FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
karanana

#1351 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by karanana »

mislim da jesu nesto u tom fazonu rekli.
pa dobro, i to je neka popuna programa, mada to imamo i na euronews programu a cini mi se i da ih i b92 preuzima
Dj_Doboj

#1352 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Dj_Doboj »

karanana wrote:mislim da jesu nesto u tom fazonu rekli.
pa dobro, i to je neka popuna programa, mada to imamo i na euronews programu a cini mi se i da ih i b92 preuzima
Euronews skoro pa svi reemituju zato mi malo cudno bi :D
karanana

#1353 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by karanana »

Dj_Doboj wrote:
karanana wrote:mislim da jesu nesto u tom fazonu rekli.
Euronews skoro pa svi reemituju zato mi malo cudno bi :D
nisam siguran da ih iko u BiH reemituje sada.
BHF_Manijak

#1354 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by BHF_Manijak »

Ne, vec se to zove dress code. Nase tv stanice ga slabo imaju i prate. Ako je neka sportska emisija ne mora znaciti da se treba doci u trenerci, ili pka mozda treba?! :? Znaci ako cemo tom logikom da svak od voditelja/voditeljica nosi sta hoce, onda nek dodju i u trenerkama, sto? Sta fali?

Ovdje je rijec dakle o sluhu kad sta treba obuci, a doticna ga nema. To je isto kad trebu koja na izlet na Igman krene u stiklama, napucana od glave do pete. To je manjak sluha i osjecaja za oblacenje.

Ali dobro, u drzavi u kojoj preovladava ruralno, gdje se brka elegantno i vulgarno nista me ne cudi. Danas recimo 90% zena/djevojaka misli da je jako elegantno kad ona dodje u dopicnjaku, ali sta ces jebiga, gadno je kad iz kaljacica predjes na stiklu. Ovaj zadnji dio je nevezan za raspravu sa posljednje dvije stranice, vec onako generalno govorim jer tu pojavu primjetim vec odavno. Nista dakle protiv dopcinjaka, nije da ih ne volim vidjeti, no i on iaju vrijeme i mjesto kada se oblace.

Doticna voditeljica jasno je nije morla imati dimije na sebi i biti pokrivena, ali je isto tako jasno da nema ni S od sluha za oblacenje.
karanana

#1355 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by karanana »

nista se provokativnije nije obukla od recimo voditeljica na hayatu. i sejla je imala haljinu iznad koljena. jos ova cura nije ni muslimanka. a i vodi emisiju UzBudjenje. moram se uzbuditi na nesto.
BHF_Manijak

#1356 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by BHF_Manijak »

Nisam gledao emisiju uopste na faceu, vec samo komentarisem to spomenuto oblacenje. Hayat sam dijelom gledo i ono oblacenje je takodjer odron, providne nekakve kosulje itd...Mada je kod Hayata drugi problem bio, njima je ona sama emisija od sebe odron, mimo oblacenja i slicno. :mrgreen:
Mustang1

#1357 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Mustang1 »

Meni je najjace na hayatu ujutro bilo kad su ganjali onog turcina da pjeva .. Koji cirkus :D
A na face je i prosli bajram isto oblacenje bilo :D
pianist

#1358 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by pianist »

Idu mi na nerve sa onim skakutanjem po onim hodnicima i po studiju, dajte ne radite emisije za djecu u obdanistu :) Razumijem ja da hoce da budu inovativni, ali ovo mi stvarno vrijedja inteligenciju kad ih gledam, kad debil pola sata skace po onom hodniku gore - dole... Jedino mi je zao voditelja jer ispadaju levati, a ne pitaju se nista, to im je i naredjeno da rade :-)
Erzsebet

#1359 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Erzsebet »

Nuken wrote:Nisam vehabija.Pošto vidim da je u ovoj zemlji problem ako iskažete mišljenje.Ja sam rekao šta sam imao.Nije mi problem minić kad žensko nosi al u B.programu??Imam djevojku,ne pušim,popijem nekad koju..
Da se vratimo na temu FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića.Interesuje me da li neko zna hoće li biti kakva nova emsija na FACE?Da li imaju možda u planu kupovinu reportažnih kola?

Kakva reportažna kola, nemaju ni za kifle, uskoro se ovaj cirkus raspada, ali ostaje Senad sa svojim ubjeđenjem da je najbolji, najljepši, najnajnaj....
StupskaBitanga

#1360 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by StupskaBitanga »

Ko će im plaćati 100 eura?
luckylaka

#1361 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by luckylaka »

Erzsebet wrote:
Nuken wrote:Nisam vehabija.Pošto vidim da je u ovoj zemlji problem ako iskažete mišljenje.Ja sam rekao šta sam imao.Nije mi problem minić kad žensko nosi al u B.programu??Imam djevojku,ne pušim,popijem nekad koju..
Da se vratimo na temu FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića.Interesuje me da li neko zna hoće li biti kakva nova emsija na FACE?Da li imaju možda u planu kupovinu reportažnih kola?

