Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
mayab

#1351 Re: Android OS

Post by mayab »

Novi broj Info magazina donosi zanimljiv tekst o alternativnim ROM-ovima, sa tezistem na Galaxy S :thumbup:
skyhs0168

#1352 Re: Android OS

Post by skyhs0168 »

shin wrote:Pa i linux je open source pa ih Microsoft tare sa windowsima godinama. I open documents je open source pa opet MS tare sa Office paketom.

A reci da ovo nije za tuzbe,

Image

Image

Kad jedna njemacka kaze ''plagijat je'' vjeruj mi da jeste :lol:

E ovako prijatelju:
Kao prvo...Pogledaj dizajn LG Prade, pa onda reci tko je od koga kopirao dizajn.
Pod dva... Apple nikad nije tuzio samsung za dizajn...apple je u njemackoj pobjedio oko nekih drugih patenata vezano za softver, a ne dizajn... :thumbup:
beco

#1353 Re: Android OS

Post by beco »

:sad: Da prijavim SOD (sleep of death) problem, znaci nekad se desi da nakon sto zakljucam ekran vise ga nemogu otkljucati. Kad pritisnem power dugme da ga probudim samo se upali pozadinsko osvjetljenje i crn ekran. Nista ne pomaze osim vadenja baterije i ponovnog paljenja. Problem se desava 1-2 na dan. Jedini nacin da se isprovocira sod je da kad legnem ukljucim mobitel u struju i wifi ostavim ukljucenim. Ujutru nadem ugasem mobitel. Malo sam na netu gledao izgleda je problem povezan sa wifi. Nadam se da je SOD problem posljedica neke lose app, provjeravam sta bi moglo bit. Svaki savjet je dobro dosao. (LG OPTIMUS 2X CM7 stable)
Radar71

#1354 Re: Android OS

Post by Radar71 »

beco wrote::sad: Da prijavim SOD (sleep of death) problem, znaci nekad se desi da nakon sto zakljucam ekran vise ga nemogu otkljucati. Kad pritisnem power dugme da ga probudim samo se upali pozadinsko osvjetljenje i crn ekran. Nista ne pomaze osim vadenja baterije i ponovnog paljenja. Problem se desava 1-2 na dan. Jedini nacin da se isprovocira sod je da kad legnem ukljucim mobitel u struju i wifi ostavim ukljucenim. Ujutru nadem ugasem mobitel. Malo sam na netu gledao izgleda je problem povezan sa wifi. Nadam se da je SOD problem posljedica neke lose app, provjeravam sta bi moglo bit. Svaki savjet je dobro dosao. (LG OPTIMUS 2X CM7 stable)
Imao sam istih problema al kod mene je bio android 2.2 v10c, poslije updatea na v10d vise nemam, a pokusaj deaktivirati aplikacije F-Secure i Car Home meni je pomoglo
Gray

#1355 Re: Android OS

Post by Gray »

Radar71 wrote:
beco wrote::sad: Da prijavim SOD (sleep of death) problem, znaci nekad se desi da nakon sto zakljucam ekran vise ga nemogu otkljucati. Kad pritisnem power dugme da ga probudim samo se upali pozadinsko osvjetljenje i crn ekran. Nista ne pomaze osim vadenja baterije i ponovnog paljenja. Problem se desava 1-2 na dan. Jedini nacin da se isprovocira sod je da kad legnem ukljucim mobitel u struju i wifi ostavim ukljucenim. Ujutru nadem ugasem mobitel. Malo sam na netu gledao izgleda je problem povezan sa wifi. Nadam se da je SOD problem posljedica neke lose app, provjeravam sta bi moglo bit. Svaki savjet je dobro dosao. (LG OPTIMUS 2X CM7 stable)
Imao sam istih problema al kod mene je bio android 2.2 v10c, poslije updatea na v10d vise nemam, a pokusaj deaktivirati aplikacije F-Secure i Car Home meni je pomoglo

