alica gdje kupujes kokosovo ulje?alica.k wrote:eno na blogu, koga zanima kako je caca brun ispala na ofarbanoj kosi.
Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Moderator: anex
- niko_niko_kao_ja
#1351 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
- alica.k
#1352 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
sad su u badem butiku dobili kokosovo ulje pravo.niko_niko_kao_ja wrote:alica gdje kupujes kokosovo ulje?alica.k wrote:eno na blogu, koga zanima kako je caca brun ispala na ofarbanoj kosi.
prije mozda 2 mjeseca je bilo nidje veze, sad izgleda kao pravo
kosta 8KM
- niko_niko_kao_ja
#1353 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
ok, hvala ti puno na informaciji.alica.k wrote:sad su u badem butiku dobili kokosovo ulje pravo.niko_niko_kao_ja wrote:alica gdje kupujes kokosovo ulje?alica.k wrote:eno na blogu, koga zanima kako je caca brun ispala na ofarbanoj kosi.
prije mozda 2 mjeseca je bilo nidje veze, sad izgleda kao pravo
kosta 8KM
-
zamzija
#1354 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
PRIRODNE MASKE ZA KOSU:
Najbolji prirodni lijekovi protiv suhe, masne i oštećene kose
Sirovo jaje najbolji je tretman za kosu, kaže Janice Cox, autorica knjige “Prirodna ljepota kod kuće”. Žumanjak, koji je bogat masnoćama i proteinima, djeluje kao prirodno hidratantno sredstvo, a bjelanjak - koji sadrži enzime koji uništavaju bakterije, uklanja suvišne masnoće. Za normalnu kosu upotrijebite cijelo jaje, za masnu samo bjelanjke, a za suhu, ispucanu kosu samo žumanjke. Upotrijebite pola šalice umućenih jaja ovisno o tipu kose i nanesite na čistu, vlažnu kosu. Ako vam to nije dovoljno da obložite cijelo vlasište i kosu, upotrijebite malo više jaja.
Ostavite da stoji 20 minuta, isperite hladnom vodom (da vam se jaje ne bi “skuhalo” na glavi) i operite kosu šamponom. Cijela jaja i žumanjke možete primjenjivati jedanput na mjesec, a tretman s bjelanjcima slobodno možete ponoviti svaka dva tjedna. Svestrano sredstvo za njegu kose je i jabučni ocat. On zaglađuje površinske ljuske vlasi tako da kosa izgleda sjajnija, uništava bakterije koje izazivaju prhut i pomaže protiv opadanja kose. U plastičnu bocu uspite 1/3 šalice jabučnog octa i dodajte otprilike litru vode.
Operite kosu šamponom i dobro isperite. Potom prelijte kosu mješavinom od octa, ostavite na kosi nekoliko sekundi pa isperite. Postupak ponovite svaka dva tjedna.
Soda bikarbona nježno uklanja naslage gela
Pomiješajte dvije žlice sode bikarbone s malo vode da dobijete gustu smjesu. Umasirajte u vlažnu kosu i ostavite 15 minuta. Isperite vodom pa operite kosu. Ponovite svaki drugi tjedan. To će ukloniti ostatke gelova, lakova i drugih sredstava.
Avokado će ukrotiti kosu koja leti na sve strane
Masti iz avokada lagane su i najsličnije onima koje koža prirodno stvara. Stoga avokado pomaže oštećenoj kosi, a konačno će i ukrotiti neposlušnu kosu. Zgnječite pola avokada i umasirajte u čistu, vlažnu kosu. Ostavite 15 minuta pa isperite.
Limun je oružje u borbi protiv prhuti
Pomiješajte dvije žlice limunova soka, dvije žlice maslinova ulja i dvije žlice vode pa umasirajte u vlažnu kosu. Ostavite oko 20 minuta, isperite te operite kosu šamponom. Ponovite svaki drugi tjedan. Limun će ukloniti mrtve stanice kože vlasišta.
Med za oštećenu i isušenu kosu
Umasirajte pola šalice meda u čistu, vlažnu kosu, ostavite 20 minuta te isperite toplom vodom. Da biste omekšali med, možete mu dodati žličicu maslinova ulja. Tretman možete ponoviti jedanput na mjesec.
