Dino Merlin 2011
Moderator: _BataZiv_0809
- dharma
#1351 Re: Dino Merlin 2011
Hahahha, ma neka je njima sretno, zajedno sa Mahirom, mozda nas covjek iznenadi 
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#1352 Re: Dino Merlin 2011
Ma solidna pjesma... ali nije nešto. Očekivao sam više od Merlina, aranžmanski. Ko li je radio ovaj aranžman... garant neko od ovih Mahira.
- pustopoljina
#1354 Re: Dino Merlin 2011
propala zvijezda pusko
kud mi nisi blize

-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#1356 Re: Dino Merlin 2011
Po čemu je ova pjesma lošija od "Premotane ljubavi", ili bilo koje druge Dinine pjesme?Not My Idea wrote:
![]()
- DaysleepeR
#1358 Re: Dino Merlin 2011
odličan tekst za ljude koji dosad nisu malo progledaju...
KOLUMNA
Praktična žena
Koji će šejtan Merlin na Evroviziji
Mislim da je izvrstan izbor za predstavnika multikulturalne, otvorene, demokratske i sekularne države u kojoj se entiteti vole i ljube upravo čovjek koji je napisao „beri cvijeće iz svoje bašte, to je tako otkad je svijet“
AUTOR DŽENANA ALAĐUZ
ČETVRTAK, 07 TRAVANJ 2011 10:14
Zaista bih voljela da Bosna i Hercegovina bude posljednja na Evroviziji 2011. I to da bude toliko loša da ispadnemo sa liste zemalja koje ikad više mogu da učestvuju. Nakon toga da se uvede posebna gubitnička kategorija – brend BIH za najgore pjesme ever, bile one rewind ili forward.
Želim to iz jednog jedinog razloga – da okonča vladavina Dine Merlina. Čovjek je već 30 godina na sceni. Bio je već jednom na Evroviziji. I opet se njega pita da li bi išao? Gdje je ostalih milion pjevača i pjevačica iz Bosne i Hercegovine? Zar mi nemamo neke nove svježe nade? Ili bar pjevača koje izgovaraju prepoznatljivo riječi na engleskom jeziku a ne kao bajalicu na bebečem jeziku.
INHALIRANJE NA TERASI
Kao prvo, njemu lično Evrovizija ništa ne donosi u karijeri. Fino je odgovorio novinaru Deutsche Wellea u intervjuu 3.4.2011. na pitanje da li mu je Evrovizija 2009 nešto pomogla: „što ste tiče aspekta da li je više publike na mojim koncertima i da li ja prodajem više nosača zvuka – ne.“
Koji onda vrag on traži tamo? Razlog da ustaje ujutro i inhalira na terasi, ako mu je vjerovati. „Znate, kada se bavite ovim poslom, kojim se ja bavim, kao što Vam je potrebna jutarnja kafa ili čaj i prvi uzdisaj proljetnog jutra u Sarajevu, tako vam je potrebna i motivacija. A gde ćete veću motivaciju, nego kada napišete pjesmu, kad je ona nova, kad imate mogućnost da predstavljate svoju zemlju.“
Fino je znati da iz naših pretplata i poreza ide novac za motiviranje uspješne i bogate osobe, kad već nemamo u državi nekih većih socijalnih slučajeva i ugroženih osoba da brinemo o njihovoj motivaciji.
Samo bi zlobnici rekli, po njegovom opisu jedinstvenog iskustva iz 2009, da ga u stvari ne motivira predstavljanje svoje zemlje već putovanja i stjecanja novih iskustava: „Ali sam doživeo jedno neverovatno iskustvo. Bio sam u Jerusalimu, gde ranije nikada nisam bio. Upoznao jedan svet koji je malo drugačiji od mog.“
Kad meni neko od mojih prijatelja složi ovakvu rečenicu ja odmah posumnjam da se odao seks turizmu. Ali pomisao da bi naš gazija to uradio na teret državnih para je toliko gnusna da ću samu sebe sad prekoriti i pljesnuti po guzi. Više puta. Sve dok se ne zacrveni a ja prestanem pjevušiti Love in Rewind.
Potom čitam kako se Dino Merlin intenzivno svaki dan čak priprema za nastup na Evroviziji. Htjela sam sama sebi kose čupati, ali naravno samo zbog zavisti i nerazumjevanja.
