Baudelaire wrote:Svaki poraz je loša taktička igra ljudi. Što kaže Mircea Lucescu, perfektna utakmica bi se završila 0-0.
Valjda ce neki ovo shvatiti ....
Moderators: Charuga, Tomahawk11
Baudelaire wrote:Svaki poraz je loša taktička igra ljudi. Što kaže Mircea Lucescu, perfektna utakmica bi se završila 0-0.
mr.xxx wrote:Netreba izmisljati toplu vodu,u fudbalu se vec odavno sve zna,zato cu citirati rjeci jednog gospodina.Fudbal je sport koji igraju 22 igraca i na kraju uvjek pobjedi njemacka. Zasto uvjek pobjedi njemacka? Ovo sve govori o nasoj repki u obrnutom smislu,NJEMCI TRCE,BIH NE TRCI. Razlozi poraza.1-Selektor.2-igraci.3-savez.4-mentalitet.5-disciplina.6-taktika.Selektor-pogresna taktika ne samo u zadnjoj utakmici vec od pocetka kvalifikacija ,igru zasniva na odbrani i rezultatima 0-0,1-1, i u rijetkim trenucima ide na pobjedu.Igra sistem koji je odavno prevazidzen,daje previse prostora suparnickoj strani za manevar,neigra presing kako na igraca sa loptom tako i onog bez lopte(dva nasa centrafora bi vezali bar njihovi 4 odbrambena igraca a to je najmanje 2 covjeka manje na nasoj polovini).sve u svemu staromodan trener,treba li otic ili ostat nezavisi od nas vec od fudbalskog saveza.2-Igraciveoma oskudan igracki kapacitet sa iznimkom par vrhunski igraca,nepovezani,neuigrani,gube se pod pritiskom ,golmani su opet prica za sebe od njih ipak iskace asmir begovic koliko toliko, u lisabonu se izgubio nije vise znao gdje da stoji pri izvodzenju slobodni udaraca,(primio 9 golova iz slobodnih udaraca u engleskoj).ODBRANA-prespora stoji daleko od igraca ne blokira suteve,u trenucima konfuzna i panicna,vezni red prespor i trom (misimovic predebeo ,pjanic premrsav, nemogu skupa da igraju jer obojica pate od iste bolesti ,trcanje.)KRILA ne postoje napad je solidan ali nema podrsku.3-Savez sramota za onaj teren u Zenici i uslove koje pruzamo jednom recju bruka,u Zenici igramo zato sto neznamo igrat na vecim stadionima mislim veci dimenzija zato sto dolazi do izrazaja nase ne trcanje.4-Mentalitet nema sredine ili smo najbolji ili najgori.5-Disciplina losa igraci postavljaju uvjete,rafalaju po treneru i glupi,ogovaraju po novinama ,prigovaraju sudijama(zna se ko nosi kapitensku traku i sta mu je posao na utakmici u vezi sudija),dzeko i lulic zasluzuju novcanu kaznu za svoje ponasanje.6-Taktika jednostavna treba da bude 4-4-2 sa brzim krilima koji ce centrirati loptu u 16 protivnika gdje ce biti barem dva napadaca(od 50 nabacaja barem ce dva zavrsit u mrezi)vezni red samo moze biti jedna klasicna 10 ,nikako dva ili tri prespora igraca,zadnji vezni brz odlucan borben,odbrana fleksibilna brza sa bekovima koji iznose loptu do krila ili do centralnog veznog,sve u svemu nesmijemo imati u jednom trenutku na terenu,medunjanina,misimovica,pjanica ili ibricica.najbolji jedanest-1.asmir begovic,stoperski par boris i spaha,lijevi bek papac desni ognjen vranjes,zadnji vezni zahirovic,centralni vezni miske ili pjana,desno krilo mujdza i potraziti zamjenu za njega,lijevo krilo lulic ili salihovic,napad dzeko i ibisevic i u reprezentaciju uvest stevanovica i seferovica.
