EuroBasket 2011

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
tcz

#1351 Re: EuroBasket 2011

Post by tcz »

treba ovo pobjediti, o tome ko ide dalje nek drugi kalukulisu :D

:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Sasvim_Obican

#1352 Re: EuroBasket 2011

Post by Sasvim_Obican »

Najsigurnija opcija je - pobjeda protiv Makedonije. Onda smo, mislim, sigurni u TOP 12. E sad, treba dobiti jaku, euforičnu i vrlo, vrlo raziigranu Makedoniju koja želi kao prva otići dalje i prenijeti što je više moguće bodova. Treba nam odbrana kao jučerašnja i iznimno pucački raspoložena ekipa. Nadati se da to imamo. Ako ne bude išlo - aplauz dečkima za ovo što su dosad uradili ! :bih:
Tomahawk11
Globalni moderator

#1353 Re: EuroBasket 2011

Post by Tomahawk11 »

- Imali smo četiri, pet opcija za branjenje Teletovića, no, ništa nam nije uspjelo. Sve smo pokušali, nije išlo - još će Vranković :D

-----Hrvatska klizi tamo gdje nikoga nema. U bezdan kvalifikacija za sljedeće EP. U grupu s Vatikanom, ako nađu petog za prijaviti košarkašku reprezentaciju. :lol:

http://sportske.jutarnji.hr/tomic--ugas ... er/971166/
mikogoago

#1354 Re: EuroBasket 2011

Post by mikogoago »

kako god meni je srce na mjestu uzesmo hrvate i najvise mi je drago zbog onog komentatora koji je tako potcjenivacki govorio o nama i u toku utakmice cjelo vrijeme racunao ko bi mogao biti hrvatima protivnik iz druge grupe-kao da su nas vec pobjedili.Kad cvrc Milojko.Potonuse hrvati ko Titanik.Ma dalje ni nemoramo ici,ali mi je draga ova pobjeda.A ici ce mo dalje uzimamo danas Makedoniju.
Edin H.

#1355 Re: EuroBasket 2011

Post by Edin H. »

Bravo BHF :thumbup:

Kljuc prevage :dance:
Šibicar

#1356 Re: EuroBasket 2011

Post by Šibicar »

Jes' da je Hrvate sinoć stao šut opasno i da su sve moguće promašili,ali opet sam bio,prije svega iznenadjen,pa onda presretan što smo ih nabušili.Iznenadjen sam bio,ne iz razloga što su oni nešto kvalitetniji pa smo ih dobili,nego što smo se vratili nakon one bruke i blamaže protiv Finske,koju niko ni u snovima nije zamišljao.Svaka čast igračima na borbenosti prikazanoj sinoć,i nadam se da će istu ili sličnu prikazati i u ostalim utakmicama,jer kad vidimo da daju sve od sebe i da ginu na parketu,bez obzira na rezultat,niko ih neće nazivati jadovima,propalicama i karinama,kao što je to bio slučaj poslije blamaže od Finske.Iako je ovo protiv Hrvatske izgledalo nešto bolje i nisu nam se sve akcije odnosile na šutanje trice bez ikakvog smisla,igru definitivno nemamo,ali i laik vidi da se ne možemo samo osloniti na šut iz vana,i da lopta jako često mora ići pod koš,to smo u većini slučajeva i činili sinoć zato smo puno bolje i izgledali.Nešto slično treba pokušati i protiv Makedonaca a ne samo bezglavo šutati trice i kad nas ide i ne ide.

Bavčić im zabio tricu. :lol:
hary

#1357 Re: EuroBasket 2011

Post by hary »

Snimak na BHT1 u 12:15 :bih:
lord blackadder

#1358 Re: EuroBasket 2011

Post by lord blackadder »

hary wrote:Snimak na BHT1 u 12:15 :bih:
Haj super, gledah vani bez tona. Slavilo se do duboko u noc.

Danas i ako izgube, sve im je oprosteno. A realno, mi cemo tesko ponoviti onakvu partiju.

