Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
BlackStone

#1351 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by BlackStone »

Orahovo lišće wrote:Lazu, tako su meni rekli u utorak. ja zvao i kazu doce voda do 2, a dosla tek oko pola 8 navece..lazu..

ja sam sebi prekuce natocio 50 l vode u flase, kante, serpe i boli me cosak..nek mami zavrcu..

i uvece kad ono malo jada od vode dodje , dopunim vodu sto sam potrosio i tako ukrug..

a vik nek se hebe.. :D
:thumbup:
Pa šta sad trebam... ne plaćati. Neću plaćati, jebe se njima, u ovoj državi niko ni prema kome nije odgovoran, od policajca, doktora do struje i vode. Ljudi umiru, koga briga. Ovo je rupa nad rupama, treći svijet, a pola vas ovdje ste velike patriote i smatrate Sarajevo gradom i urbanim centrom... :x

Ma džaba se mi jedni na druge istresali... ne mogu dobiti vodovod da im sve po spisku sastavim.
Jadničak

#1352 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Jadničak »

BlackStone wrote:
Orahovo lišće wrote:Lazu, tako su meni rekli u utorak. ja zvao i kazu doce voda do 2, a dosla tek oko pola 8 navece..lazu..

ja sam sebi prekuce natocio 50 l vode u flase, kante, serpe i boli me cosak..nek mami zavrcu..

i uvece kad ono malo jada od vode dodje , dopunim vodu sto sam potrosio i tako ukrug..

a vik nek se hebe.. :D
:thumbup:
Pa šta sad trebam... ne plaćati. Neću plaćati, jebe se njima, u ovoj državi niko ni prema kome nije odgovoran, od policajca, doktora do struje i vode. Ljudi umiru, koga briga. Ovo je rupa nad rupama, treći svijet, a pola vas ovdje ste velike patriote i smatrate Sarajevo gradom i urbanim centrom... :x

Ma džaba se mi jedni na druge istresali... ne mogu dobiti vodovod da im sve po spisku sastavim.
A i ako ga dobiješ,dobićeš neku sretnicu tamo koja ni luk jela ni luk mirisala...samo je možeš rasplakat :D
eluna

#1353 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by eluna »

bosansko more wrote:
eluna wrote:
bosansko more wrote:Kod mene (centar Ciglane) vec danima svaku noc od negdje 24 h do jutra, redukcije.

Kisa pada, redukcije.

Nisam u toku sa ovim, koje je objasnjenje lopova iz VIK-a?

Znaju slati sudske izvrsioce po naplatu dugova.
ako si dužan prika moj - ja bi ti vodu zavrnula POTPUNO ........ :x :x ... i još nešto kukaš ovdje - šta da kažu građani poput mene koji vodu nemaju daleko duže, a sve redovno plaćaju!?!??!??!?

:x :x :x :x :x :x i još ima obraza da se javi i pita nešto :-x :-x
Nisam ja njima nista duzan, ja svoje racune uredno placam vec 15 godina, oni su meni prikacili dug iz `96 i `97 kada smo svi stanari placali mjesecni pausal tadasnjem predsjedniku kucnog savjeta koji je pare uzeo sebi, i napravio se budala odnosno odselio u novi stan bezbeli kupljen nasim parama. A moze se praviti budala jer VIK samo kaze "on je nama predao spisak, ne i pare" i onda dugove salju nama stanarima.

Ja ne mislim drugi put platiti nekoliko stotina maraka koje sam vec platio.

Slican slucaj je u mnogim stambenim zgradama, VIK nije bio sposoban pronaci nacin naplate prvih posljeratnih godina, pa su pustili da to rade predsjednici kucnih savjeta koji su masovno krali pare jer su vidjeli da mogu.

Niciju nesposobnost i nerad ne mislim finanacirati, moj prvi komsija se uhljebio u VIK-u preko stele, ne radi nista bukvalno, hoda sa ekipama koje mjere pritisak vode i slicno, i pridrzava im aparate. I jos se hvali tim.

prika - i struju i grijanje kojih u ratu NIJE bilo - platili smo ............. grijanje nije bilo u redu ni prije rata, a poslije rata da ne spominjem - greška je bila na dovodnoj glavnoj cijevi - struju smo u tom periodu plaćali po 400 KM mjesečno jer smo se grijali na grijalice, ali svejedno ........ sve smo platili .............. ako nemaš dokaz da si platio vodu - NISI je ni platio ................. tako je, jer sud ne priznaje rekla - kazala, nama nisu priznali ni očitu potrošnju struje u zimskim mjesecima, prema tome - ne kukaj nego plati dok ti nisu obračunali zatezne kamate jer tad će glava baš da te zaboli

