Kupio bih nesto sa eBay-a

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Haris033

#1351 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Haris033 »

Ako dođe, onda ću mu vratiti novac, jer fakat, i ja ne bi mogao zaspati... :dance:
Nadam se da tene neće ocariniti... :-)

Hvala Chuckie :thumbup:
quarterback

#1352 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by quarterback »

ja sam tako vratio 120 maraka za 2 misa, paket je putovao preko 2 mjeseca, seller vratio pare jer paket nije dosao na vrijeme, mislio sam da je paket izgubljen medjutim kada se konacno pojavio kontaktirao sam paypal sa upitom kako da uplatim novac

na kraju mi se paypal zahvaljivao dok se seller uopste nije javio
acb123

#1353 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by acb123 »

Da li ko narucuje sa http://www.prodirectsoccer.com/ ? Imate li iskustva?
Da li bi neko bio spreman naručiti uz prethodni dogovor oko predaje novca?
Qler

#1354 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Qler »

I ja sam par puta vratio vraceni novac. Ljudi posteno vrate pare ako se posumnja da je paket izgubljen, a ja opet posteno opet uplatim ako dodje...
levatcom

#1355 eBay - Vaša iskustva

Post by levatcom »

acb123 wrote:Da li ko narucuje sa http://www.prodirectsoccer.com/ ? Imate li iskustva?
Da li bi neko bio spreman naručiti uz prethodni dogovor oko predaje novca?
ja ti sportsku opremu kupujem samo na kitbag.com budu nevjerovatna snizenja, a dostava prebrza.

fulio si temu a i ja evo stobom.
newklear

#1356 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by newklear »

Kad tražim neki artikal na ebay, da li postoji opcija da filtriram sellere - da izbacim ove iz Kine (kojih je najviše) a da ostavim iz UK ili USA?

Ili moram otvarati svaki artikal da vidim odakle je prodavač?
levatcom

#1357 eBay - Vaša iskustva

Post by levatcom »

newklear wrote:Kad tražim neki artikal na ebay, da li postoji opcija da filtriram sellere - da izbacim ove iz Kine (kojih je najviše) a da ostavim iz UK ili USA?

da, dole lijevo imas item location, odaberes lokaciju. pomaze puno. al kineze josh niko nije uspio isfiltrirat :)
newklear

#1358 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by newklear »

levatcom wrote:
newklear wrote:Kad tražim neki artikal na ebay, da li postoji opcija da filtriram sellere - da izbacim ove iz Kine (kojih je najviše) a da ostavim iz UK ili USA?

da, dole lijevo imas item location, odaberes lokaciju. pomaze puno. al kineze josh niko nije uspio isfiltrirat :)
Ovdje vidim samo

on eBay.com
US Only
North America
Worldwide

Ovo zadnje uključuje (vjerovatno i Kineze) a nema samo UK... Možda griješim?
levatcom

#1359 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by levatcom »

newklear wrote:
levatcom wrote:

Ovdje vidim samo

on eBay.com
US Only
North America
Worldwide

Ovo zadnje uključuje (vjerovatno i Kineze) a nema samo UK... Možda griješim?

Domene nisu iste al registracija jeste.

Americki i oficijelni je .com
UK .co.uk
Njemacki .de
itd

moras otici na stranicu britanskog da bi mogao izabrati UK ...
Strauss

#1360 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Strauss »

levatcom wrote:
boracha wrote:procepilo je iz uk :D
samo ja cekam josh :(
nisi jedini ako ti je za utjehu :D od 25 maja cekam tri paketa iz uk..
Haris033

#1361 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Haris033 »

Strauss wrote:
levatcom wrote:
boracha wrote:procepilo je iz uk :D
Da li ste dobili pakete iz UK?

Za jedan paket kojeg sam uplatio 10.05. sam dobio povrat novca. Ostao mi je još jedan (tene), koji je uplaćen 28.05.2012.g. Da li i za njega da tražim povrat novca ili da još čekam??? Seller mi ne odgovara, a postavio sam mu pitanje prije 2 dana. :?

Šta se ovo dešava sa dostavom, prije je iz UK išlo sve glatko, i najviše što sam čekao na isporuku je bilo 16 dana.
quarterback

#1362 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by quarterback »

sacekaj jos malo, bitno je da si prosao korak kontaktiranja sellera...
ja bih sacekao jos 7 dana i pokrenuo povrat novca
Haris033

#1363 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Haris033 »

quarterback wrote:sacekaj jos malo, bitno je da si prosao korak kontaktiranja sellera...
Ništa, sačekat ću još koji dan, a onda otvaram case.
LilBear

#1364 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by LilBear »

meni je odjednom stiglo šest pošiljki od kojih su neke naručene sredinom maja, a neke sredinom juna. u pošti vidjeh da su zatrpani paketima pa vjerujem da će se i vaše uskoro pojaviti. 8)
motorola01

#1365 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by motorola01 »

Haris033 wrote:
quarterback wrote:sacekaj jos malo, bitno je da si prosao korak kontaktiranja sellera...
Cekaj do 44.dana i onda otvori case. Kasnije je lako vratiti novac ako ti stigne paket na adresu.
Haris033

#1366 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Haris033 »

motorola01 wrote:
Haris033 wrote:
Cekaj do 44.dana i onda otvori case. Kasnije je lako vratiti novac ako ti stigne paket na adresu.
OK. Hvala na savjetu! :thumbup:
Strauss

#1367 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Strauss »

Haris033 wrote:
Strauss wrote:
levatcom wrote:
Da li ste dobili pakete iz UK?

