Bosanska dolina piramida

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Comrad

#1351 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Comrad »

dustaban wrote: ... Sto ne pustismo Torabija da pravi poso? Njegov je poso bio bolji.
Sto ne otvorimo javne kuce i to je parali? Mogli bi i sibicarenje legalizovati, neka ljudi uzimaju pare. Vala ne znam ni sto bi drogu zabranjivali...
:-)
Jadno je i zalosno trpanje lopovluka i kriminala pod turizam. Velis Ajfelov toranj, kip slobode, Stonehenge... to ti je biva isto sto i nepostojeca piramida???

Ali vrhunac u ovom tvoju nizu briljantnih gluposti je ovo
Ako se zajebe, sam se zajebo.
Nece biti tako. Ovaj hohstapler se zajebava sa budzetskim donacijama, dakle sa NASIM parama. A stetu koju nanosi trpimo mi, ne on. Steta je nemjeriva - novi doprinos poznatom stereotipu o glupim Bosancima.
hahaha...cuj sto ne pustistmo torabija, pa zar ga nismo pustili. Zar nije frajer ordinirao po zetri... Zaboli me ba qrac, demokratija je i svako ima pravo da radi sta hoce. Ako je neko dovoljno glup da misli da ce mu voda pomoci, bujrum ba kupuj hektolitre. Glupost nije zlocin. Isto vazi i za javne kuce i drogu. Mozda ne znas ali u svicarskoj su napravljene ustanove gdje besplatno dijele heroin ovisnicima, sve sterilizovano. Puknu se i odu. I neces vjerovati, ali su na taj nacin smanjili broj ovisnika, a o bolescurama da ne govorim. Opet kazem, zaboli me neka stvar ko je dovoljno glup da krene uzimati heroin, da krene se kurvat po javnim kucama njegov problem.

Ali ja ovdje govorim o biznisu, o necemu o cemu ti ocito pojma nemas. Koga ba briga postoje li piramide ili ne, dovoljno je neka je ono hrpa kamenja piramidalnog oblika i mogu se uzet pare.

Zasto ne uzeti pare strancima? Zaboravio si Medjugorje i izmisljenu gospu? To nisi spomenuo, nisi spomenuo da milioni ljudi dole odlaze godisnje. I naravno da cu spomenuti ajfelovu skalameriju ili hrpu kamenja nazvanu stonehedge i takvih ima mali milion 'svjetskih cuda'. Ali nije to fazon, nego nase nije in, a njihova hrpa kamenja i zemlje je kul!

Ja vam garantujem, ali hiljadu posto sam siguran u to, da se kojim slucajem sve ovo desava u ne znam austriji ili francuskoj svi bi hrlili tamo, kupovala bi se karta vise da se to vidi.

p.s. I ti i ostali ocito nista ne mozete uraditi - ostaje vam da laprdate po forumu, a oni tamo kopaju i kopat ce, sa vama il bez vas.
Comrad

#1352 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Comrad »

Stojadin wrote: hahahahha pa naravno, gdje sam ja tu? cuj da se ukljucim u sesirkovu obmanu samo tako, iz dobre volje. puno podrska gospodinu sesirku! jeste, GDJE SAM JA TU? STO BI SRAMOTIO SEBE/DRZAVU SAMO TAKO?
Jao ti argumenta - sramoti drzavu... :-)

Ne sramoti drzavu milion drugih stvari po kojima smo ubjedljivo zadnja rupa evrope, ali ej piramida je nesto najgore sto nam se desilo...

To sto nam je prosjecna plata ko necije dvije dnevnice na zapadu, nije sramota...
Sto imamo 50km autoputa, nije sramota...
Nemamo javnog prijevoza u glavno gradu, nije sramota...

