Dogadaji u Crnoj Gori

Post Reply
Fudo387

#1351 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by Fudo387 »

radostan dan wrote:
Fudo387 wrote:
radostan dan wrote:anketa kaže - od 40 do 45 posto za nato, a od 55 do 60 protiv nato-a.
Koja anketa?

evo ti trenutno emisija na cg sat, uprvao pričaju o tome da moraju u narednom periodu povećati broj onih koji su za, j kroz pojašnjenje narodu da to nije pitanje biti ili ne biti za cg, nego pitanje boljeg, kvalitetnijeg itd života, stabilnosti i dr...
grešku sam gore napravio, nisam precizirao-tačan navod bi bio - od 55 do 60 posto protiv i neodlučni...neodlučnih nekih cirka 17 posto.
Ok, to..a gdje je ta anketa na koju se pozivas?
LBVIEW

#1352 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by LBVIEW »

breuer wrote:Postoji samo jedna grupacija kojoj je draži pristup NATO-u od samih Milogoraca :D
Postoji samo jedna grupacija koja nosinu zabija u poslove susjeda,a sami u problemima do guse.A sad kmece sto ih niko ne pita ono sto ih se ne bi trebalo ticati-zajebana dijagnoza. :D
LBVIEW

#1353 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by LBVIEW »

Fudo387 wrote: Ok, to..a gdje je ta anketa na koju se pozivas?
Kako gdje je,rekao uzoriti Risto-sotona-boljeg statisticara tesko ces naci. :D
dragan.s

#1354 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by dragan.s »

Ima više anketa, npr. ova: http://mondo.me/a469842/Info/Crna-Gora/ ... o-put.html
Doduše, nedostaje im par procenta.
Ima i ova: http://www.vijesti.me/vijesti/za-crnu-g ... ine-839495
Brojevi su tu negdje.
Fudo387

#1355 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by Fudo387 »

LBVIEW wrote:
Ne treba biti poseban expert za ankete, dovoljno je potraziti pomoc googleTA i ustanoviti da je radosni slag'o. :D

Radosni,
radostan dan wrote:anketa kaže - od 40 do 45 posto za nato, a od 55 do 60 protiv nato-a.
Agencija za strateski marketink Ipsos,
Da je sredinom oktobra održan referendum o članstvu Crne Gore u NATO, 56 odsto građana podržalo bi ulazak države u taj savez, pokazalo je istraživanje agencije Ipsos stratedžik marketing.
izvor,

http://www.blic.rs/Vesti/Politika/60460 ... zak-u-NATO

Radosni, sramota je to za starijeg covjeka.
dragan.s

#1356 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by dragan.s »

Fudo387 wrote:
LBVIEW wrote:
Ne treba biti poseban expert za ankete, dovoljno je potraziti pomoc googleTA i ustanoviti da je radosni slag'o. :D

Radosni,
Agencija za strateski marketink Ipsos,
Da je sredinom oktobra održan referendum o članstvu Crne Gore u NATO, 56 odsto građana podržalo bi ulazak države u taj savez, pokazalo je istraživanje agencije Ipsos stratedžik marketing.
izvor,

http://www.blic.rs/Vesti/Politika/60460 ... zak-u-NATO

Radosni, sramota je to za starijeg covjeka.
Ako je 56 posto za, 44 posto protiv kao što u tekstu piše odakle onda onih 20 posto neodlučnih? Nešto tu nije u redu ili je u CG 100% u stvari 120%?
Fudo387

#1357 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by Fudo387 »

dragan.s wrote:Ako je 56 posto za, 44 posto protiv kao što u tekstu piše odakle onda onih 20 posto neodlučnih? Nešto tu nije u redu ili je u CG 100% u stvari 120%?
Pa procitas citav tekst,

Istraživanje se odnosi na one građane koji su opredeljeni za ili protiv članstva, jer je i dalje visok procenat (20 odsto) onih koji o tome još nemaju stav.
Uostalom koga vise briga, to je gotova stvar.
dragan.s

