Forumasi zaposljavaju

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Android Knego

#1351 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by Android Knego »

rexandroid wrote:
HBD2975 wrote:Tražim posao u nekoj od državnih firmi.
Poštenom nalazaču slijedi bogata nagrada :D
1. http://www.granpol.gov.ba/akt/oglasi/1/?cid=950,2,1
2. http://mod.gov.ba/aktuelnosti/oglasi/Ar ... ageIndex=1
Jbg-a tesko jest, ali pokusaj opet, i ja sam poslao papire, i moj jaran je, i od jarana jaran, i njegov jaran, i od tog jarana jaran koji jednog zna, a taj zna jednog koji je takoder poslao papire, pa njegov jaran koji jednog zna, a taj zna jednog koji je takoder poslao papire, pa njegov jaran koji jednog zna, a taj zna jednog koji je takoder poslao papire, pa njegov jaran koji jednog zna, a taj zna jednog koji je takoder poslao papire, e pazi sad njegov jaran je imao rodaka koji ima rodaka koji je ministar za bolove u usima,eh njegov zamjenik i 6345 savjetnika su pod direktnom komandom ministra za usi, tj. bosnjackog clana ministara za usi. Ukupno ima 124 ministra za usi sa prefixom B, ostali iz komponente H i S ima isti toliki broj da ne bi bilo problema na nacionalnoj osnovi. Eh taj glavno komandujuci je rodak od tog jarana koji mu moze pomoci da se zaposli. Medutim pazi sitvacije sad, iznad njega je ministar Zdravstva za Uho, grlo nos i on se pita neke stvari.
On je stela drugom jaranu koji se usutio a zna da ce proci jer se taj ministar zna sa osmim po redu zamjenika dvadeset i petog rezervnog savjetnika ministra za zdravstvo. On je glavni u svemu.
Posto on i nema nekog uticaja na ishog konkursa i primljenih kandidata sva sreca pa se on zna sa zamjenikom ministra sigurnosti koji zna osmog savjetnika zamjenika ministra unutrasnih poslova pa mu on pomogne da se zaposli.
Ali posto generalni direktor za prevoz mljecnih proizvoda ima nesto protiv ministra unutrasnih poslova, jer se on zakacio sa predsjednikom udruzenja za mljecne proizvode, a generalni direktor za prevoz mljecnih proizvoda se dobro zna sa savjetnikom savjetnika bosanskog clana do-pod predsjednistva i njegovim zamjenikom, on ce savjetovati njega da ne slusaju ministra unutrasnih poslova te da je bolje da zaposle rodaka generalnog direktora za prevoz mljecnih proizvoda.
na cem si ti, jarane?
Skyline_AG

#1352 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by Skyline_AG »

Pozdrav ljudi :)

Zanima li vas posao od kuće? Potrebno je znanje njemačkog jezika (aktivno pisanje i govor) i naravno internet konekcija.

Znam da ima dosta "Fake" poslova preko neta,kojekakvo klikanje po reklamama ili sta već,al ovo je fakat ozbiljno,i drugačije.
Firma je registrovana u BiH,tako da je sve legalno a za vas koji ste zainteresirani ili poznajete nekoga tko vlada njemačkim jezikom, javite se jednostavno,transparentan sam oko svih vaših pitanja,bilo preko skype-a ili preko mobitela :)

Lijep pozdrav, Mirza ;-)
ExNihilo

#1353 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by ExNihilo »

Nekako su mi najdraži ovi transparentni što im se moraš javiti privatno da bi ti dali informacije. :D
Ime Korisničko

#1354 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by Ime Korisničko »

da, da :-)

javila se onom sto je trazio poznavanje excela, a od njega nikad ni slova :run:
Ana Maria

#1355 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by Ana Maria »

Skyline_AG wrote:Pozdrav ljudi :)

Zanima li vas posao od kuće? Potrebno je znanje njemačkog jezika (aktivno pisanje i govor) i naravno internet konekcija.

