Srednja Bosna(sukob sa HVO)
-
Bosnjak333
#1351 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
Kako moze HVO biti priznat kad je ratovao protiv legitimne vojske BiH?Zar je moguce da dvije legitimne vojske jedne drzave ratuju jedna protiv druge?Ne pricaj gluposti,do osnivanja vojske Federacije BiH HVO je bio isto sto VRS.
Ja ti kazem samo mi nadji dokument ili izjavu Blaza Kraljeva u kojoj je on rekao da zeli Bosnu pripojiti Hrvatskoj.Mislim da je tako htio to bi bila i bolje ideja od Bobanove jer je ovdje ukljucen citav teritorij jedne drzave,a po Bobanu bi to samo bili dijelovi.Jos s Blazom Kraljevicem Hrvati su imali i Bosnjake na svojoj strani.Siguran sam da bi vecina Hrvata prije podrzala Blazovu ideju Hrvatske do Drine nego Hrvatske do Konjica.Pitanje je zasto ideja nije podrzana i zasto je Blaz morao biti likvidiran?Opet ti prica ne pije vodu.
ARBiH je tek sredinom 94. bila na vrhuncu opremljenosti i obucenosti,ali tada je falilo vojnika jer ih je vec mnogo izginulo u prethodnom periodu.
Ako ces protjerivanjem nazvati ponovo samovoljnu bjezaniju preko Vlasica onda se moze reci da je ARBiH protjerala vise Hrvata nego HVO Bosnjaka.Svako ko je zelio mogao je ostati.Sam kazes da nemas nikoga u Bosni i da si iz Hrvatske pa cu te onda pitati kako mozes pricati nebuloze kad ne poznajes teren,a ni stanje?ARBiH oslobadja Dolac na Lasvi kod Travnika i dosta porodica u zgradama kod sibicare tu ostaje zivjeti bez ikakvih problema.Otidji do njih,nemoj se bojati.To su jos jedini preostali Hrvati u tom mjestu jer oni koji su pobjegli 93. ti se vise nisu ni vratili i svoje su odavno vec prodali.Upitaj ih kako im je bilo zivjeti pod bosnjackom cizmom.Znas li ti moj prijatelju da se poslije protjerivanja HVO sa prostora opcine Travnik dijelio hljeb preostalim hrvatskim civilima da se ne bi osjecali ugrozenim.Za bosnjacku djecu hljeba nije bilo,ali su ga Hrvati dobijali.ARBiH je morala strazariti po hrvatskim selima i mjestima da gladni Bosnjaci ne bi napali komsije samo zbog kriske hljeba.Potrazi malo na internetu pricu o majci Josipa Pejakovica.
Istina je da je HV valjao Bihacu,ali je i Bihac valjao HV-u-Nakon oslobadjanja Velike Kladuse i okupiranog dijela Bihaca Hrvatska je postala rasterecena jer vise nije bila izlozena granatiranju.Medjutim i ovdje ste u jednom trenu pokazali pravo lice.Citav rat Babina vojska i Marticevci su bili zajednicki neprijatelj i HV-a,ali i ARBiH.Nakon sloma Autonomije vi ste primili pobjegle Babine vojnike i izbjeglice,niko drugi!Jos jednom je Hrvatska pokazala koliko uistinu zeli dobro Bosni i Hercegovini,iako su sve te godine ratovali protiv istih neprijatelja.Mogu misliti kakvo bi raspolozenje kod vas bilo da su Biscani prihvatili Srbe iz RSK.
Ja ti kazem samo mi nadji dokument ili izjavu Blaza Kraljeva u kojoj je on rekao da zeli Bosnu pripojiti Hrvatskoj.Mislim da je tako htio to bi bila i bolje ideja od Bobanove jer je ovdje ukljucen citav teritorij jedne drzave,a po Bobanu bi to samo bili dijelovi.Jos s Blazom Kraljevicem Hrvati su imali i Bosnjake na svojoj strani.Siguran sam da bi vecina Hrvata prije podrzala Blazovu ideju Hrvatske do Drine nego Hrvatske do Konjica.Pitanje je zasto ideja nije podrzana i zasto je Blaz morao biti likvidiran?Opet ti prica ne pije vodu.
