Borussia Dortmund

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply

Kako ce BVB proci u narednoj sezoni lige prvaka?

ipast ce odmah u grupnoj fazi
66
22%
doci ce do 1/8 finala
68
23%
doci ce do 1/4 finala
60
20%
doci ce do 1/2 finala
37
12%
doci ce do finala
59
20%
nesto drugo (navedite)
12
4%

Total votes: 302

AmiĐa_Idriz

#1351 Re: Borussia Dortmund

Post by AmiĐa_Idriz »

groove

#1352 Re: Borussia Dortmund

Post by groove »

veella wrote:Od 21-22.07 Telekom Cup 2013... Igra se u M' Gladbachu...
Ucesnici su:
Hamburger SV
Borussia Mönchengladbach
BVB
bayern
takmicenje na nivou lige prvaka!
inace, prosle godine werder je ovaj kup rutinski osvojio 8-) :D
BHF_Manijak

#1353 Re: Borussia Dortmund

Post by BHF_Manijak »

I mene nervira ta politika. JEbote uzeli su 37 miliona + pare od Lige prvaka, a oni se cigance za igraca. Ako i padnu dogodine tj. ako ne budu konkurentni i nece mi biti krivo, jer se ponasaju k'o debili.
Oni bi izgleda i sad da mogu dovoditi igrace od po 2-3 miliona pa prodavati za 20! Halo, ti si finalista Lige prvaka i ti kad pokucas na vrata automatski je cijena 2 puta veca! :roll:
simonese

#1354 Re: Borussia Dortmund

Post by simonese »

BHF_Manijak wrote:I mene nervira ta politika. JEbote uzeli su 37 miliona + pare od Lige prvaka, a oni se cigance za igraca. Ako i padnu dogodine tj. ako ne budu konkurentni i nece mi biti krivo, jer se ponasaju k'o debili.
Oni bi izgleda i sad da mogu dovoditi igrace od po 2-3 miliona pa prodavati za 20! Halo, ti si finalista Lige prvaka i ti kad pokucas na vrata automatski je cijena 2 puta veca! :roll:
BVB je u vise navrata pokazao cudnu transferpolitiku,pogotovo nakon nekog uspjeha
veella

#1355 Re: Borussia Dortmund

Post by veella »

Niste ni svjesni koliko smo jaki :D
Mnogo smo jaki, tako da pojacanja su smijesna, nema niko dovoljno kvalitetan da nas pojaca, tako da znate nema vam spasa kada se zahuktamo ko Zeljina lokomotiva u dolini cupova iz 1921 godine :thumbup:
BHF_Manijak

#1356 Re: Borussia Dortmund

Post by BHF_Manijak »

Lijep je Veella taj tvoj optimizam ali i sam znas da ovakva ekipa ne moze biti konkurentna ni u LP ni u Bundesligi. Bez Goetzea i sa nezadovoljnim Lewandowskim, tesko, jako tesko!
MeanMachine

#1357 Re: Borussia Dortmund

Post by MeanMachine »

Danas čitam intervju sa Watzke-om i čovjek samo kuka u smislu da Dortmund ima dovoljno novca, ali kaže uvijek kada se u javnosti pročuje da BVB želi nekog igrača automatki 20 drugih klubova se zainteresuje za istog igrača i cijena postane nerealno visoka. Imaju cca 100 miliona eura od prošle sezone na raspolaganju, a htjeli bi dovoditi igrače za jedan par Hugo čarapa, eventualno dva para ako smatraju da je zaista dobar :-) Najsmješniji mi je razlog koji Watzke navodi za interesovanje ostalih klubova za nekog igrača kojeg BVB želi: kaže čovjek da drugi klubovi, čim saznaju za interes Dortmunda u vezi nekog igrača, smatraju da taj igrač mora da je svjetska klasa čim ga BVB želi i odmah počnu davati ponude :lol: Mislim, odkad je to Dortmund etalon za mjerenje kvaliteta igrača - cirkus :lol: Jedno je sigurno, ako BVB bude još dugo čekao sa transferima nema šanse da se više kvalitetno pojačaju, a da ne potroše sve pare koje imaju na neke prosječne igrače kojima će do tada cijena biti prenapuhana. Dvije stvari Dortmund mora što prije da prihvati:

1. U prošloj sezoni su zaradili mnogo novca i to svi klubovi čije oni igrače žele znaju, tako da nijednog igrača neće dobiti jeftino nego će ga sigurno dobro preplatiti;

2. I pored 2 osvojena prvenstva i 1 DFB kupa, te učešća u finalu CL-a Dortmund internacionalno predstavlja još uvijek prosječnu "fudbalsku adresu" koja shodno tome nije pretjerano atraktivna za velike fudbalske zvijezde tako da svoja pojačanja moraju tražiti na svom kvalitativnom nivou (iz istog razloga, dakle prosječni kvalitet BVB-a u internacionalnom poretku, tu ekipu je napustio Götze, napustit će ih i Lewandowski, a pitanje je i koliko će dugo uspjeti zadržati Gündogana i Reusa, naročito ako izostanu dobra igra i poneki trofej u narednih 1-2 sezone).

