Novinarska nepismenost

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
Dj_Doboj

#1351 Re: Novinarska nepismenost

Post by Dj_Doboj »

Image
neki

#1352 Re: Novinarska nepismenost

Post by neki »

definitivno najnepismeniji bh portal

Image

nas dragi saraje..pardon klix :-)
vrbas1979

#1353 Re: Novinarska nepismenost

Post by vrbas1979 »

Image

Haj' da gatamo: Konjic, Jablanica, Mostar, Čapljina, Počitelj, Metković, Opuzen, Ploče...???

Isto recimo da nam kix.ba objavi: "U gradu na Dunavu muškarci imaju najveće ćune" (pošto obožavaju ovakve "delikatne informacije" prenositi...). Pa kojoj se ubada neka ubode i grad na koji su mislili.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#1354 Re: Novinarska nepismenost

Post by plain vanilla »

neki wrote:definitivno najnepismeniji bh portal

Image

nas dragi saraje..pardon klix :-)
ma to se oni shale :D
BHF_Manijak

#1355 Re: Novinarska nepismenost

Post by BHF_Manijak »

Neki dan u Avazu ptocirah clanak u kojem stoji "... pretjecuci ...", gledam WTF ba??? Kad odmah nakon recenice ide "dok je pretjecao", pa pic.ka vam materna nepismena sta ba radite vise od jezika??? Sta je sljedeca varijante mater vam seljacku??? Ovdje izgleda svaki novinar svoje selo i rijeci sa sobom nosi u redakciju!

Samo sad cekam da me neko pocne ubjedjivati kako to ustvari i jeste pravilo a ne preticati, pretice itd... :oops: :roll:
plain vanilla

#1356 Re: Novinarska nepismenost

Post by plain vanilla »

BHF_Manijak wrote:Neki dan u Avazu ptocirah clanak u kojem stoji "... pretjecuci ...", gledam WTF ba??? Kad odmah nakon recenice ide "dok je pretjecao", pa pic.ka vam materna nepismena sta ba radite vise od jezika??? Sta je sljedeca varijante mater vam seljacku??? Ovdje izgleda svaki novinar svoje selo i rijeci sa sobom nosi u redakciju!

Samo sad cekam da me neko pocne ubjedjivati kako to ustvari i jeste pravilo a ne preticati, pretice itd... :oops: :roll:
obje varijante su ispravne, oduvijek
provjerila u pravopisu :skoljka:
dragonz

#1357 naravno avaz ko drugi

Post by dragonz »

"atmosfera i dobro raspoloženje među gostima je kulminiralo"

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#1358 Re: Novinarska nepismenost

Post by Velkoski »

holowey

#1359 Re: Novinarska nepismenost

Post by holowey »

Sankcionisano 4.016 vozača u RS-u zbog zatamLJenih stakala
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /120711029

:lol:
Ajatolah_

#1360 Re: Novinarska nepismenost

Post by Ajatolah_ »

Ne znam je li na ovom portalu ikad izašla pismena vijest, ne bih rekao ni da spada to pod novinarstvo.
BHF_Manijak

#1361 Re: Novinarska nepismenost

Post by BHF_Manijak »

plain vanilla wrote:
BHF_Manijak wrote:Neki dan u Avazu ptocirah clanak u kojem stoji "... pretjecuci ...", gledam WTF ba??? Kad odmah nakon recenice ide "dok je pretjecao", pa pic.ka vam materna nepismena sta ba radite vise od jezika??? Sta je sljedeca varijante mater vam seljacku??? Ovdje izgleda svaki novinar svoje selo i rijeci sa sobom nosi u redakciju!

obje varijante su ispravne, oduvijek
provjerila u pravopisu :skoljka:
Ja za ovu varijabntu nikad u zivotu nisam cuo sem dok nisam procito neki dan u avazu! :roll:
poznanik

#1362 Re: Novinarska nepismenost

Post by poznanik »

Avaz, naravno... Naslov teksta predstavljen kao recept za uspjeh :(

Muhamed Mehmedović kao dijete preživio genocid i postao vojni pilot u SAD
minjonja

