A tekma protiv Getafea?Bušman wrote:Mourinhova taktika je takva. Protiv Barce igra sa 3 DM-a sa laznom devetkom i dva ultra pokretljiva krila. Protiv slabijih timova igra sa 2 DM-a i 3 AMC-a i jednim napadacem. Standardna inverzija, plus sto ima jakih DM-ova u timu - Diarra, Xabi Alonso, Khedira, pa moze se reci i Pepe koji je super odigrao na toj poziciji protiv Barce. Eh sad, prva je klasicna kontra-napad taktika, a do kontre ultra jaka odbrana sa 7 igraca koji se brane stalno plus dodavanje jos igraca po potrebi. Druga je napadacka, ali postoji mogucnost da izgubis od timova tipa Osasuna koji igraju onu prvu taktiku, a svojom ih taktikom tesko mozes razvuci.fixer wrote:Pa uvijek ima bolji od boljeg. Ali Totenhem nije losa ekipa da bi se podcjenjivala Realova pobjeda. Dapace, utakmica sa Barcelonom nije dovoljna da bi se pricalo o kukavickom Realu. Jednostavno, Real je ekipa koja ima jednu vrlinu - prilagodljivost.
Zapravo se ne radi o nesto pretjerano fleksibilnim taktikama. Manchester United ima daleko najfleksibilniju taktiku u zavisnosti igraca koji su trenutno na terenu. Imaju vecu dubinu u timu, vise i od Barce i od Reala.
Barça-Madrid (Los Clásicos)
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
fixer
#1351 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
-
Richard Peti
#1352 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Jedan dodavac manje, jos Pepe da odradi svoje na Messiju i onda Xavi moze materi dodavatEntropio wrote:Guardiola: "Iniesta is 100% certainly out. He won't play tomorrow."
-
Bušman
#1353 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Ima Thiago Alcantaradzemmo wrote:Jedan dodavac manje, jos Pepe da odradi svoje na Messiju i onda Xavi moze materi dodavatEntropio wrote:Guardiola: "Iniesta is 100% certainly out. He won't play tomorrow."
-
Richard Peti
#1354 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
vidio sam ih protiv Osasune,Bušman wrote:Ima Thiago Alcantaradzemmo wrote:Jedan dodavac manje, jos Pepe da odradi svoje na Messiju i onda Xavi moze materi dodavatEntropio wrote:Guardiola: "Iniesta is 100% certainly out. He won't play tomorrow."
prva izmjena Iniesta - nista
druga Xavi - nista
treca Messi - jedva go
naucili jedni te isti da se dodaju, a ova omladina pokusava, al ne ide
- ultima_palabra
#1355 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Ništa ja to ne vjerujem...dzemmo wrote:Jedan dodavac manje, jos Pepe da odradi svoje na Messiju i onda Xavi moze materi dodavatEntropio wrote:Guardiola: "Iniesta is 100% certainly out. He won't play tomorrow."
-
Richard Peti
#1356 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Ni jaultima_palabra wrote:Ništa ja to ne vjerujem...dzemmo wrote:Jedan dodavac manje, jos Pepe da odradi svoje na Messiju i onda Xavi moze materi dodavatEntropio wrote:Guardiola: "Iniesta is 100% certainly out. He won't play tomorrow."
-
fixer
#1357 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
ultima_palabra wrote: Ništa ja to ne vjerujem...
- Logovan
#1358 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Iker je rekao da će Real pobijediti i tako će biti
Ove hobotnice pravo pogađaju, dobro bi bilo kad bi svaki vikend pogađale po 20-tak utakmica, kladionice bi propale

