NFL all about

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
almirony

#1351 Re: NFL Balkan

Post by almirony »

Kakva prilika propustena :( ali ako ce igrati ovako bolje i da ne idu u playoff
Pitarrr82

#1352 Re: NFL Balkan

Post by Pitarrr82 »

almirony wrote:Kakva prilika propustena :( ali ako ce igrati ovako bolje i da ne idu u playoff

Ionako PO koliko mi se cini igramo par, nepar....
Ras Al Ghul

#1353 Re: NFL Balkan

Post by Ras Al Ghul »

Očekujem večeras triler, i najbolju utakmicu sedmice!
sadmire

#1354 Re: NFL Balkan

Post by sadmire »

Rookie QB-ovi imali skoro pa stopostotan ucinak, jedino Miami izgubio.
A bilo je zavrsnica za infarkta, bas je bila uzivancija pratiti sve te preokrete.
Tako da ocekujem da se i ova zadnja utakmica u tom stilu zavrsi.
Ras Al Ghul

#1355 Re: NFL Balkan

Post by Ras Al Ghul »

Rastaviše ih Patriotsi na proste faktore :shock: , navijao sam za J.J. Watta da ima sackova, presječenih pasova i da bude MVP jer više volim odbrambene igrače, međutim Brady nakon večerašnje klinike MVP je sigurno, pobjedio je najbolju ekipu u ligi, pobjedio konkurenta Manninga u međusobnom duelu, i mislim da je najbliži toj tituli.Šta reći za Houston, odbrana Patriotsa im nije dala da dišu, Shaub ograničen bio totalno jer je bio pod stalnim pritiskom i odbrana im je zatvorila trčanje i Fostera.S druge strane odbrana Texansa najlošija još od utakmice sa Packersima, pogotovo u prvom poluvremenu kad su gubili 21-0.Drugo poluvrijeme je bilo dosta bolje u uvodnih jedno 7-8 minuta, stvarali su pritisak na Brady-a i imali kasne udarce na njemu i dobro su pokrivali recivere pogotovo Welkera i Lloyda, međutim ide pas Brady-a od 63 yarda :shock: i utakmica je gotova.U nedelju Patriotsi još jednu jaku utakmicu protiv San Franciska kod kuće Houston protiv Lucka i zahuktalih Coltsa!
sadmire

#1356 Re: NFL Balkan

Post by sadmire »

Brady igra dobro, to je van svake sumnje, ali generalno gledano, ne igra nista bolje nego ranijih sezona nit Patsi imaju bolji ucinak, tako da ipak ne bih njega za MVP.
Denver je sa Manningom napravio iskorak, Patterson u Minnesoti igra vanzemaljski na svojoj poziciji, jos je par dobrih WR i odbrambenih igraca, tako da bih ipak jednom od njih dodijelio titulu MVP-a.
Ras Al Ghul

#1357 Re: NFL Balkan

Post by Ras Al Ghul »

sadmire wrote:Brady igra dobro, to je van svake sumnje, ali generalno gledano, ne igra nista bolje nego ranijih sezona nit Patsi imaju bolji ucinak, tako da ipak ne bih njega za MVP.
Denver je sa Manningom napravio iskorak, Patterson u Minnesoti igra vanzemaljski na svojoj poziciji, jos je par dobrih WR i odbrambenih igraca, tako da bih ipak jednom od njih dodijelio titulu MVP-a.
Denver je još prošle godine napravio iskorak ušavši u playoff pobijedivši Steelerse u prvoj rundi, kasnije ih je Brady uništio.Ali dobro pogledaj Manning je imao tri teške utakmice izgubio ih je sve tri Patriotsi, Houston, Falconsi i sve je izgubio većom razlikom.Brady ima isto tri poraza kombinovano sa 3 poena razlike, dok je u direktnom duelu upravo pobijedio Manninga.U tome i jeste problem Brady-a što svaku sezonu igra pervezno a ima samo 2 MVP nagrade!Ja bih najsretniji bio kad bi J.J Watt dobio nagradu jer pravo gotivim odbrambene igrače.A Brady ima samo 4 INT uz 29 TD i 3 RTD, Peterson itekako zaslužuje MVP nagradu ali mislim da ona zavisi od Minesotinog ulaska u playoff.A imaju težak raspored u ove 3 utakmice!
Pitarrr82

#1358 Re: NFL Balkan

Post by Pitarrr82 »

New England - Houston 42:14
sadmire

#1359 Re: NFL Balkan

Post by sadmire »