#1358 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by dragan.s »

Fudo387 wrote:
dragan.s wrote:Ako je 56 posto za, 44 posto protiv kao što u tekstu piše odakle onda onih 20 posto neodlučnih? Nešto tu nije u redu ili je u CG 100% u stvari 120%?
Pa procitas citav tekst,

Istraživanje se odnosi na one građane koji su opredeljeni za ili protiv članstva, jer je i dalje visok procenat (20 odsto) onih koji o tome još nemaju stav.
Uostalom koga vise briga, to je gotova stvar.
Naravno da je gotova stvar, ali optužiš bezveze čovjeka da laže i kao dokaz nudiš rezultate iskazane u najmanju ruku vrlo čudnom metodologijom. Ako nisu uzeti u obzir neodlučni (petina stanovništa) onda podrška u populaciji nije 56% nego manja. Isto tako je i manji broj protivnika pa nije više 44%. Ako se uračunaju ovi neodlučni onda su rezultati ove ankete slični ili skoro isti sa ostalima.
breuer

#1359 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by breuer »

Ej živote dal se nekad kaješ, Milogorce u NATO šalješ, a Bošnjake Rusima daješ, eee!
Avetinho

#1360 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by Avetinho »

E ovakvo jecanje nad sudbinom nisam cuo da je bilo ni na Kosovu Polju.
Fudo387

#1361 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by Fudo387 »

dragan.s wrote:Naravno da je gotova stvar, ali optužiš bezveze čovjeka da laže i kao dokaz nudiš rezultate iskazane u najmanju ruku vrlo čudnom metodologijom. Ako nisu uzeti u obzir neodlučni (petina stanovništa) onda podrška u populaciji nije 56% nego manja. Isto tako je i manji broj protivnika pa nije više 44%. Ako se uračunaju ovi neodlučni onda su rezultati ove ankete slični ili skoro isti sa ostalima.
Sve sto ne ide u prilog vasim tvrdnjama je "cudna metodologija", ja sam se bar pokusao koristiti relevantnim izvorom umjesto kao sto je
to on uradio "odokativno". Ti ustvari ne nudis nista sem besmislenog nagadjanja a sta ako ovih 20% bude ZA/Protiv, pojma nemam kako bi
i da li bi se ti ljudi izjasnili, na kraju vise nije ni bitno.
breuer

#1362 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by breuer »

Avetinho wrote:E ovakvo jecanje nad sudbinom nisam cuo da je bilo ni na Kosovu Polju.
Volko slavlje ne bješe ni onda nakon Ibiševićevog gola u Litvaniji!
dragan.s

#1363 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by dragan.s »

Fudo387 wrote: Sve sto ne ide u prilog vasim tvrdnjama je "cudna metodologija", ja sam se bar pokusao koristiti relevantnim izvorom umjesto kao sto je
to on uradio "odokativno". Ti ustvari ne nudis nista sem besmislenog nagadjanja a sta ako ovih 20% bude ZA/Protiv, pojma nemam kako bi
Pa ako je za tebe relevantna metodologija i "relevantan izvor" onaj kome je bitno da u naslovu stoji "56 posto za" onda OK. Za mene nije. Lijepo je za naslova, ali naprosto nije tačno. Niko i ne zna kako bi se izjasnilo ovih 20 %, ali i njihov stav je jednako validan kao i ovih ostalih koji su za i protiv i svako istraživanje ih mora obuhvatiti i prikazati.
Postavio sam dva linka iz GG medija koji imaju slične brojeve ovim tvojim (naravno kad se preračunaju neodlučni) i to je sve tu negdje.
Avetinho

#1364 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by Avetinho »

breuer wrote:
Avetinho wrote:E ovakvo jecanje nad sudbinom nisam cuo da je bilo ni na Kosovu Polju.
Volko slavlje ne bješe ni onda nakon Ibiševićevog gola u Litvaniji!
Taj go je nista u poredjenju s ovim sto vam ga Crna Gora zavali.
radostan dan