Naravno da nas treba po drugi put predstavljati čovjek koji iza sebe ima 30 godina pisanja „novih“ pjesama, zapanjujuće poznatih svakome ko sluša inostrane hitove. Mene je iskreno strah kad on zasvira u Dizeldorfu pomisliti koliko će samo drugih muzičara podići tužbu za plagijat. Nadam se da će BHRT držati svoju pravnu službu u pripravnosti, pa ako treba nek rade i treću smjenu. Ipak su oni bili ti koji su ga pitali „ima li šta novo da ponudi?“
KAO PAŠE U MRAKAČI
Također mu zavidim što mu se može. Da, baš tako, može mu se da nam prodaje muda pod bubrege već desetljećima. Nije napisao originalnu pjesmu nikad a ipak je naše najveće muzičko ime. Čovjek nema značajne glasovne mogućnosti a ipak napuni Koševo o čas posla. Istu pjesmu čas posvećuje jednom, čas drugom Aliji, a niko se na to ne obazire. Snimi duet sa sredovječnim njemačkim pjevačem koji je ako je vjerovati Merlinovim kolegama čuo za sebe tek juče, a mi ovdje svršimo nad njegovom evropskom karijerom.
Mislim da je izvrstan izbor za predstavnika multikulturalne, otvorene, demokratske i sekularne države u kojoj se entiteti vole i ljube upravo čovjek koji je napisao „beri cvijeće iz svoje bašte, to je tako otkad je svijet“ a vi?
Ako nas on ne predstavi onakvi kakvi jesmo, kao paše kako on to voli pjevati, ko će?
A i ja svašta pitam. Kao da ne znam ko se on nas dvoje zove Merlin. Uostalom samo bi čarobnjaku uspjelo da proda onakav neukusan i jeftin tekst Love in Rewind pod pjesmu koja će „dovesti Evroviziju u Sarajevo!“ Što ne bi kad svi živimo u mraku i sljepilu kako on to fino pjeva
Oh, in the darkness...
oh, don't you notice
what a different game?
(zurnal.info)
- dharma
#1359 Re: Dino Merlin 2011
Jel ona sve vrijeme pisala 2009 umjesto 1999 , ili....
Sto se tice komentara na tekst, ja sam bez komentara. Nisam fan Dine Merlina, stare pjesme mnogo bolje od novih, koncerti beze. Ja ionako na Eurosong gledam na bezveze trosenje nasih para. Doduse, ne bih ukinula Eurosong, lijepo je da i mi imamo predstavnika, ali ne vidim potrebu ulaganja velikog novca. ( Problem prosle godine, kada smo unatoc recesiji slali predstavnika, a druge, tesko da su finansijski u goroj situaciji od nas, zemlje otkazale. Tad sam bila pravo iznervirana, ali haj). Da se razumijemo, ja volim gledati Eurosong, pogadjati koliko bodova ide nama i od koga( ovaj dio je laksi
), ali mozda bi bilo bolje da saljemo manje poznate osobe, neka ljudi dobiju sansu. ( Sad bi na Hayatu rekli, kako ono bi ime
)
Sretno Merlinu, i da iduce godine imamo normalan izbor pjesme.
Sto se tice komentara na tekst, ja sam bez komentara. Nisam fan Dine Merlina, stare pjesme mnogo bolje od novih, koncerti beze. Ja ionako na Eurosong gledam na bezveze trosenje nasih para. Doduse, ne bih ukinula Eurosong, lijepo je da i mi imamo predstavnika, ali ne vidim potrebu ulaganja velikog novca. ( Problem prosle godine, kada smo unatoc recesiji slali predstavnika, a druge, tesko da su finansijski u goroj situaciji od nas, zemlje otkazale. Tad sam bila pravo iznervirana, ali haj). Da se razumijemo, ja volim gledati Eurosong, pogadjati koliko bodova ide nama i od koga( ovaj dio je laksi
Sretno Merlinu, i da iduce godine imamo normalan izbor pjesme.
- mrtva kokoš
#1360 Re: Dino Merlin 2011
meni je ovaj tekst samo takva bljuvotina...
ne volim supermena cak sta vise mi je i ljigav ali ovaj tekst je njesra.
- dharma
#1361 Re: Dino Merlin 2011
Ja sam uvijek misljenja da onaj ko pljuje je gori od popljuvanog, cak i ako je pljuvac u pravu.Splinter wrote:meni je ovaj tekst samo takva bljuvotina...
- mrtva kokoš
#1362 Re: Dino Merlin 2011
zato si ti vjesto izabrala da ne komentarises

- dharma
#1363 Re: Dino Merlin 2011
Naravno, iako sam dala mali komentar, ali kulturno i fino (barem se nadam da je tako)Splinter wrote:zato si ti vjesto izabrala da ne komentarises![]()
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
- mrtva kokoš
#1365 Re: Dino Merlin 2011
u meni to ne moze ostati, sto na umu to na drumu, to je jace od mene.dharma wrote:Naravno, iako sam dala mali komentar, ali kulturno i fino (barem se nadam da je tako)Splinter wrote:zato si ti vjesto izabrala da ne komentarises![]()
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#1366 Re: Dino Merlin 2011
Splinter wrote:
u meni to ne moze ostati, sto na umu to na drumu, to je jace od mene.