Kakva reportažna kola, nemaju ni za kifle, uskoro se ovaj cirkus raspada, ali ostaje Senad sa svojim ubjeđenjem da je najbolji, najljepši, najnajnaj....
:lol: :lol: Raspada se vama i Tv1 ima godina ko i Face tv.Uzivajte u Pinku on se ne raspada
Erzsebet

#1362 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Erzsebet »

luckylaka wrote:
Erzsebet wrote:

:lol: :lol: Raspada se vama i Tv1 ima godina ko i Face tv.Uzivajte u Pinku on se ne raspada
Ma neeeee, na TV1 i na FaceTV su plate redovne, ništa ne kasni, imaju brdo para, ljudi su zadovoljni, studenti se ne iskorištavaju za prljave posove, itd. Probudi se čovječe.
luckylaka

#1363 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by luckylaka »

Kakva reportažna kola, nemaju ni za kifle, uskoro se ovaj cirkus raspada, ali ostaje Senad sa svojim ubjeđenjem da je najbolji, najljepši, najnajnaj....[/quote]
:lol: :lol: Raspada se vama i Tv1 ima godina ko i Face tv.Uzivajte u Pinku on se ne raspada[/quote]

Ma neeeee, na TV1 i na FaceTV su plate redovne, ništa ne kasni, imaju brdo para, ljudi su zadovoljni, studenti se ne iskorištavaju za prljave posove, itd. Probudi se čovječe.[/quote]
Ma ne raspadaju se covjece(jes hebeno kad te gazda sutne pa ga moras kuditi preko foruma :D )
Thinker

#1364 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Thinker »

Ja sam kao student skoro dvije godine radio džaba (u struci za koju se školujem) i bio sam sretan jer mi je neko dao priliku da učim zanata te da fax završim sa kakvim takvim iskustvom! U americi se studenti žurnalisitke otimaju da dobiju priliku da rade na nekoj tv stanici. Dakle s te strane ne vidim o kakvom iskorištavanju pričamo!!!!
Cracked

#1365 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Cracked »

Thinker wrote:Ja sam kao student skoro dvije godine radio džaba (u struci za koju se školujem) i bio sam sretan jer mi je neko dao priliku da učim zanata te da fax završim sa kakvim takvim iskustvom! U americi se studenti žurnalisitke otimaju da dobiju priliku da rade na nekoj tv stanici. Dakle s te strane ne vidim o kakvom iskorištavanju pričamo!!!!
de ne...kaki
karanana

#1366 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by karanana »

ne vidim problem sa studentarijom koja radi skoro dzaba i uci. siguran sam da ih ne zajebaje i ne govori jedno a radi drugo. ako je reko nema para - nema para, volontirajte i ucite pa mozda nesto bude od vas. sto da ne? pa ne drzi ih vezane lancima u bosmalu. a kod nas bi mnogi sa fakulteta zurnalistike na mjesto glasnogovornika elektroprivrede i telecoma ili na aljazeeru.
milojicabrzi

#1367 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by milojicabrzi »

Thinker wrote:Ja sam kao student skoro dvije godine radio džaba (u struci za koju se školujem) i bio sam sretan jer mi je neko dao priliku da učim zanata te da fax završim sa kakvim takvim iskustvom! U americi se studenti žurnalisitke otimaju da dobiju priliku da rade na nekoj tv stanici. Dakle s te strane ne vidim o kakvom iskorištavanju pričamo!!!!
Dobro ti je rekao covjek, ne kaki.
U BiH je na sceni surovi kapitalizam, tako da nema prostora za takve price.
Neko moze uciti tehnicke stvari mozda 6 mjeseci, nakon toga ce proplivati ili od njega nikad novinar nece biti...

U medijima u BiH je problem sto svi zele obrazovanog, elokventnog novinara, koji ce se truditi i raditi, ginuti za prilog i pricu, a sve to za 500 KM.

E to ne ide i to su Sl. Europa, Al Jazeera i ozbiljne televizije odavno skontali.

Prvo novci, pa ce biti programa i znoja i ekskluzive :)
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#1368 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by KatarinaKosaca »

karanana wrote:ne vidim problem sa studentarijom koja radi skoro dzaba i uci. siguran sam da ih ne zajebaje i ne govori jedno a radi drugo. ako je reko nema para - nema para, volontirajte i ucite pa mozda nesto bude od vas. sto da ne? pa ne drzi ih vezane lancima u bosmalu. a kod nas bi mnogi sa fakulteta zurnalistike na mjesto glasnogovornika elektroprivrede i telecoma ili na aljazeeru.
:thumbup:
Thinker

#1369 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Thinker »

Cracked wrote:
de ne...kaki
I šta čovjek da odgovori na jedan ovako dubok, oštrouman i pismen komentar potkrijepljen neoborivim činjenicama!
Čudi me kako niko nije prepoznao tvoj veliki novinarski potencijal i masno ga platio! Roditelji mora da su ponosni na čedo intelektualca!
Last edited by Thinker on 02/11/2012 15:48, edited 1 time in total.
Thinker

#1370 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Thinker »

milojicabrzi wrote:
Neko moze uciti tehnicke stvari mozda 6 mjeseci, nakon toga ce proplivati ili od njega nikad novinar nece biti...