Jablanica. Ima li manjeg mijesta s toliko talenata?! (Mirza, Haso, Lula, Vaha, ona rukometasica sto je nekoc harala)

Mirza, kraljuuuuu!
Impavidus

#1359 Re: EuroBasket 2011

Post by Impavidus »

Iako su ZlajaBHF i još par forumaša objasnili kombinacije evo i ovdje ako ima neko da nije skontao, samo još da Sabit nacrta... :D

http://scsport.ba/v2/tekst.php?ID=24672
Ridjobrki

#1360 Re: EuroBasket 2011

Post by Ridjobrki »

ČikaJosip wrote: Realno Hrvatska je za dvije klase jača reprezentacija, sami smo sebe pobjedili.

Realno, Hrvati su navikli živjeti u iluzijama.
lord blackadder

#1361 Re: EuroBasket 2011

Post by lord blackadder »

kakavdanakneiskustvu wrote:
karanana wrote:pa onda ovi nasi komentatori veze nemaju, jer jucer non stop govore da je crna gora i teoretski i matematicki out.

manta mi se. sacekajmo ove popodnevne tekme pa cemo onda znati sta trebamo.

ništa novo
Ne spamaj temu. Rijetko si dosadan lik.
Sasvim_Obican

#1362 Re: EuroBasket 2011

Post by Sasvim_Obican »

Ridjobrki wrote:
ČikaJosip wrote: Realno Hrvatska je za dvije klase jača reprezentacija, sami smo sebe pobjedili.

Realno, Hrvati su navikli živjeti u iluzijama.
Realno, na terenu se pokazuje ko je i za koliko klasa jači. To ti dođe da smo bolji za punih 12 klasa. :bih:
Ridjobrki

#1363 Re: EuroBasket 2011

Post by Ridjobrki »

Ma ja živim kraj hrvatske granice i navijam za njih kad god ne igraju protiv nas ali brate... :roll: U iluzijama su žešćim. Danas će tući Grčku, Izrael nema sutra šta tražiti u Hrvatskoj, ovo im je godina izlaska iz ekonomske krize, u EU ulaze dostojanstveno... :-) :-) :-)

Ja sam totalno CRO-friendly ali ne mogu skontati otkud im toliki kompleksi i potreba da ih na nama liječe.
Mustang1

#1364 Re: EuroBasket 2011

Post by Mustang1 »

Bezveze kalkulisete :D Navijajte za Crnogorce i onda ako zelimo u cetvrtfinale za Hrvate i da dobijemo Makedonce .. Ako samo zelimo proci dalje za Grke :D
mikogoago

#1365 Re: EuroBasket 2011

Post by mikogoago »

Ridjobrki wrote:Ma ja živim kraj hrvatske granice i navijam za njih kad god ne igraju protiv nas ali brate... :roll: U iluzijama su žešćim. Danas će tući Grčku, Izrael nema sutra šta tražiti u Hrvatskoj, ovo im je godina izlaska iz ekonomske krize, u EU ulaze dostojanstveno... :-) :-) :-)

Ja sam totalno CRO-friendly ali ne mogu skontati otkud im toliki kompleksi i potreba da ih na nama liječe.
A na kome ce lijeciti komplekse kada nemaju nikoga drugoga.Jesi li samo cuo sinoc njihovog komentatora.zato mi je jos draza ova pobjeda.Lazu jadni sami sebe,a kada tresnu od zemlju onda ce se valjda i probuditi.Uostalom ko ih sisa neka oni rade sto hoce.Meni je drago da su nasi napokon zaigrali fino i povezanije,nadam se vecerasnjoj pobjedi i da bi u slucvaju prolaza mogli sve bolje igrati i mozda nesto i napraviti,a ako ne hvala im i za ovo sinoc :bih:
Ridjobrki