Znam da ima dosta "Fake" poslova preko neta,kojekakvo klikanje po reklamama ili sta već,al ovo je fakat ozbiljno,i drugačije.
Firma je registrovana u BiH,tako da je sve legalno a za vas koji ste zainteresirani ili poznajete nekoga tko vlada njemačkim jezikom, javite se jednostavno,transparentan sam oko svih vaših pitanja,bilo preko skype-a ili preko mobitela :)

Lijep pozdrav, Mirza ;-)
Koji je opis poslova? Radno vrijeme? Plata? :D
Skyline_AG

#1356 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by Skyline_AG »

ExNihilo wrote:Nekako su mi najdraži ovi transparentni što im se moraš javiti privatno da bi ti dali informacije. :D
Koga zanima,javit ce se ;)
Skyline_AG

#1357 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by Skyline_AG »

@ Ana Maria

Posao se sastoji od chat animacije,sto znaci da se samo dopisivas s userima preko fake profila i placena si po porukama.zarada ovisi o tebi i tvom ucinku.Ja sam radio po 5-6 sati dnevno i mjesecno zaradjivao od 700-1000 eu,al sam se u pocetku trudio da sto prije savladam sve.Radno vrijeme je fleksibilno,od 4 sata pa nadalje,kada zelis i koliko,samo to moras unaprijed reci da se mogu organizirati smjene :)

Znam da ima dosta ponuda koje kruze po internetu i da su to "naguzi" al ide mi na zivce ovo pametovanje pojedinaca koji ocito sve znaju. Javi se, pokusaj jel to za tebe i onda odluci.
Kod nas u Bosni izgleda vecina trazi posao a moli Boga da ga ne nadje...
Koga nesto zanima,javit ce mi se,nije mi problem objasniti ljudima sta i kako,ljudi ce imati svoje place a i ja naravno svoj dio i svi zadovoljni,jer da je obrnuto,onda ne bi imali vec par ljudi iz sarajeva,zagreba,novog sada itd..
developer10

#1358 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by developer10 »

Skyline_AG wrote:@ Ana Maria

Posao se sastoji od chat animacije,sto znaci da se samo dopisivas s userima preko fake profila i placena si po porukama.zarada ovisi o tebi i tvom ucinku.Ja sam radio po 5-6 sati dnevno i mjesecno zaradjivao od 700-1000 eu,al sam se u pocetku trudio da sto prije savladam sve.Radno vrijeme je fleksibilno,od 4 sata pa nadalje,kada zelis i koliko,samo to moras unaprijed reci da se mogu organizirati smjene :)

Znam da ima dosta ponuda koje kruze po internetu i da su to "naguzi" al ide mi na zivce ovo pametovanje pojedinaca koji ocito sve znaju. Javi se, pokusaj jel to za tebe i onda odluci.
Kod nas u Bosni izgleda vecina trazi posao a moli Boga da ga ne nadje...
Koga nesto zanima,javit ce mi se,nije mi problem objasniti ljudima sta i kako,ljudi ce imati svoje place a i ja naravno svoj dio i svi zadovoljni,jer da je obrnuto,onda ne bi imali vec par ljudi iz sarajeva,zagreba,novog sada itd..
To je nešto u erotskom fazonu... eto onda Anice, tu ima para... Sex sells
Skyline_AG

#1359 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by Skyline_AG »

developer10 wrote:
To je nešto u erotskom fazonu... eto onda Anice, tu ima para... Sex sells

Nije ni blizu, vidim da sve znas,jesi uvijek tako informiran o svemu? ;)
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1360 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by Truba »

Brat mi je završio elektrotehniku RI master 3+2 po bolonji
ako iko igdje čuje za neko slobodno radno mjesto za početnika ili kakav konkurs za pripravnika
ili su nekoj firmi potrebni radnici "za oblikovanje" -početnici molim nek pošalje dojavu :)
developer10

#1361 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by developer10 »

Vodim Poslovni Adresar BiH i freelance sam web developer i programer. Buduci da nemam vremena da vodim redovnu i aktivniju komunikaciju s postojecim i potencijalnim klijentima Adresara, potrebna mi je osoba (vise njih, otprilike po jedna ili dvije za neku vecu regiju u BiH).

Neka mi se jave osobe koje nemaju problema s pozivanjem kontakt osoba iz bh firmi i razgovaranjem o nasoj ponudi i/ili produzenju zakupa postojece reklame. Pozeljno je da osoba ima MojaTV s VoiP telefonom zbog besplatnih poziva na fiksne brojeve. Takodje je pozeljno da osoba ima Viber zbog toga sto imam preko 1000 kontakata firmi koje takodje imaju Viber i apsolutno im odgovaraju takvi pozivi tako da je sansa za uspjeh veca ukoliko snizimo troskove.