ARBiH je tek sredinom 94. bila na vrhuncu opremljenosti i obucenosti,ali tada je falilo vojnika jer ih je vec mnogo izginulo u prethodnom periodu.
Ako ces protjerivanjem nazvati ponovo samovoljnu bjezaniju preko Vlasica onda se moze reci da je ARBiH protjerala vise Hrvata nego HVO Bosnjaka.Svako ko je zelio mogao je ostati.Sam kazes da nemas nikoga u Bosni i da si iz Hrvatske pa cu te onda pitati kako mozes pricati nebuloze kad ne poznajes teren,a ni stanje?ARBiH oslobadja Dolac na Lasvi kod Travnika i dosta porodica u zgradama kod sibicare tu ostaje zivjeti bez ikakvih problema.Otidji do njih,nemoj se bojati.To su jos jedini preostali Hrvati u tom mjestu jer oni koji su pobjegli 93. ti se vise nisu ni vratili i svoje su odavno vec prodali.Upitaj ih kako im je bilo zivjeti pod bosnjackom cizmom.Znas li ti moj prijatelju da se poslije protjerivanja HVO sa prostora opcine Travnik dijelio hljeb preostalim hrvatskim civilima da se ne bi osjecali ugrozenim.Za bosnjacku djecu hljeba nije bilo,ali su ga Hrvati dobijali.ARBiH je morala strazariti po hrvatskim selima i mjestima da gladni Bosnjaci ne bi napali komsije samo zbog kriske hljeba.Potrazi malo na internetu pricu o majci Josipa Pejakovica.
Istina je da je HV valjao Bihacu,ali je i Bihac valjao HV-u-Nakon oslobadjanja Velike Kladuse i okupiranog dijela Bihaca Hrvatska je postala rasterecena jer vise nije bila izlozena granatiranju.Medjutim i ovdje ste u jednom trenu pokazali pravo lice.Citav rat Babina vojska i Marticevci su bili zajednicki neprijatelj i HV-a,ali i ARBiH.Nakon sloma Autonomije vi ste primili pobjegle Babine vojnike i izbjeglice,niko drugi!Jos jednom je Hrvatska pokazala koliko uistinu zeli dobro Bosni i Hercegovini,iako su sve te godine ratovali protiv istih neprijatelja.Mogu misliti kakvo bi raspolozenje kod vas bilo da su Biscani prihvatili Srbe iz RSK.
Last edited by Bosnjak333 on 21/02/2014 23:17, edited 1 time in total.
-
sokkia
#1352 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
to ni bog ne znaZAGORS wrote:Koliko je prognanih i ubijenih sa jedne a koliko sa druge strane ?
-
tnnt
#1353 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
pa dobro nisu ni Srbi ludi da sve na radiju povjerujuXOX100 wrote:
Niko normalan u onakvim uvjetima i ne bi poceo deblokadu Sarajeva.
Je li znas da je sedmicu dana prije napada na radiju najavljena deblokada ? Hahah. Koji komad budale moras biti da najavis svoj napad neprijatelju ?>>?
prije će biti da su doznali za dovlačenje jedinica sa drugih ratišta i područja na Sarajevsko
pa im nije bilo teško prokužiti da se nešto sprema, morao bi malo proučiti više kao što rekoh
slabo poznam sve to oko Sarajeva
-
ZAGORS
#1354 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
Dzabe se ljudi poubijase. U ovom ratu nije bilo pobjednika ? Jel su li se mudzahedini borili i protiv hrvata u srednjoj bosni ili samo protiv srba ?sokkia wrote:to ni bog ne znaZAGORS wrote:Koliko je prognanih i ubijenih sa jedne a koliko sa druge strane ?