-
5 0 5
#1359 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Nece igrati ni Khedira, Gago, Carvalho, Canales i Pedro León.
-
5 0 5
- ultima_palabra
#1361 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Ko grogiran bokser505sCrtom wrote:Pep Guardiola riled by Jose Mourinho jibes BBC Sport
Koliko su se stvari promijenile za desetak dana... mislim da sad Pep žali što nisu ozbiljnije odigrali drugo poluvrijeme prve utakmice na Bernabeu, tu su mogli zadržati ogromnu psihološku prednost koju su imali.
-
LSD
#1362 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Nema potrebe, sutra ce se ova arogancija Mourinha i Realovih igraca naplatiti sa kamatama.ultima_palabra wrote:Ko grogiran bokser505sCrtom wrote:Pep Guardiola riled by Jose Mourinho jibes BBC Sport![]()
Koliko su se stvari promijenile za desetak dana... mislim da sad Pep žali što nisu ozbiljnije odigrali drugo poluvrijeme prve utakmice na Bernabeu, tu su mogli zadržati ogromnu psihološku prednost koju su imali.
Pa ne može se tek tako podcijenjivati Barcelona (iako ce biti dosta oslabljena sutra)...vrlo brzo se zaboravilo 5-0 ili 2-6...vrijeme je za podsjetnik
-
Bušman
#1363 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Cisto sumnjam da bi se sta promijenilo. Mozda bi cak otislo u skroz drugom smjeru. Mozda bi Real pobijedio u finalu kupa 5-0ultima_palabra wrote: Ko grogiran bokser![]()
- ultima_palabra
#1364 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Nisam vidio da iko ikoga podcjenjuje... samo kažem da je Mou anulirao onaj kompleks koji su imali i šanse su sada 50-50.LSD wrote:Nema potrebe, sutra ce se ova arogancija Mourinha i Realovih igraca naplatiti sa kamatama.ultima_palabra wrote:Ko grogiran bokser505sCrtom wrote:Pep Guardiola riled by Jose Mourinho jibes BBC Sport![]()
Pa ne može se tek tako podcijenjivati Barcelona (iako ce biti dosta oslabljena sutra)...vrlo brzo se zaboravilo 5-0 ili 2-6...vrijeme je za podsjetnik
-
LSD
#1365 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Vidio sam ja zato, kako Pepe pokazuje da ne kažem šta Barcinim navijacima poslije gola (nešto slicno je i Ramos radio nakon 5-0 i iskljucenja kad je šamarao sve redom)...kasnije se fol nešto izvinjavali, nisu tako mislili i slicni šupljaci...sutra je vakat za naplatu svih tih zayebancija...ne može to proci tek tako nekažnjeno 
- ganjeta
#1366 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
U pravu si za te sanse 50-50 ako mislis na prvu tekmu..Real se dig'o iz ponora...ali sam ubjedjen da ce finale biti Barca-Jedinstvo.
- skafiskafsnjak
#1367 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
aj da se napravi anketa, koga bi voljeli vidjeti u finalu...
- ultima_palabra
#1368 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Ma nemoj zezatLSD wrote:Vidio sam ja zato, kako Pepe pokazuje da ne kažem šta Barcinim navijacima poslije gola (nešto slicno je i Ramos radio nakon 5-0 i iskljucenja kad je šamarao sve redom)...kasnije se fol nešto izvinjavali, nisu tako mislili i slicni šupljaci...sutra je vakat za naplatu svih tih zayebancija...ne može to proci tek tako nekažnjeno
-
LSD
#1369 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Šalu na stranu, ali ova zadnja linija ce biti šminkaultima_palabra wrote:Ma nemoj zezatLSD wrote:Vidio sam ja zato, kako Pepe pokazuje da ne kažem šta Barcinim navijacima poslije gola (nešto slicno je i Ramos radio nakon 5-0 i iskljucenja kad je šamarao sve redom)...kasnije se fol nešto izvinjavali, nisu tako mislili i slicni šupljaci...sutra je vakat za naplatu svih tih zayebancija...ne može to proci tek tako nekažnjenoA ko će Piqueove i Valdesove zajebancije naplatiti? Malo je kup da se to sve naplati

Puyol ce morati raditi i za Abidala/Maxwella/Adriana..ali i za Iniestu prema naprijed...sutra od njega ocekujem utakmicu karijere.
- jeza u ledja
#1370 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Ljepotan i tri cudovista. 
- lester burnham
#1371 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
puyol je taj ljepotan...!
-
LSD
#1372 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
lester burnham wrote:puyol je taj ljepotan...!
- Zmijuga loma
#1373 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Za mene bi veće iznenađenje bilo da sutra Barcelona pobijedi Reala na ESB nego da je danas Schalke uzeo UTD.
Sve tri rotacije na lijevom beku ozlijeđene, sa Puyolom koji je zadnju utakmicu odigrao u januaru (izuzimajući onih 50+ minuta nedavno na ESB) plus se ne sjećam kad je na lijevom beku zadnji put igrao, bez Inieste kojeg će vjerovatno Keita mijenjati (+ dobar na lopti, - kreativnost), bez Krkića (gdje je Guardiola prinuđen da mijenja Villu za Afellaya/Jeffrena jer nema klasičnog napadača) a koji je usput rečeno svejedno jako malo pokazao ove sezone, sa Mascheranom koji je tek nekoliko utakmica odigrao na stoperu (iako je sve odigrao briljantno) Barcelonine šanse su usrane. S obzirom na ovakve okolnosti, sa rezultatom 1-0 za RM sutra Pep bi trebao biti zadovoljan i moliti Boga da se ko od ovih nesretnika vrati za revanš. Čak imam neki osjećaj da bi madridisti sutra mogli u pravom smislu te riječi izdominirati Barcu i slaviti ubjedljivijim rezultatom budući da ih je Specijalni naložio ko malo ko do sad.

- ganjeta
#1374 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Nisam znao da Iniesta ne igra 
-
LSD
#1375 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Svakim danom je lista ozljeđenih sve duža kod Guardiole...hoce da on krene u sezonu sa 19 igraca, mangupganjeta wrote:Nisam znao da Iniesta ne igra
I Puyol ce nastputi rovit sigurno...nema Maxwella,Adriana,Milita, od ranije Abidala- znaci cetiri defanzivaca OUT.
Nema Inieste, a i Bojana (isto od ranije) od ovih što igraju prema naprijed.
Kako ce on to sve zakrpiti i na šta ce sve to liciti, to ostaje da vidimo sutra.