Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
jeza u ledja wrote:Zadnjih nekoliko mjeseci pricam kako mi je drago sto ovaj put u barazu nece biti velikih reprezentacija. Kao ko god dodje sve je to u 5 grama. Svi su kao osigurali prvo mjesto, a taj Portugal, bice oni prvi, ali za svaki slucaj eto najbolji drugoplasirani ce biti iz te grupe.
I onda, Danska uzme Portugalce, a u drugoj grupi Svedska uzme Holandiju i tako se plasira kao najbolja drugoplasirana.
Nama plasman izmakne za 13 minuta. Dodje izvlacenje, imas jebenih 25 posto sansi da NE izvuces tu jednu velesilu. I mi bas njih.
S obzirom da cemo se kako vrijeme bude prolazilo sve vise zanositi da cemo ih proci, valjda se skupi hrabrosti pa se budi optimizam, treba reci da su nam sanse minimalne. Bekovi su nam aut, oni preko krila najjaci. Portugal ovaj put dolazi sa Ronaldom. Spahic je vjerovatno aut u revansu....A vrlo moguce i Rahimic, Zahirovic, i jos gomila drugih igraca.
Sanse su nam minimalne.
Jebo vise i taj EP, necu da razmisljam o tome.
Dovoljno nam je ovo, Francuska i Portugal, makar mozemo reci da smo se borili sa elitom.
PS: Utakmica u Lisabonu ce nam biti PETA utakmica u historiji u kojoj imamo sansu da se plasiramo na veliko prvenstvo. Peta mec lopta.
Ovo je stvarno previse. Dzaba, bolje je gram srece, nego kila znanja. Jos ljudi govore - ako ne mozemo proci Portugal, onda i ne zasluzujemo da idemo na EP. Kome se to mi jos moramo dokazivati? Zasluzuju li Irska, Estonija, Ceska ili Crna Gora taj turnir vise od nas? Daj da se mi plasiramo, a tamo cemo se brinuti o toj eliti.
Raja prica da su neki kao previse pesimisticni. Niko ne misli da je Portugal toliko jaci da ce nam petardu zabiti. Znamo da smo mi jak tim. Ali gora stvar je to sto cemo se s njima boriti do zadnje sekunde, i da ako cemo vec ispasti, onda cemo ispasti nekom sudijskom greskom, tijesnim porazom ili remijem koji njih vodi dalje. Ne bih to mogao opet podnijeti. Previse nam se puta tako nesto desilo.
Bosanski_kralj wrote:
Ne vjerujem da će to baš tako biti. Pa eno Hrvati su već počeli sa pričom kako su se plasirali na EP, trebaju da odrade ova 2 treninga protiv Turske i to je to.
Mislim da Turci to dozivljavaju na isti nacin, ali zanemarimo navijace i ostale. Igraci Hrvatske ce biti zedni krvi i grist ce svih 180 minuta kao da igraju finale sa samo jednom rijeci u glavi - OSVETA
Joj gluposti brate dragi, pa radi se o profesionalcima a ne o nekoj djecurliji koja se skupila na termin.
Hrvatska moze samo proci ili ne proci na euro, a sva ta prica o osveti je mahalska hajka, i novinarski trik za podizanje tiraza...
Cuj osveta, Van Damm mi odma na pameti
Budu li Hrvati trazili motiv protiv Turske u osveti odbice im se od glavu, bolje da se prizemlje, vec par puta ih sahranjuje medijska hajka i euforija koja se oko reprezentacije bespotrebno dize. Protiv Engleske, kada su dobili 4 u ZG, kad bi usao na index.hr ili neki drugi portal vidio bi natpise u kojim su sami sebi upisali 3 boda prije nego su i odigrali utakmicu. Isto je u ovim kvalifikacijama bilo sa Gruzijom u gostima, te sa Grckom u gostima. Poslje toga buna na Bilica, zato sto nije pobjedio u Grckoj, a kako ce kad se upravo zbog te medijske prasine nisu ni mogli pripremiti kako treba. Grci su bili olako shvaceni i to je presudilo utakmicu izmedju njih.
oridjidji wrote:
Ako je ono start za penala, a pored toga, bilo je i vani, sta je onda ono obaranje Spahica u 16 Francuske?
