Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
veljaca

#1351 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by veljaca »

Baudelaire wrote:Svaki poraz je loša taktička igra ljudi. Što kaže Mircea Lucescu, perfektna utakmica bi se završila 0-0.
:thumbup:

Valjda ce neki ovo shvatiti ....
mr.xxx

#1352 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by mr.xxx »

Netreba izmisljati toplu vodu,u fudbalu se vec odavno sve zna,zato cu citirati rjeci jednog gospodina.Fudbal je sport koji igraju 22 igraca i na kraju uvjek pobjedi njemacka. Zasto uvjek pobjedi njemacka? Ovo sve govori o nasoj repki u obrnutom smislu,NJEMCI TRCE,BIH NE TRCI. Razlozi poraza.1-Selektor.2-igraci.3-savez.4-mentalitet.5-disciplina.6-taktika.Selektor-pogresna taktika ne samo u zadnjoj utakmici vec od pocetka kvalifikacija ,igru zasniva na odbrani i rezultatima 0-0,1-1, i u rijetkim trenucima ide na pobjedu.Igra sistem koji je odavno prevazidzen,daje previse prostora suparnickoj strani za manevar,neigra presing kako na igraca sa loptom tako i onog bez lopte(dva nasa centrafora bi vezali bar njihovi 4 odbrambena igraca a to je najmanje 2 covjeka manje na nasoj polovini).sve u svemu staromodan trener,treba li otic ili ostat nezavisi od nas vec od fudbalskog saveza.2-Igraciveoma oskudan igracki kapacitet sa iznimkom par vrhunski igraca,nepovezani,neuigrani,gube se pod pritiskom ,golmani su opet prica za sebe od njih ipak iskace asmir begovic koliko toliko, u lisabonu se izgubio nije vise znao gdje da stoji pri izvodzenju slobodni udaraca,(primio 9 golova iz slobodnih udaraca u engleskoj).ODBRANA-prespora stoji daleko od igraca ne blokira suteve,u trenucima konfuzna i panicna,vezni red prespor i trom (misimovic predebeo ,pjanic premrsav, nemogu skupa da igraju jer obojica pate od iste bolesti ,trcanje.)KRILA ne postoje napad je solidan ali nema podrsku.3-Savez sramota za onaj teren u Zenici i uslove koje pruzamo jednom recju bruka,u Zenici igramo zato sto neznamo igrat na vecim stadionima mislim veci dimenzija zato sto dolazi do izrazaja nase ne trcanje.4-Mentalitet nema sredine ili smo najbolji ili najgori.5-Disciplina losa igraci postavljaju uvjete,rafalaju po treneru i glupi,ogovaraju po novinama ,prigovaraju sudijama(zna se ko nosi kapitensku traku i sta mu je posao na utakmici u vezi sudija),dzeko i lulic zasluzuju novcanu kaznu za svoje ponasanje.6-Taktika jednostavna treba da bude 4-4-2 sa brzim krilima koji ce centrirati loptu u 16 protivnika gdje ce biti barem dva napadaca(od 50 nabacaja barem ce dva zavrsit u mrezi)vezni red samo moze biti jedna klasicna 10 ,nikako dva ili tri prespora igraca,zadnji vezni brz odlucan borben,odbrana fleksibilna brza sa bekovima koji iznose loptu do krila ili do centralnog veznog,sve u svemu nesmijemo imati u jednom trenutku na terenu,medunjanina,misimovica,pjanica ili ibricica.najbolji jedanest-1.asmir begovic,stoperski par boris i spaha,lijevi bek papac desni ognjen vranjes,zadnji vezni zahirovic,centralni vezni miske ili pjana,desno krilo mujdza i potraziti zamjenu za njega,lijevo krilo lulic ili salihovic,napad dzeko i ibisevic i u reprezentaciju uvest stevanovica i seferovica.
zalizani