-
sokkia
#1355 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
bilo ih je i borili su se i protiv Hrvata .ZAGORS wrote:Dzabe se ljudi poubijase. U ovom ratu nije bilo pobjednika ? Jel su li se mudzahedini borili i protiv hrvata u srednjoj bosni ili samo protiv srba ?sokkia wrote:to ni bog ne znaZAGORS wrote:Koliko je prognanih i ubijenih sa jedne a koliko sa druge strane ?
ali vezani za ovo bio sam prije par dana u Jajcu i tako pukla prica ( sa jednim Hrvatom) o besmislenosti tog sukoba
potpuno se slažismo da je bio uvezen sa strane i da je bio više nego besmislen
ali,, kažem ja njemu- hajde da vidimo ko je i zbog cega zapoceo ?
i nema jasnog odgovora
kažem ja njemu- sad kad bi poceli dokazivat ko je poceo i ko je kriv mi bi se ponovo pobili
gleda,gleda on meni i prasnu u smijeh i kaže "u pravu si"
-
tnnt
#1356 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
[quote="Bosnjak333"][/quote]
previše si razvukao sve to da bi mi se dalo odgovarati, daj pomalo
http://img338.imageshack.us/img338/6940 ... trojba.jpg
imaš još dosta dokumenata, neda mi se kopati o legalnoj HVO priznatoj od alije
http://www.youtube.com/watch?v=qZ3u1GIVDdQ
Kraljević i kako želi Hrvatsku do Drine a i nekidan sam postao drugi clip na ovom forumu pa potraži
previše si razvukao sve to da bi mi se dalo odgovarati, daj pomalo
http://img338.imageshack.us/img338/6940 ... trojba.jpg
imaš još dosta dokumenata, neda mi se kopati o legalnoj HVO priznatoj od alije
http://www.youtube.com/watch?v=qZ3u1GIVDdQ
Kraljević i kako želi Hrvatsku do Drine a i nekidan sam postao drugi clip na ovom forumu pa potraži
-
tnnt
#1357 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
dašta je nego besmislen bio, samo nas Hrvate iritira da je bio kao neki plan napada na armiju, ili kako kažu nož u leđasokkia wrote: bilo ih je i borili su se i protiv Hrvata .
ali vezani za ovo bio sam prije par dana u Jajcu i tako pukla prica ( sa jednim Hrvatom) o besmislenosti tog sukoba![]()
potpuno se slažismo da je bio uvezen sa strane i da je bio više nego besmislen![]()
i nema jasnog odgovora![]()
kažem ja njemu- sad kad bi poceli dokazivat ko je poceo i ko je kriv mi bi se ponovo pobili![]()
pa da je tako napali bi organizirano sve postrojbe armije na cijelom području
a imaš na terenu rast incidentata skoro 6-7 mjeseci na obadvije strane, čas na punktu ubijen Hrvat čas Bošnjak
dosta postrojbi HVO-a nepripremljeno dočekalo napad a i od armije
hebiga imaš rat sa Srbima koji žare i pale, dvije vojske i dva zapovjedništva, dva naroda, dvije religije na istom području, od sitnih nesuglasica počinje sve, raste nepovjerenje a i međusobna mržnja, da bi završilo u ratu
-
rasuta_riza
#1358 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
Bez zajebancije jeste bila najavljena deblokada, istina ne baš tačno u dan i sat ali jeste. Meni je to bio kao znak da će biti pušiona , a i jeste bila. I u toj deblokadi je učešće kontra VRS uzela i famozna 111 xp brigada, artiljerisjki- VBR "grad -BM 21" i vod haubica 122 mm, valjda radi političke korektnosti i saradnje sa A RBiH.VBR HVO - a je po nalogu Armije tukao po Ilijašu, Vogošći i srpskim linijama itd, što ti je politika ravaku,a?XOX100 wrote:Niko normalan u onakvim uvjetima i ne bi poceo deblokadu Sarajeva.tnnt wrote:neznam za krticu i slabo poznajem dešavanja oko Sarajeva da bi mogao kompetento komentiratiXOX100 wrote: Haha,, prepad je osnovni faktor vojnog uspjeha.
Sarajevo se upravo nije deblokiralo jer je VRS bila spremna. Nije bilo prepada.