malo off topic, ali sad se sjetih .......... problem neplatiša grijanja može se riješiti skidanjem radijatora sa sistema ...... ne pije vode ona "ali imaju vertikale" ...... da vidim ko će se u februaru u sarajevu ugrijati od samo 4 ili 5 tankih vertikalnih cjevčica ili čak i cijevi ............ dakle - otkačite im radijatore i molim lijepo, ne moraju da plaćaju nikako, ali bogami se na -15 5 dana uzastopno neće ugrijati na vertikalne cijevi, nego samo na struju ili drva, pa kad skontaju koliko TO košta javit će se sami da plate ............. a onda im ponovno priključenje naplatite barem 1000 KM ........ :) i moći ćete sve dugove sarajevogasu da platite

i nemojte samo sad da mi počnete priču "socijalni slučajevi" .............. ne pije vode - jer isti ti socijalni slučajevi imaju novaca za mobitele, za račune za iste, za izlaske, šminku, garderobu svake sezone, kuće negdje okolo po selima, auta i gorivo i za **zde materine ........ i još žive u stanovima veće kvadrature pa kukaju kao "ne mogu podnijeti" da sve to poplaćaju ...... ma u vraga više - ko ne može da plaća neka mijenja za manji stan pa će moći da plaća a i dobit će nešto love da podmiri kartice ....
MedenoSrce

#1354 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by MedenoSrce »

Zna li neko hoce li voda doci dok je jeftine struje imam nekog vesa?
eluna

#1355 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by eluna »

evo prošlo je 15 sati a vode nema .......... idem kupiti vodu za piće i vidjeti imam li igdje natočiti nešto malo za ostalo ...............
TheWatcher

#1356 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by TheWatcher »

zar nije cijeli dan (nedjelja) jeftina struja :?:
Skenderijaba

#1357 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Skenderijaba »

Da ponovim, dopustate da vas za vase pare prave budalom. Kakva redukcija fazoni, ne budite djeca. Evo i sad imam vode pritisak silovit, nikad "redukcije" u zadnjih 5god nisam imo, dalje se nesto i ne sjecam.
eluna

#1358 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by eluna »

Skenderijaba wrote:Da ponovim, dopustate da vas za vase pare prave budalom. Kakva redukcija fazoni, ne budite djeca. Evo i sad imam vode pritisak silovit, nikad "redukcije" u zadnjih 5god nisam imo, dalje se nesto i ne sjecam.
alo skenderijaba :D ti si na vjerovatno na liniji sa parlamentom pa zato imaš vodu non-stop ........ nego pošto kod nas nema, daj nam adresu da dođemo natočit :mrgreen:
Skenderijaba

#1359 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Skenderijaba »

eluna wrote:
alo skenderijaba :D ti si na vjerovatno na liniji sa parlamentom pa zato imaš vodu non-stop ........ nego pošto kod nas nema, daj nam adresu da dođemo natočit :mrgreen:
Gore kod rsg-a, ako ces pjeske ne idi! :D
SundanceKid

#1360 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by SundanceKid »

Skenderijaba wrote:Da ponovim, dopustate da vas za vase pare prave budalom. Kakva redukcija fazoni, ne budite djeca. Evo i sad imam vode pritisak silovit, nikad "redukcije" u zadnjih 5god nisam imo, dalje se nesto i ne sjecam.
Bravo za tebe, evo mi ti svi dajemo ovlastenje da nas predstavljas i rijesis nam pitanje vode :thumbup:
FrozenCastle

#1361 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by FrozenCastle »

Čitav dan slaba voda :(

OFF topic
eluna wrote:malo off topic, ali sad se sjetih .......... problem neplatiša grijanja može se riješiti skidanjem radijatora sa sistema ...... ne pije vode ona "ali imaju vertikale" ...... da vidim ko će se u februaru u sarajevu ugrijati od samo 4 ili 5 tankih vertikalnih cjevčica ili čak i cijevi ............ dakle - otkačite im radijatore i molim lijepo, ne moraju da plaćaju nikako, ali bogami se na -15 5 dana uzastopno neće ugrijati na vertikalne cijevi, nego samo na struju ili drva, pa kad skontaju koliko TO košta javit će se sami da plate ............. a onda im ponovno priključenje naplatite barem 1000 KM ........ :) i moći ćete sve dugove sarajevogasu da platite
A kako misliš ubjediti Toplane da ne naplaćuju tih 40 KM samo zbog tih cjevčica? To su samo puste želje i pretenciozne izjave.
Niko iz Toplana nije potpisao ugovore sa stanarima, već je socijalizam uveo vertikalu u stanove da firma uvijek ima posla. Gdje je napor Toplana da isključe vertikalu? Imali su čitavo proljeće, ljeto i jesen za te radove svake godine od rata. Nikad to nisu uradili niti imaju namjeru jer je najlakše izigiravati žrtvu i govoriti da ljudi ne plaćaju.
Skenderijaba

#1362 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Skenderijaba »

