Breaking Bad

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
madFlava

#1351 Re: Breaking Bad

Post by madFlava »

kakavdanakneiskustvu wrote:fali mi bb
kako da ti ne fali .. :)

Zatamnjena stakla

#1352 Re: Breaking Bad

Post by Zatamnjena stakla »

Počni ispočetka.
Haris033

#1353 Re: Breaking Bad

Post by Haris033 »

madFlava wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:fali mi bb
kako da ti ne fali .. :)

:thumbup:
kakavdanakneiskustvu

#1354 Re: Breaking Bad

Post by kakavdanakneiskustvu »

Sorel wrote:Počni ispočetka.

ma rano je za to
thekupus

#1355 Re: Breaking Bad

Post by thekupus »

ostale su mi 4 epizode, i sad mi se ne gledaju, jer znam da ce mi to proci prebrzo :D
kakavdanakneiskustvu

#1356 Re: Breaking Bad

thekupus wrote:ostale su mi 4 epizode, i sad mi se ne gledaju, jer znam da ce mi to proci prebrzo :D

ja sam ih za 5 sati odgledao
sgunited

#1357 Re: Breaking Bad

Post by sgunited »

thekupus

#1358 Re: Breaking Bad

Post by thekupus »

HAHAHAHHA

kakav glumac, koja legenda

I am the one who's knocking
kakavdanakneiskustvu

#1359 Re: Breaking Bad

karanana

#1360 Re: Breaking Bad

Post by karanana »

upravo svrsih.

dobro je bilo. i dalje nisam skonto sta je bila poenta epizode muha u kasnijem razvoju serije, ali nema veze.
thekupus

#1361 Re: Breaking Bad

Post by thekupus »

kraj je beze meni, malo me razocarao :(
Šveđanin

#1362 Re: Breaking Bad

Post by Šveđanin »

kakavdanakneiskustvu wrote:

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :D
vaučer

#1363 Re: Breaking Bad

Post by vaučer »

Pogledao i drugu sezonu.
I dalje mislim slično kao nakon prve.
Serija je solidna, ali likovi su prekarikirani i realnost je previše rastegnuta da bi je uzeo dovoljno ozbiljno i uspio se dublje uživiti u događaje na ekranu. Glavni lik je ok, ali daleko, daleko, daleko od fascinantne kompleksnosti jednog Tonya Soprana. Sve u svemu, ok za ubiti vrijeme ali usporedbe s the Wire ili Sopranos su neumjesne. Nije loša, ali bome nije ni blizu te klase televizijskog programa - negdje je u rangu s Game of Thrones, Boardwalk Empire i takvim serijama.

PS - Ne ložim bezveze da bi mi zapjenjeni obožavatelji objašnjavali suprotno. To je moje objektivno mišljenje.
karanana

#1364 Re: Breaking Bad

Post by karanana »

jebo majku, sta sad da gledam? zadnjih mjesec i po naviko svaki dan oko ovih doba pustiti epizodu-dvije.
kakavdanakneiskustvu

#1365 Re: Breaking Bad

karanana wrote:jebo majku, sta sad da gledam? zadnjih mjesec i po naviko svaki dan oko ovih doba pustiti epizodu-dvije.

isti sam,tek danas počeo žicu gledati
Brkooo

#1366 Re: Breaking Bad

Post by Brkooo »

Šveđanin wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :D
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
hopcup

#1367 Re: Breaking Bad

Post by hopcup »

vaučer wrote:Pogledao i drugu sezonu.
Serija je solidna, ali likovi su prekarikirani i realnost je previše rastegnuta da bi je uzeo dovoljno ozbiljno i uspio se dublje uživiti u događaje na ekranu. Glavni lik je ok, ali daleko, daleko, daleko od fascinantne kompleksnosti jednog Tonya Soprana. Sve u svemu, ok za ubiti vrijeme ali usporedbe s the Wire ili Sopranos su neumjesne. Nije loša, ali bome nije ni blizu te klase televizijskog programa - negdje je u rangu s Game of Thrones, Boardwalk Empire i takvim serijama.