#1365 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by radostan dan »

Fudo387 wrote:
Ne treba biti poseban expert za ankete, dovoljno je potraziti pomoc googleTA i ustanoviti da je radosni slag'o. :D .
hvala...

pošto imaš net, prije nego nešto napišeš, pokušaj da se još malo dodatno informišeš o temi o kojoj pišeš.
tako možda saznaš o aferi -depeša- i ipsos-ovom istraživanju to jest anketi. tamo ćeš naći stvarne procente. ti tvoji copy paste podaci iz blica, koji uzgred ne priznaš kao objektivno glasilo, osim ako ti ne zatreba, su opet copy paste onog zbog čega je izbila pomenuta afera.

dalje, pitaš me za izvor, a ja ti vec odgovaram da upravo gledam cg emisiju u kojoj slovački ambasador ili predstavnik nato-a kaže doslovce- nemojte se sekirati zbog slabijih procenata za, i mi u slovackoj smo imali minus u procentima, iako smo uvijek pripadali zapadu, sem za vrijeme komunizma...
i cg ne znam koja funkcija kaže - moramo raditi na tome.

necenzurisani i nefalsifikovani podaci su upravo onakvi kako sam napisao, uz ispravku koju sam takođe
napisao na prethodnoj strani, 40 do 45 posto za, i neodlučnih i protiv od 55 do 60. računa se da je neodlučnih od 17 do 19 posto. koliko se sjećam, podaci važe za april 2015.

valjda se bolje vidi iz njujorka, a ne odavde.

u vezi problematike, uputio bih te i na rezultate cedem-a iz oktobra 2014. koje je bilo zaista detaljno.

i još bih te podsjetio da je ipsos imao popriličnu aferu pred poslednje izbore u bih, iz koje se elegantno izvukao.

eto,to ja onako, odokativno.
Last edited by radostan dan on 02/12/2015 22:55, edited 3 times in total.
Fudo387

#1366 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by Fudo387 »

dragan.s wrote:
Fudo387 wrote: Sve sto ne ide u prilog vasim tvrdnjama je "cudna metodologija", ja sam se bar pokusao koristiti relevantnim izvorom umjesto kao sto je
Pa ako je za tebe relevantna metodologija i "relevantan izvor" onaj kome je bitno da u naslovu stoji "56 posto za" onda OK. Za mene nije. Lijepo je za naslova, ali naprosto nije tačno. Niko i ne zna kako bi se izjasnilo ovih 20 %, ali i njihov stav je jednako validan kao i ovih ostalih koji su za i protiv i svako istraživanje ih mora obuhvatiti i prikazati.
Postavio sam dva linka iz GG medija koji imaju slične brojeve ovim tvojim (naravno kad se preračunaju neodlučni) i to je sve tu negdje.
Momak, stvarno mi nije jasno sta pokusavas dokazati?
Da je radosni u pravu kad kaze,
Nema ni jedne takve ankete, cak si i sam koristio izvore koji pobijaju njegovu tvrdnju, al' djaba.
Ti bi samnom do sutra drljavio i ubijedjivao me kako nisam u pravu samo da bi ...ma pojma nemam sta?
Crnogorcima sretno, neka se pripremi Bosna, a vi sto ne bi u nato...ma bas me briga za vama.
breuer

#1367 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by breuer »

Avetinho wrote:Taj go je nista u poredjenju s ovim sto vam ga Crna Gora zavali.
Gore i od onog nepostojećeg zaleđa protiv Nigerije! Točno!
Superhikk

#1368 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by Superhikk »

Priča o anketama,kao i o većinskoj volji naroda je suvišna. Sve je to , u CG posebno, podložno friziranju. Istina je negdje, da je nedavno, većinsko raspoloženje prema NATO-u bilo negativno. To je prirodni refleks višedecenijske indoktrinacije "nas i Rusa..." od koje intimno pati i dobar dio DPS prvaka i birača. Inače, DPS je moćan i angažovan samo kad je u pitanju njihov pupak i šoopak, tj, kad su na repertoaru izbori. Tad se zastraši,plati,potkupi,hipnotiše, uvijek dovoljan broj malenog stada. Kampanja za ulazak u NATO nije se odvijala po tim principima pa sumnjam da je i danas podrška za ulazak u NATO većinska, no kada bi od toga zavisio pupak i šoopak DPS-a ne sumnjam da bi vrlo lako bila.