Oni su tacno znali kada, gdje i sa koliko snaga napadamo. 1.Korpus je imao krticu u svom zapovjednistvu.
ali hebote upada u oči da ste tu malo ili skoro ništa napravili
Je li znas da je sedmicu dana prije napada na radiju najavljena deblokada ? Hahah. Koji komad budale moras biti da najavis svoj napad neprijatelju ?>>?
-
XOX100
#1359 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
1.korpus Armije BiH je bio infiltritan od strane srpske Udbe.
Udbasi su znali svaki njihov korak.
Tako su mnogi hrabri momci iz drugih elitnih brigada bili zavaljeni na sarajevskom ratistu.
Pricaju mi vojnici iz 7 Muslimanske, kad god oni krenu VRS zna iz kojeg pravca, kad i koliko ih je.
Jebiga, bilo im ocigledno da nesto smrdi.
Digli ruke od svega i otisli.
Udbasi su znali svaki njihov korak.
Tako su mnogi hrabri momci iz drugih elitnih brigada bili zavaljeni na sarajevskom ratistu.
Pricaju mi vojnici iz 7 Muslimanske, kad god oni krenu VRS zna iz kojeg pravca, kad i koliko ih je.
Jebiga, bilo im ocigledno da nesto smrdi.
Digli ruke od svega i otisli.
-
XOX100
#1360 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
Uostalom, zamisli da je Hrvatska najavila Oluju preko radija sedmicu dana prije napada?
Koji bi rezultat bio da je VRS Krajine povukla sve elitne snage sa Bihaca?
Da su dobili pojacanja iz Bosne i specijalnih snaga iz Srbije?
Kladim se da bi i danas postojala SAO u Hrvatskoj.
-
muflon1977
#1361 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
Armija BiH je imala vojno-tehnicka sredstva i ljudstvo da 95e oslobodi obruc oko Sarajeva, ali drugi faktori su igrali presudnu ulogu.XOX100 wrote:tnnt wrote: gdje god su Hrvati bili večina ili imali veliki omjer u populaciji, ako je to mjesto palo palo je uz teške borbe
što se za Bošnjačka mjesta nemože reči, hebote glavni grad vam drže 4 god u okruženju
a vi ništa nemožete, a tu se pravite kao da ste imali neku super vojsku![]()
Faktori kao nekompetentan kadar 1.korpusa, izdaja vaznih vojnih informacija, doushnici, shverc i slicno.
1 Korpus nije bio ideoloski chist kao recimo 3 i 4 korpus koji su pomeli HVO ,a i onaj VRS koji se nasao pred njima.
Bio je sastavljan od laznih kosmopolita , multi-kulti banana, koji nisu bili sasvim odlucili kome da se priklone.[/quote
Krenuli jetse ali su vas sajkadzije oderali samo tako i onda su vam krivi oni ovi.
-
muflon1977
#1362 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
Vidis koji su to glupani.Zali boze ljudi ipak su oni neciji ocevi i braca itd.Na uskoplju su dovozili ljude iz Sarajeva
nisu ih zalili iskreno receno trosili su ljudstvo nenormalno,dok Srbi ispod suncobrana polako skida jednog po jednog.
A za bjezaniju preko Vlasica sto ovaj gori spominje...ako si voljan mogao bi ti ispricati kako je sve pocelo i zasto se bjezalo
vjerovati nekome vise a znati da ce te strpati na Manjacu,nego ovom sto je pio kavu sa tobom netreba ti dalje pricati
sve u svemu klimavo vam stoji politika i znanje
nisu ih zalili iskreno receno trosili su ljudstvo nenormalno,dok Srbi ispod suncobrana polako skida jednog po jednog.
