The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
EmiRem

#1351 Re: The Walking Dead - serija

Post by EmiRem »

hajvan76 wrote:Jebeš šerifa koji ne zna da postoji zatvor na par sati vožnje od grada u kom je provodio zakon i red 8)
Kralj si :mrgreen:

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
brain bubbles

#1352 Re: The Walking Dead - serija

Post by brain bubbles »

morgan se vraca u finalu ove sezone :D

mogla bi iduca epizoda da bude jos bolja, daleka nedjeljo....
darius_maximus

#1353 Re: The Walking Dead - serija

Post by darius_maximus »

hajvan76 wrote:Jebeš šerifa koji ne zna da postoji zatvor na par sati vožnje od grada u kom je provodio zakon i red 8)
Čisto onako, kad je to on rekao da ne zna da postoji onaj zatvor? U saveznoj državi Georgia, u kojoj se radnja odvija, postoji, koliko nađoh, 81 zatvor... Pa mogao je krenuti prema bilo kojem zatvoru, ali valjda nije baš logično ići u zgradu u kojoj je zatvoreno oko 1000 walkera, osim ako te nužda ne natjera, kao što je njih tada...
Još jedna druga stvar. Ako je zatvor udaljen nekoliko sati, recimo 3, od mjesta u kojem je on bio šerif, to je otprilike 150-200 kilometara od njegovog "sela"... Pošto je Georgia 370 kilometara široka i 480 kilometara duga, taj zatvor je pola savezne države udaljen od njega na početku serije, sigurno nije prvi na koji bi naišao kada bi tražio zatvor...

Što se zadnje epizode tiče, odlična, iako malo Carl vadi živce, ali recimo da odrasta brzo i u nenormalnim uvjetima, pa hoce da dokaze babi da je dostojan i snažan... Jedva čekam sukob sa Guvernerom, uz Daryla i Michonne, očekujem rutinsku pobjedu, samo da Merle šte ne zajebe... :D
ExNihilo

#1354 Re: The Walking Dead - serija

Post by ExNihilo »

Da vas pitam onako nešto iskreno :D

Došao do druge sezone, epizoda 7. S obzirom da se, u ovoj tački gdje sam sad, serija pretvorila u tešku sapunicu i razmišljam da prestanem gledat - vrijedi li nastavit? Hoće li biti šta bolje?
darius_maximus

#1355 Re: The Walking Dead - serija

Post by darius_maximus »

Bit će puno bolje, već pred kraj druge...
Nažalost, u drugoj sezoni su odlučili dosta vezati radnju za jednu lokaciju jer je jeftinije snimati u zatvorenim prostorima, pa su se pred kraj dozvali... :D
trustm3

#1356 Re: The Walking Dead - serija

Post by trustm3 »

darius_maximus wrote:Bit će puno bolje, već pred kraj druge...
Nažalost, u drugoj sezoni su odlučili dosta vezati radnju za jednu lokaciju jer je jeftinije snimati u zatvorenim prostorima, pa su se pred kraj dozvali... :D
Agree with you :thumbup:
KPNCTNJAH

#1357 Re: The Walking Dead - serija

Post by KPNCTNJAH »

darius_maximus wrote:
Čisto onako, kad je to on rekao da ne zna da postoji onaj zatvor? U saveznoj državi Georgia, u kojoj se radnja odvija, postoji, koliko nađoh, 81 zatvor... Pa mogao je krenuti prema bilo kojem zatvoru, ali valjda nije baš logično ići u zgradu u kojoj je zatvoreno oko 1000 walkera, osim ako te nužda ne natjera, kao što je njih tada...
Još jedna druga stvar. Ako je zatvor udaljen nekoliko sati, recimo 3, od mjesta u kojem je on bio šerif, to je otprilike 150-200 kilometara od njegovog "sela"... Pošto je Georgia 370 kilometara široka i 480 kilometara duga, taj zatvor je pola savezne države udaljen od njega na početku serije, sigurno nije prvi na koji bi naišao kada bi tražio zatvor...