U medijima u BiH je problem sto svi zele obrazovanog, elokventnog novinara, koji ce se truditi i raditi, ginuti za prilog i pricu, a sve to za 500 KM.

E to ne ide i to su Sl. Europa, Al Jazeera i ozbiljne televizije odavno skontali.

Za ovo ne kaki molim te pogledaj odgovor koji sam napisao tvom kolegi po diplomi! Mediji su generalno u problemima, osim AlJ, kod svih kasne isplata i onog malo što je zarađeno! Moj odgovor se nije odnosio na to nego na rad studenata!
KatarinaKosaca

#1371 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by KatarinaKosaca »

Teško je imati medij. Dozvole za frekvenciju su visoke, Rak je tu nemilosrdan, a prihod od marketinga slab, neplaćen na vrijeme, obaveze prema državi ogromne, struje, održavanje itd.. Posljedica loše privredne situacije...
Naravno da je bolje raditi za pare nego biti volonter, ali, kako netko napisa, Bosanac bi čim uzme diplomu u ruke da bude glavni i odgovorni urednik AJ, i da ima plaću bar dvije milje, jer ako ne kuku lele, treba odavde bježat.. A baš tamo gdje se ima namjeru bježati, počinje se volonterski, pa se kuha kafa i malo posprema, pa se bude asistent starijem kolegi itd..
Kako napisa @karanana, nitko ih pištoljem ne tjera, ako žele učiti TV je pravo mjesto (ja kad sam diplomirala prije rata, nisam imala priliku nigdje ni volontirati), ostalo je do njih. Kako vidim, cura koja je čitala vremensku prognozu je vrbovana od neke druge kuće. Valjda je to dobro radila. Da je sjedila u kući, nitko je ne bi ni vidio ni pozvao..
Erzsebet

#1372 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Erzsebet »

luckylaka wrote:Kakva reportažna kola, nemaju ni za kifle, uskoro se ovaj cirkus raspada, ali ostaje Senad sa svojim ubjeđenjem da je najbolji, najljepši, najnajnaj....
:lol: :lol: Raspada se vama i Tv1 ima godina ko i Face tv.Uzivajte u Pinku on se ne raspada[/quote]

Ma neeeee, na TV1 i na FaceTV su plate redovne, ništa ne kasni, imaju brdo para, ljudi su zadovoljni, studenti se ne iskorištavaju za prljave posove, itd. Probudi se čovječe.[/quote]
Ma ne raspadaju se covjece(jes hebeno kad te gazda sutne pa ga moras kuditi preko foruma :D )[/quote]

Nemaš pojma o čemu pričaš, ja nikad nigdje nisam džaba radio, i ne pada mi na pamet, pogotovo u okruženju kakve su naše teve kuće. Za Senada ne bih radio i da mi plati, jer taj čovjek ničiji obraz ne može kupiti, pogotovo nakon što se prodao Harisu Silajdžiću, a sad evo SDA, pa nedavno i Fikretu Abdiću. Jebo te takav novinar i takav čovjek.

A što se tiče volontiranja, okej je volontirati dok si student, ali i to ne može ići unedogled, kao što reče Milojica Brzi.
milojicabrzi wrote:

Poznajem ljude koji su po tri - četiri godine volontirali na FTV-u, a onda dobili honorarne ugovore, odnosno plate od 400 KM, koje su kasnile TRI I PO GODINE. Kod Senada nema čak ni toga, priča šuplju priču studentima koji se upecaju, zato mu niko iz ekipe nije stariji od 22-23 godine.
karanana

#1373 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by karanana »

Dobar interviju s faraonom
Thinker

#1374 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Thinker »

Sinoćni triler na FTV-u je podigao zahtjeve publike, loš je intervju ako bar nemaš infarkt ili moždani u emsiji :D .
Mogao je Senad biti malo oštriji! Kada Fahro recimo priča o ekooonomiiijjiii da ga pita koliko je ljudi otpustio i kako je uništio Alhos radi zgdadurine, ili da ga pita hoće li GP Put ooneg ne Utemeljitelj kupio trasirati put ka boljoj sutrašnjici. A mogao mu je pod nos turiti koji stari Avaz sa Zlatkom u glavnoj ulozi kada je Fahro počeo da priča o profesonalnosti novinara FTV-a.
KatarinaKosaca

#1375 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by KatarinaKosaca »

@Eržbet... gubiš se

Napraviti intervju sa nekim, naročito ako je ekskluzivan i gledan nije = prodati se nekome ;-)
Locked