#1353 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by zalizani »

mr.xxx wrote:Netreba izmisljati toplu vodu,u fudbalu se vec odavno sve zna,zato cu citirati rjeci jednog gospodina.Fudbal je sport koji igraju 22 igraca i na kraju uvjek pobjedi njemacka. Zasto uvjek pobjedi njemacka? Ovo sve govori o nasoj repki u obrnutom smislu,NJEMCI TRCE,BIH NE TRCI. Razlozi poraza.1-Selektor.2-igraci.3-savez.4-mentalitet.5-disciplina.6-taktika.Selektor-pogresna taktika ne samo u zadnjoj utakmici vec od pocetka kvalifikacija ,igru zasniva na odbrani i rezultatima 0-0,1-1, i u rijetkim trenucima ide na pobjedu.Igra sistem koji je odavno prevazidzen,daje previse prostora suparnickoj strani za manevar,neigra presing kako na igraca sa loptom tako i onog bez lopte(dva nasa centrafora bi vezali bar njihovi 4 odbrambena igraca a to je najmanje 2 covjeka manje na nasoj polovini).sve u svemu staromodan trener,treba li otic ili ostat nezavisi od nas vec od fudbalskog saveza.2-Igraciveoma oskudan igracki kapacitet sa iznimkom par vrhunski igraca,nepovezani,neuigrani,gube se pod pritiskom ,golmani su opet prica za sebe od njih ipak iskace asmir begovic koliko toliko, u lisabonu se izgubio nije vise znao gdje da stoji pri izvodzenju slobodni udaraca,(primio 9 golova iz slobodnih udaraca u engleskoj).ODBRANA-prespora stoji daleko od igraca ne blokira suteve,u trenucima konfuzna i panicna,vezni red prespor i trom (misimovic predebeo ,pjanic premrsav, nemogu skupa da igraju jer obojica pate od iste bolesti ,trcanje.)KRILA ne postoje napad je solidan ali nema podrsku.3-Savez sramota za onaj teren u Zenici i uslove koje pruzamo jednom recju bruka,u Zenici igramo zato sto neznamo igrat na vecim stadionima mislim veci dimenzija zato sto dolazi do izrazaja nase ne trcanje.4-Mentalitet nema sredine ili smo najbolji ili najgori.5-Disciplina losa igraci postavljaju uvjete,rafalaju po treneru i glupi,ogovaraju po novinama ,prigovaraju sudijama(zna se ko nosi kapitensku traku i sta mu je posao na utakmici u vezi sudija),dzeko i lulic zasluzuju novcanu kaznu za svoje ponasanje.6-Taktika jednostavna treba da bude 4-4-2 sa brzim krilima koji ce centrirati loptu u 16 protivnika gdje ce biti barem dva napadaca(od 50 nabacaja barem ce dva zavrsit u mrezi)vezni red samo moze biti jedna klasicna 10 ,nikako dva ili tri prespora igraca,zadnji vezni brz odlucan borben,odbrana fleksibilna brza sa bekovima koji iznose loptu do krila ili do centralnog veznog,sve u svemu nesmijemo imati u jednom trenutku na terenu,medunjanina,misimovica,pjanica ili ibricica.najbolji jedanest-1.asmir begovic,stoperski par boris i spaha,lijevi bek papac desni ognjen vranjes,zadnji vezni zahirovic,centralni vezni miske ili pjana,desno krilo mujdza i potraziti zamjenu za njega,lijevo krilo lulic ili salihovic,napad dzeko i ibisevic i u reprezentaciju uvest stevanovica i seferovica.
:D
Objasni covjek Papetu, savezu, Dzeki, Lulicu. Ubaci i dva nova reprezentativca. 'alal vera!
:oops:
BHF_Manijak

#1354 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by BHF_Manijak »

Ja sto nam se svasta nagovori... :mrgreen: Zajebajem se druze, jest da na prvu izgleda kao crnjacenje, mudrovanje i slicno, ali kad se zamislis nad postom, stvarno odlican! :thumbup: ;-)
fosil

#1355 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by fosil »

Ma ovo je jal stefanovi, jal seferovic. :D
hljebarnik

#1356 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by hljebarnik »

zalizani wrote: :D
Objasni covjek Papetu, savezu, Dzeki, Lulicu. Ubaci i dva nova reprezentativca. 'alal vera!
A ostali forumasi to ne rade ? :P
oridjidji

