Raiffeisen banka - sve o tome

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Phosphorus

#1351 Re: Raiffeisen banka

Post by Phosphorus »

@TRANCE

Možda si u međuvremenu dobio novu karticu? A nisi promjenio podatke na PayPal-u?
Mehemed
Vozim: automobil

#1352 Re: Raiffeisen banka

Post by Mehemed »

Ovaj Raiffeisen je STVARNO DNO DNA!

Znači Raiffeisen DNO DNA!
Ne mogu ući u JE**NU mobilnu aplikaciju, samo mi izbacuje ovu JE**NU reklamu, znači dotle su spali, da ne mogu koristiti usluge koje imam, stvarno ih treba eliminisati sa lica zemlje, evo 4-5 puta pokušajem, nebitno je li izađem iz preglednika ili ne, ono mi opet izbaci ovu JE**NU reklamu i ne mogu pristupiti mobilnom bankarstvu

Image
holowey

#1353 Re: Raiffeisen banka

Post by holowey »

Mehemed wrote:Ovaj Raiffeisen je STVARNO DNO DNA!

Znači Raiffeisen DNO DNA!
Ne mogu ući u JE**NU mobilnu aplikaciju, samo mi izbacuje ovu JE**NU reklamu, znači dotle su spali, da ne mogu koristiti usluge koje imam, stvarno ih treba eliminisati sa lica zemlje, evo 4-5 puta pokušajem, nebitno je li izađem iz preglednika ili ne, ono mi opet izbaci ovu JE**NU reklamu i ne mogu pristupiti mobilnom bankarstvu

Image
Maloprije sam probao Chrome i Firefox na SGS5 i bez problema dodjem do unosa login podataka... probaj neki drugi browser
Mehemed

#1354 Re: Raiffeisen banka

Post by Mehemed »

holowey wrote:
Maloprije sam probao Chrome i Firefox na SGS5 i bez problema dodjem do unosa login podataka... probaj neki drugi browser
Ma kakav Chrome i Firefox, ulazio preko mobilne android aplikacije, i čim se ulogujem u nju odmah izbacivalo prokletu reklamu, ja minimiziram browser i ponovo probam samo otvori još jedan tab te reklame, i nikako se nije moglo ući. Dobro je pa su skontali da imaju taj glupi bug i nakon 3-4h kada sam ušao sve je radilo kako treba
seoBIH

#1355 Re: Raiffeisen banka

Post by seoBIH »

:sax:
All Apologies

#1356 Re: Raiffeisen banka

Post by All Apologies »

Ja ne znam ima li ijedna banka kao raiffeisen one glupace koje zivkaju na telefon za svaku sitnicu, a da nemaju pojma ni o cemu.
Nisam njihov klijent niti bih ikada bila radi toga. Imala sam u jednoj firmi iz rs robni kredit koji su oni ostvarili preko rb i otplatim ga prije vremena. Ljudi moji, ako me nisu 100 000 puta nazvali, a svaki put im dugujem neki drugi iznos. Odem u banku u fbih, oni nemaju pojma ni veze sa rs. Tačno smo kao dvije države. Telefonski su uspjeli saznati da sam navodno ostala dužna 3 KM i 21 KF!!! Uplatom ja taj pisljivi iznos kad opet zovu. Imam pretplate oko 70 KM pa da dodjem podići novac, kažu može i u fbih. Ja dodajem u najbližu poslovnicu, oni nemaju pojma niti išta o tome mogu da vide i na kraju sam otišla u rs. Toliko su me iznervirali oko svega toga pa ih zaobilazim u širokom luku iako ni u ostalim bankama nisu nešto ni bolji ni finiji.
iceman ze

#1357 Re: Raiffeisen banka

Post by iceman ze »

Nema uplate na bankomatima, sto im je bezveze, moram stojati u redu i cekati bez razloga. Unicredit ima recimo skoro u svakoj opstini automat za uplate. Jednom sam im slao na fb kritiku vezano za to, rekose da ce gledati da se to i omoguci.
iceman ze