Ja sam na topogigi i super je, nisam imao tih problema, mada ću vjerovatno na modaco gr5 kada izađe.
Radar71

#1356 Re: Android OS

Post by Radar71 »

Gray wrote:
Radar71 wrote:

Ja sam na topogigi i super je, nisam imao tih problema, mada ću vjerovatno na modaco gr5 kada izađe.
Mogli bi se mi dogovoriti za kakve instrukcije u vezi tog instaliranja sistema :D :D
Gray

#1357 Re: Android OS

Post by Gray »

Radar71 wrote:
Gray wrote:
Radar71 wrote: Imao sam istih problema al kod mene je bio android 2.2 v10c, poslije updatea na v10d vise nemam, a pokusaj deaktivirati aplikacije F-Secure i Car Home meni je pomoglo

Mogli bi se mi dogovoriti za kakve instrukcije u vezi tog instaliranja sistema :D :D

Bile su instrukcije na ovoj temi, prije 5-10 stranica ;)
beco

#1358 Re: Android OS

Post by beco »

+1 Mogli bi neki workshop za ove malo kompklikovane instalacije kao sto je Gray objasnjavao.

Cudno je sto ja SOD nisam imao na origigi Froyo romovima za 2x. Sinoc sam malo pokusao provocirati SOD, izbriso so sam Juicedefender ultimum jer on kontrolise wifi da vidim da nije do toga, za sada dobro nije se sinoc ugasio a wifi je bio on, a i ukljucen je bio u struju. :mrgreen: I will keep you posted
medoIL

#1359 Re: Android OS

Post by medoIL »

Imam problem sa crackovanim igricama... Skinuo sam astro file manager i sve fino downloadujem igricu, ali kad hocu da je pokrenem samo me izbacim , kad skinem sa marketa nemam problema

ps. Imam HTC Desire HD
shiljak

#1360 Re: Android OS

Post by shiljak »

Evo tek skontah da postoje "Car Home" aplikacije. Pokusao sam da skinem ovu od googe-a ali ne dozvoljava market, nasao sam je na drugoj stranici ali mi nedostaje opcija za podesavanje shortcut-a, zna li ko? :D

https://market.android.com/details?id=c ... XJob21lIl0.

Trenutno sam sad na "Custom Car Home" aplikaciji :D
MedenoSrce

#1361 Re: Android OS

Post by MedenoSrce »

medoIL wrote:Imam problem sa crackovanim igricama... Skinuo sam astro file manager i sve fino downloadujem igricu, ali kad hocu da je pokrenem samo me izbacim , kad skinem sa marketa nemam problema

ps. Imam HTC Desire HD
Odloguj se sa vajerlesa rije pokretanja instalacije.
Radar71

#1362 Re: Android OS

Post by Radar71 »

Uspio iz drugog puta sam ubaciti 2.3.4, sad slijedi testiranje :D

Image

Uploaded with ImageShack.us
Chuckie

#1363 Re: Android OS

Post by Chuckie »

^^ otkrio si Ameriku. :D Ja sam već na 2.3.7. :thumbup:
Radar71

#1364 Re: Android OS

Post by Radar71 »

Chuckie wrote:^^ otkrio si Ameriku. :D Ja sam već na 2.3.7. :thumbup:
druze malo sam laik za ovo pa znas kako je :D a kakav je 2.3.7 i gdje ga mogu skinuti :?
Chuckie

#1365 Re: Android OS

Post by Chuckie »

Drug ovo kod mene je custom rom, ako si početnik, neka te još tu. Malo preguglaj custom romovi za tvoj telefon, prednosti i mane, pa vidi dal ti se isplati to nabacivat.
GAU8

#1366 Re: Android OS

Post by GAU8 »

Chuckie wrote:Drug ovo kod mene je custom rom, ako si početnik, neka te još tu. Malo preguglaj custom romovi za tvoj telefon, prednosti i mane, pa vidi dal ti se isplati to nabacivat.
Polako, sta obeshrabrujes covjeka odmah :P

ako ne mozes konkretno pomoci mu da instalira 2.3.7 nemoj bezveze ... :P
HomeArt

#1367 Re: Android OS

Post by HomeArt »

Strucnjaci pomoc!