I ja kad sam bio tamo, vidio sam dosta stranaca i nisam vidio nesto da ih je stid sto su tu. I btw tamo samo strance mozes i vidjeti, veoma mali broj je nasih ljudi. Sto je i razumljivo.
sinuhe

#1353 Re: Bosanska dolina piramida

Post by sinuhe »

Politicki establishment sramoti zemlju na svoj nacin, a Semir na svoj.
Sikandar

#1354 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Sikandar »

Comrad wrote:
dustaban wrote: ... Sto ne pustismo Torabija da pravi poso? Njegov je poso bio bolji.
Sto ne otvorimo javne kuce i to je parali? Mogli bi i sibicarenje legalizovati, neka ljudi uzimaju pare. Vala ne znam ni sto bi drogu zabranjivali...
Jadno je i zalosno trpanje lopovluka i kriminala pod turizam. Velis Ajfelov toranj, kip slobode, Stonehenge... to ti je biva isto sto i nepostojeca piramida???

Nece biti tako. Ovaj hohstapler se zajebava sa budzetskim donacijama, dakle sa NASIM parama. A stetu koju nanosi trpimo mi, ne on. Steta je nemjeriva - novi doprinos poznatom stereotipu o glupim Bosancima.
hahaha...cuj sto ne pustistmo torabija, pa zar ga nismo pustili. Zar nije frajer ordinirao po zetri... Zaboli me ba qrac, demokratija je i svako ima pravo da radi sta hoce. Ako je neko dovoljno glup da misli da ce mu voda pomoci, bujrum ba kupuj hektolitre. Glupost nije zlocin. Isto vazi i za javne kuce i drogu. Mozda ne znas ali u svicarskoj su napravljene ustanove gdje besplatno dijele heroin ovisnicima, sve sterilizovano. Puknu se i odu. I neces vjerovati, ali su na taj nacin smanjili broj ovisnika, a o bolescurama da ne govorim. Opet kazem, zaboli me neka stvar ko je dovoljno glup da krene uzimati heroin, da krene se kurvat po javnim kucama njegov problem.

Ali ja ovdje govorim o biznisu, o necemu o cemu ti ocito pojma nemas. Koga ba briga postoje li piramide ili ne, dovoljno je neka je ono hrpa kamenja piramidalnog oblika i mogu se uzet pare.

Zasto ne uzeti pare strancima? Zaboravio si Medjugorje i izmisljenu gospu? To nisi spomenuo, nisi spomenuo da milioni ljudi dole odlaze godisnje. I naravno da cu spomenuti ajfelovu skalameriju ili hrpu kamenja nazvanu stonehedge i takvih ima mali milion 'svjetskih cuda'. Ali nije to fazon, nego nase nije in, a njihova hrpa kamenja i zemlje je kul!

Ja vam garantujem, ali hiljadu posto sam siguran u to, da se kojim slucajem sve ovo desava u ne znam austriji ili francuskoj svi bi hrlili tamo, kupovala bi se karta vise da se to vidi.

p.s. I ti i ostali ocito nista ne mozete uraditi - ostaje vam da laprdate po forumu, a oni tamo kopaju i kopat ce, sa vama il bez vas.
Slažem se :thumbup:
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1355 Re: Bosanska dolina piramida

Post by PipiDugaDevetka »

Javljam se iz turističke agencije ''Bh. Šerpe''. Mi ne tvrdimo da ćemo vas odvesti na Bosanske piramide, ali vam ne branimo da dođete, pogledate, platite hranu spavanje i boravišne takse, turističkog vodiča sa licencom,...U Sarajevu ili bilo gdje drugo.

Šta bi rekli turisti Škotlanđanima da kojim slučajem zabrane dolazak turista na foto-safari na Lohnessicu, čudovište u jezeru Loh Ness? Šteti li ta laž Škotskoj?
Uskoro očekujem neku vijest kako tamo neki imućni love Lohnessicu po Škotskoj. Vijest ''dirigovana'' putem velikobritanskih medija pa objavljena na svim mogućim portalima.

Ostalo iz ponude Turističke agencije ''Bh.Šerpe'':
-Obilazak ćirilićnih natpisa po šeher Saraj'vu
-Skijanje po minskim poljima-ovo kada ima snijega.
-Spuštanje biciklom niz Olimpijsku bob stazu, eventualno na rolama-sklizama
-Trljanje tabana snijegom dok se boje ne rastope
:D
dustaban

#1356 Re: Bosanska dolina piramida

Post by dustaban »

Dolazi ljeto, Fondacija se ponovo aktivirala na forumu...

