Android OS
Moderator: Benq
- mayab
#1351 Re: Android OS
Novi broj Info magazina donosi zanimljiv tekst o alternativnim ROM-ovima, sa tezistem na Galaxy S 
-
skyhs0168
#1352 Re: Android OS
shin wrote:Pa i linux je open source pa ih Microsoft tare sa windowsima godinama. I open documents je open source pa opet MS tare sa Office paketom.
A reci da ovo nije za tuzbe,
Kad jedna njemacka kaze ''plagijat je'' vjeruj mi da jeste
E ovako prijatelju:
Kao prvo...Pogledaj dizajn LG Prade, pa onda reci tko je od koga kopirao dizajn.
Pod dva... Apple nikad nije tuzio samsung za dizajn...apple je u njemackoj pobjedio oko nekih drugih patenata vezano za softver, a ne dizajn...
- beco
#1353 Re: Android OS
- Radar71
#1354 Re: Android OS
Imao sam istih problema al kod mene je bio android 2.2 v10c, poslije updatea na v10d vise nemam, a pokusaj deaktivirati aplikacije F-Secure i Car Home meni je pomoglobeco wrote:Da prijavim SOD (sleep of death) problem, znaci nekad se desi da nakon sto zakljucam ekran vise ga nemogu otkljucati. Kad pritisnem power dugme da ga probudim samo se upali pozadinsko osvjetljenje i crn ekran. Nista ne pomaze osim vadenja baterije i ponovnog paljenja. Problem se desava 1-2 na dan. Jedini nacin da se isprovocira sod je da kad legnem ukljucim mobitel u struju i wifi ostavim ukljucenim. Ujutru nadem ugasem mobitel. Malo sam na netu gledao izgleda je problem povezan sa wifi. Nadam se da je SOD problem posljedica neke lose app, provjeravam sta bi moglo bit. Svaki savjet je dobro dosao. (LG OPTIMUS 2X CM7 stable)
-
Gray
#1355 Re: Android OS
Radar71 wrote:Imao sam istih problema al kod mene je bio android 2.2 v10c, poslije updatea na v10d vise nemam, a pokusaj deaktivirati aplikacije F-Secure i Car Home meni je pomoglobeco wrote:Da prijavim SOD (sleep of death) problem, znaci nekad se desi da nakon sto zakljucam ekran vise ga nemogu otkljucati. Kad pritisnem power dugme da ga probudim samo se upali pozadinsko osvjetljenje i crn ekran. Nista ne pomaze osim vadenja baterije i ponovnog paljenja. Problem se desava 1-2 na dan. Jedini nacin da se isprovocira sod je da kad legnem ukljucim mobitel u struju i wifi ostavim ukljucenim. Ujutru nadem ugasem mobitel. Malo sam na netu gledao izgleda je problem povezan sa wifi. Nadam se da je SOD problem posljedica neke lose app, provjeravam sta bi moglo bit. Svaki savjet je dobro dosao. (LG OPTIMUS 2X CM7 stable)
Ja sam na topogigi i super je, nisam imao tih problema, mada ću vjerovatno na modaco gr5 kada izađe.
- Radar71
#1356 Re: Android OS
Mogli bi se mi dogovoriti za kakve instrukcije u vezi tog instaliranja sistemaGray wrote:Radar71 wrote:Imao sam istih problema al kod mene je bio android 2.2 v10c, poslije updatea na v10d vise nemam, a pokusaj deaktivirati aplikacije F-Secure i Car Home meni je pomoglobeco wrote:Da prijavim SOD (sleep of death) problem, znaci nekad se desi da nakon sto zakljucam ekran vise ga nemogu otkljucati. Kad pritisnem power dugme da ga probudim samo se upali pozadinsko osvjetljenje i crn ekran. Nista ne pomaze osim vadenja baterije i ponovnog paljenja. Problem se desava 1-2 na dan. Jedini nacin da se isprovocira sod je da kad legnem ukljucim mobitel u struju i wifi ostavim ukljucenim. Ujutru nadem ugasem mobitel. Malo sam na netu gledao izgleda je problem povezan sa wifi. Nadam se da je SOD problem posljedica neke lose app, provjeravam sta bi moglo bit. Svaki savjet je dobro dosao. (LG OPTIMUS 2X CM7 stable)
Ja sam na topogigi i super je, nisam imao tih problema, mada ću vjerovatno na modaco gr5 kada izađe.