#1357 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by oridjidji »

zalizani wrote:
mr.xxx wrote:Netreba izmisljati toplu vodu,u fudbalu se vec odavno sve zna,zato cu citirati rjeci jednog gospodina.Fudbal je sport koji igraju 22 igraca i na kraju uvjek pobjedi njemacka. Zasto uvjek pobjedi njemacka? Ovo sve govori o nasoj repki u obrnutom smislu,NJEMCI TRCE,BIH NE TRCI. Razlozi poraza.1-Selektor.2-igraci.3-savez.4-mentalitet.5-disciplina.6-taktika.Selektor-pogresna taktika ne samo u zadnjoj utakmici vec od pocetka kvalifikacija ,igru zasniva na odbrani i rezultatima 0-0,1-1, i u rijetkim trenucima ide na pobjedu.Igra sistem koji je odavno prevazidzen,daje previse prostora suparnickoj strani za manevar,neigra presing kako na igraca sa loptom tako i onog bez lopte(dva nasa centrafora bi vezali bar njihovi 4 odbrambena igraca a to je najmanje 2 covjeka manje na nasoj polovini).sve u svemu staromodan trener,treba li otic ili ostat nezavisi od nas vec od fudbalskog saveza.2-Igraciveoma oskudan igracki kapacitet sa iznimkom par vrhunski igraca,nepovezani,neuigrani,gube se pod pritiskom ,golmani su opet prica za sebe od njih ipak iskace asmir begovic koliko toliko, u lisabonu se izgubio nije vise znao gdje da stoji pri izvodzenju slobodni udaraca,(primio 9 golova iz slobodnih udaraca u engleskoj).ODBRANA-prespora stoji daleko od igraca ne blokira suteve,u trenucima konfuzna i panicna,vezni red prespor i trom (misimovic predebeo ,pjanic premrsav, nemogu skupa da igraju jer obojica pate od iste bolesti ,trcanje.)KRILA ne postoje napad je solidan ali nema podrsku.3-Savez sramota za onaj teren u Zenici i uslove koje pruzamo jednom recju bruka,u Zenici igramo zato sto neznamo igrat na vecim stadionima mislim veci dimenzija zato sto dolazi do izrazaja nase ne trcanje.4-Mentalitet nema sredine ili smo najbolji ili najgori.5-Disciplina losa igraci postavljaju uvjete,rafalaju po treneru i glupi,ogovaraju po novinama ,prigovaraju sudijama(zna se ko nosi kapitensku traku i sta mu je posao na utakmici u vezi sudija),dzeko i lulic zasluzuju novcanu kaznu za svoje ponasanje.6-Taktika jednostavna treba da bude 4-4-2 sa brzim krilima koji ce centrirati loptu u 16 protivnika gdje ce biti barem dva napadaca(od 50 nabacaja barem ce dva zavrsit u mrezi)vezni red samo moze biti jedna klasicna 10 ,nikako dva ili tri prespora igraca,zadnji vezni brz odlucan borben,odbrana fleksibilna brza sa bekovima koji iznose loptu do krila ili do centralnog veznog,sve u svemu nesmijemo imati u jednom trenutku na terenu,medunjanina,misimovica,pjanica ili ibricica.najbolji jedanest-1.asmir begovic,stoperski par boris i spaha,lijevi bek papac desni ognjen vranjes,zadnji vezni zahirovic,centralni vezni miske ili pjana,desno krilo mujdza i potraziti zamjenu za njega,lijevo krilo lulic ili salihovic,napad dzeko i ibisevic i u reprezentaciju uvest stevanovica i seferovica.
:D

Za trcanje je upravu. Ostatak je u prazno recen, jer i sam zna da on nema u timu igraca koji mogu odigrati uz liniju kao krilni igraci. Lulic i Mujdza su to radili kao bekovi cestim ubacivanjem u napad. Kao sto su to radili kvalifikacije prije Salihovic i Ibricic koji su pocesto kod Cire odradjivali tekme na poziciji bekova. Nije ovo reklama za red bull da ova reprezentacija moze igrati kao Portugal po stranama. Zasto? Zato sto neraspolazemo sa takvim igracima u timu. Imamo tek jednog covjeka koji tako moze odigrati po strani i to je Lulic i on je jedini kroz karijeru i igrao uz liniju kao krilni igrac, a ponekad ko bek po potrebi. Lako je pricati ono sto raja zeli cuti, ali mi realno nikada nismo mogli igrati tako dobro kako smo to u glavama poslozili, jer nemozes od Misketa, Pjanica, Salihovica, Medunjanina, praviti igrace koji su jaki po krilu i ciniti ih razbijacima koji mogu podvaliti sa strana dobru loptu jer oni nisu brzi igraci. Kada nemozes igrati brzo kao protivnik, treba da igras sporo, onako kako tebi odgovara, sa dugim cuvanjem lopte u svome posijedu i pametno prije svega bez srljanja. Kada izgubi se lopta treba je sto prije vratiti i opet cuvati i cuvati dok se kakva kvalitetna lopta ne podmetne nasim napadacima. Mi imamo kvalitetne veznjake koji znaju cuvati loptu i asistirati, isto tako znaju izvesti kvalitetno prekid, pa opet nismo bili u prilici da iskoristimo to sto momci znaju. Jbg, kad se gubi najgori su mi oni koji koji po svemu seru, a onda kada dobijamo posranog hvale...