PS - Ne ložim bezveze da bi mi zapjenjeni obožavatelji objašnjavali suprotno. To je moje objektivno mišljenje.
nije ti mišljenje objektivno, nego subjektivno :D
da ne bih pisao elaborate, samo ću reć da bb sa boardwalk empire ne može stat u istu rečenicu, a od game of thrones je klasu iznad (iako sam fan ove serije).
vaučer

#1368 Re: Breaking Bad

Post by vaučer »

Oprosti, tipfeler.
Mislim jedno, pišem drugo.
Baltazar_khan

#1369 Re: Breaking Bad

Post by Baltazar_khan »

eno sad ne valja breaking bad. ma šta zna navijač raspalog liverpoola :oops:

postoji relevantnija osoba od nekog vaučera 8-)

njegovo mišljenje se cijeni.
GLUMAC Steven Michael Quezada koji je u popularnoj seriji "Breaking Bad" glumio agenta Gomeza, na svojoj je Facebook stranici objavio pismo poznatog glumca Sir Anthonyja Hopkinsa.

Naime, Hopkins je poslao e-mail glumcu Bryanu Cranstonu i pohvalio ne samo njega već i scenariste, redatelje i cjelokupnu glumačku postavu.

"Dragi gospodine Cranston.

Htio sam vam napisati ovaj email pa sam odlučio kontaktirati vas preko zajedničkog agenta Jeremyja Barbera.

Upravo sam završio maratonsko gledanje serije, od prve do posljednje epizode, koje je trajalo dva tjedna.

Nikada nisam pogledao ništa slično. Briljantno!

Vaša izvedba je najbolja gluma koju sam vidio - ikad. Znam da u ovom poslu postoji puno uvlačenja i gadljivog sranja pa sam vremenom izgubio vjeru u mnogo toga.

Ali vaš je posao spektakularan, apsolutno zapanjujuć. Koliko je trajalo snimanje? Pet ili šest godina? Disciplina koju ste vi i cijela ekipa uspjeli zadržati je nevjerojatna.

Ako vam se ikad pruži prilika, prenesite moje pohvale svim glumcima. Hvala vam. Ovo možda zvuči neiskreno, ali nije. Skoro je ponoć u Malibuu, ali morao sam vam napisati ovaj mail.

Čestitke i moje duboko poštovanje. Uistinu ste odličan glumac", stoji u pismu Anthonyja Hopkinsa koje se ubrzo nakon objave na Facebooku proširilo svjetskim medijima.
zomri

#1370 Re: Breaking Bad

Post by zomri »

karanana wrote:jebo majku, sta sad da gledam? zadnjih mjesec i po naviko svaki dan oko ovih doba pustiti epizodu-dvije.
udri po The Shieldu, ako nisi gledao. ako kreneš nemoj lako odustajati jer pravo kuhanje kreće od IV sezone i ne staje do kraja (uzlaznom putanjom) :mrgreen:
vee-jay

#1371 Re: Breaking Bad

Post by vee-jay »

vaučer wrote:Pogledao i drugu sezonu.

Boardwalk Empire je u rangu sa Sopranosima i The Wire (Shield jos uvijek nisam pogledao). A BB je tu negdje direkt ispod njih :-D
vaučer

#1372 Re: Breaking Bad

Post by vaučer »

Baltazar_khan wrote:eno sad ne valja breaking bad. ma šta zna navijač raspalog liverpoola :oops:

postoji relevantnija osoba od nekog vaučera 8-)

:D
Pff..nisam rekao da ne valja, samo da nije u vrhu televizijske kvalitete s kojom se često uspoređuje.
Možda je razlog za te usporedbe jer je Breaking Bad svjež ispod čekića - pa su utisci i oduševljenje još novi, ne znam, možda.

Pogledat ću bez problema cijelu seriju, ali skoro sam pa siguran da se neću vratiti na drugo pregledavanje jer jednostavno nemam zašto - tu je valjda ta razlika u slojevitosti.
Lakat Jebić

#1373 Re: Breaking Bad

Post by Lakat Jebić »

dobra, mada na momente prespora. doduse i wire sam bio odgledao 6 epizoda i obrisao...
brain bubbles

#1374 Re: Breaking Bad

Post by brain bubbles »

slazem se, previse su digli BB, serija jeste dobra, ali pomalo brate :D

gledam po fb, likovi se odmah furaju na neki gangster stil, dilaju travu lafo WW ili Gus

a ti isti likovi su do jucer govorili kako su how i met your mother i ocajne kucanice vrh tv programa (mozda bas zbog njih nemam preveliko misljenje o seriji :roll: )

a uporedjivanje sa sopranosima, daleko je to...
gnjev

#1375 Re: Breaking Bad

Post by gnjev »

Jbg ta tema je morala biti obrađena jednom u seriji. I uradili su to na najbolji mogući način. Napravili su seriju u kojoj niti jedan lik nije podbacio što glumom što pričom koja se veže uz njega.
10/10

Sent from my ST21i using Tapatalk 4
Post Reply