Jogurt vraća sjaj beživotnoj kosi
Umasirajte pola šalice jogurta u vlažnu kosu i ostavite 20 minuta. Isperite toplom vodom, zatim hladnom te operite kosu. Ponovite svaki drugi tjedan. Mliječna kiselina uklanja nečistoće koje kosi oduzimaju sjaj.
Crni čaj
Masnu kosu dobro je ispirati u razrijeđenom crnom čaju. On skuplja pore i sprečava mašćenje. Ili probajte tretman s limunom.
Regenerator
Imate li masnu kosu, regenerator vam nije potreban. Ipak, možete nanijeti malu količinu na vrhove ako su isušeni.
Najbolji prirodni lijekovi protiv suhe, masne i oštećene kose
Sirovo jaje najbolji je tretman za kosu, kaže Janice Cox, autorica knjige “Prirodna ljepota kod kuće”. Žumanjak, koji je bogat masnoćama i proteinima, djeluje kao prirodno hidratantno sredstvo, a bjelanjak - koji sadrži enzime koji uništavaju bakterije, uklanja suvišne masnoće. Za normalnu kosu upotrijebite cijelo jaje, za masnu samo bjelanjke, a za suhu, ispucanu kosu samo žumanjke. Upotrijebite pola šalice umućenih jaja ovisno o tipu kose i nanesite na čistu, vlažnu kosu. Ako vam to nije dovoljno da obložite cijelo vlasište i kosu, upotrijebite malo više jaja.
Ostavite da stoji 20 minuta, isperite hladnom vodom (da vam se jaje ne bi “skuhalo” na glavi) i operite kosu šamponom. Cijela jaja i žumanjke možete primjenjivati jedanput na mjesec, a tretman s bjelanjcima slobodno možete ponoviti svaka dva tjedna. Svestrano sredstvo za njegu kose je i jabučni ocat. On zaglađuje površinske ljuske vlasi tako da kosa izgleda sjajnija, uništava bakterije koje izazivaju prhut i pomaže protiv opadanja kose. U plastičnu bocu uspite 1/3 šalice jabučnog octa i dodajte otprilike litru vode.
Operite kosu šamponom i dobro isperite. Potom prelijte kosu mješavinom od octa, ostavite na kosi nekoliko sekundi pa isperite. Postupak ponovite svaka dva tjedna.
Soda bikarbona nježno uklanja naslage gela
Pomiješajte dvije žlice sode bikarbone s malo vode da dobijete gustu smjesu. Umasirajte u vlažnu kosu i ostavite 15 minuta. Isperite vodom pa operite kosu. Ponovite svaki drugi tjedan. To će ukloniti ostatke gelova, lakova i drugih sredstava.
Avokado će ukrotiti kosu koja leti na sve strane
Masti iz avokada lagane su i najsličnije onima koje koža prirodno stvara. Stoga avokado pomaže oštećenoj kosi, a konačno će i ukrotiti neposlušnu kosu. Zgnječite pola avokada i umasirajte u čistu, vlažnu kosu. Ostavite 15 minuta pa isperite.
Limun je oružje u borbi protiv prhuti
Pomiješajte dvije žlice limunova soka, dvije žlice maslinova ulja i dvije žlice vode pa umasirajte u vlažnu kosu. Ostavite oko 20 minuta, isperite te operite kosu šamponom. Ponovite svaki drugi tjedan. Limun će ukloniti mrtve stanice kože vlasišta.
Med za oštećenu i isušenu kosu
Umasirajte pola šalice meda u čistu, vlažnu kosu, ostavite 20 minuta te isperite toplom vodom. Da biste omekšali med, možete mu dodati žličicu maslinova ulja. Tretman možete ponoviti jedanput na mjesec.
Jogurt vraća sjaj beživotnoj kosi
Umasirajte pola šalice jogurta u vlažnu kosu i ostavite 20 minuta. Isperite toplom vodom, zatim hladnom te operite kosu. Ponovite svaki drugi tjedan. Mliječna kiselina uklanja nečistoće koje kosi oduzimaju sjaj.