Po meni su momci odigrali dobro. Steta sto Francuze nismo dobili. S Portugalcima nismo nista ni mogli s onako losom igrom. Vjerovatno da je i Susic bio na terenu igrao bi bolje nego nase pojedine zvijezde...
ate

#1358 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by ate »

Nesto kontam onu utakmicu i situaciju 2:3.
Sredina nam pukla totalno.
U napadu se trazi jedan igrac dugim loptama.

Tad sam jos imao debelu nadu da ce nasi prije uvaliti treci
sto bi uspanicilo Portugalce -> nasa sanse igrati na kontre.

Posto sam laik za taktiku neka mi neko od vas strucnjaka objasni ima
li ovakva "taktika" smisla (bar pri rezultatu 2:3):
1. sredinu povuci u odbranu t.j. potpuno je prepustiti Portugalcima
2. u napad uvesti Ibisevica i Muslimovica.
3. dugim loptama traziti 3 napadaca

Kako bi Portugalci reagovali na ovo ?
Obuca9

#1359 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Obuca9 »

ate wrote:Nesto kontam onu utakmicu i situaciju 2:3.
Sredina nam pukla totalno.
U napadu se trazi jedan igrac dugim loptama.

Tad sam jos imao debelu nadu da ce nasi prije uvaliti treci
sto bi uspanicilo Portugalce -> nasa sanse igrati na kontre.

Posto sam laik za taktiku neka mi neko od vas strucnjaka objasni ima
li ovakva "taktika" smisla (bar pri rezultatu 2:3):
1. sredinu povuci u odbranu t.j. potpuno je prepustiti Portugalcima
2. u napad uvesti Ibisevica i Muslimovica.
3. dugim loptama traziti 3 napadaca

Kako bi Portugalci reagovali na ovo ?
Kako bi reagovali? Ako si pogledao jednu od ove dvije utakmice, onda bi ti trebalo biti jasno kako bi na ovo pod 3. reagovali Bruno Alves i Pepe. Pokupili bi sve i jednu tu dugu loptu, ako bi je uspjeli ikako izbaciti.

Alves i PEpe su ko od sale nadskakali naseg najjaceg igraca, a mozes tek misliti kako bi otresli Ibiševića ili Muslimovića.
mr.xxx

#1360 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by mr.xxx »

Odgovor za gospodina,nikad misimovic,medunjanin,pjanic,ibricic nemogu igrat zajedno,zato ih nisam ni stavio u prvi 11.Nikad ne kritiziram kad izgube ili ne hvalim kad pobjede,i u porazu i u pobjedi se mogu izvuc dobre pouke,velike reprezentacije kad padnu one se i dignu gospodo,to sto smo mi pali u lisabonu nije nista ,trebamo se znati dignuti,a sto se tice portugala tog dvomeca mi smo tu utakmicu izgubili u tirani i bukurestu.Nisam nerealan pa da kazem mi smo najbolji,ali brate treba prestati sa mentalitetom,U sljedece 4 utakmice ocekujem 9 bodova i bod iz susreta u atini,to je zamene luzerski nacin razmisljanja.radi morala i mentaliteta kazes ,ocekujem maksimalan broj bodova u 4 utakmice,i igracima ce bit drago da to cuju dices im moral ices na pobjedu,nedodzeli do promjena dali na klupi ili u glavi selektora ako ostane(NISAM ZAGOVORNIK MJENJANJA SELEKTORA KO PRLJAV VES)ima da nas poderu i mrtva grcka(ja bi njima zabranio svakako da igraju fudbal,)i slovacka pa ce opet bit et nemamo mi igraca za to,et ko Hrvatska ima ,ali imaju tim koji trci i pobjednicki mentalitet,(mi imamo tim kojega je natrco luksemburg u prvoj utakmici ,drugo poluvrijeme,o albancima ,bjelorusima rumunjima koji su nas konstanto natrcali u svim utakmica necu da ni pisem).jedina utakmica koju smo odradili nesto je ona sa francuzima i to mozda 60 utakmice,dok francuzi nisu skontali folusku da se medunjanin vraca po loptu kod nase odbrane i vrsi dodavanje iz nase polovine,cim su to skontali ajoj majko go visio u zraku(ruku nasrce francuza nije bilo pola iz standardne postave)ps.umalo da zaboravim safet je adio ,a novi selektor hm ako je ivica osim dobrocudni ters ovaj sto ce doci je ters ters nikad se i ne smije a kamoli da zbija sale,(jednom sam ga vidio kad se nasmijao igrajuci tavle,sljedeci trenutak tavla je zavrsila u buni,bio izgubio :mrgreen:
Edin H.