#1358 Re: Raiffeisen banka

Post by iceman ze »

All Apologies wrote:Ja ne znam ima li ijedna banka kao raiffeisen one glupace koje zivkaju na telefon za svaku sitnicu, a da nemaju pojma ni o cemu.
Nisam njihov klijent niti bih ikada bila radi toga. Imala sam u jednoj firmi iz rs robni kredit koji su oni ostvarili preko rb i otplatim ga prije vremena. Ljudi moji, ako me nisu 100 000 puta nazvali, a svaki put im dugujem neki drugi iznos. Odem u banku u fbih, oni nemaju pojma ni veze sa rs. Tačno smo kao dvije države. Telefonski su uspjeli saznati da sam navodno ostala dužna 3 KM i 21 KF!!! Uplatom ja taj pisljivi iznos kad opet zovu. Imam pretplate oko 70 KM pa da dodjem podići novac, kažu može i u fbih. Ja dodajem u najbližu poslovnicu, oni nemaju pojma niti išta o tome mogu da vide i na kraju sam otišla u rs. Toliko su me iznervirali oko svega toga pa ih zaobilazim u širokom luku iako ni u ostalim bankama nisu nešto ni bolji ni finiji.

Meni je usput jedna poslovnica u Lukavici u rs, i obicno tamo odem i brzo rjesim sta trebam bez cekanja u redovima.
All Apologies

#1359 Re: Raiffeisen banka

Post by All Apologies »

Pa?
Osim u nekadašnjoj volksbanci nikad mi se ni u jednoj drugoj nije desilo da čekam dugo.
Ovo nema veze s cekanjem već s njihovim glupim call agentima koje smorise narod, a nemaju pojma ni one radi čega.
supercali

#1360 Re: Raiffeisen banka

Post by supercali »

jedina dobra stvar koja je raif banka imala naglasavam imala je kredit plus
ako otplatis dugorocni kredit uzmes taj kredit plus po dosta povoljnijoj kamati nego taj obicni koji daju al ukinuse to
bumerangss

#1361 Re: Raiffeisen banka

Post by bumerangss »

Zaista ovo je odron od bamke! Od 02.03.2015-te god stupaju na snagu nove "stimulativne" kamate na stednju pa je tako kamata na 6 mjeseci 0,05% a na 12 mjeseci je 0,10% a na 24 mjeseca je 0,30% a na 36 mjeseci je 0,40% i konacno najvise mozete dobiti ako orocite na 48 mjeseci cak 0,60% !!!!! :-) Dizem lovu i :run: kod druge banke!!!
Mehemed

#1362 Re: Raiffeisen banka

Post by Mehemed »

bumerangss wrote:... i konacno najvise mozete dobiti ako orocite na 48 mjeseci cak 0,60% ...
Znači uložiš 1000KM i nakon 2 godine dobiješ 1006KM HAHAHAHAHAHAHA
Reisova

#1363 Re: Raiffeisen banka

Post by Reisova »

a šta ako naši počnu uvoditi porez na kamatu kao u hrvatskoj. Doduše bio je prijedlog ne znam da li je usvojen....A šta ćete štednja nam je 15 milijardi !!! Da su nam bolje primanja i švabe bi prekucali
bumerangss

#1364 Re: Raiffeisen banka

Post by bumerangss »

Reisova wrote:a šta ako naši počnu uvoditi porez na kamatu kao u hrvatskoj. Doduše bio je prijedlog ne znam da li je usvojen....A šta ćete štednja nam je 15 milijardi !!! Da su nam bolje primanja i švabe bi prekucali
I nek usvoje, i hrvatska je uvela ali cini mi se porez na kamate na stednju ali samo na stedne uloge vece od 100.000 kuna pa nek i nasi tako usvoje na iznose vece od 100.000,00km pa ce tako Zlatko Lagumdzija placati porez a ja necu :D
mv960

#1365 Re: raiffeisen shopping kartica

Post by mv960 »

Huh, evo pročitah sve vaše postove...