A ostali forumasi to ne rade ?zalizani wrote:![]()
Objasni covjek Papetu, savezu, Dzeki, Lulicu. Ubaci i dva nova reprezentativca. 'alal vera!
zalizani wrote:mr.xxx wrote:Netreba izmisljati toplu vodu,u fudbalu se vec odavno sve zna,zato cu citirati rjeci jednog gospodina.Fudbal je sport koji igraju 22 igraca i na kraju uvjek pobjedi njemacka. Zasto uvjek pobjedi njemacka? Ovo sve govori o nasoj repki u obrnutom smislu,NJEMCI TRCE,BIH NE TRCI. Razlozi poraza.1-Selektor.2-igraci.3-savez.4-mentalitet.5-disciplina.6-taktika.Selektor-pogresna taktika ne samo u zadnjoj utakmici vec od pocetka kvalifikacija ,igru zasniva na odbrani i rezultatima 0-0,1-1, i u rijetkim trenucima ide na pobjedu.Igra sistem koji je odavno prevazidzen,daje previse prostora suparnickoj strani za manevar,neigra presing kako na igraca sa loptom tako i onog bez lopte(dva nasa centrafora bi vezali bar njihovi 4 odbrambena igraca a to je najmanje 2 covjeka manje na nasoj polovini).sve u svemu staromodan trener,treba li otic ili ostat nezavisi od nas vec od fudbalskog saveza.2-Igraciveoma oskudan igracki kapacitet sa iznimkom par vrhunski igraca,nepovezani,neuigrani,gube se pod pritiskom ,golmani su opet prica za sebe od njih ipak iskace asmir begovic koliko toliko, u lisabonu se izgubio nije vise znao gdje da stoji pri izvodzenju slobodni udaraca,(primio 9 golova iz slobodnih udaraca u engleskoj).ODBRANA-prespora stoji daleko od igraca ne blokira suteve,u trenucima konfuzna i panicna,vezni red prespor i trom (misimovic predebeo ,pjanic premrsav, nemogu skupa da igraju jer obojica pate od iste bolesti ,trcanje.)KRILA ne postoje napad je solidan ali nema podrsku.3-Savez sramota za onaj teren u Zenici i uslove koje pruzamo jednom recju bruka,u Zenici igramo zato sto neznamo igrat na vecim stadionima mislim veci dimenzija zato sto dolazi do izrazaja nase ne trcanje.4-Mentalitet nema sredine ili smo najbolji ili najgori.5-Disciplina losa igraci postavljaju uvjete,rafalaju po treneru i glupi,ogovaraju po novinama ,prigovaraju sudijama(zna se ko nosi kapitensku traku i sta mu je posao na utakmici u vezi sudija),dzeko i lulic zasluzuju novcanu kaznu za svoje ponasanje.6-Taktika jednostavna treba da bude 4-4-2 sa brzim krilima koji ce centrirati loptu u 16 protivnika gdje ce biti barem dva napadaca(od 50 nabacaja barem ce dva zavrsit u mrezi)vezni red samo moze biti jedna klasicna 10 ,nikako dva ili tri prespora igraca,zadnji vezni brz odlucan borben,odbrana fleksibilna brza sa bekovima koji iznose loptu do krila ili do centralnog veznog,sve u svemu nesmijemo imati u jednom trenutku na terenu,medunjanina,misimovica,pjanica ili ibricica.najbolji jedanest-1.asmir begovic,stoperski par boris i spaha,lijevi bek papac desni ognjen vranjes,zadnji vezni zahirovic,centralni vezni miske ili pjana,desno krilo mujdza i potraziti zamjenu za njega,lijevo krilo lulic ili salihovic,napad dzeko i ibisevic i u reprezentaciju uvest stevanovica i seferovica.![]()
Objasni covjek Papetu, savezu, Dzeki, Lulicu. Ubaci i dva nova reprezentativca. 'alal vera!
Kako bi reagovali? Ako si pogledao jednu od ove dvije utakmice, onda bi ti trebalo biti jasno kako bi na ovo pod 3. reagovali Bruno Alves i Pepe. Pokupili bi sve i jednu tu dugu loptu, ako bi je uspjeli ikako izbaciti.ate wrote:Nesto kontam onu utakmicu i situaciju 2:3.
Sredina nam pukla totalno.
U napadu se trazi jedan igrac dugim loptama.
Tad sam jos imao debelu nadu da ce nasi prije uvaliti treci
sto bi uspanicilo Portugalce -> nasa sanse igrati na kontre.
Posto sam laik za taktiku neka mi neko od vas strucnjaka objasni ima
li ovakva "taktika" smisla (bar pri rezultatu 2:3):
1. sredinu povuci u odbranu t.j. potpuno je prepustiti Portugalcima
2. u napad uvesti Ibisevica i Muslimovica.
3. dugim loptama traziti 3 napadaca
Kako bi Portugalci reagovali na ovo ?
