Zlatan Ibrahimović

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
zg1911

#1351 Re: Zlatan Ibrahimović

Post by zg1911 »

ne moze biti agilniji ali tehnicki potkovaniji moze. na tom polju zlatan i zizou najvise odskacu od igraca koje gledah
bingov buraz

#1352 Re: Zlatan Ibrahimović

Post by bingov buraz »

Precjenjuje se Mesijeva tehnika,brz je strasno i okretan,jasno odlican je dribler ali npr. Ronaldinju ne moze pertle vezati,Ronaldo je tehnicki jos losiji ali je snazan skocan i brz u jednom kao nijedan igrac prije njega i to koristi maksimalno.

Mozda sto sam bio mladji ali san uvijek volio Zidana gledati,majstorcina,Platinia se ne sjecam ali kad gledam neke stare inserte bas se vidi virtuoznost,Djalminja uf kakve je taj poteze imao da padnes na guzicu ali nije napravio karijeru sa juznoamerikancima se nikad ne zna,Deportivo mu bio vrhunac karijere.
Danas takvih majstora nema,fizika je preuzela glavnu rijec,bilderi igraju fudbal.Danas Iniesta jos podsjeca na tu staru skolu i ne mogu se sjetiti jos nekog igraca da je aktivan.
tzipiripi

#1353 Re: Zlatan Ibrahimović

Post by tzipiripi »

supercali wrote:
tzipiripi wrote:
supercali wrote: apsolutno ne postoji
i dalje tvrdim da je tehnicki potkovaniji od obojice
Ne odgovori ti čoiku na pitanje šta smatraš pod tim "tehnički potkovaniji". Bolja kontrola lopte, dribling, pregled igre... šta?
ako trebam uciti sta znaci tehnika one koji se kao razumiju u fudbal onda pisi propalo
pregled igre nije tehnika za tvoju informaciju
Najbolji odgovor kad zapne je vazda bio "ako trebam učit one koji se kao..." :lol:
I šta sad neko treba reć "Zlatan je tehnički tokmak u fudbalu, to ja tvrdim. Ako moram objašnjavat ..." :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#1354 Re: Zlatan Ibrahimović

Post by Tomahawk11 »

bingov buraz wrote:Precjenjuje se Mesijeva tehnika,brz je strasno i okretan,jasno odlican je dribler ali npr. Ronaldinju ne moze pertle vezati,Ronaldo je tehnicki jos losiji ali je snazan skocan i brz u jednom kao nijedan igrac prije njega i to koristi maksimalno.

Mozda sto sam bio mladji ali san uvijek volio Zidana gledati,majstorcina,Platinia se ne sjecam ali kad gledam neke stare inserte bas se vidi virtuoznost,Djalminja uf kakve je taj poteze imao da padnes na guzicu ali nije napravio karijeru sa juznoamerikancima se nikad ne zna,Deportivo mu bio vrhunac karijere.
Danas takvih majstora nema,fizika je preuzela glavnu rijec,bilderi igraju fudbal.Danas Iniesta jos podsjeca na tu staru skolu i ne mogu se sjetiti jos nekog igraca da je aktivan.
Zidane je klasicna desetka koja prakticno danas vise i ne postoji.
Nije ni cudo sto balimo za takvim igracima. Imali su ono nesto.
muha_sa

#1355 Re: Zlatan Ibrahimović

Post by muha_sa »

bingov buraz wrote:Precjenjuje se Mesijeva tehnika,brz je strasno i okretan,jasno odlican je dribler ali npr. Ronaldinju ne moze pertle vezati,Ronaldo je tehnicki jos losiji ali je snazan skocan i brz u jednom kao nijedan igrac prije njega i to koristi maksimalno.

Za sve pobrojane je Pape genijalac---GENIJALCINA :thumbup:

mogu to i obrazložit ako koga od vas mladjih interesira pa cete se uvjerit u ovo što tvrdim---al ne samo Pape vec mnogi fudbalski virtuozi sa ovih prostora iz onog vakta :-D
bingov buraz

#1356 Re: Zlatan Ibrahimović

Post by bingov buraz »

muha_sa wrote:

mogu to i obrazložit ako koga od vas mladjih interesira pa cete se uvjerit u ovo što tvrdim---al ne samo Pape vec mnogi fudbalski virtuozi sa ovih prostora iz onog vakta :-D
Prilicno smjela ocjena,stari mi je pricao za Papeta da je majstor bio,bilo bi puno lakse da je otisao u neki bas jak klub da se moze porediti sa igracima tog doba na malo vecem uzorku od jednog ili dva svjetska prvenstva sto je 5-6 utakmica.
supercali