#1361 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Edin H. »

Da li neko zna italijanski :-) nesto govore o lulicu i pepeu :-)

jeza u ledja

#1362 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by jeza u ledja »

Edin H. wrote:Da li neko zna italijanski :-) nesto govore o lulicu i pepeu :-)

Spanski bolan.

Vidis da je ovo neki fan Reala pa prica o neujednacenom kriteriju istog suca.
Jos uvijek kukaju o onoj utakmici sa Barcom. :roll:
Edin H.

#1363 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Edin H. »

Mislio sam da je mozda spanski, ali hajde latinski je jezik :-)

Dobro je, neka samo blate Starka :dance:
ultima_palabra

#1364 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by ultima_palabra »

Još Stark dobije Milan-Barca kao nagradu :-) Kriminalna organizacija...
Korisničkoime

#1365 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Korisničkoime »

Edin H. wrote:Da li neko zna italijanski :-) nesto govore o lulicu i pepeu :-)

Kaže jadni Pepe imao čist start protiv Barce a nabelajio za razliku od Lulića koji mu je nogu otkinuo a dobro prošao, valjda se nije kod njim pročulo ništa o opasnoj igri da se ne ide đonom u protivnika jer su se tako noge lomile. :D :D Barem sam ja to sebi tako zamislio. Ma Stark je posebna priča dugo, dugo nisam gledao utakmice gdje je sudac više zijanio.
oridjidji

#1366 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by oridjidji »

mr.xxx wrote:Odgovor za gospodina,nikad misimovic,medunjanin,pjanic,ibricic nemogu igrat zajedno,zato ih nisam ni stavio u prvi 11.Nikad ne kritiziram kad izgube ili ne hvalim kad pobjede,i u porazu i u pobjedi se mogu izvuc dobre pouke,velike reprezentacije kad padnu one se i dignu gospodo,to sto smo mi pali u lisabonu nije nista ,trebamo se znati dignuti,a sto se tice portugala tog dvomeca mi smo tu utakmicu izgubili u tirani i bukurestu.Nisam nerealan pa da kazem mi smo najbolji,ali brate treba prestati sa mentalitetom,U sljedece 4 utakmice ocekujem 9 bodova i bod iz susreta u atini,to je zamene luzerski nacin razmisljanja.radi morala i mentaliteta kazes ,ocekujem maksimalan broj bodova u 4 utakmice,i igracima ce bit drago da to cuju dices im moral ices na pobjedu,nedodzeli do promjena dali na klupi ili u glavi selektora ako ostane(NISAM ZAGOVORNIK MJENJANJA SELEKTORA KO PRLJAV VES)ima da nas poderu i mrtva grcka(ja bi njima zabranio svakako da igraju fudbal,)i slovacka pa ce opet bit et nemamo mi igraca za to,et ko Hrvatska ima ,ali imaju tim koji trci i pobjednicki mentalitet,(mi imamo tim kojega je natrco luksemburg u prvoj utakmici ,drugo poluvrijeme,o albancima ,bjelorusima rumunjima koji su nas konstanto natrcali u svim utakmica necu da ni pisem).jedina utakmica koju smo odradili nesto je ona sa francuzima i to mozda 60 utakmice,dok francuzi nisu skontali folusku da se medunjanin vraca po loptu kod nase odbrane i vrsi dodavanje iz nase polovine,cim su to skontali ajoj majko go visio u zraku(ruku nasrce francuza nije bilo pola iz standardne postave)ps.umalo da zaboravim safet je adio ,a novi selektor hm ako je ivica osim dobrocudni ters ovaj sto ce doci je ters ters nikad se i ne smije a kamoli da zbija sale,(jednom sam ga vidio kad se nasmijao igrajuci tavle,sljedeci trenutak tavla je zavrsila u buni,bio izgubio :mrgreen:
Grcka nema igrace ko Portugal. Slovacka takodjer. Litvanija i Latvija takodjer kao ni Linhenstajn. Sa malo pameti ovu grupu bi trebali zavrsiti na prvom mjestu. Za pocetak trebace nam dosta rada, a to je da popravimo mane koje imamo. Jedan pobjednicki tim i duh se gradi. Da bi bio najbolji moras nauciti primati udarce. Pusto bi im Rokija 400 puta ili Gladijatora, samo da nauce jednu stvar da nekada stvari nece se odvijati onako kako zele i da ce morati biti i pametni i pozdrtvovani i hrabri i inteligentni i hladni da bi velike i male ekipe pobjedjivali iz rezultatskog minusa.