Crni čaj
Masnu kosu dobro je ispirati u razrijeđenom crnom čaju. On skuplja pore i sprečava mašćenje. Ili probajte tretman s limunom.
Regenerator
Imate li masnu kosu, regenerator vam nije potreban. Ipak, možete nanijeti malu količinu na vrhove ako su isušeni.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#1355 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Jok i nijezamzija wrote:
Regenerator
-
nera18
#1356 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
pa onda je mozda bolje da se ovdje raspitam nego na blogu, moci cu upratitialica.k wrote:eno na blogu, koga zanima kako je caca brun ispala na ofarbanoj kosi.
kakva su iskustva, jel isusuje kosu, ispire se, kako onda izgleda...
- alica.k
#1357 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
ni slucajno ne isusuje
kana je hranjiva za kosu.
barem ne u onom smislu da je jednom stavis i onda ona umre odma
vise se tu radi o nekom postepenom isusivanju...da je stavljas svaki dan vidjela bi efekat, al posto je stavis jednom u mjesec, mjesec i po onda se ona oporavi od te isusenosti.
u svakom slucaju, ima vise prednosti
kana je hrana za kosu.
barem ne u onom smislu da je jednom stavis i onda ona umre odma
vise se tu radi o nekom postepenom isusivanju...da je stavljas svaki dan vidjela bi efekat, al posto je stavis jednom u mjesec, mjesec i po onda se ona oporavi od te isusenosti.
u svakom slucaju, ima vise prednosti
Last edited by alica.k on 05/05/2011 22:59, edited 2 times in total.
-
nera18
#1358 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
procitah na nekom hr forumu da se svi zale na isusuje kosu a to mi bas ne trebaalica.k wrote:ni slucajno ne isusujekana je hranjiva za kosu.
mada ne shvatam, sve je na biljnoj bazi, prorodna nijansa, nema izbjeljivanja nikakve rtse, nista agresivno...
- bez_ideje
#1359 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Lushova kana generalno ne isusuje kosu,jer je pomijesana sa ovim kakao puterom....
Cisti prah kane isusuje sigurno!U mom slucaju,produzuje vrijeme pranja........Ali to nije ono ruzno isusivanje gdje kosa puca i bude bezivotna,vec primjetis da ti se korjen kose manje masti
Ispire se ,intenzivno prva 2-3 pranja...poslije zanemarivo......
mozda ti prvih dana i jastucnicu ofarba.....peskir ce definitivno,treba imati uvijek jedan za tu namjenu!
Lushova se manje ispire od obicne!
Cisti prah kane isusuje sigurno!U mom slucaju,produzuje vrijeme pranja........Ali to nije ono ruzno isusivanje gdje kosa puca i bude bezivotna,vec primjetis da ti se korjen kose manje masti
Ispire se ,intenzivno prva 2-3 pranja...poslije zanemarivo......
mozda ti prvih dana i jastucnicu ofarba.....peskir ce definitivno,treba imati uvijek jedan za tu namjenu!
Lushova se manje ispire od obicne!
- alica.k
#1360 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
ma da, evo ispravila sam gore....nera18 wrote:procitah na nekom hr forumu da se svi zale na isusuje kosu a to mi bas ne trebaalica.k wrote:ni slucajno ne isusujekana je hranjiva za kosu.
mada ne shvatam, sve je na biljnoj bazi, prorodna nijansa, nema izbjeljivanja nikakve rtse, nista agresivno...
imas isusenu kosu npr poslije....hidrogena. a ono sto kana radi je skroz neprimjetno osim ako samo nju stavis i plus, stvari koje se dodaju u kanu tipa ovaj kakao puter u lush kani sluzi kao regenerator neke vrste, tak da u isto vrijeme kad stavis kanu stavis i ovo sto joj pomaze.
ili npr ako ti u kanu stavis maslinovo ulje...sta ja znam, kokosovo ulje itd itd...