#1366 Re: EuroBasket 2011

Post by Ridjobrki »

mikogoago wrote:
Ridjobrki wrote:Ma ja živim kraj hrvatske granice i navijam za njih kad god ne igraju protiv nas ali brate... :roll: U iluzijama su žešćim. Danas će tući Grčku, Izrael nema sutra šta tražiti u Hrvatskoj, ovo im je godina izlaska iz ekonomske krize, u EU ulaze dostojanstveno... :-) :-) :-)

A na kome ce lijeciti komplekse kada nemaju nikoga drugoga.Jesi li samo cuo sinoc njihovog komentatora.zato mi je jos draza ova pobjeda.Lazu jadni sami sebe,a kada tresnu od zemlju onda ce se valjda i probuditi.Uostalom ko ih sisa neka oni rade sto hoce.Meni je drago da su nasi napokon zaigrali fino i povezanije,nadam se vecerasnjoj pobjedi i da bi u slucvaju prolaza mogli sve bolje igrati i mozda nesto i napraviti,a ako ne hvala im i za ovo sinoc :bih:
Ma totalno deluded nacija bez ikakve mogućnosti realnog sagledavanja stvari. Uništili su ih režimski mediji i lifestyle emisije - jedni ih ubili u pojam a drugi im dali nerealnu sliku svijeta. Volio bih da ih dobijemo u baražu za EURO pa da vidimo malo ovu Josipovu realnost.

Nas čupa to što iako smo gori od Hrvata u svim kategorijama u jednoj ih šijemo - stajanje sa nogama na zemlji.
ultima_palabra

#1367 Re: EuroBasket 2011

Post by ultima_palabra »

Ridjobrki wrote:
mikogoago wrote:

Ma totalno deluded nacija bez ikakve mogućnosti realnog sagledavanja stvari. Uništili su ih režimski mediji i lifestyle emisije - jedni ih ubili u pojam a drugi im dali nerealnu sliku svijeta. Volio bih da ih dobijemo u baražu za EURO pa da vidimo malo ovu Josipovu realnost.

Nas čupa to što iako smo gori od Hrvata u svim kategorijama u jednoj ih šijemo - stajanje sa nogama na zemlji.
U pravu si za Hrvate, ali da mi stojimo sa nogama na zemlji :-) Možda kad nije sport u pitanju.
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#1368 Re: EuroBasket 2011

Post by prljavi Hare »

Evo ide repriza tekme na BHRT,ali ne smijem gledati,narajcaću se,a žena na poslu!!! :lol: :lol: :lol:
Ridjobrki

#1369 Re: EuroBasket 2011

Post by Ridjobrki »

ultima_palabra wrote: U pravu si za Hrvate, ali da mi stojimo sa nogama na zemlji :-) Možda kad nije sport u pitanju.
Ma stojimo, skloniji smo tražiti greške, kritizirati i strahovati. Prati koliko opet poštovanja ukazujemo Bjelorusiji i koliko smo oprezni u pristupu. Naravno, ima neke euforije ali sve je to u nekim realnim ljudskim okvirima. Oni sinoć mrtvi-hladni izvaljuju kako će se vaditi na Grcima! :-)
Zavatoni

#1370 Re: EuroBasket 2011

Post by Zavatoni »

Ridjobrki wrote:Nas čupa to što iako smo gori od Hrvata u svim kategorijama u jednoj ih šijemo - stajanje sa nogama na zemlji.
Kad smo već šampioni u stajanju sa nogama na zemlji, evo i rasporeda termina i cijena karata za basket turnir u Londonu... :lol:

http://www.tickets.london2012.com/brows ... &evening=1
Ridjobrki

#1371 Re: EuroBasket 2011

Post by Ridjobrki »

Zavatoni wrote:
Ridjobrki wrote:Nas čupa to što iako smo gori od Hrvata u svim kategorijama u jednoj ih šijemo - stajanje sa nogama na zemlji.
Kad smo već šampioni u stajanju sa nogama na zemlji, evo i rasporeda termina i cijena karata za basket turnir u Londonu... :lol:

http://www.tickets.london2012.com/brows ... &evening=1
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Da pojasnim šta sam htio reći na primjeru sutrašnjeg neigranja Spahića: eno na temama o reprezentaciji naši se navijači brinu hoćemo li moći dati više golova Bjelorusima nego što ćemo ih lafo bez Spahića primiti. Bez ikakve potrebe, imaćemo solidnu zadnju liniju, uzećemo im loptu, neće tu biti nekih problema ali mi opet strahujemo jer ipak ima tu nečega.