I ponovo bezobrazno podmetanje: klasican lopovluk porede sa (religijskim) ukazanjem, (naucnim) istrazivanjem, (turistickom) atrakcijom...
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1357 Re: Bosanska dolina piramida

basar wrote:iii, nađoše li ikakve vrijedne artefakte?

Ako ima kakvih slika da pogledam?
Idi u Beograd u Dom sindikata, tamo će gostovati ''Šeširko'' kao predavač uskoro. Valjda ''Dom sindikata'' prima najmanje 2 tisuće slušalaca.
PipiDugaDevetka

#1358 Re: Bosanska dolina piramida

dustaban wrote:Dolazi ljeto, Fondacija se ponovo aktivirala na forumu...

I ponovo bezobrazno podmetanje: klasican lopovluk porede sa (religijskim) ukazanjem, (naucnim) istrazivanjem, (turistickom) atrakcijom...
40 000 turista više u BiH, nije mala stvar. To, da li plaćaju boravišne takse hoteli po Sarajevu i Zenici je drugo pitanje.
dustaban

#1359 Re: Bosanska dolina piramida

Post by dustaban »

PipiDugaDevetka wrote:

40 000 turista više u BiH, nije mala stvar. To, da li plaćaju boravišne takse hoteli po Sarajevu i Zenici je drugo pitanje.
Torabi bi ih doveo nekoliko puta vise!

(a dalo bi se pricati i o ovih 40.000 semirovih hodocasnika. Ja ne znam ni za jednog da je mahsuz zbog piramide dosao)
PipiDugaDevetka

#1360 Re: Bosanska dolina piramida

dustaban wrote:
PipiDugaDevetka wrote:

Torabi bi ih doveo nekoliko puta vise!

(a dalo bi se pricati i o ovih 40.000 semirovih hodocasnika. Ja ne znam ni za jednog da je mahsuz zbog piramide dosao)
Pošto sam donedvno bio u turističkim vodama, ja znam ljudi i turista koji su mahsuz dolazili na Piramide. Ne znam ih hiljadama.
Predsjednik tadašnje Vlade FBiH je TORABI-ju dao zahvalnicu, onako ničim izazvan, zanemarujući, hiljade ljekara iz naših bolnica koji muku muče da koliko-toliko spašavaju živote.
Comrad

#1361 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Comrad »

dustaban wrote: Torabi bi ih doveo nekoliko puta vise!

Jarane ti se ufatio tog torabija :-)

Ovdje govorimo o jednoj stvari koja se moze fino unovciti. Evo pitam te jesi li uopste bio tamo? Ja sam bio jednom i bilo je puno stranaca, kojima je bilo sve poprilicno zanimljivo i konstatno su nesto ispitivali, slikali itd. To bolan treba iskoristiti, jer tim strancima je dosadno i oni zele da putuju i istrazuju, imaju ionako viska love.

Mi imamo mali milion stvari koje bi mogli unovciti, ali zbog takvih kao sto si ti koji samo govore ma daj pusti to, gdje ces to ba, nema tu nista, sve stvari stoje. Imamo pecine, vodopade, jezera, rijeke, planine, kanjone itd. itd.

Ja sam siguran da bi amerikanac samo od ovih kugli koji ima po nasoj zemlji zaradio milione. Jbt ba, napravis reklame, web stranicu, putokaze dodas malo misterije, suvenira, price i klepas pare.
Image

Al glavno je bosnji da se zali kako nema, a guzicom mrdnut ni pod razno.
emirolini

#1362 Re: Bosanska dolina piramida

Post by emirolini »

