Na Mirsu sam totalno zaboravio. Mislim da je ubijen 1994, jer smo se u ljeto 1995 kupali u rijeci Dobrinji ali mozda i ja grijesim, jbg davno je bilo. Izmedju genijalnosti i ludila je tanka linija i mislim da je i kod Mirse bio taj slucaj.farexicus wrote:
Čestitam na mapama.
Da dodam ponešto.
6. Na tom mostu poginuo je onaj naš sugrađanin što je poludio u ratu, sjećam ga se po tome što je uništavao šprice iz bolnice "da ne padnu u ruke neprijatelju" i što se raja ibretila kako rješava složene matematičke zadatke kada je bio onaj srednjoškolski centar. Mislim da je 1995 ubijen na tom mostu.
9. Brana je bile i između narandžastog i zelenog mostića, bila je i na petici...ne mogu da shvatim kako smo se mogli tamo kupati niti mi je jasno kako nije bilo poginulih, mogli su nas pištoljima gađati.
14. Ulica Avde Ćuka, bio je tranše, nije se moralo pretrčavati, bili su povezani sa onom zgradom u D2b koja im je najbliža gdje je također bila naša linija. Al im je zeznuto bilo, nema šta, nekako odsječeno. A ljudi su živjeli tamo, samnom su u razred išli neki koji su bili u toj ulici. Da Bog sačuva.
Ma ne samo pistoljima vala mogli su i nekom ultra giga zajebanom prackom da su htjeli
Isto tako u toku zime (mislim da je bila 94 na 95) kada smo skijali po brdu Mojmilu, imali su nas iz Lukavice ko na dlanu. Mogli su da biraju gdje da nas gadjaju pa nisu. Mozda su bili njihovi domaci na linijama pa nas pustili da uzivamo, doduse tad su i bila kao nekakva primirija ako se dobro sjecam, pa niti su ovi pucali, a niti su nasi pucali.
Znam da su u Avde Cuka zivjeli neki civili i uvijek sam se pitao kako je tamo tim ljudima.
@Ali Kemal
mojne tisra majke ti