Pozivnica je svakako bila očekivana, ne naravno zato što je CG zaslužila već zato što je to interes SAD-a. Uz to, blaga i očigledno nepripremljena reakcija Rusije koja se do sada istrčavala sa grubim reakcijama prema CG za svaki pomen NATO-a, ne isključuje ni neki dil između njih i SAD popitanju Crne Gore. Podjednako mi je patetična slavodobitnost DPS-a i njenih novopečenih turbo Crnogoraca, kao i kuknjava i neprijatno iznenađenje prosrpski nastrojenih suludnjaka, odavno distanciranih od po njih surove realnosti geopolitike.

Ono što mene zanima je šta ova dešavanja nose za DPS. Tu je iskustvo Hrvatske sa Sanaderom. Kao rezultat približavanja EU i NATO-u Imamo već započete i najavljene procese protiv drugog čovjeka DPS-a, budvanskog lopine Marovića i još nekih karata iz DPS lopovske kule. Imamo već i na samom zapadu sve glasnije izražene stavove da je nesmjenjivost DPS-a inkompatibilna sa njihovim krojem demokratije. Imamo uhljebe iz Krivokapićevog SDP-a u vlasti koji je nakon pozivnice najavljivao suprostavljanje DPS-u. U vazduhu visi afera Telekom koju su Ameri do sada stidljivo forsirali kao batinu kojom se prijetilo Đukanoviću. Imamo očigledno nervoznog Đukanovića koji se naprasno bakće sa boranijom iz opozicije i SDP-a po tamo nekim sastancima za drugačije izbore. Mnogo otvorenih pitanja i mogućih razvoja događaja. Baš sam znatiželjan kakav će dil postići gazde sa zapada sa našim mangupčićima. Da li neka mirna smjena vlasti uz zadržavanje pokradenog plijena ili neka šira predstava sa zatvaranjem i sudskim procesima, ali sve mi upućuje na to da DPS , ili barem Đukanović, nakon sledećih izbora više neće biti alfa i omega.
radostan dan

#1369 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by radostan dan »

ma jok...bolje zna fudo iz njujorka, nego ti iz crne gore...
Drvenija87

#1370 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by Drvenija87 »

Priveden Srbadijac barski

ImagePhoto: LA
Kako se kaže, sekira ili satira: Darko Milić, četnik iz Bara

Darko Milić, pripadnik četničke grupe „Srbadija barska“, priveden je u policiju na informativni razgovor zbog objavljivanja fotomontaže na svom Fejsbuk profilu gde uz sliku Đukanovića u lisicama, barska Srbenda konstatuje da bi bolje bilo da je to urađeno mnogo ranije jer bi se tako Crna Gora spasila propadanja…”Srbadija barska”, ekstremna navijačka grupa, poznata po primitivizmu i ultra nacionalizmu, u svom saopštenju pokušala je da opravda svog poremećenog člana, o čijem mentalnom stanju dovoljno govori fotografija.

Šta piše nepismena Srbadija: “Iako je cijela Crna Gora upoznata sa tim da je diktatorov kriminalni klan odavno na udaru od opozicionih političara i javnosti zbog toga, izgleda da je režimskim snagama ovakvo ‘skrnavljenje’ lika i djela Vođe, koje aludira i na mlađane dane, posebno zasmetalo”.

ImageIzvor: http://www.vijesti.me
Praseća opozicija: Četničko poselo pred Skupštinom CG

Potom sledi mala priča o Darku Miliću: “On je, takođe, sa ‘Srbadijom barskom’ proveo svaki dan na protestima ispred Skupštine u šatoru, tražeći bolje dane za svoju zemlju, nekad bez obzira na kišu i hladnoću. On je bio ‘kriv’ i za pečenje praseta u Slobodnoj zoni, čime je tada obogatio trpezu demonstranata”.