Takodje bi pozeljno bilo da osoba ima i neko motorno prevozno sredstvo (auto, skuter...) ali nije uslov ukoliko dobro radi telefonski. Ovo navodim iz razloga sto ima firmi koje kazu: Ajd dodji sutra u 8h da ja to vidim, ili da platim gotovinom (uz priznanicu naravno), da napravis slike, itd.

Placanje. Mi pokrivamo troskove (ali kako vidite i trudimo se da ih snizimo sto je moguce vise) ali je uslov naravno da su rezultati tu (kada i gdje to nije uslov?)
Edit:
Reklamni aranžmani imaju određene cijene na godišnjem nivou. Stvar je dogovora u kom procentu će biti zarada od svakog prodanog aranžmana. Rastom prodaje raste i procenat (nešto kao bonus). Npr. ako se u toku sedmice/mjeseca prebaci neki prag u prodaji, procenat na svim prodanim aranžmanima se uvećava za x%.

Zatrazite moj broj preko privatne poruke pa cu vas dodavati u Viber grupnu konverzaciju kako bismo mogli svi zajedno porazgovarati. Nadam se da ce se na kraju profiltrirati nekoliko zaista motivisanih i komunikativnih osoba koje ce zaista imati mogucnost dobre zarade.
Last edited by developer10 on 29/09/2014 12:04, edited 1 time in total.
irconbih

#1362 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by irconbih »

Radio duze vrijeme kao prevodilac (8 godina), odlicno poznavanje rada na racunaru, vozacka B kategorije, voljan da naucim sve i svasta.
ete

#1363 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by ete »

Black swan wrote:Brat mi je završio elektrotehniku RI master 3+2 po bolonji
ako iko igdje čuje za neko slobodno radno mjesto za početnika ili kakav konkurs za pripravnika
ili su nekoj firmi potrebni radnici "za oblikovanje" -početnici molim nek pošalje dojavu :)
Koji univerzitet ? Tog ima na bacanje na posao.ba i job.ba

pogledaj API Lab on je za pripravnike ali cudno mi da treba pripravnicki za RI. Pored toga http://www.hub387.com/ kod njih bude svasta
Skyline_AG

#1364 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by Skyline_AG »

@ Ana Maria

Kako mislis da ti posaljem poruku ako si zabranila tu opciju? :D :D :lol:
kruska

#1365 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by kruska »

Pozdrav :)

Ukoliko ima zainteresovana osoba sa zavrsenim ekonomskim fakultetom (ili da je pri kraju) zainteresovana da volontira nek mi se javi na pm.

U pitanju je plaćeno volontiranje.

Lijep pozdrav
Normaala

#1366 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by Normaala »

Restoran Rakovica
je novoosnovani Restoran/Kantina čija je primarna dijelatnost cijelodnevna "all in" gastronomska usluga za inostrane studente.
Dodatno nudi i "a la carte" kuhinjske proizvode.

Restoran Rakovica raspisuje konkurs za radno mjesto Kuhar (m/ž) i pomoćnicu/pomoćnika u kuhinji.

Serviramo kako damaću tako i inostranu hranu.

Vaše prijave dostavite putem broja telefona 060 314 8981

Broj pozicija:2
developer10

#1367 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by developer10 »

Da osvježim malo, ne znam jel dozvoljeno?
developer10 wrote:Vodim Poslovni Adresar BiH i freelance sam web developer i programer. Buduci da nemam vremena da vodim redovnu i aktivniju komunikaciju s postojecim i potencijalnim klijentima Adresara, potrebna mi je osoba (vise njih, otprilike po jedna ili dvije za neku vecu regiju u BiH).

Neka mi se jave osobe koje nemaju problema s pozivanjem kontakt osoba iz bh firmi i razgovaranjem o nasoj ponudi i/ili produzenju zakupa postojece reklame. Pozeljno je da osoba ima MojaTV s VoiP telefonom zbog besplatnih poziva na fiksne brojeve. Takodje je pozeljno da osoba ima Viber zbog toga sto imam preko 1000 kontakata firmi koje takodje imaju Viber i apsolutno im odgovaraju takvi pozivi tako da je sansa za uspjeh veca ukoliko snizimo troskove.