A za bjezaniju preko Vlasica sto ovaj gori spominje...ako si voljan mogao bi ti ispricati kako je sve pocelo i zasto se bjezalo
vjerovati nekome vise a znati da ce te strpati na Manjacu,nego ovom sto je pio kavu sa tobom netreba ti dalje pricati
-
tnnt
#1363 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
koje elitne snage sa Bihaća?XOX100 wrote:Uostalom, zamisli da je Hrvatska najavila Oluju preko radija sedmicu dana prije napada?![]()
Srbi su znali par dana prije oluje točno u sat kada će napad, očito nemaš pojma pa blebečeš
dojavio im unprofor, kojemu je Hrvatska sa druge strane dojavila da kreće u napad i kada
i da se sklone, toliko o tome kako bi postojala i dalje SAO krajina
- anthraxQ
- Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi
#1364 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
tnnt wrote:dašta je nego besmislen bio, samo nas Hrvate iritira da je bio kao neki plan napada na armiju, ili kako kažu nož u leđasokkia wrote: bilo ih je i borili su se i protiv Hrvata .
ali vezani za ovo bio sam prije par dana u Jajcu i tako pukla prica ( sa jednim Hrvatom) o besmislenosti tog sukoba![]()
potpuno se slažismo da je bio uvezen sa strane i da je bio više nego besmislen![]()
i nema jasnog odgovora![]()
kažem ja njemu- sad kad bi poceli dokazivat ko je poceo i ko je kriv mi bi se ponovo pobili![]()
pa da je tako napali bi organizirano sve postrojbe armije na cijelom području
a imaš na terenu rast incidentata skoro 6-7 mjeseci na obadvije strane, čas na punktu ubijen Hrvat čas Bošnjak
dosta postrojbi HVO-a nepripremljeno dočekalo napad a i od armije
hebiga imaš rat sa Srbima koji žare i pale, dvije vojske i dva zapovjedništva, dva naroda, dvije religije na istom području, od sitnih nesuglasica počinje sve, raste nepovjerenje a i međusobna mržnja, da bi završilo u ratu
razlog rata je bio proglasavanje HR HB i pokusaj razoruzavanja ARBiH na tim zacrtanim prostorima, uz trazenje iseljavanja bosnjackog stanovnistva sa prostora zamisljenje HR HB. Znaci HVO je bio priznat, ali HR HB nije.
I ne serite ko je koga prvi napao. Logicno da ce vas Armija napasti kad pravite paradrzavu, u stilu RS, a ovamo se satro borite za RBiH. Sta se trebalo? Pustiti vas jel? Daj ne serite, lijepo vam je receno da je HR HB imala pravo na postojanje koliko i SAO Krajina.
-
Bosnjak333
#1365 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
Ovo su strahote Manjace:muflon1977 wrote:Vidis koji su to glupani.Zali boze ljudi ipak su oni neciji ocevi i braca itd.Na uskoplju su dovozili ljude iz Sarajeva
http://www.youtube.com/watch?v=cG8d7X3KSjk
Vi kao i Srbi idete na onaj fazon da vise puta ponovljena laz postaje istina.Svi ustaski bojovnici su u roku od par dana razmjenjeni i vraceni na ratiste u Vitez i Novi Travnika.Hrvatska strana do sada nije pokrenula nijednu istragu za srpske zlocine nad hrvatskim civilima i vojnicima na Manjaci.Ako je bilo strasno kao sto ti kazes trebalo bi biti hrvatskih zrtava,a zasto ih nema?
- anthraxQ
- Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi
#1366 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
ma daj, kad postoji presuda suda u Hagu za udruzeni zlocinacki poduhvat, sestorka.Bosnjak333 wrote:Ovo su strahote Manjace:muflon1977 wrote:Vidis koji su to glupani.Zali boze ljudi ipak su oni neciji ocevi i braca itd.Na uskoplju su dovozili ljude iz Sarajeva
http://www.youtube.com/watch?v=cG8d7X3KSjk
Vi kao i Srbi idete na onaj fazon da vise puta ponovljena laz postaje istina.Svi ustaski bojovnici su u roku od par dana razmjenjeni i vraceni na ratiste u Vitez i Novi Travnika.Hrvatska strana do sada nije pokrenula nijednu istragu za srpske zlocine nad hrvatskim civilima i vojnicima na Manjaci.Ako je bilo strasno kao sto ti kazes trebalo bi biti hrvatskih zrtava,a zasto ih nema?
tu je jasno dokazano sta je ta HR HB bila i koji su ciljevi HVO-a bili.
svaka vlada na ovom svijetu bi takvu formaciju nastojala unistiti.
