Logosoft

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
lelooo

#1351 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by lelooo »

zilog wrote: Zaista treba jos malo da procitas. Annex M treba biti obostrano upaljen (Modem/DSLAM). To, kako modem dodje setovan, ili sta je moguce setovati na DSLAM-u, nema nikakve veze.
BHT-u se to niposto ne isplati da pusta Annex M, jer bi, u startu, izgubili skoro 2 Mbps DS-a. Kada vidis US preko 2 Mbps na BHT-u, to ce znaciti da je upaljen aneks M. Za sada - nije.
MIslim da se nismo razumjeli :)
Annex M treba obostrano biti upaljen, naravno. Ali ja tebi i govorim da iz kutije kad izvadis modem (znaci fabricke postavke) sto dobijes od BHT, on defaultno od DSLAMa trazi AnnexM. I linijski profil na DSLAMu mu to tako i dozvoli, pa se modem nakaci kao AnnexM. A to je tako sa zadnjim tipovima modema koji dijele u zadnjih 6 mjeseci, ovi prije modemi su fabricki isli na Adsl2/2+. (Znaci jel, izmijesali su po linijama sve i svasta...)

Slika govori vise od hiljadu rijeci :)
Image

Mada, nevezano za pricu, sta ce ti AnnexM da korisnicima ponudis sugavih 384 ili 512k uploada :)
zilog

#1352 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by zilog »

lelooo wrote:
zilog wrote: Zaista treba jos malo da procitas. Annex M treba biti obostrano upaljen (Modem/DSLAM). To, kako modem dodje setovan, ili sta je moguce setovati na DSLAM-u, nema nikakve veze.
BHT-u se to niposto ne isplati da pusta Annex M, jer bi, u startu, izgubili skoro 2 Mbps DS-a. Kada vidis US preko 2 Mbps na BHT-u, to ce znaciti da je upaljen aneks M. Za sada - nije.
MIslim da se nismo razumjeli :)
Annex M treba obostrano biti upaljen, naravno. Ali ja tebi i govorim da iz kutije kad izvadis modem (znaci fabricke postavke) sto dobijes od BHT, on defaultno od DSLAMa trazi AnnexM. I linijski profil na DSLAMu mu to tako i dozvoli, pa se modem nakaci kao AnnexM. A to je tako sa zadnjim tipovima modema koji dijele u zadnjih 6 mjeseci, ovi prije modemi su fabricki isli na Adsl2/2+. (Znaci jel, izmijesali su po linijama sve i svasta...)

Slika govori vise od hiljadu rijeci :)
Image

Mada, nevezano za pricu, sta ce ti AnnexM da korisnicima ponudis sugavih 384 ili 512k uploada :)
Prvi put da ovo vidim kod BHT-a. Sto to sebi rade? Uz sadasnje probleme.
Haris033

#1353 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Haris033 »

Zna li neko da li Logosoft u skorijoj budućnosti ima namjeru ubacivati CI module/kartice za DVB-C tunere?

Ako budu uskoro uvodili, odmah bi prešao iz ovog Telemacha...
neki

#1354 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by neki »

Haris033 wrote:Zna li neko da li Logosoft u skorijoj budućnosti ima namjeru ubacivati CI module/kartice za DVB-C tunere?

:-)
Logosoft salje iptv signal ne dvb
Miro Spiro
Grijem se na: toplotna pumpa
Vozim: Jensen Interceptor

#1355 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Miro Spiro »

Haris033 wrote:Zna li neko da li Logosoft u skorijoj budućnosti ima namjeru ubacivati CI module/kartice za DVB-C tunere?

Resiver kod Lol-a se spaja na modem UTP kablom i RJ 45 konektorom ( mrezni kabl) a ne koaksijalnim (antenskim) kao kod kablovskih televizija.
IcedFlame

#1356 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by IcedFlame »

Nema veze, Haris mora da ima CI modul, jer to ima i u Sloveniji. Drugo nista nije bitno! :run:
Nazif_Gljiva

#1357 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Nazif_Gljiva »

Povoljniji načini zamjene SD set-top boxa za HD STB

Poštovani korisnici,

Obavještavamo vas da će od 20. februara doći do promjene načina na koji se vrši zamjena SD set-top boxa Amino 110 za novi STB koji podržava MPEG4 format, odnosno omogućava prikazivanje kanala u HD rezoluciji.