-
Gray
#1357 Re: Android OS
Radar71 wrote:Mogli bi se mi dogovoriti za kakve instrukcije u vezi tog instaliranja sistemaGray wrote:Radar71 wrote: Imao sam istih problema al kod mene je bio android 2.2 v10c, poslije updatea na v10d vise nemam, a pokusaj deaktivirati aplikacije F-Secure i Car Home meni je pomoglo
Ja sam na topogigi i super je, nisam imao tih problema, mada ću vjerovatno na modaco gr5 kada izađe.![]()
Bile su instrukcije na ovoj temi, prije 5-10 stranica
- beco
#1358 Re: Android OS
+1 Mogli bi neki workshop za ove malo kompklikovane instalacije kao sto je Gray objasnjavao.Imao sam istih problema al kod mene je bio android 2.2 v10c, poslije updatea na v10d vise nemam, a pokusaj deaktivirati aplikacije F-Secure i Car Home meni je pomoglo
Mogli bi se mi dogovoriti za kakve instrukcije u vezi tog instaliranja sistema![]()
Cudno je sto ja SOD nisam imao na origigi Froyo romovima za 2x. Sinoc sam malo pokusao provocirati SOD, izbriso so sam Juicedefender ultimum jer on kontrolise wifi da vidim da nije do toga, za sada dobro nije se sinoc ugasio a wifi je bio on, a i ukljucen je bio u struju.
-
medoIL
#1359 Re: Android OS
Imam problem sa crackovanim igricama... Skinuo sam astro file manager i sve fino downloadujem igricu, ali kad hocu da je pokrenem samo me izbacim , kad skinem sa marketa nemam problema
ps. Imam HTC Desire HD
ps. Imam HTC Desire HD
- shiljak
#1360 Re: Android OS
Evo tek skontah da postoje "Car Home" aplikacije. Pokusao sam da skinem ovu od googe-a ali ne dozvoljava market, nasao sam je na drugoj stranici ali mi nedostaje opcija za podesavanje shortcut-a, zna li ko? 
https://market.android.com/details?id=c ... XJob21lIl0.
Trenutno sam sad na "Custom Car Home" aplikaciji
https://market.android.com/details?id=c ... XJob21lIl0.
Trenutno sam sad na "Custom Car Home" aplikaciji
- MedenoSrce
#1361 Re: Android OS
Odloguj se sa vajerlesa rije pokretanja instalacije.medoIL wrote:Imam problem sa crackovanim igricama... Skinuo sam astro file manager i sve fino downloadujem igricu, ali kad hocu da je pokrenem samo me izbacim , kad skinem sa marketa nemam problema
ps. Imam HTC Desire HD
- Radar71
-
Chuckie
#1363 Re: Android OS
^^ otkrio si Ameriku.
Ja sam već na 2.3.7. 
- Radar71
#1364 Re: Android OS
druze malo sam laik za ovo pa znas kako jeChuckie wrote:^^ otkrio si Ameriku.Ja sam već na 2.3.7.
-
Chuckie
#1365 Re: Android OS
Drug ovo kod mene je custom rom, ako si početnik, neka te još tu. Malo preguglaj custom romovi za tvoj telefon, prednosti i mane, pa vidi dal ti se isplati to nabacivat.
- GAU8
#1366 Re: Android OS
Polako, sta obeshrabrujes covjeka odmahChuckie wrote:Drug ovo kod mene je custom rom, ako si početnik, neka te još tu. Malo preguglaj custom romovi za tvoj telefon, prednosti i mane, pa vidi dal ti se isplati to nabacivat.
ako ne mozes konkretno pomoci mu da instalira 2.3.7 nemoj bezveze ...