#1357 Re: Zlatan Ibrahimović

Post by supercali »

tzipiripi wrote: Najbolji odgovor kad zapne je vazda bio "ako trebam učit one koji se kao..." :lol:
I šta sad neko treba reć "Zlatan je tehnički tokmak u fudbalu, to ja tvrdim. Ako moram objašnjavat ..." :D
cekaj jel ti znas sta je tehnika u fudbalu?
nije zapelo al valjda se zna da je tehnika kontrola lopte na prvom mjestu tehnika je i preciznost i jos nekoliko atributa
kao sto rekoh valjda fudbalski poznavalac treba da zna a da mu niko ne objasnjava
ako je zlatan tehnicki najbolji ne znaci da je kompletan igrac i da je najbolji na svijetu
tu je mesi neprikosnoven a ronaldo iza njega jer su kompletniji od zlatana

to isto vazi kad se kaze da je svojevremeno overmars bio najbrzi fudbaler s loptom
da najvise moze skociti hugo sanchez
da je najbolji izvodjac slobodnih udaraca mihajlovic i sl

tu se valjda ne treba objasnjavati poznavaocima fudbala
Fudo387

#1358 Re: Zlatan Ibrahimović

Post by Fudo387 »

ultima_palabra wrote:Smiješno, ne može nikad igrač od 1,93 biti tehnički potkovaniji od Messija, Maradone i ostalih kepeca.Što kaže Đakmić, on je taj stari tip igrača i zato ga voli ova naša generacija od 30+ godina.
Nije tehnicki potkovaniji, ali je lucidniji i fizicki jaci, plus je neuracunljiv-Bosnjo 1/1.
Iz onog zumbula nikad ne znas sta moze ispast :D nikad nisi nacisto sa njim.
Mozda ti je probaci kroz noge, a mozda te i majgerijem opali, haj mu znaj.
muha_sa

#1359 Re: Zlatan Ibrahimović

Post by muha_sa »

bingov buraz wrote:
muha_sa wrote:

Prilicno smjela ocjena,stari mi je pricao za Papeta da je majstor bio,bilo bi puno lakse da je otisao u neki bas jak klub da se moze porediti sa igracima tog doba na malo vecem uzorku od jednog ili dva svjetska prvenstva sto je 5-6 utakmica.
Sad ce tebi a i mladjoj raji koji ne znaju kakva je bila situacija kod nas Muha objasnit pa ceš skontat što tvrdim da je genijalac :-D
Pape je poceo igrat fudbal u Zavidovicima--onda je došo u prosjecan jugoslovenski klub Sarajevo, uslovi za treniranje nako, više loši nego dobri--ja sam ih gledo kako trce po blatnjavoj Betaniji. Sad zamisli jednog Krojfa, Maradonu, Platinija, Ronalda.....................da je treniro u tim i takvim uslovima u nekom Sarajevu.
Onda u naponu snage pauza--mora ic godinu dana na odsluženje vojnog roka u JNA--zamisli da neko ove pobrojane u sred karijere pauziraju godinu dana.
poslije odsluženja vojnog roka vraca se u Sarajevo i ima pravo otic u inostranstvo TEK kad napuni 27 godina.

Šta mislite šta bi bili ovi pobrojani da iz jednog prosjecnok kluba ode sa 27 godina vani--dokle bi oni dogurali--bi li to bili isti ti igraci :? :? bi al u klincu

ode Pape vani sa navršenih 27 godina u Francusku i žiku šta je postigo

Najbolji strani igrač u Francuskoj, u sezoni 1982./83.

2010. od France Footballa izabran je za najboljega igrača u povijesti PSG-a.
2012. od France Footballa izabran je za najboljega stranog igrača svih vremena u Francuskoj.

do odlaska vani ovo je osvojio.

U sezoni 1979./80. bio je najbolji strijelac jugoslavenskoga prvenstva (zajedno s Dragoljubom Kostićem iz kruševačkoga Napretka) sa 17 pogodaka.
1979. godine proglašen je (zajedno s Velimirom Zajecom iz zagrebačkoga Dinama) nogometašem godine po izboru Večernjega lista.[4]
1979. godine Safet Sušić izabran je za najboljega bosanskohercegovačkog sportaša i za najboljega jugoslavenskog nogometaša.
1981. godine dobiva "Šestoaprilsku nagradu grada Sarajeva".

2004. godine izabran je za najboljega bosanskohercegovačkog igrača 20. stoljeća.
Fudo387

#1360 Re: Zlatan Ibrahimović

Post by Fudo387 »

muha_sa wrote:Sad ce tebi a i mladjoj raji koji ne znaju
:thumbup:
Ko ne vjeruje neka pogleda snimak utakmica sa SP u Italiji.
Tada je imao 36 godina, al' cim ga Osim izvede, nije to vise to, igra padne.
Djaba sve silne zvijezde u timu, Piksi, Savicevic, Prosinecki...itd.

Sjecam se utakmice sa Dancima u Kopenhagenu, pridje mu Smajhel i tacno se vidi kako mu govori, Pape nemoj vise Allaha ti. :D
supercali

#1361 Re: Zlatan Ibrahimović

Post by supercali »

muha sve postujem al budimo iskreni sta je bila francuska liga u odnosu na spansku englesku njemacku i talijansku a to se moze cak i danas tvrditi
tako da...
muha_sa

#1362 Re: Zlatan Ibrahimović

Post by muha_sa »

supercali wrote:muha sve postujem al budimo iskreni sta je bila francuska liga u odnosu na spansku englesku njemacku i talijansku a to se moze cak i danas tvrditi
tako da...
sve ok :)

jedno znam--da je bilo ko od pobrojanih svjetskih zvijezda--uzmi bilo koje ime, od Krojfa do K.Ronalda--treniro i igro u Sarajevu do svoje 27. godine sa jednogodišnjom pauzom (JNA) pa otišo u Francusku pitanje je bil i jedan od njih postigo to što je Pape u francuskoj postigo.

