FIAT KONZUMENTI
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- johntra
#1351 Re: FIAT KONZUMENTI
ovlašteni servisi u SA su još Autocomemrce i UNIS automobili i dijelovi u Vogošći...Grozdanović kod Slona je imao licencu kratko vrijeme, ali je vratio, sad radi opet samo Nissane...Teleoptic je ni tamo ni vamo, ali izgleda da su i oni pred gubljenjem licence...što se tiče Autocommerca ko firme, salona više nema, sad je jedini salon u SA onaj kompanije IAM dole na Alipašinom...uskoro bi se trebalo uvesti reda u ovaj prodajni dio, ali i u nove servise...
- xamp
#1352 Re: FIAT KONZUMENTI
Neki dan ja posaljem Fiat fabrici mail kako ne mogu nigdje pronaci cijena fiat automobila...
I evo odgovora nakon par dana...
Marketauto
Svetosavska 221
Laktaši, Banja Luka
+387 51 585 011
[email protected]
Teritorija Federacije BiH nije pokrivena ovlašćenom mrežom Fiat Automobili Srbija.
I evo odgovora nakon par dana...
Marketauto
Svetosavska 221
Laktaši, Banja Luka
+387 51 585 011
[email protected]
Teritorija Federacije BiH nije pokrivena ovlašćenom mrežom Fiat Automobili Srbija.
-
530i
#1353 Re: FIAT KONZUMENTI
Fiat je oduvijek filozofirao sa tom podjelom po entitetima...zbog toga, između ostalog, i ima lošiju reputaciju a i prodaju.
Cijene možeš saznati u IAM-u, Trg solidarnosti 2, Sarajevo. Salon i dobar servis je držala Sofa MM Vitez, pc 96, na magistralnom putu kod Fis-a.
Inače, vidim taj "marketauto" traži dilere i zastupnike u eminentnim, velikim i bogatim centrima Republike Srpske (da ne bi slučajno Federacije) kao što su Foča, Trebinje, Istočno Sarajevo, Prijedor itd. Katastorfalni potezi, ali eto
Fiat Srbija nam i ne treba, osim ako neće neko kupiti 500L...ostali modeli dolaze iz Italije, Poljske, Turske itd.
Cijene možeš saznati u IAM-u, Trg solidarnosti 2, Sarajevo. Salon i dobar servis je držala Sofa MM Vitez, pc 96, na magistralnom putu kod Fis-a.
Inače, vidim taj "marketauto" traži dilere i zastupnike u eminentnim, velikim i bogatim centrima Republike Srpske (da ne bi slučajno Federacije) kao što su Foča, Trebinje, Istočno Sarajevo, Prijedor itd. Katastorfalni potezi, ali eto
Fiat Srbija nam i ne treba, osim ako neće neko kupiti 500L...ostali modeli dolaze iz Italije, Poljske, Turske itd.
-
Chuckie
#1354 Re: FIAT KONZUMENTI
Ljudi imam stila 2005, 3 vrata, 1.9JTD.
Sad bi htio kupiti i Punta onog 1.3 Multijet, kakva su vaša iskustva i gdje ga zbaviti?
Sad bi htio kupiti i Punta onog 1.3 Multijet, kakva su vaša iskustva i gdje ga zbaviti?
- Zvek
#1355 Re: FIAT KONZUMENTI
Pogledajte cijene Merive, C3 Picassa, Venge, ix20, B-Maxa, Roomstera pa onda pricajte.frngla wrote:porediti ovo govance sa npr jednim ford focusom je najblaze receno bezobrazno i bezobzirno...
edit: mislim na cjenovni rang/funkcionalnost/kvalitet vozila
- ElRe
#1356 Re: FIAT KONZUMENTI
Fiat nikada nije imao pravog zastupnika za BiH. Autocommerce je u stvari bio produzena ruka firme iz Slovenije, a Motocomerce iz Banja Luke, Samax eto sad taj Marketauto se oslanjaju na zastupnika iz Srbije.530i wrote:Fiat je oduvijek filozofirao sa tom podjelom po entitetima...zbog toga, između ostalog, i ima lošiju reputaciju a i prodaju.