Spanski bolan.Edin H. wrote:Da li neko zna italijanskinesto govore o lulicu i pepeu
![]()
Kaže jadni Pepe imao čist start protiv Barce a nabelajio za razliku od Lulića koji mu je nogu otkinuo a dobro prošao, valjda se nije kod njim pročulo ništa o opasnoj igri da se ne ide đonom u protivnika jer su se tako noge lomile.Edin H. wrote:Da li neko zna italijanskinesto govore o lulicu i pepeu
![]()
Grcka nema igrace ko Portugal. Slovacka takodjer. Litvanija i Latvija takodjer kao ni Linhenstajn. Sa malo pameti ovu grupu bi trebali zavrsiti na prvom mjestu. Za pocetak trebace nam dosta rada, a to je da popravimo mane koje imamo. Jedan pobjednicki tim i duh se gradi. Da bi bio najbolji moras nauciti primati udarce. Pusto bi im Rokija 400 puta ili Gladijatora, samo da nauce jednu stvar da nekada stvari nece se odvijati onako kako zele i da ce morati biti i pametni i pozdrtvovani i hrabri i inteligentni i hladni da bi velike i male ekipe pobjedjivali iz rezultatskog minusa.mr.xxx wrote:Odgovor za gospodina,nikad misimovic,medunjanin,pjanic,ibricic nemogu igrat zajedno,zato ih nisam ni stavio u prvi 11.Nikad ne kritiziram kad izgube ili ne hvalim kad pobjede,i u porazu i u pobjedi se mogu izvuc dobre pouke,velike reprezentacije kad padnu one se i dignu gospodo,to sto smo mi pali u lisabonu nije nista ,trebamo se znati dignuti,a sto se tice portugala tog dvomeca mi smo tu utakmicu izgubili u tirani i bukurestu.Nisam nerealan pa da kazem mi smo najbolji,ali brate treba prestati sa mentalitetom,U sljedece 4 utakmice ocekujem 9 bodova i bod iz susreta u atini,to je zamene luzerski nacin razmisljanja.radi morala i mentaliteta kazes ,ocekujem maksimalan broj bodova u 4 utakmice,i igracima ce bit drago da to cuju dices im moral ices na pobjedu,nedodzeli do promjena dali na klupi ili u glavi selektora ako ostane(NISAM ZAGOVORNIK MJENJANJA SELEKTORA KO PRLJAV VES)ima da nas poderu i mrtva grcka(ja bi njima zabranio svakako da igraju fudbal,)i slovacka pa ce opet bit et nemamo mi igraca za to,et ko Hrvatska ima ,ali imaju tim koji trci i pobjednicki mentalitet,(mi imamo tim kojega je natrco luksemburg u prvoj utakmici ,drugo poluvrijeme,o albancima ,bjelorusima rumunjima koji su nas konstanto natrcali u svim utakmica necu da ni pisem).jedina utakmica koju smo odradili nesto je ona sa francuzima i to mozda 60 utakmice,dok francuzi nisu skontali folusku da se medunjanin vraca po loptu kod nase odbrane i vrsi dodavanje iz nase polovine,cim su to skontali ajoj majko go visio u zraku(ruku nasrce francuza nije bilo pola iz standardne postave)ps.umalo da zaboravim safet je adio ,a novi selektor hm ako je ivica osim dobrocudni ters ovaj sto ce doci je ters ters nikad se i ne smije a kamoli da zbija sale,(jednom sam ga vidio kad se nasmijao igrajuci tavle,sljedeci trenutak tavla je zavrsila u buni,bio izgubio
Stvarno koliko vas ima ljudiJoseMujica wrote:Mi solidno napredujemo..još nam fali da mentalno sazrijemo i dobro se fizički nabildamo......i dalje mislim da je naš najveći problem u fizičkoj spremnosti da se odigra svih 90 minuta. Naš plafon je 60 minuta!
Pa nije to bas sve tako.Pazi dizelaš ima sve to snagu, fizičku spremu, fitnes samo malo šteka sa brzinom. Zatim opet ću koji to nema fizičku spremu i fitnes kad Džeko igra 90 min., Ibišević 90 min., Pjanić 90 min. (eno ga zabio gol i asistirao), Lulić 80-90 min., Salihović 90 min., Papac 80-90 min., Spahić 90 min., Mujdža 90 min. Zahirović 70-80 min. Begović 90 min., Medunjanin 90 min., Pandža 90 min., u svojim klubovima jedini koji zaostaju u minutaži su Rahimić, Misimović i Ibričić od kojih vjerovatno jedino Misimović zbog fizičke spreme a druga dvojica jer su im konkurenti kvaliteniji fudbaleri.
Ovo je vise nego podnosljivo, zadnja tri mjeseca se vrtimo izmedju 21. i 23. mjesta u svijetu. Padanje je kadjeza u ledja wrote:izasla je nova lista FIFA rankinga i ovaj puta smo poceli padati. Sad smo 23i, a prosli mjesec smo bili 21i.