Takodje bi pozeljno bilo da osoba ima i neko motorno prevozno sredstvo (auto, skuter...) ali nije uslov ukoliko dobro radi telefonski. Ovo navodim iz razloga sto ima firmi koje kazu: Ajd dodji sutra u 8h da ja to vidim, ili da platim gotovinom (uz priznanicu naravno), da napravis slike, itd.

Placanje. Mi pokrivamo troskove (ali kako vidite i trudimo se da ih snizimo sto je moguce vise) ali je uslov naravno da su rezultati tu (kada i gdje to nije uslov?)
Edit:
Reklamni aranžmani imaju određene cijene na godišnjem nivou. Stvar je dogovora u kom procentu će biti zarada od svakog prodanog aranžmana. Rastom prodaje raste i procenat (nešto kao bonus). Npr. ako se u toku sedmice/mjeseca prebaci neki prag u prodaji, procenat na svim prodanim aranžmanima se uvećava za x%.

Zatrazite moj broj preko privatne poruke pa cu vas dodavati u Viber grupnu konverzaciju kako bismo mogli svi zajedno porazgovarati. Nadam se da ce se na kraju profiltrirati nekoliko zaista motivisanih i komunikativnih osoba koje ce zaista imati mogucnost dobre zarade.
Last edited by developer10 on 29/09/2014 12:04, edited 1 time in total.
mali_balon

#1368 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by mali_balon »

developer10 wrote:Da osvježim malo, ne znam jel dozvoljeno?
developer10 wrote:Vodim Poslovni Adresar BiH i freelance sam web developer i programer. Buduci da nemam vremena da vodim redovnu i aktivniju komunikaciju s postojecim i potencijalnim klijentima Adresara, potrebna mi je osoba (vise njih, otprilike po jedna ili dvije za neku vecu regiju u BiH).

I jos da te osobe daju guzice i svi sretni, jel tako
developer10

#1369 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by developer10 »

mali_balon wrote:
developer10 wrote:Da osvježim malo, ne znam jel dozvoljeno?

I jos da te osobe daju guzice i svi sretni, jel tako
Kad nađeš negdje da ljudi daju posao i pare bez obaveze da postigneš rezultat i opravdaš svoju platu (ma kakva bila) obavezno javi i meni jer sam zainteresovan.
mali_balon

#1370 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by mali_balon »

developer10 wrote:
Kad nađeš negdje da ljudi daju posao i pare bez obaveze da postigneš rezultat i opravdaš svoju platu (ma kakva bila) obavezno javi i meni jer sam zainteresovan.
Cuj to, daju posao i pare, s tim sto radnik samo jos bubreg da vam da :lol: :lol: :lol: joj reufe nemoj vise :lol: :lol: :lol: :lol:
biZMismen wannabe, sto bi reko dr.arsla
ExNihilo

#1371 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by ExNihilo »

developer10 wrote: Kad nađeš negdje da ljudi daju posao i pare bez obaveze da postigneš rezultat i opravdaš svoju platu (ma kakva bila) obavezno javi i meni jer sam zainteresovan.
Ti, kao poslodavac, treba da snosiš rizik (ne)uspjeha svog biznisa. Kapetan je odgovoran za potonuli brod. Radnik treba da uradi što si mu naložio i bude adekvatno plaćen za to, makar tvoj poduhvat propao. Radnik prodaje svoje vrijeme i vještine, a ne zagarantovan rezultat/uspjeh.

Najgore sorta "biznismena" stavlja svoj rizik na teret radnika, po principu - ako odradiš sve za mene i uspijem, dobit ćeš platu. Ako odradiš sve za mene i propadnem, dobit ćeš kitu.

Tako se može zaraditi i bez poslodavca, za svoj račun.
developer10

#1372 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by developer10 »

ExNihilo wrote:
developer10 wrote: Kad nađeš negdje da ljudi daju posao i pare bez obaveze da postigneš rezultat i opravdaš svoju platu (ma kakva bila) obavezno javi i meni jer sam zainteresovan.
Ti, kao poslodavac, treba da snosiš rizik (ne)uspjeha svog biznisa. Kapetan je odgovoran za potonuli brod. Radnik treba da uradi što si mu naložio i bude adekvatno plaćen za to, makar tvoj poduhvat propao. Radnik prodaje svoje vrijeme i vještine, a ne zagarantovan rezultat/uspjeh.