Inače, vidim taj "marketauto" traži dilere i zastupnike u eminentnim, velikim i bogatim centrima Republike Srpske (da ne bi slučajno Federacije) kao što su Foča, Trebinje, Istočno Sarajevo, Prijedor itd. Katastorfalni potezi, ali eto![]()
- cappy_tempo
#1357 Re: FIAT KONZUMENTI
gdje mogu otici da mi pogledaju zadnju bravu posto ne mogu zakljucavati na fiatu doblo 2001 ili gdje mogu kupiti,a da mi nece od bubrega odbiti? 
-
_ado_
#1358 Re: FIAT KONZUMENTI
Pokusaj u Anetu (Strojorad) ili kod Trgomat (Ivica). Evo broj Trgomata pa provjeri:033 761 535
- xamp
#1359 Re: FIAT KONZUMENTI
530i wrote:Fiat je oduvijek filozofirao sa tom podjelom po entitetima...zbog toga, između ostalog, i ima lošiju reputaciju a i prodaju.
Inače, vidim taj "marketauto" traži dilere i zastupnike u eminentnim, velikim i bogatim centrima Republike Srpske (da ne bi slučajno Federacije) kao što su Foča, Trebinje, Istočno Sarajevo, Prijedor itd. Katastorfalni potezi, ali eto![]()
Ma nemam vremena ici od salona do salona i saznavat cijene auta...
-
530i
#1360 Re: FIAT KONZUMENTI
Nevezano samo za Fiat, ali preko mail-a, a i telefona, dobit ćeš samo površne cijene auta, kod bilo kog prodavača.
- ned424
#1361 Re: FIAT KONZUMENTI
Evo ja nesto nadjo ovo http://www.acf.ba/
AUTO CENTAR FIAT je tvrtka koja se bavi:
- agentskom prodajom novih i rabljenih osobnih i malih gospodarskih vozila marke FIAT, LANCIA, ALFA ROMEO
- ovlaštenim servisiranjem vozila marke FIAT, LANCIA, ALFA ROMEO u garantnom i vangarantnom roku
- prodajom originalnih, odnosno homologiranih rezervnih dijelova za vozila FIAT, LANCIA I ALFA ROMEO
Smješteni smo u Sarajevskom naselju Pofalići, u poslovnom kompleksu (poduzeća Automehanika) uz koji je vezana tridesetogodišnja tradicija prodaje i servisiranja vozila.
Raspolažemo sa:
- 400 m2 suvremeno uređenog servisa
- 100 m2 trgovine rezervnih dijelova
- 1000 m2 parkirnog prostora
eto pa vidi kome treba
- agentskom prodajom novih i rabljenih osobnih i malih gospodarskih vozila marke FIAT, LANCIA, ALFA ROMEO
- ovlaštenim servisiranjem vozila marke FIAT, LANCIA, ALFA ROMEO u garantnom i vangarantnom roku
- prodajom originalnih, odnosno homologiranih rezervnih dijelova za vozila FIAT, LANCIA I ALFA ROMEO
Smješteni smo u Sarajevskom naselju Pofalići, u poslovnom kompleksu (poduzeća Automehanika) uz koji je vezana tridesetogodišnja tradicija prodaje i servisiranja vozila.
Raspolažemo sa:
eto pa vidi kome treba
-
cove41
#1362 Re: FIAT KONZUMENTI
Chuckie, ja sam dvije godine vozio Punta 2 Facelift (ili Classic), 2004. god., 1,3 Multijet, pa ti govorim iz prve ruke.Chuckie wrote:Ljudi imam stila 2005, 3 vrata, 1.9JTD.
Ja ga kupio sa 120 000 na satu, i po kupovini zamijenio sve filtere i ulje (Selenia) i sve me koštalo čini mi se 180-190 KM. Troši izmedju 3.5 l - 6.5 l, u zavisnosti od situacije i načina vožnje. Budući da sam redovno vozio na relaciji Tuzla - Sarajevo, spuštao sam ga do 3.5 l, 20 - 25 KM u dva smijera (poskupilo gorivo
Solidan autić, solidnih performansi. Meni se najviše svidjao zvuk u vožnji kad se uključi turbina, mislim da nema većeg užitka, i ima solidno ubrzanje za tu klasu, problema sa preticanjem nisam imao.
