao u stanu, tako da ni ove ne ocekujem nista bolje pa me ne mogu iznenaditi ni slabo grijanje ni kvarovi.
Mislim da nema goreg preduzeca u Zenici od JP Grijanje a naravno niko nikad nece niti ce snositi odgovornost za to.
znam druze, svima nam je isto, i ja ga placam redovno a opet sam se vise od po` prosle zime smrzavao u stanu, tako da ni ove ne ocekujem nista bolje pa me ne mogu iznenaditi ni slabo grijanje ni kvarovi.
Mislim da nema goreg preduzeca u Zenici od JP Grijanje a naravno niko nikad nece niti ce snositi odgovornost za to.
- Not My Idea
#1353 Re: Zeničani
Grijanje-nula.
Jedva da su mlaki radijatori.
- Partijaner
#1354 Re: Zeničani
Kod mene pola radijatora grije pola ne grije. 
- Not My Idea
#1355 Re: Zeničani
Kod Amichija okrecu dva janjeta 
-
Eborg
#1356 Re: Zeničani
A ja se sve ponadao da je ono ispred gimnazije bio izuzetak. 
- Warashii
#1357 Re: Zeničani
Jbo majku i to bi bilo krajnje vrijeme da se ozbiljnije pristupi kod organizacije utakmica.
Svesti to na neki normalniji nivo a ne kome se cefne taj stand i postavi a na njemu od rekvizita, alkohola, hrane, raznjeva, cevapa, grickalica i sta ti ga ja znam.
Nadam se da ce se u skorije vrijeme pozabaviti ovim problemom.
Svesti to na neki normalniji nivo a ne kome se cefne taj stand i postavi a na njemu od rekvizita, alkohola, hrane, raznjeva, cevapa, grickalica i sta ti ga ja znam.
Nadam se da ce se u skorije vrijeme pozabaviti ovim problemom.
-
sorted
#1358 Re: Zeničani
Grijanje je sasvim solidno za ovakve vremenske uslove i ono sto bi se reklo taman.
Sta bi trebali sad nalozit kao da je -15 vani, pa da se ne moze opstat u kuci, i samim tim bespotrebno trosit energiju. Al eto nasem svijetu nikad ugodit i nista nam ne valja. 
- Not My Idea
#1359 Re: Zeničani
Pa ja ne znam kakvo je kod tebe ali kod mene su skoro pa hladni radijatori.sorted wrote:Grijanje je sasvim solidno za ovakve vremenske uslove i ono sto bi se reklo taman.Sta bi trebali sad nalozit kao da je -15 vani, pa da se ne moze opstat u kuci, i samim tim bespotrebno trosit energiju. Al eto nasem svijetu nikad ugodit i nista nam ne valja.
-
Eborg
#1360 Re: Zeničani
A kakve su vam to zgrade da vam je grijanje uopće potrebno sada?
Ili je mene ova zenička radijacija previše opalila pa mi nije hladno nikako...
-
sorted
#1361 Re: Zeničani
Mozda si daleko od MitalaNot My Idea wrote:Pa ja ne znam kakvo je kod tebe ali kod mene su skoro pa hladni radijatori.sorted wrote:Grijanje je sasvim solidno za ovakve vremenske uslove i ono sto bi se reklo taman.Sta bi trebali sad nalozit kao da je -15 vani, pa da se ne moze opstat u kuci, i samim tim bespotrebno trosit energiju. Al eto nasem svijetu nikad ugodit i nista nam ne valja.
Nije da przi ali grije do te mjere da moras drzat prozor na kant sto se kaze
- ExNihilo
#1362 Re: Zeničani
Kako nije, svi jednako plaćamo, treba jednako i da grije.sorted wrote:Mozda si daleko od MitalaNot My Idea wrote:Pa ja ne znam kakvo je kod tebe ali kod mene su skoro pa hladni radijatori.sorted wrote:Grijanje je sasvim solidno za ovakve vremenske uslove i ono sto bi se reklo taman.Sta bi trebali sad nalozit kao da je -15 vani, pa da se ne moze opstat u kuci, i samim tim bespotrebno trosit energiju. Al eto nasem svijetu nikad ugodit i nista nam ne valja.
ili prozraci radijatore.
Nije da przi ali grije do te mjere da moras drzat prozor na kant sto se kaze, ako vec ne zelis zavrtat. Desava se i usred zime kad se raja iz nekih dijelova grada zali da je lose, dok istovremeno kod mene perfektno grije. U tom slucaju nije ih fer hejtovat, osim kad svima ne grije ali tad objave da je kvar i sl.