#1363 Re: Novinarska nepismenost

Post by minjonja »

vrbas1979 wrote:Image

sta je ovo zivota ti, imal tamo iko trijezan :lol: :lol:
m1x

#1364 Re: Novinarska nepismenost

Post by m1x »

Zux

#1365 Re: Novinarska nepismenost

Post by Zux »

To je zajebancija, vidis smajli gore...
dragonz

#1366 Re: Novinarska nepismenost

Post by dragonz »

Nastavljaju tradiciju Vize za budućnost.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#1367 Re: Novinarska nepismenost

Post by -LIBERO- »

rahmanjin

#1368 Re: Novinarska nepismenost

Post by rahmanjin »

Neki dan i danas u Oslobođenju vise puta u jednom tekstu pisu findzan!? Na sta je spao nekadasnji gigant da nemaju ni lektora da valja ( ako ga uopste i imaju ).
BHF_Manijak

#1369 Re: Novinarska nepismenost

Post by BHF_Manijak »

Koliko poznajem materiju, a poznajem je dobro, fiNdzan i jeste ispravna varijanta po pravopisu. :roll:
zagorkara

#1370 Re: Novinarska nepismenost

Post by zagorkara »

Nedavno na OBN televiziji film i lik govori kako je bio u ribolovu i ulovio soma (Eng = catfish), a "genijalci" titliju
MAČKO-RIBA.
zagorkara

#1371 Re: Novinarska nepismenost

Post by zagorkara »

plain vanilla wrote:
U ratnom Sarajevu igrao se nogomet

Image

Najvažnija sporedna stvar na svijetu i u najtežim trenucima pokazala je herojstvo mladih igrača koji su se trudili da bar privremeno zaborave na sve nedaće koji se dešavaju oko njih.

Pogledajte sliku koji je napravio fotograf AFP-a u ratnom Sarajevu.

Ona pokazuje kako jedan nogometni tim na snijegu trenira u blizini baze IFOR-a.
zna li neko o IFORu, nije li dosao u BiH u decembru 1995, nakon rata?

a ovo da heroji igraju nogomet..sta li su onda oni u rovovima :-)
Ako su i igrali, nisu igrali nogomet nego fudbal. Nogomet se tek poslije rata počeo igrati.
rahmanjin

#1372 Re: Novinarska nepismenost

Post by rahmanjin »

BHF_Manijak wrote:Koliko poznajem materiju, a poznajem je dobro, fiNdzan i jeste ispravna varijanta po pravopisu. :roll:
Provjerio sam i ja i stvarno moze findzan po najnovijem pravopisu bosanksog jezika. Smijesno, to se tako govorilo u mahalama i u narodu ali da to ide u pravopis... ali hajde treba da svako ima svoj jezik i po mogucnosti ubaci sto vise nekih starih rijeci i ubaci h gdje stignes pa da se ti jezici sto vise razlikuju.
karanana

#1373 Re: Novinarska nepismenost

Post by karanana »

jebo majku, izgleda da je sada pravilno i govoriti cetverica, peterica.
a ja se smijo ovom sajtu kad tako nesto napise a jos sam negdje cuo. cini mi se na federalnoj.
a mozda je i uvijek bilo pravilno, samo meni zvucalo seljacki, nemam pojma.
plain vanilla

#1374 Re: Novinarska nepismenost

Post by plain vanilla »

karanana wrote:jebo majku, izgleda da je sada pravilno i govoriti cetverica, peterica.
a ja se smijo ovom sajtu kad tako nesto napise a jos sam negdje cuo. cini mi se na federalnoj.
a mozda je i uvijek bilo pravilno, samo meni zvucalo seljacki, nemam pojma.
oduvijek ispravno
karanana

#1375 Re: Novinarska nepismenost

Post by karanana »

a cetvorica, petorica.....
jeli i to ispravno ili ja koristim neispravne rijeci i smijem se drugima koji koriste ispravne?
Locked