Stvarno mi ali bas nikako ne ide u glavu ovo pljuvanje. Ovo je ogroman turisticki potencijal, prvo treba tako gledati pa tek onda ima li ili nema, polazi se od toga da ima! A cuj kaze osramotit cemo se, necemo sad nista ni raditi, sta ce "svijet" reci o nama, pa svijet i ne zna za nas da nas bude sramota a ionako smo zemlja sama od sebe sramotna i apsurdna, ja sam sav sretan kad skontam da je neko zaradio na ovome, napravio hotelcic, pa ovaj otvorio restoran, malo podigao grad Visoko, neka dodje 1000 turista mjesecno i neka svaki od njih bar kupi zvake to je 1000 maraka mjesecno priliva...
emirolini

#1363 Re: Bosanska dolina piramida

Post by emirolini »

Bottled AIR: Chinese multimillionaire sells EIGHT MILLION 80-cent cans of fresh air in TEN DAYS as pollution levels climb to record highs

Read more: http://www.dailymail.co.uk/news/article ... z2Sn4qcRNX
Follow us: @MailOnline on Twitter | DailyMail on Facebook

Image

budala ali je milioner....
sinuhe

#1364 Re: Bosanska dolina piramida

Post by sinuhe »

I u cemu je problem? Sto Visoko nije profitiralo u 10 godina? Jel Semiru neko nesto brani?

Covjek je tolike godine u dosluhu sa ekipom iz Visokog, lijepe je i drzavne pare uzeo. Gdje su mu partneri iz BiH i inostranstva. Potencijal kazes, ima tu nesto :lol:
Stojadin

#1365 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Stojadin »

Comrad wrote:
Stojadin wrote: hahahahha pa naravno, gdje sam ja tu? cuj da se ukljucim u sesirkovu obmanu samo tako, iz dobre volje. puno podrska gospodinu sesirku! jeste, GDJE SAM JA TU? STO BI SRAMOTIO SEBE/DRZAVU SAMO TAKO?
Jao ti argumenta - sramoti drzavu... :-)

Ne sramoti drzavu milion drugih stvari po kojima smo ubjedljivo zadnja rupa evrope, ali ej piramida je nesto najgore sto nam se desilo...

To sto nam je prosjecna plata ko necije dvije dnevnice na zapadu, nije sramota...
Sto imamo 50km autoputa, nije sramota...
Nemamo javnog prijevoza u glavno gradu, nije sramota...

I ja kad sam bio tamo, vidio sam dosta stranaca i nisam vidio nesto da ih je stid sto su tu. I btw tamo samo strance mozes i vidjeti, veoma mali broj je nasih ljudi. Sto je i razumljivo.
sve je to sramota, ali i tvrdnja da je brdo drevna piramida je takodjer [kulturno-historijska] sramota. jel to nije? cuj biznis hoce da pravi od lazi.. a mi svi da sutimo.. ni to nije dovoljno nego trebamo da se ukljucimo.. da pomognemo jadnom semiru.. kako da ne
Comrad

#1366 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Comrad »

Pa ko ti trazi da se ukljucis? Jel tebi licno doso neko i reko ti ajde evo ti krampa? Jel ti iko licno doso i trazio pare - nije.
Pusti ljude ba neka kopaju, ako im se kopa. Sve vam smeta jbt. Ali opet kazem ti, kao i ostali mozete samo laprdati ovdje. Ako ste takve face, ako vam je toliko stalo da dokazete da nije pa otidjite tamo fino semiru, pa mu u facu recite. Ili jos bolje angazujte se protiv svega toga na nekom visem nivou... najlakse je kenjati po forumu, nije ovo, nije ono, napravit bloger nasrati gluposti i to je to.

Nek se otkopa, nek lici na piramidu i reci cemo ne znamo ni mi kako je nastala. Cudo u sred bosne. Dodjite i vidite. :-)

Pusti mi se moralisanja, medjugorje ti 150 km odavdje na cemu je ono zaceto? I nema veze sa religijom, jer ih vatikan ne priznaje. Oni su SLAGALI da im se ukazala gospa, ljudima sunce udarilo uglavu il su malo vise popili i ljudi hrle dole? Je li to laz ili nije? Jel njih stid dole? Je li sramota to za drzavu? Ja koliko vidim nije, cak ko god dodje dole ponosi se s tim sto je bio u Medjugorju.