Što se zadnje epizode tiče, odlična, iako malo Carl vadi živce, ali recimo da odrasta brzo i u nenormalnim uvjetima, pa hoce da dokaze babi da je dostojan i snažan... Jedva čekam sukob sa Guvernerom, uz Daryla i Michonne, očekujem rutinsku pobjedu, samo da Merle šte ne zajebe... :D
Ti bas gotivis seriju kad ti se dalo guglati o zatvorima, samo da bi dokazao da to nije fula. Morgan mu zabi ostricu od 10cm u rame, a on se oporavio kao da je ogrebotina u pitanju, sve to u par sati... :D

Edit: vidim da su Darylu nabavili novi samostrijel 8-)
Cyrax

#1358 Re: The Walking Dead - serija

Post by Cyrax »

Vrijedi samo moras izdurati nekako taj safunjara-dio :D
ćiribiribela

#1359 Re: The Walking Dead - serija

Post by ćiribiribela »

meni ona Andrea nije jasna nikako, nenormalno me nervira
ExNihilo

#1360 Re: The Walking Dead - serija

Post by ExNihilo »

Aj dobro, dali ste mi motivaciju da izguram. Nadam se da se neću pokajat :D
VenomousV

#1361 Re: The Walking Dead - serija

Post by VenomousV »

who's your favorite character and why is it daryl dixon? :D

da se upisem :D
darius_maximus

#1362 Re: The Walking Dead - serija

Post by darius_maximus »

KPNCTNJAH wrote:
darius_maximus wrote:

Ti bas gotivis seriju kad ti se dalo guglati o zatvorima, samo da bi dokazao da to nije fula. Morgan mu zabi ostricu od 10cm u rame, a on se oporavio kao da je ogrebotina u pitanju, sve to u par sati... :D

Recimo da mi je ponedjeljak postao puno draži dan. :D
Šta da ti kažem, fula je jako neodređen pojam u seriji koja se bavi živim mrtvacima... Da, ja proguglam ono što me kopka, pa zaključim da li je moguće ili nije, a ovo definitivno nije fula, samo se nekome može ne sviđati. Kakvih se stvari desi u stvarnom životu, to nijedna serija ne može sabrati... Samo je svačiji prag po pitanju mogućnosti drugačiji. Tako ovo za zatvor nema veze sa fulom, dok bi se o rani i moglo razgovarati... :D

Ovo je neka vrsta simulacije stvarnog života, nije baš dokumentarac... :)
DanteX

#1363 Re: The Walking Dead - serija

Post by DanteX »

Bilo bi zaista interesantno da su snimili jednu special epizodu sa Morganom tj. šta je on radio kada je Rick otišao i kako je izgubio sina.
Ali čisto sumnjam da će ikad postojati takva epizoda :roll:
brain bubbles

#1364 Re: The Walking Dead - serija

Post by brain bubbles »

pravili su prije webisode, to su kao neke bonus epizode s nekim nepoznatim likovima, pa mozda naprave i jednu za morgana
ultima_palabra

#1365 Re: The Walking Dead - serija

Post by ultima_palabra »

Jbg, do pred kraj druge sezone serija postaje "Mala kuća u preriji" :D Od predzadnje epizode te sezone, stvari postaju puno zanimljivije.
Kyuss

#1366 Re: The Walking Dead - serija

Post by Kyuss »

KPNCTNJAH wrote:
darius_maximus wrote:

E kako bi ja volio da mogu to sve samo tako lagano popušit.
Kad si već kod Morgana, lik pokupi metak u pancirku, rebra polomljena po svoj prilici, ali to ga ne zaustavlja da baca zombulje na kamaru dva'est minuta nakon što se dig'o iz nesvjesti.
Šmrkn'o brzinu vjerojatno, pa mu svejedno.
ultima_palabra