edit: evo ovo sto bez ideje kaze
-
nera18
#1361 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
po kredit cu sutra, a vas dvije cete mi ziranti biti 
- bez_ideje
#1362 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Ah Nero........tako to obicno biva. Sve se vraca,sve se placa

- alica.k
#1363 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
koju ces uzet? ak uzmes caca brun i ne bude ti valjala ja cu gladly otkupiti to od tebenera18 wrote:po kredit cu sutra, a vas dvije cete mi ziranti biti
-
nera18
#1364 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
@bez ideje, sredit cu ja tebe vec:Palica.k wrote:koju ces uzet? ak uzmes caca brun i ne bude ti valjala ja cu gladly otkupiti to od tebenera18 wrote:po kredit cu sutra, a vas dvije cete mi ziranti biti
a caca b sam planirala uzeti, kosa mi je do ramena, doduse nije gusta , zar mi nece trebati cijela?
-
nera18
#1365 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
jes, 4 nijansemariquita wrote:ima li koja da mi odgovori?
i znate li cijenu kne u lushu?
hvala
http://www.lush.hr/?lang=hr§ion=pro ... zvod&id=93
21KM dva reda cokolade
- alica.k
#1366 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
ne ne, 21KM citava plocicanera18 wrote:jes, 4 nijansemariquita wrote:ima li koja da mi odgovori?
hvala
21KM dva reda cokolade
-
nera18
#1367 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
pa kolko da stavimalica.k wrote:ne ne, 21KM citava plocicanera18 wrote:jes, 4 nijansemariquita wrote:ima li koja da mi odgovori?
hvala
21KM dva reda cokolade.
hocul dodat onu kafu
- alica.k
#1368 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
ma oni u svom receptu napisali da samo se vrela voda stavi
al ja volim to s kafom, em ljepse mirise em samo moze doprinjeti da bude smedjija. opet, mozda je to autosugestija. neki i cajeve stavljaju i svasta nesta.
al to je muka ziva nanijeti...puno je lakse na mokru kosu. i lakse je kad je malo rjedja nego gusca. i obavezno stavi na tjeme prvo
al ja volim to s kafom, em ljepse mirise em samo moze doprinjeti da bude smedjija. opet, mozda je to autosugestija. neki i cajeve stavljaju i svasta nesta.
al to je muka ziva nanijeti...puno je lakse na mokru kosu. i lakse je kad je malo rjedja nego gusca. i obavezno stavi na tjeme prvo
- alica.k
#1369 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
ja mogu triput na svoju kosu...malo ispod usiju. dviej kockice mi taman bile sad.mariquita wrote:pa dva reda po dvije kocke? je li tako..to je plocica prikazana na linku?
je li od te plocice se moze jednom kniti?
meni su redovi po kracoj strani
-
nera18
#1370 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
fala fala 
taman ako mi ne bude lijepo, proslijedim ti pola moje, racunam da bi mi mogla polovina biti dovoljna za prvi put
taman ako mi ne bude lijepo, proslijedim ti pola moje, racunam da bi mi mogla polovina biti dovoljna za prvi put
- alica.k
#1371 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
ma znas kako ti je uzmes prvo pola izrendas i smuckas...pa ako vidis da je malo dodas josnera18 wrote:fala fala
- bez_ideje
#1372 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Meni vala dernek od kako uzimam cisti prah....istresem punu casu,pa trpam sta mi padne pod ruku..ovog ulja,onog ulja,kafe,caja pa muti......ostavi da prenoci.....sa onim testerom za razvijanje boje.....pa ujutru....zlocin u kupatilu XD
- alica.k
#1373 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
ja to ne znam sama smjesat da dobijem ovu smedju od caca brun. mislim...na kraju isto ispadne, jer i ovo kad izrendas dobijes prah
. ja stavila u blender haha. mama ppzdila 
-
nera18
#1374 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
hahahahah, kad me izbaci iz kuce sutra mamaalica.k wrote:ja to ne znam sama smjesat da dobijem ovu smedju od caca brun. mislim...na kraju isto ispadne, jer i ovo kad izrendas dobijes prah. ja stavila u blender haha. mama ppzdila
- alica.k
#1375 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
meni je usla u kupatilo kad sam isprala i slozila prejaku facu, nesto tipa kad-se-vratim-bolje-da-ne-bude-ovog-blata facu...