Ja se slazem da je Semir pogresno malo pristupio, pompezno najavljujuci piramide starije od onih u Egiptu, ali opet i ako nije tako, vjerovatno nije ali eto, treba iskoristiti sta god da je ondje. Ako je hrpa kamenja prirodno oblikovana kao piramida, onda prodavat kao tako...
nemezis

#1367 Re: Bosanska dolina piramida

Post by nemezis »

I u Medjugorju neki vjeruju da je bilo ukazanje a neki ne. Kakve Medjugorje ima veze sa time što neko misli da u Visokom nema piramida? Evo ja kažem da mislim da nije bilo nikakvog ukazanja u Medjugorju ali ima dovoljno onih koji vjeruju pa odlaze tamo. Ja kažem da nema piramida ali to ne sprečava nekoga da tamo sagradi hotele i da zaradjuje pare na tome. Ali, neka ulaže svoje pare. Ne znam zašto se nevjerovanje u piramide povezuje sa patriotizmom. Pogotovo ne znam zašto bi neko trebao dokazivati da piramida nema!
iamia

#1368 Re: Bosanska dolina piramida

Post by iamia »

a je li ko preispitao te kuglice po citavoj bosni ??

odakle ? kako ? cime ??

ima li teorija ?
Neregistrirani

#1369 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Neregistrirani »

iamia wrote:a je li ko preispitao te kuglice po citavoj bosni ??

odakle ? kako ? cime ??

ima li teorija ?
Ne treba teorija, jer ima nauka!

"Konkrecije su kuglaste jajolike, diskoidalne ili nepravilno bubrežaste mineralne akumulacije u stijeni nastale izlučivanjem neke mineralne tvari u porama ili oko neke jezgre na račun nevezanog mekanog ili litificiranog dijela stijene domaćina, tj. stijena u kojoj se pojavljuje. (Josip Tišljar 1994)"

izvor

Nista neobicno:
http://irna.lautre.net/Mysterious-spheres.html
http://irna.lautre.net/Stone-balls-in-France-too.html
detroit-mercy

#1370 Re: Bosanska dolina piramida

Post by detroit-mercy »

Comrad wrote:

Slusaj, sve dok se tvoj business model svodi ni "hajmo uzet pare strancima" za koje iz nekog razloga smatras da su glupi i da samo lete da daju pare e onda ti licno imas strasan problem. Turizam je jaro proizvod i ako kupac nije zadovoljan tim proizvodom onda ce vjeruj me brzo otici. A tvoja poslovna vizija "hajmo uzet pare strancima" oslikava sav jad i bijedu BH bizinisa i u stvari se svodi na ono tipicno nase sibicarenje. Zbog te, hajmo uze pare, niko nas ne uzima ozbiljno. Zemlja koja je jedna od najboljih u svijetu za avanturisticki turizam (paragliding, splavarenje, brdski biciklizam, voznja kanuima na divljim vodama, alipinizam) treba da razvija svoj turizam na principima "hajmo uzet pare". Jedan olimpijski grad i zemlja sa svim svojim potencijalima zimskog turizma zaista ne bi trebali bazirati svoj business model na "hajmo uzet pare" nako za dzabe odnosno hajmo strance ili ne znam koga sve praviti budalama i na tome uzimat pare. Te sanerske fore ne prolaze nigdje u svijetu, mozda jos kod nas u par mahala ali to je vec socioloski slucaj.
Isto tako ibretiti se zasto toliko ljudi hrli da vide Ajfelovu Kulu ili Kip Slobode moze samo doci od osobe koja nije makla dalje od Visokog, pa joj je Visoko sa piramidom vrhunac turisticke ponude i atrakcije. Milioni ljudi ne hrle da vide samo Ajfelovu Kulu nego jednu urbanu cjelinu zvanu Pariz, koja pored Ajfelove kule ima jos mnogo toga za ponuditi od arhitkture, preko kulture, istorije, gastronomije, zabave, tehnologije i sve to skupljeno u jednu cjelinu cini jedan jako dobar turisticki proizvod kojeg dodje da konzumira milioni ljudi godisnje.
E sad ako se tvoj business model svodi na to da nekog uhvatis za ruku i odvedes u neku vukojebinu i pokusavas da mu prodas pricu da je jedno brdo u stvari piramida onda moze odmah zakatanciti radnju. Turizam je ipak malo ozbiljnija grana privrede od obicnog ubleharenja.
detroit-mercy