Sudija je u drugom poluvremenu imao neujednacen kriterij, dao im je par slobodnjaka gdje ni kontakta nije bilo i jednostavno unjeo je nervozu u nase redove. Nije se igra raspala sama od sebe, jednostavno nam nije dao igrati. Vidio si start na Mujdzi u kojem mu je zglob skoro pa iskocio, pa nije bilo ni faula, vidio si kontakt nad Rahimicem, pa nitu nije bilo faula. AL si zato mogo vidjeti gdje Menez pada a da ga Rahimic nije ni dotakao a da to bude slobodnjak.
Pusti se ti Kene, Bege i Susica. Francuzi su nama dali go iz penala ne iz igre.
To sve stoji za sudiju, ali im je i ponistio gol zbog marginalnog offside-a i to je sudija digao zastavu, tek kada je Rami postigao gol, a on uopste nije bio u offside, nego prvi igrac.
Na Maloudu bi se trebalo zaliti (ono je trebao biti crveni), kao i neopravdane zute kartone Spahicu i Rahimicu.
Bar da se zna da se probalo.
Englezi su citavu enciklopediju napisali zasto Rooney ne bi trebao dobiti vise od jedne utakmice neigranja - eto dobio je tri.
Offside je najteze procijeniti u fudbalu, puno teze nego prekrsaj jer pratis liniju odbranbenih igraca i suparnickih igraca u pola koraka korak i te se greske cesto desavaju, upravo radi procjenjivanja u djelicu sekunde.
isto evo rade i sa Turskom, sinoc gledam Stimca, lik veli da bi Turska i BiH bili najgori...kad 5 minuta poslije izvlacenja Mamic veli da ce ih pregaziti ko plitak potok...niđe veze.
isto evo rade i sa Turskom, sinoc gledam Stimca, lik veli da bi Turska i BiH bili najgori...kad 5 minuta poslije izvlacenja Mamic veli da ce ih pregaziti ko plitak potok...niđe veze.
Pa ako ce ih ijedna garnitura ljudi oko saveza i u savezu kostati neuspjeha sa ovom generacijom bice ta relacija Bilic - Mamic.
Onom sudiji Georg Alexander Thomsonu ebem svu familiju...Daj da napravimo neku akciju da ga uznemiravamo malo...Moze li se od ovog idiota kako naci adresa,mail, tel broj ili nesto??
Bosanski_kralj wrote:
Ne vjerujem da će to baš tako biti. Pa eno Hrvati su već počeli sa pričom kako su se plasirali na EP, trebaju da odrade ova 2 treninga protiv Turske i to je to.
Mislim da Turci to dozivljavaju na isti nacin, ali zanemarimo navijace i ostale. Igraci Hrvatske ce biti zedni krvi i grist ce svih 180 minuta kao da igraju finale sa samo jednom rijeci u glavi - OSVETA
Joj gluposti brate dragi, pa radi se o profesionalcima a ne o nekoj djecurliji koja se skupila na termin.
Hrvatska moze samo proci ili ne proci na euro, a sva ta prica o osveti je mahalska hajka, i novinarski trik za podizanje tiraza...