-
nino90
#1367 Re: Dino Merlin 2011
XD
vovoljno je procitati ovaj dio
"
Mislim da je izvrstan izbor za predstavnika multikulturalne, otvorene, demokratske i sekularne države u kojoj se entiteti vole i ljube upravo čovjek koji je napisao „beri cvijeće iz svoje bašte, to je tako otkad je svijet“ a vi?
"
treba dzenani poslati ovu jesmu neka je preslusa
znamo svi o cemu se govori u ovim stihovima
nema to veze sa nacionalizmom ili nekim podijelama u bih, sta vec autorica texta zeli reci
vovoljno je procitati ovaj dio
"
"
treba dzenani poslati ovu jesmu neka je preslusa
znamo svi o cemu se govori u ovim stihovima
nema to veze sa nacionalizmom ili nekim podijelama u bih, sta vec autorica texta zeli reci
- DaysleepeR
#1368 Re: Dino Merlin 2011
Ja lično mislim da je Dženana klasičan primjer islamofoba. Zašto bi inače pljuvala Našeg Dinu. Sram i stid da je bude. Dinu treba podržati šta god da radio. To je Naš Dino. Merlin.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#1369 Re: Dino Merlin 2011
Jel moras na svakoj temi o tome?DaysleepeR wrote:Ja lično mislim da je Dženana klasičan primjer islamofoba. Zašto bi inače pljuvala Našeg Dinu. Sram i stid da je bude. Dinu treba podržati šta god da radio. To je Naš Dino. Merlin.
- Romanista 101%
#1370 Re: Dino Merlin 2011
jel punoljetna ova "novinarka"? nisam ljubitelj muzike D. Merlina ali ovaj tekst vise govori u kakvom drustvu zivimo...
svako danas moze biti novinar a posebno kod nas, ova je iskoristila situaciju da sebe malo izbaci "na scenu" nebi li barem malo skrenula paznju na sebe.
svako danas moze biti novinar a posebno kod nas, ova je iskoristila situaciju da sebe malo izbaci "na scenu" nebi li barem malo skrenula paznju na sebe.
-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#1371 Re: Dino Merlin 2011
Ljuta feministkinja i članica neke od nevladinih organizacija, tako da ovaj tekst baš i ne čudi.Romanista 101% wrote:jel punoljetna ova "novinarka"? nisam ljubitelj muzike D. Merlina ali ovaj tekst vise govori u kakvom drustvu zivimo...
-
GOLFER
#1372 Re: Dino Merlin 2011
DaysleepeR wrote:Ja lično mislim da je Dženana klasičan primjer islamofoba. Zašto bi inače pljuvala Našeg Dinu. Sram i stid da je bude. Dinu treba podržati šta god da radio. To je Naš Dino. Merlin.
Hajde ba tekst je L O Š i više od toga... Pa i dobri stari @ NELIX (koji je pao u ''borbi'' protiv Merlina
- DaysleepeR
#1374 Re: Dino Merlin 2011
idi molim te gledaj hayat traži papka/papanku, intelektualne rasprave nisu tvoj nivo, ne kontaš ti toplain vanilla wrote:Jel moras na svakoj temi o tome?DaysleepeR wrote:Ja lično mislim da je Dženana klasičan primjer islamofoba. Zašto bi inače pljuvala Našeg Dinu. Sram i stid da je bude. Dinu treba podržati šta god da radio. To je Naš Dino. Merlin.
- DaysleepeR
#1375 Re: Dino Merlin 2011
upravo, zato što je Naš, makar nam uz usta uzimao, Naš je, podržimo ga!GOLFER wrote:DaysleepeR wrote:Ja lično mislim da je Dženana klasičan primjer islamofoba. Zašto bi inače pljuvala Našeg Dinu. Sram i stid da je bude. Dinu treba podržati šta god da radio. To je Naš Dino. Merlin.![]()
Hajde ba tekst je L O Š i više od toga... Pa i dobri stari @ NELIX (koji je pao u ''borbi'' protiv Merlina) bi se postidio ove novinarke... A slozit cu se sa tobom, sto ga ne bi podrzali na ovom takmicenju
Pa valjda trebamo podrzat svog predstavnika ili
![]()
![]()
plus je mumin, pravi, priča čaršija