Bio sam jako zagrijan za šoping karticu, ali kad mi teta reče da će mi skidati 4,99 odnosno skoro nekih 10,00 KM u paketu sa internet bankarstvom ja se ohladio.

Sve ono drugo manje važno sam planirao preko šoping kartice uzimati, obuća, mobiteli, odjeća djeci itd. Helem, dobra je stvar ko ne može čekati.

Zanimljivo je ovo, odem da se raspitam za cijenu jednog smartfona da vidim koliko bi to mene izašlo sa šoping karticom.

Ako direktno plaćam u kešu telefon je nekih 550,00 KM a ako je preko šoping kartice onda je nekih 100,00 KM skuplje, nešto oko 668,00 KM.

Eh to meni ne ide u vugla. Spominjao je prodavač neke još poklone uz telefon ali ja sam se okrenuo i preko vrata.

Šta sam uradio, posudio sam sam sebi 550,00 KM, kupio smartphone, i sad sam sebi vraćam mjesećno po 50,00 KM.

Malo discipline, a stoja mi je ostala u đepu, haj zaradi danas stoju, haj neka ti neko onako bezze dadne stoju... ma ne dam jarane...

Naravno, sreća je da sam nešto imao u šteku da nisam možda bih i išao preko šoping kartice... ali žao mi onog petaka mjesećno što će mi skidati...

:sax:
seoBIH

#1366 Re: raiffeisen shopping kartica

Post by seoBIH »

Jbga, mora biti neka caka :) Placa se kartica toliko i to ti je recimo, godisnja kamata :)

Sto se tice tvog slucaja i telefona, jbga imas dvije vrste trgovaca sa shopping karticom. Prvi tip snosi troskove citave obrade transakcije i tebi je cijena ista i za kesh i za rate. Druga vrsta, troskove doda na kupca (to su vecinom manji obrti kojima se shopping kartica ne isplati) i uveca cijenu.
forzamilan

#1367 Re: Raiffeisen banka

Post by forzamilan »

Kolika je provizija ako dižem na bankomatu druge banke u Hrvatskoj?
seoBIH

#1368 Re: Raiffeisen banka

Post by seoBIH »

forzamilan wrote:Kolika je provizija ako dižem na bankomatu druge banke u Hrvatskoj?
Imaju neki postotci. No moram ti napomenuti, ako bude dizao i na Raiffesien banci u drugoj drzavi, opet placas proviziju :lol:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1369 Re: Raiffeisen banka

Post by Truba »

meni se nekad čini da menadzment ove banke želi počiniti harakiri nad bankom
a s druge strane banka uvijek puna
a svi nešto kofol napuštaju
bumerangss

#1370 Re: Raiffeisen banka

Post by bumerangss »

Black swan wrote:meni se nekad čini da menadzment ove banke želi počiniti harakiri nad bankom
a s druge strane banka uvijek puna
a svi nešto kofol napuštaju
banka je puna zato sto je sve manje njihovih radnika a ne klijenata, jer je prije uvijek bilo po 3-4 šalteruše a sad ih je jedna do maksimalno dvije radnice :D
VenomousV

#1371 Re: Raiffeisen banka

Post by VenomousV »

Zna li neko treba li sta od dokumentacije (osim licne i kartice) kada se zeli ukinuti debitna kartica?
wickerman

#1372 Re: Raiffeisen banka

Post by wickerman »

VenomousV wrote:Zna li neko treba li sta od dokumentacije (osim licne i kartice) kada se zeli ukinuti debitna kartica?
Nista, samo licna karta i kartica. Prvo poravnaj dug na salteru, ja rekao da zatvaram pa oni poravnali na nulu i onda kod porodicnog i to je to. Ja sam u subotu sad otkazao.
VenomousV