S druge strane, Hrvati idu na Wembley bez lijevog beka ali odbijaju i pomisao da mijenjaju formaciju i da se prilagođavaju jer su, zaboga oni već jednom tu pobijedili i logično je da će opet. :-) :-) :-) Oni toliko tu nisu normalni da sebi dopuštaju da smatraju Engleze na Wembleyu svojim mušterijama! I onda kad dobiju po piksli čudno im...
ultima_palabra

#1372 Re: EuroBasket 2011

Post by ultima_palabra »

Ridjobrki wrote:
ultima_palabra wrote: U pravu si za Hrvate, ali da mi stojimo sa nogama na zemlji :-) Možda kad nije sport u pitanju.
Ma stojimo, skloniji smo tražiti greške, kritizirati i strahovati. Prati koliko opet poštovanja ukazujemo Bjelorusiji i koliko smo oprezni u pristupu. Naravno, ima neke euforije ali sve je to u nekim realnim ljudskim okvirima. Oni sinoć mrtvi-hladni izvaljuju kako će se vaditi na Grcima! :-)
Ma njihova ekipa je u rasulu, kao grogirani bokser... moraju nešto reći, nekako se vaditi, ali realno u toj ekipi ne funkcioniše ništa.

To što su naši fudbaleri umjereni pripisujem Papetu koji je takav kao osoba... da je Ćiro tu bilo bi jebavanja majki :-D
Murat Sabanovic

#1373 Re: EuroBasket 2011

Post by Murat Sabanovic »

keno ..i tricaaaaaa

Image
Edge

#1374 Re: EuroBasket 2011

Post by Edge »

Ajmo malo u pičku materinu, ajmo u kurac al' u jednoj normanoj igri, dobit' ove Makedonce.
Korisničkoime

#1375 Re: EuroBasket 2011

Post by Korisničkoime »

S druge strane, Hrvati idu na Wembley bez lijevog beka ali odbijaju i pomisao da mijenjaju formaciju i da se prilagođavaju jer su, zaboga oni već jednom tu pobijedili i logično je da će opet. Oni toliko tu nisu normalni da sebi dopuštaju da smatraju Engleze na Wembleyu svojim mušterijama! I onda kad dobiju po piksli čudno im...
Uuuu sjećam se toga jesu razapinjali Bilića zbog tog poraza fakat mi žao čovjeka bili, dobar je trener ali malo falilo da dobije otkaz jer su izgumili protiv Engleske u gostima :-) :-) nigdje veze. Pa sa Dinamom i Ligom prvaka kad su ispali protiv Werdera i Ajaxa ma nema katastrofa kontam ugasit će klub skroz opet nigdje veze :-) :-) . Ali iskreno moramo odati priznanje Hrvatskom sportu imali su izvanredne uspjehe s obzirom na njihovu veličinu i broj stanovnika zaista je to za pohvalu. Znam da nekad pretjeraju sa svojim samopouzdanjem ali iskreno ja nekad poželim da se i mi malo ugledamo na njih barem kad imamo osnova za samopouzdanje. Drugo znaju oni imati i zaista konstruktivne kritike pogotovo njihovi sportski novinari, što u nas potpuno fali. Bilo je i situacija da nakon pobjede poslije čestitki i pohvala ukažu na manjke i nedostatke i to fino argumentovano bez nekih subjektivnih pogleda na ovog ili onog pojedinca, u nas argumentovanog slabo ima ili je uvlakuša ili je kritika na nekoj ličnoj razini :(
Post Reply