#1367 Re: The Walking Dead - serija

Post by ultima_palabra »

VenomousV wrote:who's your favorite character and why is it daryl dixon? :D

A što ljudi gotive tog rednecka?
ioannes

#1368 Re: The Walking Dead - serija

Post by ioannes »

jedna druga stvar...
ja sam uvijek bio misljenja da se epizoda u Americi emitira Nedjeljom...i bude dan poslje online. vecinom ponedjeljkom
sad mi bas upade u oci na kraju epizoda govori "watching the Walking Dead next thursday"??
darius_maximus

#1369 Re: The Walking Dead - serija

Post by darius_maximus »

ultima_palabra wrote:

:D

Image
dezurni_ucenik

#1370 Re: The Walking Dead - serija

Post by dezurni_ucenik »

ioannes wrote:jedna druga stvar...
ja sam uvijek bio misljenja da se epizoda u Americi emitira Nedjeljom...i bude dan poslje online. vecinom ponedjeljkom
sad mi bas upade u oci na kraju epizoda govori "watching the Walking Dead next thursday"??

Cetvrtkom ti bude Black and White Walking Dead

zamzija

#1371 Re: The Walking Dead - serija

Post by zamzija »

:thumbup: 8-)
Deril je zakon. "Little kickasser" :) za rikovu kćerku :lol:
VenomousV

#1372 Re: The Walking Dead - serija

Post by VenomousV »

darius_maximus wrote:
ultima_palabra wrote:

Image
Image

zato sto je najsposobniji i racionalnije razmislja od vecine :D

@zamzi: lil' ass kicker ne kickasser :lol:
darius_maximus

#1373 Re: The Walking Dead - serija

Post by darius_maximus »

hajvan76 wrote: E kako bi ja volio da mogu to sve samo tako lagano popušit.
Kad si već kod Morgana, lik pokupi metak u pancirku, rebra polomljena po svoj prilici, ali to ga ne zaustavlja da baca zombulje na kamaru dva'est minuta nakon što se dig'o iz nesvjesti.
Pazi, "po svoj prilici", "ja mislim", itd. su tvoje viđenje serije... Ja uživam u atmosferi i likovima, ti gledaš jel' vjerovatnije da mu je Morgan pogodio neku arteriju ili ne i da li je modrica lom rebara ili samo modrica... Svakom svoje, ja lično mislim da se nekad pretjeruje sa sitničarenjem, ali to je samo moje mišljenje...

Što se tiče Daryla... :D

Image
buba80

#1374 Re: The Walking Dead - serija

Post by buba80 »

darius_maximus wrote:
hajvan76 wrote: E kako bi ja volio da mogu to sve samo tako lagano popušit.
Pazi, "po svoj prilici", "ja mislim", itd. su tvoje viđenje serije... Ja uživam u atmosferi i likovima, ti gledaš jel' vjerovatnije da mu je Morgan pogodio neku arteriju ili ne i da li je modrica lom rebara ili samo modrica... Svakom svoje, ja lično mislim da se nekad pretjeruje sa sitničarenjem, ali to je samo moje mišljenje...

Što se tiče Daryla... :D

Image

Daryl je :thumbup: :lol: :lol: :lol:
korisnik.1

#1375 Re: The Walking Dead - serija

Post by korisnik.1 »

Isner wrote:Hajd fino priznajte da ste ljubomorni na Carla...
Još u narednoj sezoni kad malac pocne i povaljivat, mnogi ce svisnut od muke :lol:
pa ima i toga, mog'o bi on zaprenzat onu malu, ionako se šmekaju :lol:

samo ne znam, ona sa muškom frizurom (zaboravih joj ime) hoće li više povalit Daryla jer je hanumica gotov pobudalila :lol: zamal da je onaj zatvoraš, al' popuši zrno u glavu :-)
Post Reply