Nekada treba znati odigrati i na remi, ali zna se i protiv koga. U kvalifikacijama se prvo mjesto stice pobjedjujuci male reprezentacije, s velikim se moze i remizirati obje. Bitno je biti realan. Upisati bodove prije Grcke, Slovacke bila bi nasa najveca greska. Ali otici tamo s namjerom da se ne izgubi je bolje, nego poci tamo misleci kako cemo ih lako razbiti. Kako god da ih pobjedimo nama je dobro, bolje i rutinski, bez lijepe igre, nego igrati lijepo a izgubiti prijeko potrebne bodove.
Isto je tako i sa svakom drugom ekipom u grupi.
bosnovizija

#1367 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by bosnovizija »

FIFA rang lista
Piše: SportCentar
23.11.2011 u 11:12 sati.

Nogometna reprezentacija BiH na novoj FIFA rang listi zauzima 23. mjesto što je za dva mjesta slabiji plasman u odnosnu na prošlu kada smo zauzimali rekordnu 21. poziciju. Pad je očekivano uslijedio nakon poraza od Portugala, a Zmajevi imaju 838 bodova.

Na prvom mjestu se nalazi Španija ispred Holnadije, Njemačke i Urugvaja, dok su Englezi skočili za dva mjesta i sada su peta reprezentacija svijeta.

Novi skok je načinila Hrvatska, koja je sada na osmom mjestu. Srbija je pala za četiri mjesta i nalazi se na 27. mjestu, a mjesto ispred njih je Slovenija. Crna Gora je pala za 12 mjesta i sada se nalazi na 51. mjestu.

Od selekcija s kojima ćemo igrati u kvalifikacijama za SP 2014. najbolje je rangirana Grčka, koja zauzima 14. mjesto. Slovačka se nalazi na 40., Latvija na 68., Litvanija na 94., a Lihtenštajn na 130. mjestu.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1368 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Tomahawk11 »

Gledam ovo bodovanje na FIFA, mi smo najvise bodova (procentualno) dobili od ove godine (544,25), pa je i to neki vid uspjeha.
23. FIFA i 15. UEFA....mislim da cemo vec za iduce kvalifikacije za EURO pobrati plodove svog rada.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1369 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by JoseMujica »

Mi solidno napredujemo..još nam fali da mentalno sazrijemo i dobro se fizički nabildamo......i dalje mislim da je naš najveći problem u fizičkoj spremnosti da se odigra svih 90 minuta. Naš plafon je 60 minuta! :(
Korisničkoime

#1370 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Korisničkoime »