Šta misliš da je Pape sa 18 otišo vani i imo uslove trenere i saigrace koje su gore pobrojani imali, gdje bi mu bio kraj.

moram ovo ovdje pisat jer je tema o Papetu zakljucana a mnoga mlada raja istog pljuju a nisu se ni rodili kad je ovaj velemajstor igro.
supercali

#1363 Re: Zlatan Ibrahimović

Post by supercali »

muha_sa wrote:
supercali wrote:muha sve postujem al budimo iskreni sta je bila francuska liga u odnosu na spansku englesku njemacku i talijansku a to se moze cak i danas tvrditi
tako da...
sve ok :)

jedno znam--da je bilo ko od pobrojanih svjetskih zvijezda--uzmi bilo koje ime, od Krojfa do K.Ronalda--treniro i igro u Sarajevu do svoje 27. godine sa jednogodišnjom pauzom (JNA) pa otišo u Francusku pitanje je bil i jedan od njih postigo to što je Pape u francuskoj postigo.

Šta misliš da je Pape sa 18 otišo vani i imo uslove trenere i saigrace koje su gore pobrojani imali, gdje bi mu bio kraj.

moram ovo ovdje pisat jer je tema o Papetu zakljucana a mnoga mlada raja istog pljuju a nisu se ni rodili kad je ovaj velemajstor igro.
ma sve ok ja samo govorim sta je francuska liga bila tada u odnosu na ostale
nigdje nisam rekao da pape nije bio ekstra igrac
i paja je bio proglasavan za najboljeg igraca svijeta na svojoj poziciji svojevremeno tako da se moze reci da to nije nikad postigao
baljic osvoji ligu prvaka a jedan ronaldo nije itd

znaci sve je to relativno

a ovdje na temi bar ja direktno govorim ko je bolji tehnicar zlatan ili messi i cristiano
ja kazem da je tehnicki bolji potkovaniji od ove dvojice sto ne znaci da je bolji fudbaler generalno
Fudo387

#1364 Re: Zlatan Ibrahimović

Post by Fudo387 »

supercali wrote:ma sve ok ja samo govorim sta je francuska liga bila tada u odnosu na ostale
Sta je bila u odnosu na ostale?
U taj vakat iz njihove lige pojavio se Platini, Tigana, Batiston i ostali koji su harali citavu deceniju.
supercali

#1365 Re: Zlatan Ibrahimović

Post by supercali »

Fudo387 wrote:
supercali wrote:ma sve ok ja samo govorim sta je francuska liga bila tada u odnosu na ostale
Sta je bila u odnosu na ostale?
U taj vakat iz njihove lige pojavio se Platini, Tigana, Batiston i ostali koji su harali citavu deceniju.
u taj vakat se pojavio pape piksi paja mihajlovic itd i sta je bila jugoslovenska liga?
ako vec njih pominjes gdje su zavrsili tigana platini i ostali?
omar little

#1366 Re: Zlatan Ibrahimović

Post by omar little »

dok sam ja ovdje camila cekajuci da on srusi rekorde, nosati haj mi se hoj po terenu. :D ja odem on zakuca. misa li mu. :D
insomnia78

#1367 Re: Zlatan Ibrahimović

Post by insomnia78 »

Ooo, di si
insomnia78

#1368 Re: Zlatan Ibrahimović

Post by insomnia78 »

Image
omar little

#1369 Re: Zlatan Ibrahimović

Post by omar little »

tu sam. :D sad moremo nagadjat gdje ce i sta ce iduce sezone. :D
insomnia78

#1370 Re: Zlatan Ibrahimović

Post by insomnia78 »

Mozda seik izganja da se ajfelov zamjeni njegovim likom pa ostane :D
insomnia78

#1371 Re: Zlatan Ibrahimović

Post by insomnia78 »

Image
:-D
omar little

#1372 Re: Zlatan Ibrahimović

Post by omar little »

propo :D
insomnia78

#1373 Re: Zlatan Ibrahimović

Post by insomnia78 »

:lol:
Tomahawk11
Globalni moderator

#1374 Re: Zlatan Ibrahimović

Post by Tomahawk11 »

"Jedan dan na treningu Gattuso je konstantno provocirao Zlatana, dosađivao mu, ali on je samo ćutao. Njegova osveta je došla tek kasnije. Poslije treninga, u svlačionici, Ibra ga je uhvatio, podigao, okrenuo naglavačke i bukvalno bacio u smeće", rekao je Silva.

"Bilo je baš ludo, svi smo se smijali, razmišljajući o Gattusovoj faci. Kunem se, nisam se mogao prestati smijati sedmicu dana", rekao je Silva.
:lol: :lol:
insomnia78

#1375 Re: Zlatan Ibrahimović

Post by insomnia78 »

:lol: :lol:
Post Reply