Ras Al Ghul wrote:
sadmire wrote:Brady igra dobro, to je van svake sumnje, ali generalno gledano, ne igra nista bolje nego ranijih sezona nit Patsi imaju bolji ucinak, tako da ipak ne bih njega za MVP.
Denver je još prošle godine napravio iskorak ušavši u playoff pobijedivši Steelerse u prvoj rundi, kasnije ih je Brady uništio.Ali dobro pogledaj Manning je imao tri teške utakmice izgubio ih je sve tri Patriotsi, Houston, Falconsi i sve je izgubio većom razlikom.Brady ima isto tri poraza kombinovano sa 3 poena razlike, dok je u direktnom duelu upravo pobijedio Manninga.U tome i jeste problem Brady-a što svaku sezonu igra pervezno a ima samo 2 MVP nagrade!Ja bih najsretniji bio kad bi J.J Watt dobio nagradu jer pravo gotivim odbrambene igrače.A Brady ima samo 4 INT uz 29 TD i 3 RTD, Peterson itekako zaslužuje MVP nagradu ali mislim da ona zavisi od Minesotinog ulaska u playoff.A imaju težak raspored u ove 3 utakmice!
u potpunosti se slazem sa tvojom argumentacijom vezanom za Bradija, isprva sam mislio da je udio Gronkowskog u rezultatima Patsa veci, vjerovatno je i bio jer je cesto u odlucujucim trenucima hvatao lopte na trecem downu i sl., ali su ove zadnje utakmice pokazale da ide i bez njega, cak sada imaju mozda i vise sirine.
A tu je Bradijev doprinos veliki.
Ipak mislim da je i Manningov ucinak ove godine za svaku pohvalu, sa novim timom, nakon jedne sezone pauze i da je zbog toga mozda u prednosti u odnosu na Bradija. Ta tri poraza su iz prva cetiri kola kada su se on i ekipa jos uvijek uigravali tako da ne znam da li bi rezultati i u ovmo trenutku bili isti.
A Denver je prosle godine vise sretno nego spretno prvo usao u PO pa onda i prosao Steelerse sa jednonogim Benom, to nije bio odraz kvalitete Broncosa i Tebowa, vise splet okolnosti.
sta tek reci za RG3 i njegov ucinak!? Ima manje TD, ali ipak u slabijoj ekipi i u svojoj prvoj sezoni, mislim da je on najbolji rookie, mada ni QB Seatla nije za zanemariti. Luck mi je tek na trecem mjestu
Ras Al Ghul

#1360 Re: NFL Balkan

Post by Ras Al Ghul »

Pa vidiš ako malo bolje pogledaš učinak novajlija vidjet ćeš razliku.Od ove trojice novajlija Luck ima najslabiju ekipu koja je prošle godine imala samo 2 pobjede.Jedino ima vrhunskog recivera Weyna koji igra najbolju sezonu u karijeri ali ne sa Manningom nego sa Luckom!Još su tu dvojica recivera novajlija Brazzil i još jedan ne znam mu ime, Wilson ima ubjedljivo najbolju odbranu od njih trojice koja jede ljude, ali je njegova mana utakmice u gostima koje gubi redovno, a prejak je na domaćem terenu što je potvrdio pobjedama protiv Packersa (sjeti se one odluke zamjenskih sudija za TD koji je u stvari bila interception), Patriotsa, te Bearsa!RG3 je već pokazao da je majstor i te kakav ali mu je omjer najlošiji od navedene trojice i ima možda i najbolju ofanzivnu liniju od njih sviju.Dolazimo do Lucka koji ima najjači omjer i koji u ekipi ima ubjedljivo dvojicu najgorih corner bekova u ligi pored Patriotsa koji redovno dozvoljavaju igre po 30-40 yardi.Ono što Lucka izdvaja po meni su drajvovi za pobjedu a ima ih 6 (najviše u ligi :shock: ), istina je da ima previše interceptiona najviše u ligi uz Drew Breesa ali ima najbolji omjer pobjeda i poraza kao novajlija u historiji lige, i prvi je novajlija koji je odveo ekipu u playoff!To će poći za rukom i Wilsonu kako stvari stoje, dok za RG3 ne znam baš jer je u borbi sa Dallasom, Minesotom i Vikinzima za playoff!Presudne 3 utakmice nas očekuju Luck je obezbijedio playoff tako da ne mora mnogo da razmišlja o 2 utakmice koje ga očekuju protiv Houstona jer će po svemu sudeći igrati protiv Ravensa u prvom kolu playoffa, pa može malo odahnuti!A vidjećemo koliko je ova povreda ozbiljna kod Griffina, po svemu sudeću nije ništa ozbiljno i igraće sljedeću utakmicu!
n;hill

#1361 Re: NFL Balkan

Post by n;hill »

Brady za MVP, Patsi s velikim šansama za bye, Coltsi mogu srušiti Texanse, jer igraju dvi sa njima, ...baš me iznenadilo ovo razvaljivanje i to bez Gronka...
MaroonBrigade

#1362 Re: NFL Balkan

Post by MaroonBrigade »

texas fold 'em :lol:
Pitarrr82

#1363 Re: NFL Balkan

Post by Pitarrr82 »

The Steelers have suspended running back Rashard Mendenhall for one game for conduct detrimental to the team, it was announced today. Mendenhall will miss this weekend’s game at Dallas.
Pitarrr82

#1364 Re: NFL Balkan

Post by Pitarrr82 »

Veceras, Philadelphia - Cincinnati...
n;hill

#1365 Re: NFL Balkan

Post by n;hill »

Pitarrr82 wrote:Veceras, Philadelphia - Cincinnati...
po svemu bi trebalo biti Cincinnati da ostane u trci za playoff :run:
Pitarrr82

#1366 Re: NFL Balkan

Post by Pitarrr82 »

n;hill wrote:

Nadam se drugom ishodu ali realna je pobjeda Bengalsa...
sadmire

#1367 Re: NFL Balkan

Post by sadmire »

Pitarrr82 wrote:
n;hill wrote:

Nadam se drugom ishodu ali realna je pobjeda Bengalsa...