-
Eborg
#1363 Re: Zeničani
Ko finansira i od čijih para se (ne) pravi onaj islamski centar kod Čaršijske džamije? Grad ili IZ? Ono stoji kao ruglo već godinama a dženaze se odvijaju baš improvizirano.
- Oi
#1364 Re: Zeničani
IZ!Eborg wrote:Ko finansira i od čijih para se (ne) pravi onaj islamski centar kod Čaršijske džamije? Grad ili IZ? Ono stoji kao ruglo već godinama a dženaze se odvijaju baš improvizirano.
tacnije od donacija koje dobiju. u zadnje ih vrijeme nesto nema, sto se i vidi!
-
Eborg
#1365 Re: Zeničani
Ono je fakat grozno. Iako ne odobravam gradnju onakve zgrade usred grada upitne namjene red bi bio da se konačno završi.
Slično se može reći i za ovaj stambeno-poslovni objekat na mjestu Doma štampe. Standardno glupiranje staklom naših arhitekata.
Slično se može reći i za ovaj stambeno-poslovni objekat na mjestu Doma štampe. Standardno glupiranje staklom naših arhitekata.
- Ajatolah_
#1366 Re: Zeničani
Obratio sam se početkom mjeseca mailom Rijasetu i dobio sam odgovor da je to isključivo u nadležnosti Medžlisa IZ Zenica i Muftijstva zeničkog, sad kako doći do njih, to Bog zna.Eborg wrote:Ko finansira i od čijih para se (ne) pravi onaj islamski centar kod Čaršijske džamije? Grad ili IZ? Ono stoji kao ruglo već godinama a dženaze se odvijaju baš improvizirano.
Samo me zanima je l' postoji bar neka šansa da se nastavi gradnja u narednih 5 godina, imaju li išta u toj kasi? Ne znam ni kako bi im ljudi masovno donirali, da su barem negdje istakli neki broj kojim se može donirati, ili da stave one kase kao Merhamet da ljudi ostavljaju kusur u marketima, vole ljudi za vjeru davat'.
Last edited by Ajatolah_ on 17/10/2012 18:07, edited 1 time in total.
-
Eborg
#1367 Re: Zeničani
Hvala ti ali pitam onako. Možda ta priča ima i veze sa onom mahalskom koja je kružila gradom da je onaj "Ekro-prom" svojevremeno dao donaciju za taj centar u zamjenu za onu izgradnju iza "Zeničanke".
- Oi
#1368 Re: Zeničani
dosta je privatnika dalo lovu, od onih velikih, koji su donirali fine svote, do onih malih koji su ucestvovali sa par stotina do koju hiljadu. te pocetne donacije su finansirale ovo sto trenutno stoji, betonska konstrukcija.
IZ se ponadala da ce te donacije dolaziti redovno i da ce luksuz koji sebi prave, isfinansirati na taj nacin, ali...
kako stvari stoje, mi cemo jos dugo gledati onu rugobu u centru grada, osim ako obrlate nekakvog seika
IZ se ponadala da ce te donacije dolaziti redovno i da ce luksuz koji sebi prave, isfinansirati na taj nacin, ali...
kako stvari stoje, mi cemo jos dugo gledati onu rugobu u centru grada, osim ako obrlate nekakvog seika
-
motorola01
#1369 Re: Zeničani
Ma ondje treba garaze napraviti, kakav islamski centar u centru grada. Eno im onoliko Babino pa neka tamo naprave. Ono ce stajati jos najmanje 10 godina jer nece nikad skupiti tolike pare da se sve uredi i na kraju kad se napravi, bice pitanje kome su napravili jer ne vidim svrhu takvog objekta u centru grada. Fali nam garaza i parkinga, a dzamija imamo za izvoz koje su naravno prazne.
- ExNihilo
#1370 Re: Zeničani
Ljudi grade na svom zemljištu i od svojih para (donacija), pa nek grade. Ono što meni smeta jeste što, zbog te gradnje, blokiraju javni put između džamije i medžlisa, zbog kojeg moramo godinama obilaziti kompletno gradilište da bismo došli do čaršije.