Cuj osveta, Van Damm mi odma na pameti
Naravno da se radi o profesionalcima, ali i ljudima od krvi i mesa
Hrvati ce tekmu sa Turskom shvatiti veoma veoma veoma ozbiljno i bez ikakve euforije u svojim redovima, ma sta da novinari pisali okolo ili Mamic blebetao. Znaju oni kako su Turke razvalili onih 120 minuta da se s loptom nisu mogli sastavit, a ispadose. Naravno da ce ih pokretati i taj motiv osvete, a to nas nece protiv Portugala? Pa inata zbog svega sto se desilo u Francuskoj ali i zbog sudijskih nepravdi protiv Portugala ce i nama dati dosta snage. To je u ljudima, to je ljudski ma o kakvim profesionalcima da se radi. Uvijek je motiv u derbiju koji igrac igra veci i zalaganje je 100 puta vece nego u obicnoj utakmici bez obzira radi li se o igracima iz nase premijer lige ili o igracima Barcelone i Reala. Jednostavno je to tako. Igrace ce euforija u Hrvatskoj nalozit do maksimuma i to je lose po njih, ali isto tako mislim da oni nisu nimalo naivna reprezentacija da podlegnu toj euforiji i da ce Turke doziviti vrlo vrlo ozbiljno upravo zbog njihovog posljednjeg susreta, a ta osveta im je pokretacka snaga.
A Turci su tako kvalitetna reprezentacija da ko ima makar malo kvaliteta, a nema Ciru Blazevica na klupi i dozivi ih ozbiljno, poderace ih jer su jednostavno tarabe.
Balkanski_sindrom wrote:Onom sudiji Georg Alexander Thomsonu ebem svu familiju...Daj da napravimo neku akciju da ga uznemiravamo malo...Moze li se od ovog idiota kako naci adresa,mail, tel broj ili nesto??
dajte ljidi nadjite bilo sta o ovom manijaku Georg Alexander Thompsonu..Ja cu zvati i prijetiti mu danima, boli me kita, nek dobijem i kaznu ali neka levat nema sna...Nemam ga ni ja sada...
Balkanski_sindrom wrote:dajte ljidi nadjite bilo sta o ovom manijaku Georg Alexander Thompsonu..Ja cu zvati i prijetiti mu danima, boli me kita, nek dobijem i kaznu ali neka levat nema sna...Nemam ga ni ja sada...
jesi siguran da je George, da nije Craig Thompson...
nemam pojma, moze biti da si u pravu jer ja nisam nista nasao..sada cu pretraziti malo ovo ime...Ima mrmot da ne spava od straha a zeni su mu pisati ljubavne pjesme...
Zanimljive su razlike u pogledima kod nas i drugih, šta je malo smiješno i Portugalci kukaju kako im je UEFA namjestila Bosnu kako ne bi išli na EURO, kako nikad sreće nemaju da izvuku nekoga normalnog, izvukli najgore moguće i sl. (govorim i navijačima). Mi isto tako govorimo i jedni i drugi kukaju, a Hrvati se već vide na EURU likovi dobili Tursku i već govore kako će ih Vatreni poderati.
Ne bi ni mi trebali kukati ali mislim da je i pristup naših susjeda pogrešan, može biti da prođu to je čak i vjerovatno ali sam sebi davati status favorita je malo čudno. Mi trebamo skoro isto kao pred Francusku se ponašati, neka su Portugalci apsolutni favoriti pusti ih, neka su super sila spram nas, samo neka treba ih pustiti i mi bi ih trebali još malo uzdizati. Doći će to sve na svoje.
Comrad wrote:2 tekme fra, sad 2 tekme portugal..pa da dodjes na samo EP ne mogu te zapasti tako teske tekme...
Ako prođemo zapravo kad prođemo nećemo ni znati igrati s ovim manjim barem nam neće biti neobično igrati protiv velikih imena, jbg. ko se može boriti i sa Francuskom i sa Portugalom i sa sudijama i sa UEFOM i sa penalima i sa žutim i sa prenošenjem žutih u baraž i sa jakosnim skupinama u istom i sa povredama i sa krpljenjima i sa još 101 qurcem može i sa jbn. nosiocima grupa na EURU. Ima i sranje svoje pozitivne strane.