Meni su obe ekipe drage, al se u ovom konkretnom slucaju nadam pobjedi Bengalsa jer im je ona potrebnija, pogotovo sto sad ni Fowlsu ni Eaglsima nije toliki pritisak nakon spektakularne pobjede u gostima.
Ras Al Ghul

#1368 Re: NFL Balkan

Post by Ras Al Ghul »

Bengalsi su sada seed 6 ispred Steelersa koji nemaju prava na kiks, izgubljene lopte su koštale Eaglse poraza!Očekuje nas drama završnica za playoff u ova 3 kola do kraja!
karanana

#1369 Re: NFL Balkan

Post by karanana »

lovie, tebi treba noga, ne na kraju sezone nego na kraju ove tekme.
a nek i cutlera vodi odmah sa sobom.
Cosmic

#1370 Re: NFL Balkan

Post by Cosmic »

Smećari!
Ras Al Ghul

#1371 Re: NFL Balkan

Post by Ras Al Ghul »

Kakva utakmica Najnersa i Patsa :shock: :shock: , pa ono nije normalno braćo!Prvo poluvrijeme ubili ih Najnersi baš ubili, INT Brady-a, te izgubljene Ridley-a, te savršeno poluvrijeme Kopernika i odbrane Najnersa su bili dovoljni za veliko vodstvo.Početak drugog poluvremena nastavlja se dominacija Najnersa sa 2TD u dvije minute i vodstvo od 31-3 :shock: , a onda ide Brady i vraćaju se Patsi na 31-31 :shock: , 6 minuta do kraja utakmice!Međutim Najnersi ostaju pribrani i dobrim vraćanjem imaju dobru poziciju za TD, Kopernik baca i TD Najnersa i privode utakmicu kraju za konačnih 41-34 uz field goal sa obje strane!Ovo je sigurno utakmica karijere Kopernika iako kratko traje :D .Ovim porazom mislim da Brady ispada iz utrke za MVP iako je imao 433 yarde TD pass rushing TD ali i 2 INT, i da ostaju Manning i Peterson da se bore, i sigurno će Manning primiti jer liga favorizuje QB više od drugih igrača!Patsi su sada pali na seed 3 i po trenutnoj slici igraju sa Bengalsima u playoffu.Žao mi Smitha što nije imao 2 sack-a da već u ovoj utakmici obori rekord po sackovima u jednoj sezoni!Randy Moss moj najdraži igrač svih vremena imao je TD reception :thumbup: !U NFC-u će biti klanje u playoffu jer nikad nisu bili jači, Najnersi, Falconsi, tamo Kauboji, Giantsi, Skinsi ko od njih izbori playoff, Packersi, Seahawksi još su tu i Bearsi u lovu!Jedva čekam playoff u NFC-u!

A večeras SPEKTAKL JETS vs TITANS :lol: :lol: :lol:
Pitarrr82

#1372 Re: NFL Balkan

Post by Pitarrr82 »

Rezultati 15. kola, bez vecerasnje utakmice Titans - Jets...

http://www.nfl.com/scores

Ovako izgleda PO trenutno...

http://www.nfl.com/playoffs/playoff-picture

Sedmicna statistika...

http://www.nfl.com/stats/weeklyleaders

Nisam pratio nista ove sedmice tako da ne mogu mnogo komentarisati osim :x, PO lagano postaje samo san ove godine... U NFC-u sve interesantnije, u AFC-u postaje sve jasnije sto se PO-a tice...
Ras Al Ghul

#1373 Re: NFL Balkan

Post by Ras Al Ghul »

@Pitarrr82

Ma vjerujem da ćete izboriti playoff igrate protiv Bengalsa kući u direktnom okršaju za WC i protiv mrtvih Bronwsa!I najvjerovatnije idete Patriotsima u prvom kolu playoffa!
Pitarrr82

#1374 Re: NFL Balkan

Post by Pitarrr82 »

Ras Al Ghul wrote:@Pitarrr82

Ma vjerujem da ćete izboriti playoff igrate protiv Bengalsa kući u direktnom okršaju za WC i protiv mrtvih Bronwsa!I najvjerovatnije idete Patriotsima u prvom kolu playoffa!

Pa ja nisam vise siguran ni u pobjedu protiv Bengalsa tako da... :mrgreen:
almirony

#1375 Re: NFL Balkan

Post by almirony »

Pitarrr82 wrote:
Ras Al Ghul wrote:@Pitarrr82

Pa ja nisam vise siguran ni u pobjedu protiv Bengalsa tako da... :mrgreen:
Utakmica protiv Dallasa je prica ove sezone za Steelerse. Pucaju sebi u nogu previse puta i to uglavnom u trenutku kad se utakmica lomi. Nemaju sta vise traziti ove sezone, na moju zalost :(
Post Reply