Moj je bio malo našminkam, sa dubokim branicima i slično, sve što se fabrički doplaćuje, pa je fkt bio bombona. I btw, rijetko sam se mučio sa nalaženjem mjesta za parkiranje.
Od kvarova, spala mi je gumica što drži brisač zakačen za motor brisača - dao 5 majstoru za to.
Mijenjao jednom sijalicu naprijed, i dva puta nazad - štop svjetlo.
I jedne zime sam malo silovao prozor kad je zaledilo, pa je nakratko prestao raditi, pa proradio, pa kasnije opet prestao. Nisam to ni stigao otići pogledati.
Na kraju, auto EUFOR-a iz suprotnog smijera, pri brzini ne manjoj od 100 km/h, se frontalno zabilo u mene (ako bude trebalo slike na p.p.), i hvala B., i suvozač i ja, neogrebani (lažem, imao sam ogrebotinu na lijevoj ruci nekih 10-ak dana).
Tako da, preporučujem ga, i ja sad tražim GRande sa istim motorom. Samo dobroooo pregledati prije kupovine.
- xamp
#1363 Re: FIAT KONZUMENTI
ned424 wrote:Evo ja nesto nadjo ovo http://www.acf.ba/
Raspolažemo sa:
eto pa vidi kome treba
Najtuznije sto vec 2 godine nisu u pofalicima vec su na malti/cvili sada
- johntra
#1364 Re: FIAT KONZUMENTI
ne znam gdje da postavim, ali čitate svi ovo...
ima li ko broj od onog Omera električara sa Dobrinje...nisam nikad bio, a kažu da je dole negdje kod picerije DIno?
moram provjeriti ovaj OCS senzor od airbaga, a kažu da se on najviše bavi tom vrstom elektrike...
ima li ko broj od onog Omera električara sa Dobrinje...nisam nikad bio, a kažu da je dole negdje kod picerije DIno?
moram provjeriti ovaj OCS senzor od airbaga, a kažu da se on najviše bavi tom vrstom elektrike...
-
brava12
#1365 Re: FIAT KONZUMENTI
evo i ja sam kupio fiat brava 1.2 motor 16 ventila pa me zanima zna li ko kakav je to auto kolko trosi sad za sad je u redu imo sam nekije sitnica oko njega ali nista strasno i mislim da je to dobar auto fiat brava sx oprema

- Zvek
#1366 Re: FIAT KONZUMENTI
@xamp
ACF servis je i dalje na Pofalicima, iz Kia salona. Autocomerce salon je bio na CV, ali od decembra zatvoren.
ACF servis je i dalje na Pofalicima, iz Kia salona. Autocomerce salon je bio na CV, ali od decembra zatvoren.
- testovi
#1367 Re: FIAT KONZUMENTI
to si trebo da se raspitas prije kupovinebrava12 wrote:evo i ja sam kupio fiat brava 1.2 motor 16 ventila pa me zanima zna li ko kakav je to auto kolko trosi sad za sad je u redu imo sam nekije sitnica oko njega ali nista strasno i mislim da je to dobar auto fiat brava sx oprema![]()
![]()
ovako sad odma u startu moras dat do 300 - 400km za zubcasti remen i sve sto ide uz njeg
jer kad je taj prodavac mjenjo zupcasti ko zna + sigurno ti nece rec istinu kad prodaju hvale sve najbolje
-
lavic
#1368 Re: FIAT KONZUMENTI
Omer 061/144-523.johntra wrote:ne znam gdje da postavim, ali čitate svi ovo...![]()
- johntra
#1369 Re: FIAT KONZUMENTI
hvala lavic, nije mi mrsko bilo otići dole i raspitati se...eto, kome bude trebalo za ovo isto, frajer radi tzv varalicu ili emulator za OCS senzor...cijena izađe oko 100 KM...