Lično ne bih volio da BVB previše oslabi zbog loše politike transfera, jer jak Dortmund (i bilo koja druga ekipa iz Njemačke) podiže konkurentnost i atraktivnost Bundeslige u evropskom i svjetskom fudbalskom poretku, ali nesnalaženje i pasivnost uprave Dortmunda u ovom prelaznom roku ne ostavljaju mnogo prostora za optimizam po ovom pitanju.
Partijaner

#1358 Re: Borussia Dortmund

Post by Partijaner »

Pocinju da budu kao Bayern lani godina, da im je dovest dobrog igraca ali za male pare, e pa ne moze jbm mu mater, ovaj Watzke nimalo nije covjek za BvB.
veella

#1359 Re: Borussia Dortmund

Post by veella »

Svaki put me iznenadite glupostima. Cuj uprava BVB-a glupa i ne zna sta radi... Mi haramo svijetom fudbala bez izvikanih zvijezda sa igracima koji su u dovedeni iz regionalnih liga, a ne kao bayern kupili bi Boga Oca :D :thumbup: samo da osvoji trofeje....
veella

#1360 Re: Borussia Dortmund

Post by veella »

Partijaner wrote:Pocinju da budu kao Bayern lani godina, da im je dovest dobrog igraca ali za male pare, e pa ne moze jbm mu mater, ovaj Watzke nimalo nije covjek za BvB.
Dok je Watzke i Klopp tu, bayern ce biti na mukama, sto me jako raduje :D
ledeni_caj

#1361 Re: Borussia Dortmund

Post by ledeni_caj »

Realno, nije problem staviti Bayern na muke tu i tamo, fazon je staviti ih na muke svake godine, u svakom takmicenju. A realno sa nekakvim polovnjacima to nece ici... Iskreno sam se nadao, a i jos uvijek nadam da ce izletiti kakve pare za Pjanica i opet mozda nesto osvojiti.
zlajapravaraja

#1362 Re: Borussia Dortmund

Post by zlajapravaraja »

ledeni_caj wrote:Realno, nije problem staviti Bayern na muke tu i tamo, fazon je staviti ih na muke svake godine, u svakom takmicenju. A realno sa nekakvim polovnjacima to nece ici... Iskreno sam se nadao, a i jos uvijek nadam da ce izletiti kakve pare za Pjanica i opet mozda nesto osvojiti.
Pjanic bi imao smisla samo ako bi i Dzeko dosao. Inace im bas i ne treba igrac njegovog profila, niti mislim da bi se tek tako lako uklopio u ekipu i stil igre. Ali u paketu s Dzekom je to vec druga prica, jer tada dobijas asistenta i ekgzekutora koji se vec sjajno razumiju, zbog cega vrijedi mjenjati i taktiku i stil igre. A sto se upravo toga tice, mislim da ce Kloppov mahniti presing kad tad uzeti danak, jer je fizicki pa i mentalno iscrpljujuci. Dobri fudbaleri radije igraju lopte nego sto trce ko muhe bez glave... :lol: :wink:

Jucer su se opet pojavile glasine o transferu Lewandowskog u City i eventualnoj trampi za Dzeku, a ja vjerujem da ako je Dzeko ikada pregovarao s Dortmundom, da im je i rekao "dovedite mi Pjanica, pa cemo pricati o parama" :D 8-)
MeanMachine

#1363 Re: Borussia Dortmund

Post by MeanMachine »

veella wrote:Svaki put me iznenadite glupostima. Cuj uprava BVB-a glupa i ne zna sta radi... Mi haramo svijetom fudbala bez izvikanih zvijezda sa igracima koji su u dovedeni iz regionalnih liga, a ne kao bayern kupili bi Boga Oca :D :thumbup: samo da osvoji trofeje....
:lol: Ovaj boldirani dio tvog posta je pravo simpatičan :lol: Čuj Dortmund hara svijetom fudbala :lol: i to nakon svega dvije titule prvaka Njemačke u čitavoj protekloj deceniji, te igranja u jednom finalu CL-a. Pa kakva bi vam tek priča bila da imate makar upola titula kao Bayern, a kamo li jednak broj :-)
veella

#1364 Re: Borussia Dortmund

Post by veella »

Image
Partijaner

#1365 Re: Borussia Dortmund

Post by Partijaner »

Kad grom pukne u krov ode BvB u kurac krasni. :mrgreen:
veella

#1366 Re: Borussia Dortmund

Post by veella »

Partijaner wrote:Kad grom pukne u krov ode BvB u kurac krasni. :mrgreen:
Cuva Bog Zelju svog :D
groove

#1367 Re: Borussia Dortmund

Post by groove »

mario gomez mozda u dortmund
Partijaner

#1368 Re: Borussia Dortmund

Post by Partijaner »

groove wrote:mario gomez mozda u dortmund
:lol: :lol: :lol:
MOSALJOZE

#1369 Re: Borussia Dortmund

Post by MOSALJOZE »

groove wrote:mario gomez mozda u dortmund
werder vjerovatno u Cvajtu. :D
Partijaner

#1370 Re: Borussia Dortmund

Post by Partijaner »

Veella rodjak, vidi ovog ljepotana, poznajes li ga. :mrgreen:
Image
veella

#1371 Re: Borussia Dortmund

Post by veella »

Partijaner wrote:Veella rodjak, vidi ovog ljepotana, poznajes li ga. :mrgreen:
Image
Holandanin... Samo sto mu je opala kosa :lol:
veella

#1372 Re: Borussia Dortmund

Post by veella »

Image
Vrijedi ko cijeli bayern sa upravom i PEPIM :lol:
Partijaner

#1373 Re: Borussia Dortmund

Post by Partijaner »

Taj ako se pokaze kod vas, seli se kod nas u Minken kao i ostali. :mrgreen:
ledeni_caj

#1374 Re: Borussia Dortmund

Post by ledeni_caj »

Cuo sam da Uli hoce Kloppa, vice treba neko da vodi Bayern 2. :oops: :D
Partijaner

#1375 Re: Borussia Dortmund

Post by Partijaner »

Hajd neka vam je hairli sa Aubameyangom ne bi li dosli opet do 2. mjesta u BL.
Post Reply