Preko Kies-a sam prvi put pokrenuo update firmware-a i sve je bilo OK dok se skidao update medjutim kad je poceo upgrade process na kompjuteru samo pise da ne iskljucujem kabal a na telefonu je crn ekran u samo u sredini pise Downloading... i stoji tako skoro pola sata. Jel ovo treba ovako ili je zaglava neka u pitanju? Telefon je Samsung S5830 ICE.
beco

#1368 Re: Android OS

Post by beco »

Radar71 wrote:Uspio iz drugog puta sam ubaciti 2.3.4, sad slijedi testiranje :D

Image

Uploaded with ImageShack.us
Je li ovo Lg android 2.3 orginalni?
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#1369 Re: Android OS

Post by bordo gandalf »

HomeArt wrote:Strucnjaci pomoc!

Preko Kies-a sam prvi put pokrenuo update firmware-a i sve je bilo OK dok se skidao update medjutim kad je poceo upgrade process na kompjuteru samo pise da ne iskljucujem kabal a na telefonu je crn ekran u samo u sredini pise Downloading... i stoji tako skoro pola sata. Jel ovo treba ovako ili je zaglava neka u pitanju? Telefon je Samsung S5830 ICE.
uninstal kies i ponovo instaliraj zadnu verziju onda telefon vrati na tvornicke postavke...kod mene ista situacija bila
HomeArt

#1370 Re: Android OS

Post by HomeArt »

rashtiman wrote: uninstal kies i ponovo instaliraj zadnu verziju onda telefon vrati na tvornicke postavke...kod mene ista situacija bila
Izgleda da win7 pravi probleme, tako bar po netu pise. Kies je nadogredjen prije ovoga. Pokusao sam na xp-u ali kies nece da prepozna telefon, samo pise connecting i tako stoji :sad:
Ako uninstaliram Kies hocu li izgubiti podatke koje sam imao u njemu, backup?
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#1371 Re: Android OS

Post by bordo gandalf »

HomeArt wrote:
rashtiman wrote: uninstal kies i ponovo instaliraj zadnu verziju onda telefon vrati na tvornicke postavke...kod mene ista situacija bila
Izgleda da win7 pravi probleme, tako bar po netu pise. Kies je nadogredjen prije ovoga. Pokusao sam na xp-u ali kies nece da prepozna telefon, samo pise connecting i tako stoji :sad:
To ti ne bi znao reci malo bolji poznavaoci ce te u to uputiti bolje ali taj problem sam imao i iz samsunga mi reKNUli tako da radim :D
Chuckie

#1372 Re: Android OS

Post by Chuckie »

HomeArt wrote:
Kiess je smeće. Skinite firmware i flashujte ga Odinom bez po muke za pola minute. :thumbup:
beco

#1373 Re: Android OS

Post by beco »

Je li iko imao problema sa micro sd karticama. Kod mene je Samsung micro sd 8GB klasa 2 i sa vremena na vrijeme, odmah nakon sto prebacim neki fajl na nju javi mi gresku da ne moze mountati eksternu sd karticu i daje samo opciju format i kad formatiram bude opet ok neko vrijeme :?
zateznistub

#1374 Re: Android OS

Post by zateznistub »

Otvorih temu pa nista, al' haj' da i ovdje probam.

Kupio I9001 S+ pa me interesuje gdje ima aplikacija, koje su interesantne i kako se instaliraju? Posto nisam bas kod kuce sa androidom (prvi tel. sa androidom).
febo_acm

#1375 Re: Android OS

Post by febo_acm »

Aplikacije se nalaze na Android marketu i ima ih jako puno :D :D
Post Reply