#1371 Re: Bosanska dolina piramida

Post by detroit-mercy »

nemezis wrote:I u Medjugorju neki vjeruju da je bilo ukazanje a neki ne. Kakve Medjugorje ima veze sa time što neko misli da u Visokom nema piramida? Evo ja kažem da mislim da nije bilo nikakvog ukazanja u Medjugorju ali ima dovoljno onih koji vjeruju pa odlaze tamo. Ja kažem da nema piramida ali to ne sprečava nekoga da tamo sagradi hotele i da zaradjuje pare na tome. Ali, neka ulaže svoje pare. Ne znam zašto se nevjerovanje u piramide povezuje sa patriotizmom. Pogotovo ne znam zašto bi neko trebao dokazivati da piramida nema!
Inace, cuo sam da je ispred kancelarije nacelnice u Visokom tolika guzva, cekaju na red predstavnici velikih hotelskih lanaca da se nekako medju prvim dokopaju dozvola za gradnju lanaca hotela sa hiljadama kreveta :D .
Vi stvarno mislite da smo mi najpametniji a svi drugi glupi.............................
iamia

#1372 Re: Bosanska dolina piramida

Post by iamia »

Neregistrirani wrote:
iamia wrote:a je li ko preispitao te kuglice po citavoj bosni ??

odakle ? kako ? cime ??

ima li teorija ?
Ne treba teorija, jer ima nauka!

"Konkrecije su kuglaste jajolike, diskoidalne ili nepravilno bubrežaste mineralne akumulacije u stijeni nastale izlučivanjem neke mineralne tvari u porama ili oko neke jezgre na račun nevezanog mekanog ili litificiranog dijela stijene domaćina, tj. stijena u kojoj se pojavljuje. (Josip Tišljar 1994)"

izvor

Nista neobicno:
http://irna.lautre.net/Mysterious-spheres.html
http://irna.lautre.net/Stone-balls-in-France-too.html
ako je nesto nastalo izlucivanje 'neke mineralne tvari',, onda bi logicno bilo da se kaze KOJE !???
i to ' oko neke jezgre'... !?? wtf ? koje jezgre > ? gdje ? cega ?

mislim,, ako vec pokusavas da zvucis kao naucno-istrazivacki rad.. !

ps. detroit,,
stonehenge je ubleha... pa opet milioni turista idu da ga vide iako se nalazi u blizini...> NICEGA !@
smanji dozu.
turisti se ne biraju po inteligenciji.
vecina njih u stvari samo trce za dobrom pricom.
a piramada u visokom JESTE dobra prica.
sinuhe

#1373 Re: Bosanska dolina piramida

Post by sinuhe »

Stonehenge ubleha :-) Praistorijska gradjevina od velikih blokova ubleha :lol:
Eh moj ti sinko. :bih:
iamia

#1374 Re: Bosanska dolina piramida

Post by iamia »

sinuhe wrote:Stonehenge ubleha :-) Praistorijska gradjevina od velikih blokova ubleha :lol:
Eh moj ti sinko. :bih:
"gradjevina" pod uzvicnicima.

oni blokovi su mogli lako biti dovezeni u 17 ili 18 om stoljecu...
ko je tad uopste obracao paznju o tome ?
niko.
ali eto,,, prica pocinje kako oni datiraju preko 2 hiljade godina.
ahmmm.,
ubleha.. :-)
sinuhe

#1375 Re: Bosanska dolina piramida

Post by sinuhe »

Dovuceni u 17 ili 18 vijeku :-)

Dobro covjece mozes li ti malo pogledati barem wikipediju prije nego sto napises bilo sta. Neki minimum znanja je potreban i za lupanje na forumu.
Post Reply