Svim korisnicima koji žele da izvrše zamjenu STB-a Amino 110 na raspolaganju stoje dvije opcije.

Prva opcija podrazumijeva da ćete svoj dosadašnji STB moći zamijeniti za HD verziju uz jednokratnu doplatu od 70,00 KM*. Ovaj način zamjene moći ćete napraviti do 30. aprila

Druga opcija podrazumijeva zamjenu SD STB-a za HD STB uz mjesečnu doplatu u iznosu od 5,00 KM + PDV. Ovo znači da svako ko želi da svoj postojeći STB zamijeni za onaj koji podržava prikazivanje HD kanala može to učiniti bez klix doplate. Iznos od 5,00 KM mjesečno će se obračunavati dodatno na cijenu paketa koji trenutno koristite. (npr. Trio paket sa HD STB-om je 50+5+ PDV).

Nakon 30. aprila neće biti moguća zamjena STB-a uz jednokratnu doplatu od 70,00 KM*, nego isključivo uz mjesečnu doplatu od 5,00 KM + PDV koja nije vremenski ograničena.

Svi korisnici koji su zamjenu izvršili jednokratnom doplatom neće plaćati dodatnih 5,00 KM.

*PDV uračunat u cijenu
Vaš LOL Tim :)
link
karanana

#1358 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by karanana »

ipak su ih malo snizili.

samo mi nije jasno do kada bi placali ovih dodatnih 5 KM, jeli 14 mjeseci dok ne isplatimo 70KM ili bi ih placali dokle god ih imamo? pretpostavljam ovo drugo.
Nazif_Gljiva

#1359 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Nazif_Gljiva »

hehehe drugo, drugo. Kao da je prije bilo 120 mambi... :roll:
bosniamaj

#1360 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by bosniamaj »

Molimm vas, ako neko moze pomoci sa informacijama :)

Kakva je procedura oko raskida ugovora/korištenja usluga sa LOL-om. Racun je na bratovo ime, a on se odselio, pa me zanima da li je za raskid potrebno da on bude prisutan, ili to mogu ja obaviti sam?

Ja imam ugovor koji je on dobio kada je prikljucivao (u to vrijemem bio wireless, a sad kablovski).

Hvala :)
Ljuska_u_BaklaFi

#1361 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Ljuska_u_BaklaFi »

bosniamaj wrote:Molimm vas, ako neko moze pomoci sa informacijama :)

Kakva je procedura oko raskida ugovora/korištenja usluga sa LOL-om. Racun je na bratovo ime, a on se odselio, pa me zanima da li je za raskid potrebno da on bude prisutan, ili to mogu ja obaviti sam?

Ja imam ugovor koji je on dobio kada je prikljucivao (u to vrijemem bio wireless, a sad kablovski).

U sustini ne moze niko ni za koga raskinuti ugovor bez opravdanog razloga. Bilo bi najbolje da Vas brat posalje mail na [email protected] posto vec nije u mogucnosti da dodje, i navede Vas kao osobu koja ce u njegovo ime izvrsiti razduzenje opreme (ukoliko je oprema na reversu), izmirenje duga (naravno ukoliko ga ima), te potpisati zahtjev za raskid ugovora.
Niste prvi koji zelite raskinuti u necije ime, ali nam treba pisani trag daje Vas brat sa tim saglasan.
bosniamaj

#1362 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by bosniamaj »

Ljuska_u_BaklaFi wrote:
bosniamaj wrote:Molimm vas, ako neko moze pomoci sa informacijama :)

U sustini ne moze niko ni za koga raskinuti ugovor bez opravdanog razloga. Bilo bi najbolje da Vas brat posalje mail na [email protected] posto vec nije u mogucnosti da dodje, i navede Vas kao osobu koja ce u njegovo ime izvrsiti razduzenje opreme (ukoliko je oprema na reversu), izmirenje duga (naravno ukoliko ga ima), te potpisati zahtjev za raskid ugovora.
Niste prvi koji zelite raskinuti u necije ime, ali nam treba pisani trag daje Vas brat sa tim saglasan.
campa_xxx