SundanceKid wrote:
Bravo za tebe, evo mi ti svi dajemo ovlastenje da nas predstavljas i rijesis nam pitanje vode :thumbup:
Nema potrebe za tvojim bezobrazlukom, frustraciju i ljutnju usmjeri u drugom smjeru. Bespotrebno bi ti bilo govorit u licu mnozine, isto tako i za ostale. U ostalom, koji faktor ti predstavljas. Ja sam se za svoju vodu borio i izborio, jos prije 17god.
Niko se za tebe borit nece, kad ti to sam/a neces. Najlakse se logovat na sarajevo-x i zalit se na tetu sto jutros nije rekla dobar dan, na taksistu sto je reko nemam sitno, na gras. Nedo Bog nesta pokusat poduzet, bolje dic sve 4 i kukat, zar ne ? Kad ne znas svoja prava i treba te levatit i palit po usima. Pa ti kukaj od jutra do sutra.
Last edited by Skenderijaba on 14/10/2012 15:27, edited 2 times in total.
bosansko more

#1363 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by bosansko more »

I kod mene su rijetke redukcije danju, desava se naravno ali ni blizu kao u drugim dijelovima grada. Jedino ove nocne su redovne i neizostavne.

Sad kad skontam, to je sigurno zbog toga jer je u blizini zgrada Vlade, odnosno stambena zgrada (jedna od, ima ih vise koliko ja znam) u kojoj vecina stanova pripadaju Drzavnim institucijama odnosno tu odsjedaju ovi politicari sto noce u Sarajevu, parlamentarci i ministri koji dolaze izvan Sarajeva.
Nema drugog objasnjenja. Na istom smo vodu.
eluna

#1364 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by eluna »

na malti je stigla voda
Mračajski proto

#1365 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Mračajski proto »

Evo u Dejčićima stigla voda. 8-)
dijanica dijana

#1366 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by dijanica dijana »

i u Buča Potoku došla
Jadničak

#1367 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Jadničak »

I u Hrasnom došla,ali u qrcu :D
MedenoSrce

#1368 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by MedenoSrce »

Sreca dodje voda, ko bi cekao narednu nedjelju da se okupam
eluna

#1369 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by eluna »

MedenoSrce wrote:Sreca dodje voda, ko bi cekao narednu nedjelju da se okupam
:lol: :lol: :lol: :lol: e vala baš - ko kaže da se svake sedmice moramo kupati

ja ipak ostajem pri svojo odluci - ne plaćam dok vode na česmi ne bude UVIJEK........... prinudno lončićanje ne pikam kao pruženu uslugu 8-)
sheilak

#1370 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by sheilak »

ne znam, ja se kupam/tusiram kompulzivno cijelo vrijeme dok vode ima. :D kao zedan covjek kad se ne moze napiti vode :(
convict

#1371 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by convict »

A svi se kao žale na slab natalitet. Pa ni sexati se ne možeš k'o čovjek kad nema vode da se plakneš. :-)

Al' neka. Tražili smo, evo nam ga!
Skyfox

#1372 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Skyfox »

trebali bi napraviti mapu redukcija, pa da vidimo koga stede a koga zegu!
butterfly_01

#1373 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by butterfly_01 »

ja ne znam sta uraditi..kod mene vode nema danas od 12h. zvala sam vodovod kazu nema vode na Bacevu, ne mogu vjerovat da se samo zgrada u kojoj ja zivim snadbjeva sa Baceva pa kod mene je nema po cio dan i cijelu noc.
Aerodromsko naselje uvijek ima vode, bez ikakve redukcije, kako?
Nisrin

#1374 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Nisrin »

butterfly_01 wrote:ja ne znam sta uraditi..kod mene vode nema danas od 12h. zvala sam vodovod kazu nema vode na Bacevu, ne mogu vjerovat da se samo zgrada u kojoj ja zivim snadbjeva sa Baceva pa kod mene je nema po cio dan i cijelu noc.
Aerodromsko naselje uvijek ima vode, bez ikakve redukcije, kako?

Ja sam u SGu. ja vode nemam od 10h i jutros su je pustili tek oko 7h...znaci, tretiraju nas kao posljednju stoku, dok neko ima po cijeli dan mi imamo 2-3h ujutro kad je vecina ljudi na poslu! UZas, mislim da ne moze gore...
mrtva kokoš

#1375 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by mrtva kokoš »

Nisrin wrote: Ja sam u SGu. ja vode nemam od 10h i jutros su je pustili tek oko 7h...znaci, tretiraju nas kao posljednju stoku, dok neko ima po cijeli dan mi imamo 2-3h ujutro kad je vecina ljudi na poslu! UZas, mislim da ne moze gore...
i kod mene u NGu isto. :-)

danas nestalo oko 13, 14 i jos uvijek je nema. :-?
Post Reply