#1373 Re: Raiffeisen banka

Post by VenomousV »

wickerman wrote:
VenomousV wrote:Zna li neko treba li sta od dokumentacije (osim licne i kartice) kada se zeli ukinuti debitna kartica?
Nista, samo licna karta i kartica. Prvo poravnaj dug na salteru, ja rekao da zatvaram pa oni poravnali na nulu i onda kod porodicnog i to je to. Ja sam u subotu sad otkazao.
Hvala ;-)
Dzontra_Volta

#1374 Re: Raiffeisen banka

Post by Dzontra_Volta »

seoBIH wrote:
forzamilan wrote:Kolika je provizija ako dižem na bankomatu druge banke u Hrvatskoj?
Imaju neki postotci. No moram ti napomenuti, ako bude dizao i na Raiffesien banci u drugoj drzavi, opet placas proviziju :lol:
5 KM je naknada za podizanje novca sa bankomata drugih banaka u BiH i inostranstvu. Plus provizija na promjenu valute (ako podižeš u inostranstvu) u vrijednosti od 1% od iznosa koji se podiže.
Tigar1

#1375 Re: Raiffeisen banka

Post by Tigar1 »

Moja priča.

Dobio posao u Duvnu krajem 2006 (inače sam iz Bugojna), pošto je firma poslovala sa Raiffeisen bankom dobio preporuku da tamo karticu i račun otvorim a do tada nisam imao isti. Tada su mi tražili da prijavim mjesto trenutnog boravka (to je bila ulica Kovačka bb)

2008 dobijem drugi posao u Travniku, odmah odem u poslovnicu Raiffeisen i prijavim promjenu, mjesto prebivališta Bugojno rekli mi sve je ok, sve je zavedeno u sistemu i promijenjeno.

2012 godine istekla mi kartica, saznajem da su istu poslali na staru adresu u Duvno, preko prijatelja je dobijem, nije pin promijenjen, otišao u poslovnice u Bugojnu i Travniku – gdje radim i pitao ih zašto je to urađeno, rekli mi ''nisu kolege ovo uveli u sistem, ostala im stara adresa''

Sada 2015 u martu isticala mi kartica ponovo, da mi se ne bi opet isto desilo nazvao centralu u Sarajevu, neki momak mi rekao da odem do poslovnice u gradu gdje živim, odnesem uvjerenje o prebivalištu... otišao, tu radi moj prijatelj, on skenirao uvjerenje, snimio i poslao moj zahtjev za ažuriranjem adrese...

Došao 01.04.2015. kartica blokirana, odem do poslovnice opet do jarana, rekao mi da kartica nije poslana u Bugojno (po cipsu mjesto prebivališta) nego u Travnik zato što je to mjesto rođenja... Pa rek'o mogao sam biti rođen i Pekingu, bil' je tamo poslali...

Odem u Travnik do poslovnice gdje mi ''ljubazna'' teta reče da je kartica tu kod njih a da je pin otišao u Duvno...

Daj reko' majke ti da vidim kakve vi to podatke vodite o meni... ona mi pokazala...

Mjesto prebivališta : Bugojno

Adresa : Kovačka bb, Tomislavgrad...

Da poludiš...

Sada čekam PIN... isti je otišao u Duvno pa vraćen, ova poslala zahtjev za pin drugi i kaže moram čekati sedam dana... Podignem ručno novac taj dan. Sutradan skontam da mi neće moći biti taj izno i odem ponovo u banku da dignem još novca kaže mi ''teta'' ''Ne možeš svaki dan dolaziti, izračunaj koliko ti treba za ovih sedam dana...''
Tad sam umalo poludio i izgalamio se k'o nikad u životu...

Neozbiljnost na nivou...

Dok vratim kredit (nije puno ostalo) mijenjam ih.. pa nek' svom ćaći driblaju kartice i pinove.
Post Reply