#1363 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by campa_xxx »

Molim vas ako neko od ovih koji koriste LoL moze da mi ukratko kaze prednosti i mane LoL-a u odnosu na HS kablovsku TV i internet.
Dakle, Imam mogucnost (tj. dostupan je na mojoj adresi) da uvedem ovaj xDSL i Super TV i cini mi se da je duplo jeftinije i bolje nego sto mi HS nudi trenutno!?
Da ne citam sad sve stranice, konkretno me interesuje ledi li slika na TV kao sto sam cuo i tako slicne stvari...na HS-u nemam problema sa internetom i fakat sam zadovoljan ali je ponuda kanala na TV-u uzas, a da ne pricam o tome kad ih trebam nazvati da dobijem neku informaciju...!

Trenutno placam ovako

Kablovska (oko 60 kanala) 11.50 KM
Internet (4096 / 384 kbps, FLAT) 25 KM

znaci ukupno 36.50...
campa_xxx

#1364 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by campa_xxx »

Hvala na brzom odgovoru :thumbup: Trenutno ne mogu uzeti taj "Trio" jer sam vezan ugovorom za Telekom...razmisljam o ovom Duo+ pa ako neko moze jos malo ovih "tehnickih" informacija iz iskustva :-D
Ne kontam ove STB uredjaje ali nikako :D (amino 110-amino 130-aminet ...sta ba?)
Koji je najbolji, koji cu ja dobiti za ovih 40 KM koliko sam planirao da dam?
campa_xxx

#1365 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by campa_xxx »

Hvala drug ...ne znam sta ti je taj "EPG" ali u sustini to je to :thumbup:
The Realist

#1366 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by The Realist »

campa_xxx wrote:Molim vas ako neko od ovih koji koriste LoL moze da mi ukratko kaze prednosti i mane LoL-a u odnosu na HS kablovsku TV i internet.
Dakle, Imam mogucnost (tj. dostupan je na mojoj adresi) da uvedem ovaj xDSL i Super TV i cini mi se da je duplo jeftinije i bolje nego sto mi HS nudi trenutno!?
Da ne citam sad sve stranice, konkretno me interesuje ledi li slika na TV kao sto sam cuo i tako slicne stvari...na HS-u nemam problema sa internetom i fakat sam zadovoljan ali je ponuda kanala na TV-u uzas, a da ne pricam o tome kad ih trebam nazvati da dobijem neku informaciju...!

Trenutno placam ovako

Kablovska (oko 60 kanala) 11.50 KM
Internet (4096 / 384 kbps, FLAT) 25 KM

znaci ukupno 36.50...
Odgovor za HS imaš na temi o HS-u.
novi.dan.nova.nafaka

#1367 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by novi.dan.nova.nafaka »

campa_xxx wrote:Hvala drug ...ne znam sta ti je taj "EPG" ali u sustini to je to :thumbup:
EPG=Electronic Program Guide.

Što se tiče prelaska na HD STB, da i ja koju pametnu kažem. :-D
2 puta sam bio inicijator uvođenja LOL-a u ulazima gdje sam stanovao, i na neki način sam LOL zadužio, mada sam to radio radi sebe i svojih komšija, želeći svima dobru, kvalitetnu domaću uslugu.
Dakle, korisnik sam LOL-a već godinu i po, i prezadovoljan sam za sada. Ono što mi pomalo nije drago je to da valja doplatiti 70 KM za taj STB, preko koga ćemo gledati HD kanale, kojih ima - ni manje ni više: 5 komada...
https://www.lol.ba/v4/PrivatniKorisnici ... f113229af5
Da ne govorim ništa nepromišljeno, volio bih imati informaciju da iz LOL-a imaju namjeru povećati broj tih HD kanala, jer mislim da je 5 kanala premalo za cijenu STB-a...
@Ljuskice, imaš li šta pametno dodati ? :)
Cuba Libre

#1368 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Cuba Libre »