samo je smijesno kako hrvati, a i srbi, uvijek traze neke razloge, neka objasnjenja, neke "cinjenice" da kazu kako stvari nisu kakve jesu realno.
priznajte jednom da ste pokusavali sjebati drzavu u kojoj zivite i da sten planski i smisljeno, skupa, radili protiv treceg.
nema druge istine osim te.,
-
tnnt
#1367 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
pa onda su i Srbi u pravu po tebi, jer su sa JNA napali i pokušali uništiti separatiste iz Bosne koji su sjebali JugoslavijuanthraxQ wrote:
ma daj, kad postoji presuda suda u Hagu za udruzeni zlocinacki poduhvat, sestorka.
samo je smijesno kako hrvati, a i srbi, uvijek traze neke razloge, neka objasnjenja, neke "cinjenice" da kazu kako stvari nisu kakve jesu realno.
priznajte jednom da ste pokusavali sjebati drzavu u kojoj zivite i da sten planski i smisljeno, skupa, radili protiv treceg.
i imali su svako pravo to napraviti jelda?
vlada je bila Bošnjačka kao i armija a ne svih građana BiH, pa nije BiH postojala kao država decenijama pa se odjednom nekakvi separatisti pojavili,
- anthraxQ
#1368 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
tnnt wrote:pa onda su i Srbi u pravu po tebi, jer su sa JNA napali i pokušali uništiti separatiste iz Bosne koji su sjebali JugoslavijuanthraxQ wrote:
ma daj, kad postoji presuda suda u Hagu za udruzeni zlocinacki poduhvat, sestorka.
i imali su svako pravo to napraviti jelda?
vlada je bila Bošnjačka kao i armija a ne svih građana BiH, pa nije BiH postojala kao država decenijama pa se odjednom nekakvi separatisti pojavili,
evo to je upravo o cemu pricam.
samozamajavaj se idalje. ja nemam problem s time.
Jugoslavija i Bosna nemaju dodirne tacke.
Bosni je na referednumu izglasana NEZAVISNOST, VECINE gradjana. Kasnije se naravno potvrdilo da su i hrvati glasali da bise sukob prelio u Bosnu, i da bi postojao razlog da srbi reaguju.
" Bivši čelnici samoproglašene HR Herceg Bosne - premijer Jadranko Prlić, ministar obrane Bruno Stojić, zapovjednici HVO-a generali Slobodan Praljak i Milivoj Petković, zapovjednik vojne policije HVO-a Valentin Ćorić te šef komisije za razmjenu zarobljenika Berislav Pušić optuženi su za zločine protiv čovječnosti počinjene u okviru udruženog zločinačkog pothvata protiv Bošnjaka i drugih nehrvata na područjima BiH koje su htjeli pripojiti Hrvatskoj."
Nije Vlada RBIH bila bosnjacka, nego ste je vi i srbi NAPUSTILI jer niste zeljeli RBiH nego svoje paravojne drzave.
Molim te, ako nemas cinjenica, ne padaj dublje.
-
tnnt
#1369 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
kao prvo Herceg Bosna je proglasila republiku u kolovozu 1993 u jeku najžeščih borbi sa armijomanthraxQ wrote:
I ne serite ko je koga prvi napao. Logicno da ce vas Armija napasti kad pravite paradrzavu, u stilu RS, a ovamo se satro borite za RBiH. Sta se trebalo? Pustiti vas jel? Daj ne serite, lijepo vam je receno da je HR HB imala pravo na postojanje koliko i SAO Krajina.
do tada je bila Hrvatska zajednica HB, što znači da su do tada priznavali barem na papiru vlast i zakone u Sarajevu
nije uopće logično napasti Hrvate, ako ti Srbi kontrliraju 70% države a jedini put za dostavu sredstava ide preko
Hrvatske, logika ti je malo samoubilačka i idiotska
- anthraxQ
#1370 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
Presuda sestorki.
Nemamo mi sta raspravljati. HR HB je zavrsila na optuzenickoj klupi i osudjena je. RBiH nikada ni blizu toga nije bila.