Za jedan paket kojeg sam uplatio 10.05. sam dobio povrat novca. Ostao mi je još jedan (tene), koji je uplaćen 28.05.2012.g. Da li i za njega da tražim povrat novca ili da još čekam??? Seller mi ne odgovara, a postavio sam mu pitanje prije 2 dana. :?

Šta se ovo dešava sa dostavom, prije je iz UK išlo sve glatko, i najviše što sam čekao na isporuku je bilo 16 dana.
meni ove hefte stigla dva paketa.. jos jedan cekam (isto tene), negdje 25 maja narucene..
motorola01

#1368 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by motorola01 »

Haris033 wrote:
motorola01 wrote:

OK. Hvala na savjetu! :thumbup:
Nadam se da si shvatio.

44. dan od dana kada si narucio artikal.
Haris033

#1369 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Haris033 »

motorola01 wrote:Nadam se da si shvatio.

44. dan od dana kada si narucio artikal.
Shvatio sam, ali nema potrebe za otvaranjem, jer su mi tene iz UK stigle juče i to samo uz 3,5 KM troškova :dance:

Primjetio sam da je na paketu, uz moju adresu i poštanski broj, pisalo "Serbia and Montenegro" pa je možda i to bio razlog kašnjenja pošiljke :? Ne kontam kako su fulili ime države i pri tom upisali ime nepostojeće, kada je na mom PayPal i eBay accountu precizno naglašena država uz adresu :?

Kako god, bitno je da je paket došao i da sam izbjegao sve neugodnosti koje bi imao sa sellerom... :)
NediM17

#1370 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by NediM17 »

Posto vidim da mnogi imaju prolema sa dostavom iz Britanije, da podenesem izvjestaj. Narucio sam senzor ABS-a 16.6.2012.g., i postar mi jutor zvoni na vrata :). A vec sam se poceo nervirati, jer na eBay statusu artikla je stalno stajalo "Not shipped", cak jos uvijek stoji, ali bitno je da je roba tu. :)
levatcom

#1371 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by levatcom »

Meni stigla sva tri paketa iz Engleske, tri razlicita sellera i 15 dana razlike.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/hrva ... 22762.aspx
HRVATSKA POŠTA izvijestila je kako je primila obavijest od Poštanske uprave Velike Britanije da je došlo do određenih problema u zrakoplovnom prijevozu poštanskih pošiljaka na relaciji London-Zagreb, kao i na relacijama prema drugim državama regije.

IZ HP-a su pojasnili kako se zbog problema u prijenosu velikog broja pošiljaka, posebice onih koje preko Velike Britanije pristižu iz Hong Konga, pošiljke nalaze u zračnoj luci Heathrow i otpremaju se što je brže moguće, a u skladu s raspoloživim kapacitetima.

Također, izvijestili su i kako je Royal Mail poduzeo odgovarajuće mjere da se poštanski promet na relaciji London-Zagreb normalizira do kraja lipnja te se korisnicima ispričavaju korisnicima na mogućem kašnjenju pošiljaka.
Hrvatska posta je obavijestila da kasne svi paketi i da ce kasniti...
Vjerovatno smo i mi u toj ruti samo niko nas ni 2 posto, kamoli da nas obavijesti.

P.S.ne znam sta je sa ovim Singapurom, opet mi za 5 dana stiglo (ludnica).
tavustavus

#1372 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by tavustavus »

jedna molba od jednog finog forumasa,koji bas i ne zna puno kako ovo funkcionise...ko mi moze pomoci i kako se ovo moze dostaviti do Sarajeva i dali uopste moze..aukcija je i platio bih ovo do 100 eura ne vise + dostava..ali evo vec je cijena nekih 90 eura tako da su male mogucnosti ovo ce otici i do 150 eura sto je previse...ko mi moze pomoci castio bih ga cvajom za ovu uslugu..normalno nasli bi se negdje da dam pare...
i da mi malo pojasnite mora li pisati da ima dostava za BiH ili se moze privatno sa selerom dogovoriti u vezi slanja...
http://www.ebay.de/itm/Wurzelholz-VW-Pa ... d=ViewItem :run:

ili bar ovo da mi neko naruci do 15 eura (eventualno +/- nesto sitno) + dostava:
http://www.ebay.de/itm/Original-Schaltk ... 27c84fc3d7
http://www.ebay.de/itm/Wurzelholz-Schal ... 20c74e2327

bitno mi je ovo da ima 4motion pa koji upali...zaista bih bio zahvalan kada bi mi neko pomogao..ovo nisu neke velike pare
platen91

#1373 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by platen91 »

Zanima me da li je neko naručivao DVD-ove sa Ebay i da li ste imali loših iskustava?Slao sam poruku prodavaču i on kaže da su DVD-ovi orginali ali želim biti na sigurnoj strani.Pa me zanima kad stignu DVD-ovi i ako odu na carinu i u najgorem slučaju budu kopije da li će ih carina oduzeti i hoću li dobiti kakav dokaz da se radi o kopijama jer za paypal mi treba neki dokaz da su kopije da bi dobio svoje pare nazad?
Melami

#1374 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Melami »

Brzo mi treba odg,.
Da li bi vi kupovali od ovog prodavaca?
http://feedback.ebay.com/ws/eBayISAPI.d ... world=true

Jedinije iz USA koji prodaje ovo po ovoj cijeni i najbrza dostava, sve ostale sto sam nasao su iz Kine koji imaju za nijansu bolje rejtinge al im je dostava katastrofa, proizvodi su isti.
HaHaHa2

#1375 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by HaHaHa2 »

ne
Post Reply