Dakle, korisnik sam LOL-a već godinu i po, i prezadovoljan sam za sada. Ono što mi pomalo nije drago je to da valja doplatiti 70 KM za taj STB, preko koga ćemo gledati HD kanale, kojih ima - ni manje ni više: 5 komada...
A od 01.07 i još manje. Realno ne isplati se. Kada oduzmes arene, sta to imas fino pogledati HD.
Eurosport HD
ZDF HD
Erste HD
Face HD

Malo brate, malo je. Da su barem Discovery kanali HD, uzeo bi ga bez razmišljanja.
karanana

#1369 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by karanana »

imas face tv HD. :D
ali bez HD stb-a ne mogu gledati ni K1 ni Klasik. haj dobro nije ni to sada nesto kad se nadoda ali to ti je desrtak kanala.
campa_xxx

#1370 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by campa_xxx »

The Realist wrote:
Odgovor za HS imaš na temi o HS-u.
Ne kontam ali hajde...vjerovatno nisi ni procitao sta sam napisao
chuchumbamayumbe

#1371 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by chuchumbamayumbe »

Dajte da tih 70km uzmemo na rate, da ne plaćamo odjednom.
Recimo, bubam, 5km, na 14 mjeseci. Ili 10km na 7 mjeseci, kako god...
Zašto plaćati 5 km svaki mjesec, u beskonačnost, kada niti sa 70km odjednom, niti sa 5km u beskonačnost taj Amino130 nikada neće biti moj, nego Logosoftov?
A mnogima je na današnjem vremenu 70km odjednom poprilično, vjerujte mi. Ja sam prvi od njih.
Kada bi se tih 70km moglo na rate, ja bih se prvi prijavio.
:)
Qler

#1372 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Qler »

Slazem se, i ja bih uzeo HD stbox, jer glupo mi je placati 5KM vjecno, a skupo mi 70KM odmah... To je jos jedan mjesec pretplate. HS ima bolju varijantu sto se ovoga tice.. CS kartica dzabe i imas HD kanale... Ne znam, ovo mi se nikako ne svidja...
novi.dan.nova.nafaka

#1373 Re: Logosoft ALL ABOUT

Cuba Libre wrote:
A od 01.07 i još manje. Realno ne isplati se. Kada oduzmes arene, sta to imas fino pogledati HD.
Eurosport HD ZDF HD Erste HD Face HD
Malo brate, malo je. Da su barem Discovery kanali HD, uzeo bi ga bez razmišljanja.
Upravo tako - ja sam računao sve živo što pružaju, Arene će biti do 1.7 džaba (inače nisam ni kupovao taj Arena paket programa dok nije postao besplatan - a navodno će sad sve važno biti na Sportklubu).
Dakle, od 1.7 ću praktično gledati jedan jedini kanal (Eurosport) u HD-u i to platiti 70 KM!?!?!?
Što se tiče HD programa, LOL treba pogledat konkurenciju: http://www.telemach.ba/D3+-+digitalna+t ... v_start2=0
Image

Neću da osipam paljbu po njima sve dok ne dobijemo malo konkretnije vijesti o proširivanju broja HD kanala, jer se pokazalo mnogo puta da u LOL-u paze šta korisnici traže. Mislim da bi bilo pošteno i realno da imamo barem 10-tak kvalitetnih HD programa, minimalno.
Qler

#1374 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Qler »

Problem je sto ce kasnije doci HD kanali i onda ces morati placati tih 5KM vise da bi ih gledao... Sto onda dize cijenu pretplate i onda mi se vise isplati na HS...
novi.dan.nova.nafaka

#1375 Re: Logosoft ALL ABOUT

Qler wrote:Problem je sto ce kasnije doci HD kanali i onda ces morati placati tih 5KM vise da bi ih gledao... Sto onda dize cijenu pretplate i onda mi se vise isplati na HS...
Naravno, pored mizernog broja HD kanala, slažem se i sa korisnicima koji bi željeli otplatu na rate. Mislim, u čemu je razlika ? Plaćanje na neodređen broj rata me podsjeća na BHT, a toga se nikako ne volim sjetiti.
Post Reply