Najgore sorta "biznismena" stavlja svoj rizik na teret radnika, po principu - ako odradiš sve za mene i uspijem, dobit ćeš platu. Ako odradiš sve za mene i propadnem, dobit ćeš kitu.

Pa legendo koliko ljudi radi na tvoj opisani način pa na kraju dobije *** po čelu. Ti meni popuj nakon što neko dodje ovdje i kaže da je radio za mene na način koji sam ja ponudio a nisam ga platio. Ovo je ponuda, ako te ne zanima, odjebaus od mog posta. Koliko službenika mikrokreditnih organizacija radi na bazi norme pa šta? Radi onaj kome to odgovara i ko je sposoban za taj posao. Isto je ovdje - unaprijed kažem uslove pa nek se javi onaj koji vjeruje u sebe. Meni niti bilo kome ne treba neko ko će doći uzeti jednu platu a ne napraviti ništa.
underground

#1373 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by underground »

Sve ozbiljne kompanije imaju odredjeni fiksni dio plate + po ucinku procenat. Malo istrazi trziste i raspitaj se.

Ti bi da covjek handri i svoje auto, i da ti nalazi klijente a da uzme nekakav mizeran procenat samo. To tako i ne ide bas...moras uloziti u ljude da bi imao kvalitetne i dobre ljude koji su motivisani i zele da rade.
ExNihilo

#1374 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by ExNihilo »

developer10 wrote:
ExNihilo wrote:

Pa legendo koliko ljudi radi na tvoj opisani način pa na kraju dobije *** po čelu. Ti meni popuj nakon što neko dodje ovdje i kaže da je radio za mene na način koji sam ja ponudio a nisam ga platio. Ovo je ponuda, ako te ne zanima, odjebaus od mog posta. Koliko službenika mikrokreditnih organizacija radi na bazi norme pa šta? Radi onaj kome to odgovara i ko je sposoban za taj posao. Isto je ovdje - unaprijed kažem uslove pa nek se javi onaj koji vjeruje u sebe. Meni niti bilo kome ne treba neko ko će doći uzeti jednu platu a ne napraviti ništa.

Ti bi da budeš kapitalista bez kapitala. Radnik će u tvoj biznis da unese svoje auto, svoj telefon, svoju moja tv i da ti namakne lovu, a ti ćeš biti kobajagi gazda koji ga ucjenjuje za platu. :lol:

Ako svojim znanjem i svojim kapitalom zarađujem lovu, zarađivat ću je sebi, ne tebi.

Ponude poput tvoje su razlog zašto debili govore "ima posla ko hoće da radi". Ima ako si budala.
MirjanaDaj

#1375 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by MirjanaDaj »

Dragi ljudi, Ja sam se nedavno počela baviti tzv. internet marketingom i mogu vam reći da mi se sviđa. Istina je da se zarada penje polako iz meseca u mesec, ali bitno je da se penje. Radi se o tome da moram promovirati proizvode svoje matične kompanije svugde po internetu i za svaku prodaju dobim proviziju. Osim toga, ima jos nekoliko načina za sakupljanje provizije - kupovinom u njhovoj online trgovini (tamo sad kupujem rođendanske poklone i sl.), obavljanjem dnevnih zadataka, sudjelovanjem u igricama, aukcijama itd. Uglavnom, dobro je poznavati engleski. I ako jos volite raditi za kompjutorom (kao ja) onda je to to. Koga zanima slobodno me kontaktira na emai: [email protected] ili se možete direktno registrirati na: http://www.firsturl.net/4y6A94a (treba pričekati 2 sekunde da se link otvori)

Tu nema nikakve prevare, ne treba ništa uplaćivati, ne treba vam auto, kreditna kartica i sl. Nadam se da će ljudi u teškoj financijskoj situaciji barem pokušati. Nema se sto izgubiti. A jako je zanimljivo. Pozdrav svima!
Post Reply