ImagePhoto: In4s
Srbadija misli da je ovo smiješno: Milić Darko, umetnički rad kamom

Srbadija kolektivno zaključuje: “ Jasna stvar koja se nameće kao zaključak je da se radi o političkom progonu i pokušaju zatiranja slobodarskog duha koji se već dovoljno raširio Crnom Gorom da ni jedan vid zastrašivanja neće biti dovoljan da uguši bunt”.

Presrećne: e-Novine
http://www.e-novine.com/

:pisnula: :pisnula: :pisnula: :pisnula: :pisnula:
Avetinho

#1371 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by Avetinho »

Fudo iz njujorka ili ne, ispade jedno oko iz dava oka u glavi.
Putnik ali stvarno

#1372 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by Putnik ali stvarno »

Ispade I drugo dobra avetinjo, cuj ovo

BROD američke mornarice USS Gravely (DDG 107), razarač s navođenim projektilima, stigao je u nedjelju u posjet crnogorskoj luci Bar u sklopu američko-crnogorske suradnje na području sigurnosti.

Kako je priopćeno iz američkog veleposlanstva u Podgorici tijekom posjeta Crnoj Gori zapovjednica broda Alysa L. Ambrose i članovi posade susrest će se s kolegama iz crnogorske mornarice, kao i s lokalnim dužnosnicima i građanima Bara.

"Ovaj posjet luci Bar je u funkciji nastavka napora američke Šeste flote na izgradnji interoperabilnosti SAD i Crne Gore kao dijela globalnog pomorskog partnerstva u unapređenju pomorske sigurnosti", priopćili su iz veleposlanstva SAD.

Na USS Gravely je više od 300 časnika i mornara.

Dakle ovo ni Zelenasi nece moci dugo da progutaju, poslao im Obuma Zapovjednicu Alysa u, da se sretne sa kolegama Serdarima :D

Cini mi se da ni Gay pride nije bas bio dovoljno toplo odradjen, Milo, Milo, prave muke tek dolaze ...

Prvo medalja, a onda malo razrade, neka se spremi Djukanovic !
Fudo387

#1374 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by Fudo387 »

Putnik ali stvarno wrote:Ispade I drugo dobra avetinjo, cuj ovo

BROD američke mornarice USS Gravely (DDG 107), razarač s navođenim projektilima, stigao je u nedjelju u posjet crnogorskoj luci Bar u sklopu američko-crnogorske suradnje na području sigurnosti.

Kako je priopćeno iz američkog veleposlanstva u Podgorici tijekom posjeta Crnoj Gori zapovjednica broda Alysa L. Ambrose i članovi posade susrest će se s kolegama iz crnogorske mornarice, kao i s lokalnim dužnosnicima i građanima Bara.

"Ovaj posjet luci Bar je u funkciji nastavka napora američke Šeste flote na izgradnji interoperabilnosti SAD i Crne Gore kao dijela globalnog pomorskog partnerstva u unapređenju pomorske sigurnosti", priopćili su iz veleposlanstva SAD.

Na USS Gravely je više od 300 časnika i mornara.

Dakle ovo ni Zelenasi nece moci dugo da progutaju, poslao im Obuma Zapovjednicu Alysa u, da se sretne sa kolegama Serdarima :D

Cini mi se da ni Gay pride nije bas bio dovoljno toplo odradjen, Milo, Milo, prave muke tek dolaze ...

Prvo medalja, a onda malo razrade, neka se spremi Djukanovic !
Gusle u ruke i isplaci se k'o junak. :D
kamen spoticanja

#1375 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by kamen spoticanja »

Momo Bulatovic.danas za govornicom na protestima protiv Nato-a u Podgorici :-?
Milo ce vrlo brzo morati duge cijevi poslati na ulice
Post Reply