-
Mustang1
#1371 Re: Zeničani
Za ono se vec godinama .. Od pocetka gradnje mislim ili tako nesto svaki prvi petak (dzuma) u mjesecu daje sergija cijela u svakoj dzamiji u Zenici za izgradnju tog kompleksa .. Eh sad sta oni rade sa tim parama ne bih znao
Nije tu mala para ..
-
motorola01
#1372 Re: Zeničani
Sve si u pravu, ali opet covjek se zapita kome to grade? Ispast ce mozda ruzno i mozda ce me mnogi napasti i nece se sloziti sa mnom, ali kome recimo treba ona dzamija u Radakovu, ona dzamija u Babinoj rijeci? Nigdje veze kad se sve to pogleda. Ni na sto ne lici. Uglavise ih izmedju zgrada na lijepoj zelenoj povrsini i unakazise cijeli taj dio. Uopste na tim mjestima nije mjesto dzamiji, niti su se uklopile u okolis. Pa ona u BlatusiEllinor wrote:Ljudi grade na svom zemljištu i od svojih para (donacija), pa nek grade. Ono što meni smeta jeste što, zbog te gradnje, blokiraju javni put između džamije i medžlisa, zbog kojeg moramo godinama obilaziti kompletno gradilište da bismo došli do čaršije.
- Not My Idea
#1373 Re: Zeničani
To vi o dzamijama?
Ubrzo pocinje izgradnja jedne, kod onih garaza ispod socijalnog.
-
Djubre_
#1374 Re: Zeničani
Kako ne kontas.. Prave ih sebi.. oni sto se mole bogu svaki dan.. Danas ti je to jedan od najboljih biznisa u hajmo reci federaciji.. Koliko imas ovih hodza efendija.. Koliko para uzimaju mjesecno.. Nece nista da rade, kao ni oni u islamskim zemljama, svi hoce da pomocu vjere zarade.. To je globalna situacija takva.. Oni nece da prljaju ruke kao oni u mittalu.. lakse mu je sergiju postaviti pred svaku dzumu, bajram ovaj pa onaj.. ramazan.. teravije.. i vaditi iz nje.. + dzenaze i ostalo gdje uzimaju velike pare.. da sahranis covjeka treba ti 2.000-3.000 pa i vise.. dok podmiris hodze treba ti..
Prave velike dzamije, za malo ljudi.. Tacno je da se petkom popune, ali ovim danima nema 20 ljudi.. sto bi jedan obicni mejtef primio.. ali daj da je mi podignemo Bogu pod oblake... da je ona velika.. a vjernici ce placati struju vodu i grijanje.. i ostale stvari..
Plus, danas mnoge te hodze pisu neke knjige.. pa im ga dzamija dodje kao zeps.. promocija knjiga.. dodjes na dzumu i slusas hutbu, imate ovu knjigu koja je izasla od naseg ef. dr. tog i tog.. cijena je 10,12,15,20 KM.. bla bla... ehh.. koja je to danas politika..
I zaboravio sam, placanje clanarine Islamskoj zajednici.. to je se prije placalo dole.. a sad mozes u svakoj dzamiji u svom mjestu.. placas sam sebi clanarinu, kad umres da te ukopaju.. Pa mnogim firmama s platne liste odbija tu clanarinu u vrijednosti 3,4,5 KM.. mjesecno.. i tako se puni budzet.. njihov.
Prave velike dzamije, za malo ljudi.. Tacno je da se petkom popune, ali ovim danima nema 20 ljudi.. sto bi jedan obicni mejtef primio.. ali daj da je mi podignemo Bogu pod oblake... da je ona velika.. a vjernici ce placati struju vodu i grijanje.. i ostale stvari..
Plus, danas mnoge te hodze pisu neke knjige.. pa im ga dzamija dodje kao zeps.. promocija knjiga.. dodjes na dzumu i slusas hutbu, imate ovu knjigu koja je izasla od naseg ef. dr. tog i tog.. cijena je 10,12,15,20 KM.. bla bla... ehh.. koja je to danas politika..
I zaboravio sam, placanje clanarine Islamskoj zajednici.. to je se prije placalo dole.. a sad mozes u svakoj dzamiji u svom mjestu.. placas sam sebi clanarinu, kad umres da te ukopaju.. Pa mnogim firmama s platne liste odbija tu clanarinu u vrijednosti 3,4,5 KM.. mjesecno.. i tako se puni budzet.. njihov.
-
motorola01
#1375 Re: Zeničani
Jel to ti ozbiljno ili se zezasNot My Idea wrote:To vi o dzamijama?