- johntra
#1370 Re: FIAT KONZUMENTI
sedam do osam litara po gradu, čisto što je teži od modela Bravo...dobar motor, bolji je nego stari 1,4 16v definitvno...i danas motor koji se ugrađuje u nove modele FIAT-a...brava12 wrote:evo i ja sam kupio fiat brava 1.2 motor 16 ventila pa me zanima zna li ko kakav je to auto kolko trosi sad za sad je u redu imo sam nekije sitnica oko njega ali nista strasno i mislim da je to dobar auto fiat brava sx oprema![]()
![]()
-
hava123
#1371 Re: FIAT KONZUMENTI
pozdrav raja
jel neko mozda imao problema sa kvarom na sustavu zracni jastuk na fiat puntu 1.2,2002 god?
naime upalila mi se crvena lampica a u katalogu pise da je kvar na sustavu zracni jastuk..
jel neko mozda imao problema sa kvarom na sustavu zracni jastuk na fiat puntu 1.2,2002 god?
naime upalila mi se crvena lampica a u katalogu pise da je kvar na sustavu zracni jastuk..
-
hava123
#1372 Re: FIAT KONZUMENTI
netko mi je rekao da bi moglo biti da su se kablovi ispod sjedista pomjerili pa da malo ''prokopam'' mozda se lampica ugasihava123 wrote:pozdrav raja
jel neko mozda imao problema sa kvarom na sustavu zracni jastuk na fiat puntu 1.2,2002 god?![]()
-
amko76
#1373 Re: FIAT KONZUMENTI
Svejedno mu je. Kad se kupuje polovno auto, uvijek se ostavi dovoljno novca za servis, bez obzira što se prodavci zaklinju da su sve zamijenili pa ga prodaju jer im je dosadio, da su vozili babe, dede, marsovci, itd...testovi wrote:to si trebo da se raspitas prije kupovinebrava12 wrote:evo i ja sam kupio fiat brava 1.2 motor 16 ventila pa me zanima zna li ko kakav je to auto kolko trosi sad za sad je u redu imo sam nekije sitnica oko njega ali nista strasno i mislim da je to dobar auto fiat brava sx oprema![]()
![]()
ovako sad odma u startu moras dat do 300 - 400km za zubcasti remen i sve sto ide uz njeg
jer kad je taj prodavac mjenjo zupcasti ko zna + sigurno ti nece rec istinu kad prodaju hvale sve najbolje
Ja sam tako uradio kad sam ga kupio imao 2000 KM servisa, spisak na 2 stranice bio
- testovi
#1374 Re: FIAT KONZUMENTI
ja sam cito i da moze bit opasno da se jastuk moze aktivirat dok to radishava123 wrote:netko mi je rekao da bi moglo biti da su se kablovi ispod sjedista pomjerili pa da malo ''prokopam'' mozda se lampica ugasihava123 wrote:pozdrav raja
jel neko mozda imao problema sa kvarom na sustavu zracni jastuk na fiat puntu 1.2,2002 god?![]()
i da pazis gdje drzis glavu ako to radis
- johntra
#1375 Re: FIAT KONZUMENTI
ne mogu se aktivirati jastuci na taj način, onda bi svaki put kad daš kontakt airbag radio...ipak, da bi pokušao sam tu grešku ukinuti, skini kleme sa vozila, jedno pola sata, a u tom periodu slobodno rastavi taj džek i malo ga pošpricaj sa WD 40 ili nečim sličnim, te dobro sastavi džekove nazad...ako nije neka veća greška u sistemu, kad vratiš klemu nazad i kad uradiš to sa džekovima, greška bi trebala nestati...vjerovatno ti je neko jako povlačio suvozačko sjedište, možda u praonici ili slično...ako ti ovo ne proradi, otiđi do dijagnostike kod nekoga, da ti poništi grešku tu, ali u svakom slučaju provjeri sve džekove i odradi proces koji sam opisao, da kasnije budeš siguran...
u zadnje vrijeme sam doktorirao na temi zračnih jastuka...
u zadnje vrijeme sam doktorirao na temi zračnih jastuka...