Evo presuda, dobro pogledaj video i onda se vrati pa pricaj.
Nemamo mi sta raspravljati. HR HB je zavrsila na optuzenickoj klupi i osudjena je. RBiH nikada ni blizu toga nije bila.
-
tnnt
#1371 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
znači da su Hrvati u HB-u imali referendum, bilo bi sve legalno?anthraxQ wrote:
evo to je upravo o cemu pricam.
samozamajavaj se idalje. ja nemam problem s time.
Jugoslavija i Bosna nemaju dodirne tacke.
Bosni je na referednumu izglasana NEZAVISNOST, VECINE gradjana. Kasnije se naravno potvrdilo da su i hrvati glasali da bise sukob prelio u Bosnu, i da bi postojao razlog da srbi reaguju.
" Bivši čelnici samoproglašene HR Herceg Bosne - premijer Jadranko Prlić, ministar obrane Bruno Stojić, zapovjednici HVO-a generali Slobodan Praljak i Milivoj Petković, zapovjednik vojne policije HVO-a Valentin Ćorić te šef komisije za razmjenu zarobljenika Berislav Pušić optuženi su za zločine protiv čovječnosti počinjene u okviru udruženog zločinačkog pothvata protiv Bošnjaka i drugih nehrvata na područjima BiH koje su htjeli pripojiti Hrvatskoj."
Nije Vlada RBIH bila bosnjacka, nego ste je vi i srbi NAPUSTILI jer niste zeljeli RBiH nego svoje paravojne drzave.
Molim te, ako nemas cinjenica, ne padaj dublje.
nemoj mi o Haagu koji je čisto politički sud, jedan Šljivančanin dobije par godina iako imaš
masu snimaka kako organizira u Vukovaru odvođenje 300 ranjenika na pogubljenje, jedan Gotovina
ima optužnicu za prekomjerno granatiranje Knina gdje je srušeno par desetaka kuča a u Vukovaru nitko nije ni optužen za to, imaš masu nelogičnosti i sada ako bude ta šestorka oslobođena u drugom suđenju koje je u tijeku
oni će po tebi biti nevini ili šta?
-
tnnt
#1372 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
napisao sam ti gore, ako drugostupanjska presuda bude oslobađajuća tianthraxQ wrote:Presuda sestorki.
češ prihvatiti činjenicu, jer je sud tako odlučio, da su nevini i da je HB bila legitimna?
daj se saberi čovječe
-
sijedi
#1373 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
tnnt wrote:napisao sam ti gore, ako drugostupanjska presuda bude oslobađajuća tianthraxQ wrote:Presuda sestorki.
češ prihvatiti činjenicu, jer je sud tako odlučio, da su nevini i da je HB bila legitimna?
daj se saberi čovječe
Care, kako ti se da s ovim bilmezima raspravljati?
- anthraxQ
#1374 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
Nemam ja sta spekulisati.
osuda je na sve ukupno 111 godina. eto gdje je zavrsila HR HB.
a sto se tice referenduma, i itd - druze nebitno je vjeruj mi. Ja sad da tebi objasnjavam ensto sto ti neces prihvatiti pa da i na nebu pise.
tesko je priznati da je to bila fasisticka politika i jedna paradrzava kao sto je i RS.
branis logiku: SAO Krajina je takodjer ista kategorija. Sve isto.
Braneci HR HB branis Krajinu a ni ne znas.
osuda je na sve ukupno 111 godina. eto gdje je zavrsila HR HB.
a sto se tice referenduma, i itd - druze nebitno je vjeruj mi. Ja sad da tebi objasnjavam ensto sto ti neces prihvatiti pa da i na nebu pise.
tesko je priznati da je to bila fasisticka politika i jedna paradrzava kao sto je i RS.
branis logiku: SAO Krajina je takodjer ista kategorija. Sve isto.
Braneci HR HB branis Krajinu a ni ne znas.
-
tnnt
#1375 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
pa pada kiša u Zagrebu i dosadno je, čekam 13 sati da odem na janjetinusijedi wrote:
Care, kako ti se da s ovim bilmezima raspravljati?