bosansko more wrote:
Nisam ja njima nista duzan, ja svoje racune uredno placam vec 15 godina, oni su meni prikacili dug iz `96 i `97 kada smo svi stanari placali mjesecni pausal tadasnjem predsjedniku kucnog savjeta koji je pare uzeo sebi, i napravio se budala odnosno odselio u novi stan bezbeli kupljen nasim parama. A moze se praviti budala jer VIK samo kaze "on je nama predao spisak, ne i pare" i onda dugove salju nama stanarima.
Ja ne mislim drugi put platiti nekoliko stotina maraka koje sam vec platio.
Slican slucaj je u mnogim stambenim zgradama, VIK nije bio sposoban pronaci nacin naplate prvih posljeratnih godina, pa su pustili da to rade predsjednici kucnih savjeta koji su masovno krali pare jer su vidjeli da mogu.
Niciju nesposobnost i nerad ne mislim finanacirati, moj prvi komsija se uhljebio u VIK-u preko stele, ne radi nista bukvalno, hoda sa ekipama koje mjere pritisak vode i slicno, i pridrzava im aparate. I jos se hvali tim.
prika - i struju i grijanje kojih u ratu NIJE bilo - platili smo ............. grijanje nije bilo u redu ni prije rata, a poslije rata da ne spominjem - greška je bila na dovodnoj glavnoj cijevi - struju smo u tom periodu plaćali po 400 KM mjesečno jer smo se grijali na grijalice, ali svejedno ........ sve smo platili .............. ako nemaš dokaz da si platio vodu - NISI je ni platio ................. tako je, jer sud ne priznaje rekla - kazala, nama nisu priznali ni očitu potrošnju struje u zimskim mjesecima, prema tome - ne kukaj nego plati dok ti nisu obračunali zatezne kamate jer tad će glava baš da te zaboli
malo off topic, ali sad se sjetih .......... problem neplatiša grijanja može se riješiti skidanjem radijatora sa sistema ...... ne pije vode ona "ali imaju vertikale" ...... da vidim ko će se u februaru u sarajevu ugrijati od samo 4 ili 5 tankih vertikalnih cjevčica ili čak i cijevi ............ dakle - otkačite im radijatore i molim lijepo, ne moraju da plaćaju nikako, ali bogami se na -15 5 dana uzastopno neće ugrijati na vertikalne cijevi, nego samo na struju ili drva, pa kad skontaju koliko TO košta javit će se sami da plate ............. a onda im ponovno priključenje naplatite barem 1000 KM ........

i moći ćete sve dugove sarajevogasu da platite
i nemojte samo sad da mi počnete priču "socijalni slučajevi" .............. ne pije vode - jer isti ti socijalni slučajevi imaju novaca za mobitele, za račune za iste, za izlaske, šminku, garderobu svake sezone, kuće negdje okolo po selima, auta i gorivo i za **zde materine ........ i još žive u stanovima veće kvadrature pa kukaju kao "ne mogu podnijeti" da sve to poplaćaju ...... ma u vraga više - ko ne može da plaća neka mijenja za manji stan pa će moći da plaća a i dobit će nešto love da podmiri kartice ....