JoseMujica wrote:Mi solidno napredujemo..još nam fali da mentalno sazrijemo i dobro se fizički nabildamo......i dalje mislim da je naš najveći problem u fizičkoj spremnosti da se odigra svih 90 minuta. Naš plafon je 60 minuta! :(
Stvarno koliko vas ima ljudi :D. Reci to trenerima naših igrača u klubovima oni to očigledno ne znaju, ne samo da su pare (kod nekih bogami masne) platili da ih dovedu u svoje klubove nego većinu puštaju da igra po 90 min. i još ih za to plaćaju. Čudom nekim većina je čak uspješna. Evo i podataka da se ne natežemo oko toga ko koliko igra i da se ne ocjenjuju svi na osnovu dvojice. Begović 11 utakmica 990 minuta, Pandža 12 utakmica 1080 minuta, Spahić 10 utakmica 900 minuta, Papac 9 utakmica 783 minuta, Mujdža 6 utakmica 495 minuta, Jahić 7 utakmica 437 minuta, Lulić 11 utakmica 686 minuta, Salihović 6 utakmica 484 minuta, Pjanić 9 utakmica 774 minuta, Zahirović 21 utakmica 1655 minuta itd. Čak i Rahimić ima solidnih 600 minuta iz 11 utakmica iako je broj odigranih utakmica malen. Medunjanina treba zaposliti sa zadacima koje on zna i može raditi tada će i on i njegova igra bolje izgledati.
Baudelaire

#1371 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Baudelaire »

Većina naših igrača ima nekoga da trči za njih u njihovim klubovima ( Pjanić, Medunjanin, Miske, ali i Džeko ), a kod nas i sami moraju trčati. Niko od njih u svojim klubovima nije poznat po nekoj trci, to im uopšte nije jača strana, a u reprezentaciji moraju i to da rade.
jeza u ledja

#1372 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by jeza u ledja »

Ah da , tebi sam ostao duzan na ovaj post:
Pazi dizelaš ima sve to snagu, fizičku spremu, fitnes samo malo šteka sa brzinom. Zatim opet ću koji to nema fizičku spremu i fitnes kad Džeko igra 90 min., Ibišević 90 min., Pjanić 90 min. (eno ga zabio gol i asistirao), Lulić 80-90 min., Salihović 90 min., Papac 80-90 min., Spahić 90 min., Mujdža 90 min. Zahirović 70-80 min. Begović 90 min., Medunjanin 90 min., Pandža 90 min., u svojim klubovima jedini koji zaostaju u minutaži su Rahimić, Misimović i Ibričić od kojih vjerovatno jedino Misimović zbog fizičke spreme a druga dvojica jer su im konkurenti kvaliteniji fudbaleri.
Pa nije to bas sve tako.
Osim nasih odbrambenih igraca + Salihovica ostali imaju prosjek manji od 80min. Naravno, golmani ce imati 90min prosjek.
Zahirovic, Ibisevic, Medunjanin, Maletic, Stilic, Dzeko i Pjanic imaju prosjek 70-80min (Pjanicu je 70, Dzeki 71). Lulicu je prosjek 65min. Zec i Rahimic 50. Misimovic, Jahic i Ibricic imaju prosjek manji od jednog poluvremena.

Ali, nije to pokazatelj koliko je ko fizicki spreman. Evo Lulic je fit, ali igra manje od pola ovih. A drugo, nisi uzeo u obzir koliko su utakmica presjedili na klupi zbog povreda.

Recimo Papac je odigrao 9 od 15 ligaskih utakmica. Salihovic 6 od 13, Ibisevic samo 5.

I usput, kao odgovor Mujici, izasla je nova lista FIFA rankinga i ovaj puta smo poceli padati. Sad smo 23i, a prosli mjesec smo bili 21i.
cindrlimindrli

#1373 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by cindrlimindrli »

jeza u ledja wrote:izasla je nova lista FIFA rankinga i ovaj puta smo poceli padati. Sad smo 23i, a prosli mjesec smo bili 21i.
Ovo je vise nego podnosljivo, zadnja tri mjeseca se vrtimo izmedju 21. i 23. mjesta u svijetu. Padanje je kad
trehnemo negdje oko 70 mjesta, sto se nama cesto desavalo. Super je ovo, da smo u svemu na 23. mjestu u
svijetu gdje bi nam kraj bio. U septembru 1996 bili smo 173, reprezentacija na svijetu, za 15 godina napravili
smo skok od 150 mjesta. Sto bi bilo lijepo da nam se ovako GDP zalaufo. :D
jeza u ledja

#1374 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by jeza u ledja »

Naravno kad krenes od nule da ces puno skociti.

Rekao sam da smo poceli padati. Znaci 21o mjesto nam je bio vrh za sad.
Last edited by jeza u ledja on 23/11/2011 19:57, edited 1 time in total.
Baudelaire

#1375 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Baudelaire »

Zalaufat će se on prema dole, ne boj se ti. Napravit ćemo pad od nekih stotinjak mjesta. Znaš kako kažu, i pad je let :P
Post Reply