-
HomeArt
#1367 Re: Android OS
Strucnjaci pomoc!
Preko Kies-a sam prvi put pokrenuo update firmware-a i sve je bilo OK dok se skidao update medjutim kad je poceo upgrade process na kompjuteru samo pise da ne iskljucujem kabal a na telefonu je crn ekran u samo u sredini pise Downloading... i stoji tako skoro pola sata. Jel ovo treba ovako ili je zaglava neka u pitanju? Telefon je Samsung S5830 ICE.
Preko Kies-a sam prvi put pokrenuo update firmware-a i sve je bilo OK dok se skidao update medjutim kad je poceo upgrade process na kompjuteru samo pise da ne iskljucujem kabal a na telefonu je crn ekran u samo u sredini pise Downloading... i stoji tako skoro pola sata. Jel ovo treba ovako ili je zaglava neka u pitanju? Telefon je Samsung S5830 ICE.
- beco
#1368 Re: Android OS
Je li ovo Lg android 2.3 orginalni?Radar71 wrote:Uspio iz drugog puta sam ubaciti 2.3.4, sad slijedi testiranje![]()
Uploaded with ImageShack.us
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#1369 Re: Android OS
uninstal kies i ponovo instaliraj zadnu verziju onda telefon vrati na tvornicke postavke...kod mene ista situacija bilaHomeArt wrote:Strucnjaci pomoc!
-
HomeArt
#1370 Re: Android OS
Izgleda da win7 pravi probleme, tako bar po netu pise. Kies je nadogredjen prije ovoga. Pokusao sam na xp-u ali kies nece da prepozna telefon, samo pise connecting i tako stojirashtiman wrote: uninstal kies i ponovo instaliraj zadnu verziju onda telefon vrati na tvornicke postavke...kod mene ista situacija bila
Ako uninstaliram Kies hocu li izgubiti podatke koje sam imao u njemu, backup?
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#1371 Re: Android OS
To ti ne bi znao reci malo bolji poznavaoci ce te u to uputiti bolje ali taj problem sam imao i iz samsunga mi reKNUli tako da radimHomeArt wrote:Izgleda da win7 pravi probleme, tako bar po netu pise. Kies je nadogredjen prije ovoga. Pokusao sam na xp-u ali kies nece da prepozna telefon, samo pise connecting i tako stojirashtiman wrote: uninstal kies i ponovo instaliraj zadnu verziju onda telefon vrati na tvornicke postavke...kod mene ista situacija bila![]()
-
Chuckie
#1372 Re: Android OS
Kiess je smeće. Skinite firmware i flashujte ga Odinom bez po muke za pola minute.HomeArt wrote:Izgleda da win7 pravi probleme, tako bar po netu pise. Kies je nadogredjen prije ovoga. Pokusao sam na xp-u ali kies nece da prepozna telefon, samo pise connecting i tako stojirashtiman wrote: uninstal kies i ponovo instaliraj zadnu verziju onda telefon vrati na tvornicke postavke...kod mene ista situacija bila![]()
- beco
#1373 Re: Android OS
Je li iko imao problema sa micro sd karticama. Kod mene je Samsung micro sd 8GB klasa 2 i sa vremena na vrijeme, odmah nakon sto prebacim neki fajl na nju javi mi gresku da ne moze mountati eksternu sd karticu i daje samo opciju format i kad formatiram bude opet ok neko vrijeme 
- zateznistub
#1374 Re: Android OS
Otvorih temu pa nista, al' haj' da i ovdje probam.
Kupio I9001 S+ pa me interesuje gdje ima aplikacija, koje su interesantne i kako se instaliraju? Posto nisam bas kod kuce sa androidom (prvi tel. sa androidom).
Kupio I9001 S+ pa me interesuje gdje ima aplikacija, koje su interesantne i kako se instaliraju? Posto nisam bas kod kuce sa androidom (prvi tel. sa androidom).
-
febo_acm
#1375 Re: Android OS
Aplikacije se nalaze na Android marketu i ima ih jako puno